1. Afscheid als moderator

Re: Afscheid als moderator

Kan iemand dit verplaatsen naar offtopic?

Hehe j/k, het ga je goed in Bolivia!
 • Kan iemand dit verplaatsen naar offtopic?

  Hehe j/k, het ga je goed in Bolivia!
 • Wat voor drugs gebruiken die jongens daar dan. Lijm snuiven neem ik aan?
  Bolivia staat bekend om de cocaïne en de crack, dus waarschijnlijk zullen het die twee drugs zijn die ze gebruiken. Coke is daar niet echt duur, hoor. Daarnaast groeien daar de planten.
 • Wat voor drugs gebruiken die jongens daar dan. Lijm snuiven neem ik aan?
 • De beste wensen en bedankt voor de goede zorgen dan!

  Hoewel het doemscenario met 7th als alleenheerser wel angstaanjagend dichtbij komt.
 • Een Ajax-fan heeft MIJ gemist? Dan weet ik toch veel te compenseren <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />
  Ja hoe is het mogelijk :P
 • Welkom terug! :)
 • Een Ajax-fan heeft MIJ gemist? Dan weet ik toch veel te compenseren ;)

  Anyway, de bedoeling was eigenlijk om terug te komen als member. Ik zal iig ook weer gaan posten in het geloof-topic.
 • Yeah, Geit is weer terug!
 • Zeg ik net dat ik je heb gemist op dit forum lees ik dit <img alt=":(" src="/plugins/sceditor/emoticons/sad.png" />
  Het gaat je goed, veel succes! En misschien tot ziens op IG.

  Hij zegt dus net dat ie terug is. Hij was ook maar drie maanden weg.
 • San Pedro:
  Prison children

  About 200 children live here with their fathers. The younger ones go to one of the two nurseries inside the jail, while the older ones go to schools outside. Outside they suffer discrimination - inside they are afraid of violence and sexual abuse. Their mothers are often in other jails or have abandoned them.
  &quot;It's tough for them here, but at least we can try to protect them and give them a sense of family. Outside they would be completely on their own,&quot; says the father of Manuel (right).
  De kinderen zouden nauwelijks een kans hebben in hun uppie. Dan liever meenemen de bak in.

  Hele artikel van de BBC:
  http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/p ... html/1.stm

  De directrice van de instelling waar ik werkte (Christelijke stichting) fungeert tevens als een soort gevangenispriester in San Pedro. Ik had een keer mee gemogen, maar dat is er niet van gekomen.

  @ 7threst: docu klinkt op zich interessant, trailer vind ik niet geweldig. Ik ben niet zo overtuigd van het "vergeten continent" verhaal waar ze het over heeft.
 • Pfoei, daar worden we toch wel even stil van.
 • Heel heavy inderdaad!

  Zeg Goat, misschien vind je deze docu van Hedy Honigmann wel interessant? (al haar docu's zijn erg indrukwekkend btw)

  El Olvido
 • Damn, indrukwekkend allemaal.

  En wacht, gezinnen die in een gevangenis zitten? Explain please.
 • De planten groeien er idd, ik heb zelf ook coca gebruikt (blaadjes pruimen) tijdens een busreis. De chauffeur reed als een malle. De misselijkheid was in enkele seconden volledig weg. Geweldig spul. Het poeder dat er van wordt gemaakt na uitgebreide chemische verwerking, daar moet ik niets van hebben uiteraard.

  De meeste jongeren zijn verslaafd aan een combinatie van middelen. Lijm en alcohol kom je het meest tegen. Coke en crack zie je minder, is in Bolivia relatief goedkoop maar buiten bereik van veel straatkinderen, behalve jongeren die in de georganiseerde misdaad hebben gezeten.

  Zoals een meisje met een engelengezichtje, die minstens 1 persoon om zeep heeft geholpen. Een ijskoude tante. Alleen tijdens haar 15e verjaardag (de Quince is een grote gebeurtenis in Bolivia) zag ik emotie op haar gezicht. De directrice zei mooie woorden tegen haar, ze hadden een groot feest georganiseerd. Ze droeg een soort bruidsjurk, alle andere meisjes droegen ook jurken maar minder opvallend. Indrukwekkend moment, als je weet waar zo'n meisje vandaan komt.

  De beste coke schijn je in de gevangenis te kunnen krijgen. San Pedro is een beruchte "carcel" in La Paz, 1 van de jongens had er een tijd gezeten. Gebouwd voor 300, er zitten 2000 gedetineerden evt. met gezin. Je moet betalen om een cel te krijgen met bed, anders slaap je op de grond in de gangen en ben je je leven absoluut niet zeker. Die jongen, Francisco, te zien op de foto die ik heb gepost, is er aangevallen met een mes en heeft diepe littekens.
 • Maar ik hou van je :(

  Serieus je logt toch af en toe nog wel eens in aan het andere gedeelte van de wereld om ons voetbal uit te leggen?
 • Waanzinnige tijd gehad. Fantastische jongens, het besef dat ik ze niet meer zal zien was even moeilijk toen ik werd overladen met mooie woorden en zelfgemaakte kadootjes bij het afscheid. Het had niet veel gescheeld of ik had even een traantje weg moeten pinken.

  Toen er Amerikaanse gasten kwamen en de jongens met ze communiceerden vanwege het Engels wat ze van me hadden opgepikt, was ik trots. Triest dat de meeste jongens naar alle waarschijnlijkheid weer terug gaan vallen. Ik heb van dichtbij gezien hoe het leven van een Boliviaanse verslaafde is, tijdens het straatwerk.

  De laatste 10 dagen heb ik rondgereisd. Ik ben naar de Boliviaanse pampa's geweest, heb daar heel veel dieren van dichtbij gezien. Daarna nog even door Peru gereisd, op weg naar Lima, vanwaar ik terug vloog naar Amsterdam. In Cusco, Nazca en dus Lima geweest. Cusco is erg mooi, Machu Picchu is nauwelijks te beschrijven. Fenomenaal. Nazca is een stoffig en weinig interessant woestijnplaatsje, de lijnen zijn wel de moeite waard. Lima vond ik erg vet, jammer dat ik er maar 2 dagen was.
 • Ziet er mooi uit.
 • Nice! ^_^
 • Hoe lang duurt het om zo'n staart te laten groeien?

  Wel leuke tas, though.
 • Nog niet echt bruin he!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren