1. Ajax en het spitsenprobleem

Re: Ajax en het spitsenprobleem

Jaja Ajax heeft weer een aanvaller in het vizier :) Nu is het een Marokkaan van een Franse club.
 • Jaja Ajax heeft weer een aanvaller in het vizier :) Nu is het een Marokkaan van een Franse club.
 • Ali Boussabon zou een principe-akkoord hebben bereikt met Ajax, maar ook Feyenoord is nog in de markt voor de begaafde NAC-spits.
 • Is dat die bij Man utd mislukte spits -_-'
 • Pienaar is als spelverdeler beter dan Sneijder.

  Pienaar
  Gonzalez - Galasek

  zoiets kan ook. Alleen heb je dan geen linksbenige speler op het middenveld. Maarja, we zien het wel. Misschien komt die Gonzalez wel helemaal niet.

  Verder denk ik dat de verdedigers van Ajax juist wel 3-4-3 aankunnen.

  Escude - Galasek - Grygera
  Heitinga

  Escude en Grygera dan in de rol van De Boer en Reiziger, zij dekken de twee spitsen van de tegenstanders en bij balbezit zijn ze backs. Heitinga in een rol ala Blind. En Galasek als Rijkaard. Volgend seizoen zijn Maxwell en Trabelsi toch hoogstwaarschijnlijk weg. Eventueel De Jong voor Galasek.

  Kluivert zou op dit moment idd de ideale spits zijn voor Ajax, maar de kans dat hij komt is bijna 0.

  Je vergeet de enige speler die de rol van Rijkaard op kan lossen, dat is Hedwiges Maduro

  Galasek op die rol vind ik niet zoveel achteraf eigenlijk.

  Ajax moet of een wereldspits halen, of niemand, of iemand ACHTER Babel, Huntelaar is een leuke optie.. Geen Charisteas, is zelfde als sonck, alleen groter.

  Ajax moet of Landzaat of Luis 'Lucho' Gonzalez halen, ik prefereer de argentijn, dat is een middevelder wat ajax nodig heeft.

  —V.d.Vaart–De Jong-Gonzalez—-

  De jong is middevelder, en zou het daar perfect doen, V.d.Vaart gaat denk ik weg, dus kan je daar eventueel nog Sneijder neergooien, Gonzalez is een bikkel, heeft veel loopvermogen, goede techniek, beetje een Van Bommel met techniek, PSV wou hem niet voor niets.

  Ik pleit zelf voor een extra linksbuiten, Boukhari hoort niet bij Ajax, Een Argentijn Cecár Delgado, is een speler ala Zlatan Ibrahimovic, kwa techniek, draait het alleen een beetje teveel door, netals Zlatan in zijn beginperiode.

  —Delgado—Babel–Rosales—-

  waar je nog achter dan zou hebben:

  Mitea—Huntelaar—De Ridder— (waardig dus)

  Verdediging moet een ervaren man komen, nieteens verplicht, want zoals ik al zei kan je makkelijk met Maduro-Heitinga spelen

  –Maxwell–Heitinga–Maduro–Trabelsi–

  Maduro en Heitinga zullen een topduo kunnen worden, Maxwell en Trappie gaan weg dit seizoen, Filipe kan Maxwell wel vervangen, toch moet je er wat achter hebben zitten vind ik, eventueel Vermaelen dus is niet van wereldbelang. Voor Trabelsi heb je De jong en Grygera, De Jong is middevelder, Grygera is te langzaam voor Rechtsback, hij kan zich alleen vastbijten in een speler.
  Dus zal je zowiezo nog een Back, en misschien nog een centraal iemand erbij moeten hebben (de ervaren verdediger), Tudor o.i.d., Je zou misschien Kromkamp kunnen halen voor rechts

  zodat je Filipe-Heitinga-Maduro-Kromkamp krijgt, maar of Kromkamp ook buiten AZ goed speelt?? weet ik niet.. Wat ik ook een optie vind, wat Vonk ja.. dat is ook wel over na dit seizoen, Dat je eventueel van der Sar voor wat meer routine haalt, die weet wel wat ie moet zeggen, bovendien is het heel leerzaam voor stekelenburg, hij kan nog niet zo goed zijn verdediging neerzetten, Lobont, tsja goede keeper, Van der Sar wilt trouwens zelf wel terugkomen.

  Ajax heeft ruim 33 miljoen euro, en nog spelers als Sonck, Soetaers, Sikora, Boukhari, die verkocht kunnen worden, laten we effe zeggen 35 miljoen euro, daar kan je Tudor, Kromkamp, Huntelaar, Delgado, Gonzalez zeker voor halen, Huntelaar 4 miljeon euro, Tudor 6 miljoen euro, Kromkamp 5 miljeon euro, Delgado 8 miljoen euro, Gonzalez 7 miljoen euro.

  Ajax zou eventueel ook nog Maxi Lopez van River kunnen halen, is wel prototype Ajax-spits, maarja ik heb maar 2 wedstrijden echt van hem gezien.
 • Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

  Het is weer zover. Een jaar en drie dagen geleden heb ik dit topic gemaakt, en nu kan ik hem weer voortzetten na een dramatische periode (in scorend vermogen gezien) van Ajax.
  Ik hoop zeer zeker niet dat hier een jaarlijkse traditie van wordt gemaakt, maar het zou me niet verbazen.

  In de voorgaande zes-pagina's tellende posts kwamen onder andere de volgende spitsen volgens verschillende personen in aanmerking voor de nummer 9 positie bij Ajax (de een werd meer besproken dan de ander):
  = Zeer positief
  = Positief
  Normaal = Neutraal
  = Negatief
  = Zeer negatief

  Van Hooijdonk (NAC)
  (PSV)
  (RC Lens)
  (Borrusia Dortmund)
  (FC Twente)
  Mido (Tottenham Hotspur)
  (Hertha BSC)
  Benjani (AJ Auxerre)
  (Barcelona)
  (Bayer Leverkusen)
  Jestrovic (Anderlecht)
  (FC Groningen)
  Chamakh (Girondins Bordeaux)
  Boussaboun (Feyenoord)
  (Ajax)
  Rosenberg (Ajax)
  Nonda (AS Roma)
  McCarthy (FC Porto)
  (Heerenveen)
  (Valencia)

  Over het algemeen werd er al voorspelt dat Charisteas zou gaan mislukken. Rosenberg werd door enkelen met een kritisch oog bekeken, maar over het algemeen kende niemand zijn spel op een dergelijke manier dat er al uitspraken over gemaakt konden worden (Charisteas was destijds natuurlijk al bekend vanwege zijn spel op het EK).

  Koné en Boussaboun zijn inmiddels bij directe concurrenten van Ajax gaan spelen. Maxi Lopez heeft intussen een contract bij Barcelona getekend en lijkt ook onhaalbaar te zijn geworden. Opties voor nieuwe spitsen liggen dus niet echt voor de hand, maar tijden veranderen en dus zullen er nu vast wel weer nieuwe opties zijn:

  Fernando Cavenaghi 22 jaar
  Een argentijnse spits die voor het jeugdteam van Argentinië al het een en ander heeft laten zien. Is in mijn ogen een echte teamspeler, werkt altijd hard en is in de nationale jeugdselectie de aanvoerder, leidinggevende kwaliteiten bezit deze spits dus ook. Maar ik twijfel of hij balvast is (belangrijk punt binnen het Ajax-systeem), scoren kan hij in ieder geval wel. Enige probleem is dat deze speler in het bezit is van Spartak Moskou en zij hem vast niet voor een prijsje dat Ajax kan betalen laten gaan.

  Klaas-Jan Huntelaar 22 jaar
  Is één maand jonger dan bovengenoemde, maar boekt de laatste tijd enorm veel progressie en staat volop in het nieuws nu de spitsen bij Ajax hun werk niet goed doen. Het lijkt mij een goede aankoop, vooral ook omdat Huntelaar zichzelf als een Ajax-spits omschrijft. Fantastische theorie natuurlijk, maar of dit ook in de praktijk zal werken, daar ben ik nog lang niet van overtuigd. We zullen het zien als hij komt, anders niet. Zou ook wel overdreven zijn twee talenten (Babel en Huntelaar) tot je beschikking te hebben.

  Eigenlijk ben ik er zelf van overtuigd dat Rosenberg en Babel behouden moeten blijven. Harry (Charisteas) mag de hort op, gewoonweg omdat hij niet bij ons spel past, totaal niet.

  Rosenberg daarentegen vind ik het nog lang niet zo slecht doen, ok.. wat doelpunten zouden wel fijn zijn, maar de potentie is er. Hij is (nog) niet balvast, maar ik ik herrinner me nog die jonge Zlatan die zo'n beetje elke bal kwijt raakte die hij aanraakte. Nu maar hopen dat Rosenberg dit aspect ook kan leren, kaatsen doet hij naar mijn idee goed.

  Babel heeft nog wat meer vertrouwen nodig denk ik, hij deed het fantastisch, zakt nu weer wat terug. Een half jaartje geleden was hij nog erg balvast, daar is nu niets meer van terug te zien, helaas. Ik hoop dat dit een tijdelijke 'vormcrisis' (hij heeft iig nog wel veel dreiging) is en dat hij na een half jaartje weer lekker doorgroeit.

  Graag wil ik horen welke andere spitsen jullie graag in het Ajax-systeem zien, en waarom jullie de man in het systeem vinden passen. Vermeld (als je kan) ook altijd even de leeftijd erbij, zegt vaak wel wat over de speler.
 • Moet ie maar beter spelen. Babel kan op het moment het verschil maken, Mitea niet.
 • Ajax is helemaal niks. Psv is gewoon de beste

  Fijne onderbouwing.

  Leuk, weer zo'n fanboy :P
 • Ajax is helemaal niks. Psv is gewoon de beste
 • NEC - AJAX 1-0 :D
  da spitsen probleem vind ik wel erg leuk worden op dit moment :D als Feyenoord-fan maar in het europeese voetbal vind ik wat minder want als je niet scoort kom je niet verder en dat is niet goed voor nederlands voetbal in het europeese voetbal
 • zit gewoon probleem in bestuur van ajax. da moet opstappen. kijk maar na een voetballer als v/d vaart bij ajax laatste 2 seizoenen speelde die niet toppie wat doet die bij Hamburg speel de sterren van de hemel en scoord er oplos

  en als feyenoord-fan is v/d vaart 1 van me favoriete spelers geworden sinds dat ie in duitsland speelt en zo goe maar als feyenoord fan zou ik grraag ook wat mensen zien opstappen bij feyenoord de gene die van mij mogen blijven zijn; Erwin Koeman, Wim Jansen, Mark Wotte (krijgt van me herkansing na zijn mislukte inkopen) en de andere uit technische staf mogen blijven
 • Mensen, het is niet de bedoeling dat dit een flamewar gaat worden tussen Feyenoord en Ajax (en PSV) supporters. Het is ook niet de bedoeling geweest commentaar op de spitsen te geven wiens naam eerder in mijn post naar voren kwam. Ik heb die namen daar neergezet omdat deze spelers in de voorgaande posts ter sprake kwamen bij de vorige crisis die Ajax had omtrent spitsen.

  Het is dus eigenlijk de bedoeling om nieuwe spitsen te zoeken, of op te noemen. Zo heb ik de Argentijn Fernando Cavenaghi genoemd, en ook Klaas-Jan Huntelaar (wat ik eigenlijk nog niet eens zon goede keuze vind). Die lijst met spitsen was alleen maar om aan te geven wat de revu al gepasseerd was, de kleuren geven aan of men er in dit forum positief of negatief tegenover stond.

  Ik hoop dat een aantal het nu begrijpen en in plaats van die nutteloze posts eens een bijdrage kunnen leveren.
 • 1x is wel genoeg -_-'


  Als PSV fan kan ik echt een frustreerde 020 supporter zijn ahhaahahaha
 • @ kyrill

  je bent zeker een gefrustreerde 020 supporter. feyenoord zit niet in de spagaat hoor als je alle interviews met spelers leest. het is juist beter als vorig jaar, want koemna praat met iedereen. feyenoord heb dan wel van rkc verloren dat is kut maarja ik denk dat ajax meer problemen heb als feyenoord.

  en ik laat je achter met het feit dat ze thuis allen nog maar van roda hebben gewonnen………………………………
 • @ kyrill

  je bent zeker een gefrustreerde 020 supporter. feyenoord zit niet in de spagaat hoor als je alle interviews met spelers leest. het is juist beter als vorig jaar, want koemna praat met iedereen. feyenoord heb dan wel van rkc verloren dat is kut maarja ik denk dat ajax meer problemen heb als feyenoord.

  en ik laat je achter met het feit dat ze thuis allen nog maar van roda hebben gewonnen………………………………
 • @ kyrill

  je bent zeker een gefrustreerde 020 supporter. feyenoord zit niet in de spagaat hoor als je alle interviews met spelers leest. het is juist beter als vorig jaar, want koemna praat met iedereen. feyenoord heb dan wel van rkc verloren dat is kut maarja ik denk dat ajax meer problemen heb als feyenoord.

  en ik laat je achter met het feit dat ze thuis allen nog maar van roda hebben gewonnen………………………………
 • Galasek stopt echt nog niet hoor, hij is 31 en kan nog wel 3 jaartjes mee ofzo. Plus dat ie nu aanvoerder is van Tsjechie, ik denk dat ie er na het wk 2006 een punt achter zet ofzo.

  En Anastasiou is gewoon een spits goed voor de subtop, bij Ajax heeft deze paniek aankoop inderdaad vrij weinig te zoeken. Dat ie het ook bij Anderlecht niet gehaald wil ook wat zeggen over wat voor een kaliber spits dit nu eigenlijk is.
 • Ze wilden Rafael helemaal niet verkopen! Hij kreeg geen verblijfsvergunning en is het land uitgezet. Daarom voetbalt hij nu ook verdomme in het Duitse nationale (jeugd)elftal. Die jongen is opgegroeid in Nederland en is er gewoon uitgeknikkerd. Dat is de enige reden dat hij weg is bij Ajax.


  Ik had het ook over Mido…..

  Ik had het over Rafael <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" /> , dat er dezelfde reden bij stond als Mido en dat is gewoon onzin.


  Dat heb ik nooit gezegd dat het hetzelfde reden was.

  Ongeveer dan. Er staat bij Rafael toch 'Zelfde verhaal als Mido' of ben ik nou scheel ^_^'


  Ja dat klopt niet dat had ik niet meer moeten zetten :P
 • Ze wilden Rafael helemaal niet verkopen! Hij kreeg geen verblijfsvergunning en is het land uitgezet. Daarom voetbalt hij nu ook verdomme in het Duitse nationale (jeugd)elftal. Die jongen is opgegroeid in Nederland en is er gewoon uitgeknikkerd. Dat is de enige reden dat hij weg is bij Ajax.


  Ik had het ook over Mido…..

  Ik had het over Rafael <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" /> , dat er dezelfde reden bij stond als Mido en dat is gewoon onzin.


  Dat heb ik nooit gezegd dat het hetzelfde reden was.

  Ongeveer dan. Er staat bij Rafael toch 'Zelfde verhaal als Mido' of ben ik nou scheel ^_^'
 • Ze wilden Rafael helemaal niet verkopen! Hij kreeg geen verblijfsvergunning en is het land uitgezet. Daarom voetbalt hij nu ook verdomme in het Duitse nationale (jeugd)elftal. Die jongen is opgegroeid in Nederland en is er gewoon uitgeknikkerd. Dat is de enige reden dat hij weg is bij Ajax.


  Ik had het ook over Mido…..

  Ik had het over Rafael <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" /> , dat er dezelfde reden bij stond als Mido en dat is gewoon onzin.


  Dat heb ik nooit gezegd dat het hetzelfde reden was.

  Sorry hoor maar waarom zijn Mido en Quincy moeilijker mee te handelen dan Sneijder of Zlatan :S
  Dat is mij totaal een raadsel. Vooral Sneijder.
  Het verbaasd me dat Ajax hem nog niet weg heeft gedaan als je ziet wat hij vorig seizoen allemaal gedaan heeft ten aanzien van Koeman. Vind ik verre veel erger dan wat Mido deed.

  En Quincy en Van Persie doen het nu fantastisch.
  Ik vraag me af wat ze hebben gedaan dat ze bij Ajax en Feyenoord zijn afgedankt.


  ''ken er wel om lachen als feyenoorder''

  Feyenoord is nogaltijd de ploeg die in een spagaat zit niet Ajax.

  Feyenoord is een middelmatige ploeg de enige 2 die goed echt top zijn zijn Kalou en Kuijt en daar is dit seizoen weinig tot niks van te merken.
 • Ze wilden Rafael helemaal niet verkopen! Hij kreeg geen verblijfsvergunning en is het land uitgezet. Daarom voetbalt hij nu ook verdomme in het Duitse nationale (jeugd)elftal. Die jongen is opgegroeid in Nederland en is er gewoon uitgeknikkerd. Dat is de enige reden dat hij weg is bij Ajax.


  Ik had het ook over Mido…..

  Ik had het over Rafael :P , dat er dezelfde reden bij stond als Mido en dat is gewoon onzin.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren