1. Alternatieve / commerciele muziek, alto's / breezertjes

Re: Alternatieve / commerciele muziek, alto's / breezertjes

Ik kan ook bijna alles wel mooi vinden, maar je kan toch wel gewoon mee doen aan dit soort topics lijkt me?:S
 • Ik kan ook bijna alles wel mooi vinden, maar je kan toch wel gewoon mee doen aan dit soort topics lijkt me?:S
 • Jij met je metallica :p
 • niks mis met commerciele bands, alleen jammer dat sommige bands slechter worden zodra ze commercieel worden…

  metallica erg jammer… had moeten blijven zoals het was…
 • Zijn gamers eigenlijk niet precies hetzelfde? Als iemand heel enthousiast zit te vertellen over hoe tof de nieuwste FIFA of de laatste expansion van The Sims wel niet zijn halen de meesten toch ook hun neus op om daarna verder te gaan met bijvoorbeeld een Panzer Dragoon game?
 • Het genre wat ik het meest luister is rock. Afhankelijk van mijn stemming rustige rock of wat stevigers.

  Dacht al dat het rock zou zijn, vind het meestal maar kut ;) Alleen muziek als Kaiser Chiefs bijv. gaat er nog wel in dan

  Van Aphex Twin vind ik veel goed, zowel de meer stevige als de mellow nummers, maar mijn favoriet is wel Come to Daddy. Dat nummer is pure evil, clip is ook fantastisch.
  Iiiiiiii want your soulllll… IIiiiii will eat your soullll…..

  Come To Daddy is idd een geweldig nummer, die clip is echt gestoord :) Windowlicker vind ik toch beter though :)

  Kan jij me trouwens uitleggen wat nou eigenlijk Jungle is? eerst dacht ik ook D&B achtig, maar toen kwam ik erachter dat er ook soort van breakcore-ahtige Jungle van Shitmat is :P
 • Die Eminem formule is nou wel uitgewerkt. En Tupac grootste rapper allertijden? Daar zijn de meningen wel over verdeeld. De meeste werden opeens fan toen hij dood was omdat dat stoer was ofzo.
  Mjah slechts zeer weinig artiesten blijven meerdere albums lang interessant.

  Tupac heeft de meeste platen verkocht, met afstand, heeft de meeste fans en erkenning bij de massa en de pers. Die laatste zin is (een) onzin. Ik vind hem niet de beste, maar wel de grootste.
  OK zal is wat muziek van Goldie beluisteren. Ventolin is een op het eerste gezicht verschrikkelijk ''piep''geluid (tuuuuuh) waar dan een beat bij komt, en wat in eerste insantie op een hoop herrie lijkt Heb em leren te waarderen though
  Wat zijn trouwens jou fav. Aphex Twin\AFX nummers?
  En ik snap overigens niet wat iedereen zo goed aan DJ Shadow vind maar dat zal dus wel aan mij liggen.
  Photek = D&B toch of bedoel je een andere? D&B vind ik sowieso een van de slechtse electronic stijlen, veel troep, Resonant Evil vind ik wel een goede artiest in het genre.
  Goldie is ook Drum&Bass/jungle. Net als Photek en Reprazent/Roni Size.

  Van Aphex Twin vind ik veel goed, zowel de meer stevige als de mellow nummers, maar mijn favoriet is wel Come to Daddy. Dat nummer is pure evil, clip is ook fantastisch.
  Iiiiiiii want your soulllll… IIiiiii will eat your soullll…..
  Ook niet 1 favo genre? Wat je over het algemeen betere muziek vind dan andere genres.
  Het genre wat ik het meest luister is rock. Afhankelijk van mijn stemming rustige rock of wat stevigers.
 • Grotendeels, luister ik inderdaad 'alternatieve' muziek [Het is maar hoe je het noemt]. Het zijn in ieder geval grotendeels bands uit het underground genre, uit welk land dan ook [Nederland, maar ook Ierland, Rusland, Scandinavie, Spanje etc…]. Ik weet niet of dit mij een 'alto' maakt, maar…je scheert het opzich best wel over een kam.
  Hoe kun je het over een groep mensen hebben zonder daarbij te generaliseren? Als je elk individu afzonderlijk wilt behandelen ben je wel ff bezig.

  Als je naar die underground muziek hoort omdat je je wilt afzetten tegen wat populair is ben je een alto volgens mij.
  Ik ken een hele hoop mensen die zich vrij dicht bij mijn muzieksmaak bevinden - en gezegd moet worden: Deze mensen kennen meer respect voor welk muziekgenre ook, dan welke R&B of DJNOSFERATU liefhebber ook. Vertel, vraag de eerstvolgende hardcorefan de 9e symfonie van Franz Schubbert [was eergisteren op NL3 te zien -briljant ] te luisteren - Ik garandeer je, dat red hij of zij niet.
  Zie je, jij generaliseert nu ook. Een vriend van me is gek van R&B, maar is ook een keer meegeweest naar een hardcore punk concert en heeft zich daar best vermaakt. Hij kan naar de meeste muzieksoorten goed luisteren.

  De groep die alleen naar hardcore house luistert zal vast niet naar klassieke muziek kunnen luisteren, maar let op: hardcore is underground tegenwoordig.

  Daarmee ontkracht je volgens mij vakkundig je eigen punt ;)
  Vraag de eerstvolgende langharige 'Heavy metal' luisteraar hetzelfde. En serieus, 70% meer kans dat hij of zij meer interesse tonen kan.
  Hmmm dan gabbers ok, meer interesse dan popluisteraars, ik denk het niet. Al zijn mensen die alleen naar pop luisteren volgens mij niet degenen voor wie muziek erg belangrijk is, ze zullen zich minder in muziek verdiepen.
  En net als NuclearRabbit ken ik ook metalheads die extreem kortzichtig zijn qua muziekinteresse.
  In dat opzicht - hoe direct of misschien ook wel onzinnig het ook klinken kan - zijn 'alto's' misschien inderdad wel 'superieur' aan de breezers. Het is daarbij dan ook maar net wie of wat je 'alto' noemt. Zijn het de kortzichtige Korn en Slipknot luisteraars? [Niet slechter of beter als de gemiddelde Breezerfag] Of mensen die gewoon veel serieuzer en dieper kijken dan datgeen wat direct voor het grijpen ligt?
  Hmmm je generaliseert de KoRn luisteraars. Het eerste album van KoRn is nog steeds een van mijn favoriete albums.

  Dat maakt mij niet kortzichtig naar mijn mening. Ok, omdat ik geen muziek down wens te loaden omdat dat tegen mijn principes is, ken ik vast veel minder bands dan jij. Dat vind ik echter wat anders dan kortzichtigheid.
  Wat is er zo kortzichtig aan mensen die korn en slipknot luisteren? Het zijn 2 van m'n favo bands maar ik luister ook naar rap/techno/hardstyle/hardcore/speedcore/terror/jrock/jpop. Maar omdat ik naar slipknot en korn luister ben ik dus kortzichtig?
  Dat lijkt mij dus niet. Ik zou ook kortzichtig zijn trouwens, vind een paar nummers van Slipknot zeer goed aan te horen.

  De post van Sauron vind ik erg goed.

  Verder, hmmm, populaire muziek is vaak niet zo gecompliceerd dus velen denken dat commerciele muziek altijd simpel is en alternatieve muziek niet. En ongecompliceerde muziek zou minderwaardig zijn.
  Ben ik het niet mee eens, het is moeilijker om met minder instrumenten e.d. emoties op te wekken bij een luisteraar. Als een artiest daar in slaagt vind ik dat heel knap.
  woei NG is niet voorgoed verdwenen in het Duitse oerwoud (it's a jungle out there)
  Heheh valt wel mee hoor, met dat oerwoud. Duitsland is best leuk eigenlijk, zodra je je vooroordelen (ik had ze iig) opzij zet.
  Als je langs wilt komen voor een andere indruk van Duitsland hoor ik het wel he ;)
 • Als bands commercieel worden, hoor je hun nummers de hele dag. Dat is het frusterende.
 • Tis wel weer de discussie hoor… :|

  Ik hou van de muziek waar de artiesten hun ziel in stoppen :D
 • Als je die uitstraling hebt imo.
 • Volgens mij ook. :P

  Wanneer ben je trouwens eigenlijk een BreeZer? Als je Breezer drinkt? :S
 • Ja maar ik vind iedereen dom behalve mezelf.

  Dat vind ik dan weer niet, ik heb het zegmaar in 3 lagen.

  Ik => Hoogste laag
  Toffe mensen => Middelste laag
  Niet toffe mensen => Laagste laag.

  Maar zullen we erover ophouden? Het is enigzins offtopic :)
 • Zijn bekendste nummer is Inner City Life, check het maar es. Verder kan ik de soms enorm dikke bassen van Aphrodyte ook wel waarderen, al is ie een beetje wisselvallig imo. Hmm verder Junkie XL (1e album), UNKLE, Fatboy Slim, DJ Shadow… ik heb ook een Photek album, maar dat is me iets te minimalistisch, ging me snel vervelen.

  Ventolin ken ik niet, kan je dat es beschrijven?

  OK zal is wat muziek van Goldie beluisteren. Ventolin is een op het eerste gezicht verschrikkelijk ''piep''geluid (tuuuuuh) waar dan een beat bij komt, en wat in eerste insantie op een hoop herrie lijkt :P Heb em leren te waarderen though

  Wat zijn trouwens jou fav. Aphex Twin\AFX nummers?

  En ik snap overigens niet wat iedereen zo goed aan DJ Shadow vind maar dat zal dus wel aan mij liggen.

  Photek = D&B toch of bedoel je een andere? D&B vind ik sowieso een van de slechtse electronic stijlen, veel troep, Resonant Evil vind ik wel een goede artiest in het genre.

  Ik ben geen X- of Y-persoon

  Ook niet 1 favo genre? Wat je over het algemeen betere muziek vind dan andere genres.

  Ehhmm dat is een beetje moeilijk te beschrijven. Allee zal het es proberen.

  Als je veel tijd steekt in het echt luisteren naar muziek (niet als achtergrondje ofzo), in het ontdekken van nieuwe artiesten, concerten bezoekt en muziek koopt. Iemand die alleen download noem ik geen liefhebber, ie weigert de artiesten te ondersteunen, de waardering te geven die ze verdienen. Muziek is hem of haar dan niet dusdanig veel waard dat hij of zij zich in mijn optiek een liefhebber mag noemen.

  Pas niet helemaal in het plaatje, achja maak niet uit :) ik blijf mezelf als ''een liefhebber'' beschouwen :)

  Ik was vroeger helemaal into hardcore, nu luister ik het nooit meer.

  Dat van die gabber was een geintje.

  Mja dacht ik wel ;) Maar moest er toch ff op reageren.
 • Ja maar ik vind iedereen dom behalve mezelf.
 • Ik vind mezelf ook beter dan mensen die ik niet dom vind.
 • Dat heeft iedereen toch?

  Ik vind mezelf ook beter dan mensen die ik dom vind.
 • Nee. Ik haal zelf ook verschillende stijlen door elkaar.

  Variatie is cool :)

  Vind het nogal vervelend, dat superieure gedrag van die ''alto's''

  Dat is 'n karaktertrek die je niet alleen bij alto's ziet. Je ziet 'm daar wel het meeste moet ik toegeven, maar ik sta daarboven want ik ben beter dan de rest (H).

  *ja, ik heb last van 'n meerderwaardigheidscomplex…
 • Ik luister naar Alternative muziek, maar vind muziek uit de top 40 wel leuk, zolang het maar geen muziek is die gemaakt is om veel mensen mee te pakken. Ik luister altenative muziek, maar luister niet de muziek die de meeste "Alto's" luisteren. Ik luister ook wel Hip-Hop, maar heb kleren aan die op dat moment in de mode zijn. Ben ik nu een buitenbeentje? Heb ik nu een probleem omdat ik veel verschillende stijlen door elkaar haal?
 • Eminem is toch echt een goede rapper. En de grootste rapper aller tijden is Tupac lijkt me, vind je hem ook niet goed, die komt ook op TV immers?

  Die Eminem formule is nou wel uitgewerkt. En Tupac grootste rapper allertijden? Daar zijn de meningen wel over verdeeld. De meeste werden opeens fan toen hij dood was omdat dat stoer was ofzo.
 • Dat soort mensen neem ik bij voorbaat al niet meer serieus als het over muziek gaat, omdat ze muziek gebruiken als iets om zich mee af te zetten van de meute i.p.v. ervan te genieten.
  Precies.

  Heel veel mensen lukt het niet om onbevooroordeeld naar muziek te luisteren. "Oh w8, dit is die en die groep, die hoor ik niet tof te vinden" enz.

  Ik vind zelfs sommige nummers van Justin Timberlake goed te pruimen, niet dat ik er thuis naar luister maar in een uitgaansgelegenheid mogen ze dat van mij best draaien.
  Je hebt overigens een goede smaak, dacht meer dat je zon rock-persoon was ofzo
  Ik ben geen X- of Y-persoon ;)
  De artiesten die jij noemt vind ik overigens ook goed, alleen Goldie ken ik niet.
  Zijn bekendste nummer is Inner City Life, check het maar es. Verder kan ik de soms enorm dikke bassen van Aphrodyte ook wel waarderen, al is ie een beetje wisselvallig imo. Hmm verder Junkie XL (1e album), UNKLE, Fatboy Slim, DJ Shadow… ik heb ook een Photek album, maar dat is me iets te minimalistisch, ging me snel vervelen.

  Ventolin ken ik niet, kan je dat es beschrijven?
  Wanneer ben je nu een leifhebber dan? Even kijken of ik in het plaatje pas
  Ehhmm dat is een beetje moeilijk te beschrijven. Allee zal het es proberen.

  Als je veel tijd steekt in het echt luisteren naar muziek (niet als achtergrondje ofzo), in het ontdekken van nieuwe artiesten, concerten bezoekt en muziek koopt. Iemand die alleen download noem ik geen liefhebber, ie weigert de artiesten te ondersteunen, de waardering te geven die ze verdienen. Muziek is hem of haar dan niet dusdanig veel waard dat hij of zij zich in mijn optiek een liefhebber mag noemen.
  Neh, luister niet veel hardcore, en jij klinkt wel als iemand die het verschil tussen hardcore en techno weet Luister af en toe wel is hardcore though.
  Ik was vroeger helemaal into hardcore, nu luister ik het nooit meer.

  Dat van die gabber was een geintje.
  Ik denk trouwens dat je niet kunt spreken van 'de alto'. Is iemand die bandshirts of broeken met broekspijpen van een meter doorsnede draagt gelijk een alto? Of ben je als je niet aan de stereotypen voldoet geen alto? Ik vind van niet. Zelf draag ik ook weleens een bandshirt, maar dat doe ik alleen omdat ik die muziek gewoon erg goed vind en niet omdat ik me zonodig moet onderscheiden ofzo.
  Hmm het alto zijn heeft meer met je instelling, filosofie te maken denk ik. Iemand met een skatebroek en een bandshirt is nog geen alto.

  Alternatief betekent anders, alto's willen zich onderscheiden van de massa.
  Ik luister naar Excellent, VSOP, Osdorp Posse, Climax, Dicecream, Brainpower, Lost Rebels, DMX, Canibus, Cypress Hill en ik geniet er zeker wel van!
  Ooit gehoord van smaak? Al die rapshit (Lange Frans, Baas B, Ali B, Eminem, 50 Cent, G-Unit) op tv of commerciele muziek of hoe je het wilt noemen, vind ik niet leuk.
  Dat mag toch?
  Waarom vind je dat niet leuk? Eminem is toch echt een goede rapper. En de grootste rapper aller tijden is Tupac lijkt me, vind je hem ook niet goed, die komt ook op TV immers?
  Eigenlijk is alle muziek toch commercieel, in de zin dat ze allemaal hun muziek aan de man willen brengen? Als muzikanten dat niet willen, dan liegen ze… Muziek maken voor jezelf doet geen enkel zichzelf serieus nemend bandje, volgens mij. Ze willen allemaal fans => thus commercieel.
  Ik denk ook dat er voor veel artiesten niets beters is dan het optreden voor een enorme deinende mensenmassa die helemaal op gaat in je muziek en je performance. Het optreden voor 40.000 man geeft een veel grotere kick dan het optreden voor 500 man.

  Muzikanten geven ook regelmatig gehoor aan de wensen van hun fans lijkt me, als de meerderheid van de fans een bepaald album wil zien (horen) dan zal een band geneigd zijn om dat verzoek in te willigen.
  Daar is niet alle muziek voor bedoelt. Dat is niet hetgeen wat alle artiesten - in het begin - voor ogen zien. Zo gauw ze groot geld verdienen…Ja, tuurlijk gaan de meesten er mee door. Maar hierdoor zie je wel dat de 'echte artiesten' [?] uiteindelijk overblijven: Niet voor het grote geld gaan, maar vooral ook echt waarde in zijn fans stopt.
  De fans zeg je. Welke fans? De oorspronkelijke fans, het kleine groepje dat er vanaf het begin bij was en over het algemeen wil dat de band altijd dezelfde muziek blijft maken?

  Morgen meer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren