1. als ik de baas van nintendo was dan...

Re: als ik de baas van nintendo was dan...

Dan zou ik Sony producten maken :P
 • Dan zou ik Sony producten maken :P
 • Bedrijf verkopen en gaan rentenieren! :D

  .|. f*ck alle werknemers! .|.
 • Ik zou de GameCube verplicht stellen op scholen, ofzo.
 • Fuseren met Sony
 • plastich chirurgie want ik wil geen chinees zyn.. :9
 • Wat zou jij doen om nintendo te verbeteren… minder Mario? (dus geen Dance Dance Mario) of zal je de Nintendo Revolution veranderen of meer reclame's maken… de keus is aan jou. Wat zou jij doen als jij de baas an Nintendo was….
 • Zeer nette post Idde, complimenten. En dat op het offtopic forum :D
  Dat soort existentialisme is aan mij niet besteedt. Er kan "meer" zijn, maar dat soort dingen in twijfel trekken als "er is geen kennis" is IMHO volkomen nutteloos. De waarheid is dat er nu één beker voor me staat. Nu zet ik er een andere beker bij. Nu staan er twee. Dat is simpelweg de waarheid. Die theorie heb ik op bijzonder makkelijke wijze getoetst (ik kan ze aanraken, ergo, ze bestaan). Dus die kennis bestaat. Filosofisch geneuzel dat het niet bestaat vind ik (vooralsnog) onnodig.
  Imo is er alleen "waarheid" en "bewijs" in een theoretisch (bijvoorbeeld wiskundig) universum waarin de mens de wetten opstelt.

  Hmm dan je experimentje…
  Verder neem je waar met zintuigen, CZS en hersenen, die zijn voor gek te houden dus sluitend bewijs is het niet ;)
  Filosofische vraagstukken zijn idd niet empirisch te onderzoeken, tot op zekere mate. Maar ik zie wetenschappelijk niet per se als toetsbaar. Wetenschap heeft meerdere dimensies dan alleen de toetsbare tastbaren. Zie het als exacte vakken en andere vakken. "2 + 2 = 5" is niet correct. Maar "je aller" ook niet.
  Interessante alinea, alleen spreek je volgens mij je eerste alinea tegen. Er "zijn" twee bekers omdat je ze waarneemt, ze tastbaar zijn, hier pleit je voor het niet-tastbare.
  Exacte wetenschappen en filosofische wetenschappen zijn van elkaar afhankelijk. Uiteindelijk zijn filosofische theorieën te toetsen aan de hand van exacte wetenschappen. Maar filosofische wetenschappen zijn ook nodig om de brandstof te geven van de vooruitgang van de exacte wetenschappen. En ja, dan kom je uiteindelijk denk ik wel bij "de waarheid". Over een eeuw of driehonderdduizend
  In theorie zouden we ooit alles kunnen begrijpen naarmate we meer "bewijzen" (lees: aanwijzingen) vergaren.

  Gaat echter niet gebeuren, er is in de praktijk te veel mis met de wetenschap. Wetenschap is te commercieel.
 • Fuseren met Sony
  mee eens

  Bedrijf verkopen en gaan rentenieren! <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />

  .|. f*ck alle werknemers! .|.
  LOL, echt weer iets voor jou :D
 • plastich chirurgie want ik wil geen chinees zyn.. :9

  Nintendo is volgens jou Chinees?

  Die baas ervan wel….


  Maar ik zou ervoor zorgen dat alle FF games ook op de nintendo zouden komen, en ik zou de online functie er standaard in zetten.

  Iwata is geen Chinees :S

  een chinees is een chinees en een chinees is een aziaat dus!! :lol:

  ???

  Ben jij een Duitser dan? Want een Duitser is een Duitser en een Duitser is een Europeaan.

  Wat een redenatie. Iwata is een Japanner. 8|

  …ehm..ik vind appels wel lekker. :9

  wat een antwoorden omdat ik 1 ding zeg pfffff!! ;)
 • Dat soort existentialisme is aan mij niet besteedt. Er kan "meer" zijn, maar dat soort dingen in twijfel trekken als "er is geen kennis" is IMHO volkomen nutteloos. De waarheid is dat er nu één beker voor me staat. Nu zet ik er een andere beker bij. Nu staan er twee. Dat is simpelweg de waarheid. Die theorie heb ik op bijzonder makkelijke wijze getoetst (ik kan ze aanraken, ergo, ze bestaan). Dus die kennis bestaat. Filosofisch geneuzel dat het niet bestaat vind ik (vooralsnog) onnodig.

  Filosofische vraagstukken zijn idd niet empirisch te onderzoeken, tot op zekere mate. Maar ik zie wetenschappelijk niet per se als toetsbaar. Wetenschap heeft meerdere dimensies dan alleen de toetsbare tastbaren. Zie het als exacte vakken en andere vakken. "2 + 2 = 5" is niet correct. Maar "je aller" ook niet.

  Exacte wetenschappen en filosofische wetenschappen zijn van elkaar afhankelijk. Uiteindelijk zijn filosofische theorieën te toetsen aan de hand van exacte wetenschappen. Maar filosofische wetenschappen zijn ook nodig om de brandstof te geven van de vooruitgang van de exacte wetenschappen. En ja, dan kom je uiteindelijk denk ik wel bij "de waarheid". Over een eeuw of driehonderdduizend :P
 • Waarom moet jij een harem kopen??? Is geld de enige manier voor jou om vrouwen in je buurt te krijgen???

  De sultankamer dan, die harems komen vanzelf wel :O
 • Ten eerste: ik voer geen beleid (ik kan nu een simpele "IGF ook niet" grap maken maar dat doe ik niet) en dus valt mijn veronderstelde inconsequentie in een andere categorie.
  Je vergrijp is lichter, maar er is wel sprake van de pot-verwijt-de-ketel en brengt het weer naar een hogere categorie ;)
  Ten tweede: zoals gezegd is IGF geen democratie en conformeer ik mij dus aan het beleid, ook als ik het op enkele punten hier niet mee eens ben. Ik ben het ook niet helemaal eens met de wet, toch conformeer ik mij er aan om mijzelf prettig te bewegen in de maatschappij.
  Waarom is IGF geen democratie? De meerderheid heeft beslist in het geval Notorious. Dat lijkt me vrij democratisch. We zijn er VOOR de members, de members niet voor ons. Dat is het uitgangspunt.

  Verder zeg je dat je je conformeert aan het beleid OMDAT (zie dikgedrukt stukje) het geen democratie is, ik zou me eerder aan het beleid conformeren omdat het dat WEL is.
  Ten derde: dat ik me conformeer aan de meerderheid betekent niet automatisch dat ik het met hen eens ben. Toch moet ik toegeven dat Notty het aardig doet op het moment.
  Je conformeerde je toch aan het beleid omdat het geen democratie is, de meerderheid die je nu noemt impliceert dat het dat wel is…

  Ik volg je even niet. Volg je jezelf nog wel? :P
  Nee, maar dat was ook niet games-gerelateerd

  Maar je zei, kom je ook buiten het meldhok en het discussie forum, das leuk. Offtopic is ook niet games-gerelateerd.

  Overigens is dit een discussie om niks, misschien kunnen we er beter mee ophouden :D
  Uitverkorenen, geitje; get a room!!
  Wat zei ik nou, dat was een wetenschappelijk te onderbouwen opmerking… *sigh*
  En euhm…de uitkomsten van de gefalsifieerde theoriën zijn ook theoriën an sich, en dus dan weer falsifieerbaar. Of niet, maar dat is niet relevant, en daar kom je pas achter na je nu bestaande hypothese te toetsen. Daarnaast heb je weldegelijk fylosofische wetenschappen, ze worden constant getoetst op waarheid en veranderen ook dikwijls. Of anders moet je jouw defenitie van wetenschap even geven. (en dan het liefst in lekentaal, mijn vijf maanden geen school hebben me geen goed gedaan )
  Waarheid? Is er wel zoiets als waarheid? Om maar eens een filosofisch vraagstuk op tafel te pleuren. Als er geen waarheid is, is er ook geen kennis, als er geen kennis is, is er geen wetenschap. Overigens zal dit weer binnen de wetenschapsfilosofie vallen, dat heb je ook nog :D

  Wetenschap volgens mijn definitie is empirisch te toetsen, de onderzochte theorie kan ofwel geverifieerd ofwel gefalsiciceerd worden.

  Hoe wil je filosofische vraagstukken empirisch toetsen, hmm wordt lastig.

  Filosofie kan voor de wetenschap wel nuttig zijn, omdat het nieuwe onderzoeksgebieden en vraagstellingen kan opwerpen, het is geen wetenschap imo. Dat moet je niet als kritiek zien, filosofie is wel nuttig en kan net als de wetenschap worden gebruikt om onze kennis van wat we waarnemen als de realiteit te verbreden.
 • Sukkel. Wie wil dat nou als je het geld hebt om een mooie sultankamer te kopen inclusief harem.

  Waarom moet jij een harem kopen??? Is geld de enige manier voor jou om vrouwen in je buurt te krijgen???

  ;}

  De punten die ik heb genoemd waren natuurlijk niet serieus. Dit topic staat in offtopic, dan moet je het dus ook niet serieus nemen.

  Het enige wat ik wel serieus meende was het nabouwen van Hyrule en dat commercieel uitbuiten. Alle woningen voor enorm hoge prijzen verkopen of verhuren. Wie wil er nou niet in zo'n rustgevende omgeving met prachtige natuur om je heen wonen. Ik wel :)

  Daarnaast zou ik precies dezelfde weg volgen als Nintendo nu doet op 2 punten na:

  - Een 3d Pokémon RPG maken met de kwaliteit van de 2d versies.

  - Meer reclames op TV en in dagbladen. Veel meer. Sponsor lekker een voetbalclub ofzo. Manchester United schijnt geen sponsor meer te hebben na dit seizoen. Hoeveel shirtjes worden er wereldwijd wel niet verkocht van Manchester United? Zat dacht ik zo.
 • Uitverkorene, geitje; get a room!!

  En euhm…de uitkomsten van de gefalsifieerde theoriën zijn ook theoriën an sich, en dus dan weer falsifieerbaar. Of niet, maar dat is niet relevant, en daar kom je pas achter na je nu bestaande hypothese te toetsen. Daarnaast heb je weldegelijk fylosofische wetenschappen, ze worden constant getoetst op waarheid en veranderen ook dikwijls. Of anders moet je jouw defenitie van wetenschap even geven. (en dan het liefst in lekentaal, mijn vijf maanden geen school hebben me geen goed gedaan :S)
 • Echt alles waar jullie aan denken is geld geld geld.

  Ontopic ik zou investeren(jah moeilijk woord he jongens <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />) in aandelen en dat dan spenderen in nieuwe technologie die goedkoop is maar toch krachtig. En dat dan gebruiken om een nieuwe markt aan te boren en dat door een patent bureau vastellen zodat sony en microsoft de ideen niet stelen!

  Sukkel. Wie wil dat nou als je het geld hebt om een mooie sultankamer te kopen inclusief harem.
 • - Ik zou mijn jaarsalaris steken in vernuftige praktijken met jonge Japanse schoolmeisjes…

  - Ik zou Miyamoto aan een gruwelijke first-person shooter laten werken kaliber F.E.A.R.

  - Laatstgenoemde zou ik binnenslepen. Molyneux zou ik vragen Black & White 3 onder andere voor de Revo te maken.

  - Sakaguchi (Mist Walker) zou ik een zak duiten geven en vragen een exclusieve RPG te maken voor de Revolution

  - Een belachelijk vies hoog bod uibrengen op Epic Games, of hun aandelen. Pas als 51 procent binnen is vind ik het genoeg.

  - Voor de rest gewoon doorgaan met Mario, Zelda en natuurlijk Metroid (laatstgenoemde beste serie ooit imo <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />). Overigens laat ik aan Metroid Intelligent Systems en Miyamoto werken, aan Zelda Aonuma en aan Mario de grootmeester.

  - Kuju laat ik werken aan een uberrealistische oorlogsgame aka Ghost Recon.

  Kortom: je zou er een puinzoon van maken.

  Net als iedereen. :O
 • Dan klopt je definitie niet volgens mij. Filosofie is geen wetenschap, psychologie is dat misschien niet altijd maar kan dat zeer zeker wel zijn.

  Definitie van filosofie:

  wetenschap die zich erop toelegt het wezen van alle dingen en de beginselen die aan het gehele zijn ten grondslag liggen, te leren kennen =&gt; wijsbegeerte.

  Vertel mij niet, dat confucious, Nietsche, Voltaire, Plato etc. geen wetenschappers waren.

  Psychologie is ook wetenschap!

  Blasphemy!! :@ <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" /> (voor mij zijn zij bijna goden <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />)


  Kijk maar eens rond in wikipedia <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />

  Wetenschappelijk toelaatbaar zijn dan slechts die uitspraken die in beginsel falsifieerbaar zijn. Een wetenschappelijke (principieel falsifieerbare) uitspraak is waar zolang deze, ondanks pogingen tot weerlegging, tot nu toe nog niet gefalsifieerd is.

  Filosofie is dus onwetenschappelijk omdat deze pricipieel onweerlegbaar is…
 • Ik zou de GameCube verplicht stellen op scholen, ofzo.
  Omdat-ie anders niet verkoopt? :P

  Bedrijf verkopen en gaan rentenieren! <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />
  That's what I'd do!

  .|. f*ck alle werknemers! .|.
  Dat niet… behalve misschien bepaalde.. leuke.. goed uitziende meiden :P
 • Dan klopt je definitie niet volgens mij. Filosofie is geen wetenschap, psychologie is dat misschien niet altijd maar kan dat zeer zeker wel zijn.

  Definitie van filosofie:

  wetenschap die zich erop toelegt het wezen van alle dingen en de beginselen die aan het gehele zijn ten grondslag liggen, te leren kennen => wijsbegeerte.

  Vertel mij niet, dat confucious, Nietsche, Voltaire, Plato etc. geen wetenschappers waren.

  Psychologie is ook wetenschap!

  Blasphemy!! :@ :P (voor mij zijn zij bijna goden :P)


  Kijk maar eens rond in wikipedia ;)
 • Ten eerste: ik voer geen beleid (ik kan nu een simpele "IGF ook niet" grap maken maar dat doe ik niet) en dus valt mijn veronderstelde inconsequentie in een andere categorie.

  Ten tweede: zoals gezegd is IGF geen democratie en conformeer ik mij dus aan het beleid, ook als ik het op enkele punten hier niet mee eens ben. Ik ben het ook niet helemaal eens met de wet, toch conformeer ik mij er aan om mijzelf prettig te bewegen in de maatschappij.

  Ten derde: dat ik me conformeer aan de meerderheid betekent niet automatisch dat ik het met hen eens ben. Toch moet ik toegeven dat Notty het aardig doet op het moment.

  Seven- en Saw-discussies vergeten?
  Nee, maar dat was ook niet games-gerelateerd ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren