1. Advies bij het kopen van een platenspeler.

Re: Advies bij het kopen van een platenspeler.

Waarom ingebouwde speakers? Er zijn sowieso weinig platenspelers die dat hebben. 'Ingebouwde stereo voorversterker' betekent dat je hem ook op moderne versterkers kan aansluiten, maar er zitten geen speakers in (die moet je dan weer op je versterker aansluiten)

Maar waarom wil je per se kunnen digitaliseren? Downloaden is gewoon legaal als je het al op vinyl hebt…
 • Waarom ingebouwde speakers? Er zijn sowieso weinig platenspelers die dat hebben. 'Ingebouwde stereo voorversterker' betekent dat je hem ook op moderne versterkers kan aansluiten, maar er zitten geen speakers in (die moet je dan weer op je versterker aansluiten)

  Maar waarom wil je per se kunnen digitaliseren? Downloaden is gewoon legaal als je het al op vinyl hebt…
 • Weet iemand of dit soort platenspelers in zo'n koffertje van goede kwaliteit zijn?

  Zoiets:

  http://audio-tv-foto.marktplaats.nl/pla ... elaar.html
 • Ik heb ooit eens een usb platenspeler gekregen, kwam van de Aldi volgens mij. Prima ding. Ik heb hem op een versterker aangesloten, en daar heb ik een hoofdtelefoon op aangesloten. Heb geen speakers, maar het geluid is prima. Tenzij de plaat gekrast of een beetje krom is, maar dat is iets anders ;-p
 • Ik wil ingebouwde speakers aangezien ik niet veel ruimte in mijn kamer heb om ook nog een externe speakers neer te zetten.

  Ik had nog niet gedacht aan de optie om de muziek te downladen als ik de muziek al op vinyl heb. Dan ga ik verder op zoek naar een platenspeler met alleen ingebouwde speakers.

  Suggesties zijn welkom natuurlijk.
  Ben je van voor de oorlog ofzo :lol: .

  Over wat hierboven werd gesteld: je kunt oude platenspelers ook prima op moderne versterkers aansluiten met een losso phono pre-amp ertussen. Heb zo'n ding eens voor een euro of 20 aangeschaft en gebruik nu een oude Dual 604 uit de '70s :D


  Bij geluidsinstallaties telt doorgaans het "weakest link" idee. Je geluid is zo goed als het zwakste onderdeel. Kun je wel een gigantisch dure (er van uitgaande dat die dan ook goed is) platenspeler kopen en hem met van die gouden kabels op je versterkeraansluiten, maar als je crap speakers hebt zal het allemaal weinig verschil maken. Maar áls je dan een goede speakeropstelling hebt met een toffe versterker ervoor, waarom zou je dan ook niet wat meer uitgeven voor een goede platenspeler?
 • Ik heb hier ook een platenspeler staan met ingebouwde speakers. Puur en alleen omdat een platenspeler beneden niet in mijn setup past en ik boven op mijn gamehok geen versterker met boxen heb staan (en ook niet wil).

  Heb het ding destijds gekocht bij de Slecker. Volgens mij is het ook een Lenco. Het geluid is niet heel geweldig, maar in zo'n kleine ruimte van 5 bij 4 oid kan het er wel mee door. Als je hem harder zet gaat het geluid namelijk vervormen door de kleine speakertjes. Het geeft dan een wat blikkerig geluid. Een ander nadeel van goedkopere platenspelers is dat ze vaak niet vol-automatisch zijn. Waardoor je zelf de arm moet 'opzetten'. Dat wil nog wel eens krassen opleveren als je geen vaste hand hebt.
 • Ik wil ingebouwde speakers aangezien ik niet veel ruimte in mijn kamer heb om ook nog een externe speakers neer te zetten.

  Ik had nog niet gedacht aan de optie om de muziek te downladen als ik de muziek al op vinyl heb. Dan ga ik verder op zoek naar een platenspeler met alleen ingebouwde speakers.

  Suggesties zijn welkom natuurlijk.
 • Dit topic gevonden door het zoek naar 'platenspeler' en ik heb ook een vraag over platenspelers.

  Mijn pa heeft gisteren een Lenco TT-29 gekocht en vandaag binnen gekregen. Deze heeft ingebouwde speakers aan de voorzijde, geluidskwaliteit vind ik goed, maar deze heeft geen USB aansluiting om je platen te digitaliseren. Deze kostte iets van 45 euro wat ik een goed bedrag vind.

  Nu is mijn vraag dus ook of iemand een platenspeler weet met ingebouwde speakers en met een USB aansluiting om platen te digitaliseren en op de iPod o.i.d. te zetten.

  Ik heb al naar de Lenco L-82 gekeken en hier staat 'Ingebouwde stereo voorversterker'. Betekent dit dat er ingebouwde speakers in zitten of moet je er eerst nog een versterker op aansluiten. Deze is wel aardig duur jammer genoeg.

  Heb zelf nog geen platen maar ben wel van plan om ze te gaan kopen, vind ze tof! Aardig groot en het is gewoon een cool gezicht om die dingen te zien afspelen :).

  Dus heeft iemand suggesties voor een platenspeler met ingebouwde speakers en een USB functie om platen te digitaliseren. Het liefst onder de 60 euro. Als ik zie dat die van mijn pa 45 euro is, dan zal er denk ik wel 1 te vinden zijn met USB aansluiting onder de 60 euro :P.

  Bij voorbaat dank.
 • Van platenspelers op zich weet ik jammer genoeg heel erg weinig, maar wat is je budget voor speakers? Als je namelijk gaat voor een goed systeem kan ik je namelijk, zoals gewoonlijk, aanraden het allemaal eens bij een goede audiowinkel te beluisteren.
  Je kan daar gewoon afspraken maken, meestal geven ze eerlijk advies (en met wat vooronderzoek zie je in ieder geval al door kabelbullshit heen) en je hoort zelf of je wat je koopt het waard vindt.

  Online onderzoek doen is namelijk heel leuk en aardig, maar hoe cliché het ook is, geluid blijft ontzettend persoonlijk. Als je voor een heel nieuwe set gaat (versterker/speakers en platenspeler) kan even luisteren geen kwaad.

  Overigens moet ik ook nog een platenspeler, en die pro-ject audio ziet er zeer goed uit (dwz, hij lijkt bij mijn setje te passen). Mocht je eigenwijs zijn en hem meteen kopen, laat me dan aub weten hoe fijn hij is ;).
 • Heeft er iemand ervaring met de Pro-ject Debut III ? Ik ben misschien van plan om zoiets te kopen, met een Pioneer A-209R en eventueel nieuwe luidsprekers. Het nadeel van die platenspeler is wel dat hij niet automatische stopt en dat je handmatig de snelheid van de toeren moet bepalen. Zijn er betere tussen de 100 - 200 euro ?
 • Met een voorversterker kun je toch ook een platenspeler gewoon aansluiten op een normale versterker? Dat is tenminste wat mijn vader heeft gedaan met zijn oude Aristona-spelertje.

  En inderdaad, een platenspeler is een platenspeler, maar impliceren dat er geen verschil is is natuurlijk ook bullshit. Of je het verschil gaat merken is dan weer een tweede, of je waarde hecht aan het verschil een derde. Het ligt ook aan de set die je er omheen hebt (voorgenoemde Aristona klonk bijvoorbeeld beter met een oude Sony stereotoren dan met een stuk duurdere samengestelde B&W/Marantz-set).

  Met 7ths conclusie ben ik het echter wel eens, koop een leuk 2e-handsje. Als je een normale geluidsset hebt sluit hij daar waarschijnlijk gewoon zeer goed op aan.
 • je moet even kijken of je een versterker hebt met phono-ingang. Daar gaan sowieso alle oude platenspelers in en dan kun je prima een ding van marktplaats of de kringloop plukken voor een paar tientjes. heb je dat niet, dan is zo'n USB-ding met ingebouwde phono-versterker misschien de beste optie. nieuwere versterkers hebben namelijk geen phono-ingang en daar kan je platenspeler dus niet op.

  Als je wel zo'n versterker hebt kun je ook gewoon digitaliseren, gewoon een kabeltje van je tape out of koptelefoonuitgang naar de line-in van je pc en dan opnemen met audacity oid.

  verder moet je je vooral niet gek laten maken door discussies op internet waar gezegd wordt dat je alleen goed geluid krijgt als je kabeltjes hebt me verguld bladgoud etc.
 • Zoals men al weet ben ik sinds een aantal dagen fan van The Beatles.

  :lol:
  Wat ?

  @7threst, ik zal zeker eens kijken in de Mediamarkt welke platenspelers ze daar hebben. :) Bedankt voor de opheldering, trouwens.
 • Zoals men al weet ben ik sinds een aantal dagen fan van The Beatles.

  :lol:
 • Over die USB platenspelers? Onzin. Zogenaamde vinylfreaks zweren bij de duurste shit, maar is nergens voor nodig. Mijn tip: ga naar een mediamarkt/saturn en koop daar een USB platenspeler van een cheapo merk, Lenco ofzo. Voordeel daarvan is dat je em ook in je computer in kan pluggen en platen kan ver-MP3en voor in je MP3 speler.
  Nogmaals, laat je niet wijs maken door geluidsfreaks. Een platenspeler is een platenspeler. Een Technics 1200 is leuk en aardig (en erg goed idd) maar een gemiddelde luisteraar betaalt er vooral veel geld voor, verder niets.
  Wat je ook kan doen is wat rommelmarkten afstruinen naar oude Aristona platenspelers. Als ik me niet vergis een B-merk van Philips maar fantastische platenspelers.
 • Zoals men al weet ben ik sinds een aantal dagen fan van The Beatles. En wat blijkt, mijn vader heeft een heleboel vinylplaten van The Beatles (en Jimi Hendrix) en die mag ik gewoon hebben. Dat is zeker heel leuk, maar ik zit met een probleem. De oude platenspeler (van de jaren '70) heeft het begeven en nu zit ik zonder een platenspeler die werkt. Gelukkig heb ik mijn loon gekregen van de afgelopen maand juli en kan ik kijken voor een nieuwe. Het volgende probleem is dat ik totaal een leek ben ivm platenspelers. Ik weet dus niet welke merken ik moet vermijden (en welke ik zeker in de gaten moet houden), wat er allemaal bij komt kijken bij een aanschaf en welke luidsprekers ik moet hebben om er een deftig geluid uit te krijgen. Ook weet ik niets over het verschil tussen USB en geen USB.

  Ik heb al Google laten werken en volgens sommige moet ik, als ik voor de kwaliteit kies, een platenspeler zonder USB kopen. Is dat waar ? En wat mis ik dan als ik een platenspeler koop zonder USB (ik weet al dat je dan die platen niet kunt digitaliseren) ? Mijn budget is tot en met de 200 euro, hopelijk kun je daarmee een kwalitatieve platenspeler (dan waarschijnlijk met minder features) kopen.

  Bij voorbaat dank,
  Canibus.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren