1. [Advies] MP3-speler

Re: [Advies] MP3-speler

Thanks man, hier heb ik wel even genoeg leesvoer aan.
 • Thanks man, hier heb ik wel even genoeg leesvoer aan.
 • Topding! ik heb het eerste model (de NW-HD1), deze NW-HD5 is alleen nieuwer, groter, gaat langer mee (40uur) en heeft een meeroterend scherm en verwisselbare batterij.
  Ik vind de SONY Network Walkmans veel mooier dan een Ipod (maar dat hangt af van je smaak).
  Die HW-HD5 (20 GB)is verkrijgbaar in Zilver, zwart en rood voor ongeveer € 300 (of minder door bijv. afdingen) en er is ok een 30 Gb versie voor € 330 (ik denk alleen bij Sonystyle.nl te bestellen).

  Hier vind je gebruikers ervaringen.

  Hier heb je een review van de hierboven gegeven link:

  Zo vanmiddag naar de stad geweest. Eerst naar de Dixons. Daar hadden ze de HD3 enkel nog maar in het rood, en dat vind ik niet zo mooi. De HD5 hadden ze natuurlijk wel, maar die kostte 300. Dan maar naar de It's. Daar hadden ze zowel de HD3 als de HD5, in alle kleuren. En dus vragen of er nog wat van de prijs af kon, maar daar was geen sprake van. Het zijn vastgestelde prijzen, en als we iedereen zoveel % korting kan krijgen, dan kunnen we net zo goed die prijs erneer zetten. Aldus de verkoper. Ik kreeg een beetje het gevoel dat ik het beter aan een andere verkoper had kunnen vragen, maar ach. Zonder korting was de HD5 me een beetje te duur, en uiteindelijk ben ik dan toch maar voor de HD3 gegaan.

  En ik ben er echt blij mee. Hij ligt nu aan de oplader, maar ik heb er vanmiddag al een beetje mee lopen spelen. En dus maar ff een kleine review:

  Algemene indruk:
  Muziek erop zetten gaat echt super snel (10 albums van Green Day in iets meer dan 2 minuten). De aansluiting (het spliter blokje) komt wel een beetje gammel over. En het is dan ook duidelijk dat je als je dat ding erin hebt zitten gewoon rustig op tafel moet laten liggen. Ook vind ik de 2 grijze knoppen op dit blokje een beetje dubieus. Als ik zo naar de aansluiting kijk, dan zie ik niks wat zit in de speler vasthaakt om zich vast te klemmen. Ik heb dan ook meer het gevoel dat het meer iets is om de gebruiker ff wakker te houden, en niet zomaar dat ding uit de speler zal trekken. Verder vind ik ook de USB kabel een beetje kort (1 meter schat ik zo). Maar aangezien in een laptop gebruik heb ik daar weinig last van. Maar ik kan me duidelijk indenken dat andere mensen hier wel last van hebben. Het voeding kabeltje is dan wel weer van goede lengte.


  edit:
  De grijze knopjes werken toch wel. Er zitten kleine klemmetjes aan het deel wat de speler inschuift. Ze zijn dan wel heel klein. En als je niet oplet, volgens mij gaan ze dan snel stuk. Maar ook zonder de klemmetje zal je nog wel dingen kunnen overzetten.


  De speler zelf:
  De speler zelf daarentegen komt juist wel weer heel stevig over. En dat moet ook wel, want een HD moet het niet zo hebben van stoten. Ook de knoppen voelen goed aan. Je kan gewoon merken dat ze stevig zijn als je er op drukt. Ook ben ik blij dat er niet zo'n dom stickje op zit om mee te navigeren, want dat vind ik niet echt wat. Die ervaring heb ik tenminste met andere spelers. Een nadeel ik wel dat de hold knop heel lastig is om te zetten. Daarvoor moet je echt goed drukken, en ik denk niet dat je dat zomaar ff doet in je jaszak, maar daar heb ik nog geen ervaring mee.

  Geluidskwaliteit:
  De geluidskwaliteit is echt goed. Je kan het goed instellen (ook naast de standaard voor geprogrammeerde instellingen). En na wat prutsen heb ik een lekkere bas erin. De standaard oortelfoontjes zijn trouwens nog best wel goed. Echt veel beter dan degene die ik bij mijn walkman (jaja) en minidisc heb gekregen. Maar ik gebruik toch mijn eigen setje. Die heb ik al een jaar of 2, en ze doen het nog steeds super goed. Maar weet iemand welk ID nummer deze meegeleverde set heeft. Het staat er niet op. (of ik let niet op)

  Menu indeling
  De indeling van de menutjes werkt ook echt heel goed. Je kan met de mode knop wisselen tussen arties/album/genre/group/others. Degene die je het meeste gebruikt is arties. Je krijgt dan gewoon een lijstje met artiesten onder elkaar. Je kiest gewoon een arties, pijltje naar rechts, kies je album, pijltje naar rechts, kies je track, en druk op play. En klaar ben je. Ook de rest van de menutjes zijn simpel er logisch ingedeeld. Je hoeft hier echt niet de handleiding voor door te lezen. Het spreekt gewoon voor zich.

  Sonicstage:
  En dan sonicstage. Het overzetten gaat echt super simpel. Je klikt op je album in je lijst, en op de pijl. En klaar ben je, binnen een paar seconden staat je album erop. Maar daar stopt de pret dan ook. Als je je ID3 tags van je MP3tjes wil veranderen in sonicstage, pak er dan maar een boek bij. Want dat schiet echt niks op. De eerste keer dacht ik zelfs dat heb programma vastliep, maar dat was dus niet zo. Ik gebruik dan ook gewoon een ander programma om mijn MP3tjes een duidelijke tag mee te geven. En met een programma als tag&rename gaat dit heel snel en makkelijk. En de indeling regel ik gewoon via de verkenner. Ik weet overigens niet of het aan mijn PC ligt of niet, maar als ik meer dan 3 albums tegelijk in sonicstage wil laden. Dat hij dan gewoon vastloopt. Of hij is gewoon zo traag, maar zolang ga ik niet wachten.

  Ik gebruik overigens Sonicstage 3.1. Die had ik al voordat ik de HD3 had gedownload en ingesteld. Dit is niet lastig of wat dan ook.

  Het tasje:
  Het meegeleverde tasje (om de HD3 tegen krassen te beschermen) is echt shit. Je bent gewoon een minuut bezig om de HD3 erin te drukken. Het past gewoon niet makkelijk. En als je hem erin heb zitten dan kan je niet meer bij de controls. Tenzij je de HD3 er andersom in doet, maar dan kan de oortelefoon er niet meer in. En dat kunnen we ook niet hebben. Ik vrees dan ook dat hier een keer de schaar bij komt kijken. Of ik gebruik hem gewoon om de HD3 gewoon in te bewaren als in em niet gebruik. Want in mijn broekzak zal hij toch wel niet zo slijten. Zo nam ik mn minidisc ook altijd mee. En die heeft na als die jaren maar een paar krasjes, en versleten hoekjes.

  Conclusie:
  Met toch wel wat negatieve punten, maar die vallen in mijn gevalt eigenlijk helemaal weg. Ik ben dan ook zeer blij met de speler, en hoop er wat jaartjes plezier van te hebben. Ik heb em ook gekocht omdat het een sony is, en ik heb eigenlijk enkel maar goede ervaringen met Sony. En zoals ik het nu zie hebben ze bij sony, in mijn ogen, een zeer degelijk product uitgebracht. Als ze nu nog wat meer aandacht aan Sonicstage besteden. En/of de gebruikers gewoon in staat stellen zijn/haar muziek gewoon direct (dus zonder tussenkomend programma) de MP3'tjes op de speler te zetten. Dan is het echt een topproduct. Die zeker niet onder zal doen voor de iPod (nu doet hij dat eigenlijk al niet). Ook wil ik liever een directe aansluiting voor de voeding en USB. Dus zonder de "splitter".

  Cijfer:9+
  Ik heb em pas net sinds vanmiddag, dus een echt eindoordeel is het niet. Het kan dus nog wat omhoog gaan, maar ook naar beneden.

  Verder nog:
  De HD3 werkt gewoon met mijn oude MD afstandsbediening (geen display). Niet helemaal zoals het moet, maar ik kan em bv wel aanzetten en naar het vorige/volgende nummer gaan. En natuurlijk op pauze zetten. Maar aangezien in hem bij mn MD ook (haast) nooit heb gebruikt, dan zal ik dat nu ook wel niet zo snel doen.


  edit:
  Het is niet echt een kleine review geworden.

  Sjeez, zet net de audio out op line out. KNAL, damn dat ging ineens super hard. Ik schrok me kapot.
 • Ik had gehoopt dat er meer mensen zouden reageren met verse ideeën in een nieuw topic, dan in eentje waar al oneindig was gepraat over andere soorten, want dan krijg je toch weer reacties van: "lees dan wat er op de 1e pagina staat duhuh".

  Het klinkt misschien heel stom, maar wil geen Ipod omdat al mijn vrienden die al hebben, en geen van hen mij er van overtuigd heeft dát de Ipod echt de betere is. Verder dan, "joh is toch tof en tis een Ipod dude" komen ze niet.
  Een Ipod Photo (zo heet die toch?) is bovendien ook wel een stukje duurder dan €300 geloof ik.
 • mwa persoonlijk had ik hem niet gekocht en ff door gespaard voor eenn creative of een ipod want dat zijn gewoon de mp3 spelers der mp3 spelers

  en btw had je dit niet gewoon bij dat andere mp3 topic kunnen zetten er waren er volgens mij al 2 of 3
 • Ik ben weer eens bijna jarig en aangezien mijn oude MP3-speler.. kut, kapot en klein (kwa opslagruimte) was heb ik besloten een nieuwe te vragen voor mijn verjaardag.

  Mijn familie wil hier €200 van betalen, zelf moet ik de rest bijleggen. Ik zoek dus iets in de prijscategorie €250~300.

  Zelf had ik de volgende speler in gedachten:
  Sony NW-HD5 Black:


  Eigenschappen

  Specs


  Ik vroeg me af of er iemand is die ervaring heeft met deze MP3-speler, of een goed/beter alternatief weet in deze prijsklasse.

  Bvd.

  (PS: Ipod mini, Zen Micro ed. vind ik te weinig opslagruimte hebben)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren