1. Nieuwe stijl IG recensies

Re: Nieuwe stijl IG recensies

Door de tussenkopjes leest het gewoon wat lekkerder.
 • Door de tussenkopjes leest het gewoon wat lekkerder.
 • Phil Kollar is geweldig maar de pretenties en layout van Polygon? No thanks.
 • Wat gruwelijk lelijk.
 • Meh, ziet er suf uit.
  Wanneer komt de nieuwe IG? Ik wil zulke fancy reviews: http://www.theverge.com/gaming/2012/8/3 ... ena-review
 • IG lijkt gebouwd op het web van 2007 / 2008. Het neemt weinig tot niets mee van nu, is niet schaalbaar, niet5 gericht op mobiel bezoek, doet niets anders dan men in 2007 al deed en doet veel zaken krakkemikkig. Het is dat er zoveel kloeke users zitten.

  De techniek is in ieder geval geen helpend handje.
  De lay-out en vorming van recensies ligt volgens mij onder druk. Ik krijg de indruk dat veel artikelen niet meer gecontroleerd worden (hence de velen typefouten in artikelen, onjuistheden en persoonlijke meningen in nieuwsitems), waardoor er een vrijheid ontstaat.
  Kan het mis hebben uiteraard!
 • Ik ben ook fan van The Verge. Maar The Verge is gebouwd met dat soort artikelen in het achterhoofd. IG niet.
 • Aangezien niemand heeft gereageerd, zal ik proberen een antwoord te vormen van mijn eigen mening zo laat op de avond :P

  Nee, er is (zover ik weet) geen artikel geweest dat aanspoorde om het recensieformat te veranderen Rutger. Maar het is wel zo dat recensenten tegenwoordig steeds meer proberen om creatieve manieren te verzinnen om hun recensies wat pittiger te maken, een beetje verschillend van de alledaagse norm.

  Zelf heb ik bijvoorbeeld voor het eerst met 'kadertjes' gewerkt. Kon ik leuk wat aparte informatie bijstoppen die ik nét niet belangrijk genoeg vond om het in de recensie zelf te plaatsen, maar om het bij de reacties te plaatsen was ook maar onnozel, daarom dit alternatief.

  De kopjes vielen me ook op. Hoewel ik maar éénmalig met "kopjes" heb gewerkt (maar niet in de stijl van IG want die zijn imo echt waaaaaaaayy te groot imo), vond ik het destijds best wel in mijn recensie passen. Het was eigenlijk ook meer een soort quote.

  Ik had er eerst een stuk of 2/3 instaan maar die heb ik na verloop van tijd verwijderd :) Vroeger vond ik de indeling in tussentitels eigenlijk maar niets. Maar omdat het tegenwoordig zo moeilijk is om jezelf als schrijver te onderscheiden van de rest, kan ik het alleen maar aanmoedigen dat iedereen wat 'experimenteert' met verschillende stijlen en formats. Hierbij reken ik Photoshop, quotes, kaders, tussentitels, … Noem maar op.

  Het enige wat natuurlijk is: het moet 'juist' gedaan worden. Geperfectioneerd, zal ik maar zeggen ^_^ Door tips van een ervaren schrijver zoals jou Rutger, kan een (beginnend) recensent deze zaken aanpassen. Als je kopjes etc. ronduit niets vindt, dan kan je dat ook gewoon aangeven. Dat lijkt me het beste. Zo kan de schrijver in de reacties lezen wat de lezers aangenaam vinden om te lezen, en wat niet. En dat kan 'ie meenemen naar de volgende recensie (of de huidige aanpassen naar wens).

  Hopelijk is dit een degelijk antwoord en een antwoord waar je naar zocht :P

  Recensie ACII met quotes:
 • Het viel mij de laatste tijd op dat de stijl van de reviews van InsideGamer zelf veranderd is. Zo is de inleiding meer een kort informatiestukje of soms zelfs een conclusie geworden (foei!), en er wordt ineens gebruik gemaakt van tussenkopjes (terwijl dit eerder meestal geschuwd werd omdat het niet binnen de huisstijl van IG paste). Is hier een reden voor, of is dit langzamerhand gewoon er in geslopen?

  Misschien heb ik iets gemist in de tussentijd toen ik op vakantie was (een artikeltje of zo), dus mocht dat het geval zijn dan zou ik daar wel een linkje van willen hebben en daarna zou dit op slot kunnen. Zo niet, dan wil ik graag vragen hoe deze kleine verandering in de recensiestijl tot stand gekomen is, en wat andere members er van vinden?

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.