1. avondklok?

Re: avondklok?

als je opgepakt zou worden zou je er binnen de kortste tijd al uit zijn. MIss kon je dan nog je "schade" klaimen :9
 • als je opgepakt zou worden zou je er binnen de kortste tijd al uit zijn. MIss kon je dan nog je "schade" klaimen :9
 • Sommige mensen vinden ook dat openbare prdeverstoring. Gewoon om het feit dat je dan dronken op straat loopt. Beetje onzinnig als je het mij vraagt.

  Er zijn natuurlijk ook mensen die WEL irritant en lawaaiig zijn op straat als ze dronken zijn. Logisch dat na verloop van tijd gegeneraliseerd gaat worden. Terecht? Nee, niet per se, maar zo is het nou eenmaal tegenwoordig. Wel jammer, maar wat kan je doen?
 • Je hebt dan wel de openbare orde verstoord. <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />


  Hoezo?
  Juist niet als je toch stil genoeg blijft en geen lawaai maakt.
 • Man… Fuck da police! <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Oh en btw ik heb geen strafblad ofzo. <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />


  Mooi toch dat je het niet hebt houden zo hé ;)


  @ Hamburger:

  Je hebt blijkbaar gewoon trieste politie bij je in de buurt.

  Gewoon met je vrienden 's avonds laat op straat blijven lopen dronken of niet als je maar niet voor geluidsoverlast zorgt :P
 • Man… Fuck da police! :P

  Oh en btw ik heb geen strafblad ofzo. :D
 • Ga me niet vertellen dat die maffe familie van jou geen reputatie heeft bij de politie :P

  Argh dat is weer zo'n van Ravenstein tot Duivenmelker, versterking, ik wil versterking NU METEEN!
 • Waar bemoeit de politie zich mee om je naar huis te sturen. Als ik laat 's nachts rond wil lopen en niet voor overlast zorg is dat mijn recht.
 • Er was één iemand die niet drinkt en die zei dat wij er normaal uitzagen. Wat je dan onder normaal verstaat :P. Maar daarvoor stuurde hij ons ook niet naar huis, gewoon omdat het te laat was. Dat zei hij ook.
 • Jawel, maar ik bedoelde er wat anders mee te zeggen. Jullie zijn ook echt weg gegaan nadat de agent dat had gezegd?
  Mocht er daarna weer vandalisme zijn gepleegd en jullie waren nog steeds in die buurt waren jullie nóg meer verdacht geweest.

  En weet je zeker dat je niet kon zien dat jullie dronken waren? Vaak heb je dat zelf niet echt door namelijk terwijl je zo'n straal van 2 meter in gebruik neemt tijdens het lopen :P
 • Je kon niet zien dat we dronken waren dus daarom zijn we niet aangehouden en dat laatste klopt ook niet. Als je één keer verdacht bent geweest terwijl later bleek dat jij het niet was zal je de volgende kleer ook nog steeds verdacht zijn hoor.
 • Het lijkt mij toch wel vrij logisch dat ze je 'vragen' om naar huis te gaan. Zij hebben melding gehad dat er dingen gesloopt worden. Ze rijden door de wijk en zien een groepje dronken lui (jullie) lopen.
  Dan is het logisch dat er naar jullie ID word gevraagd, omdat je verdacht overkomt op zo'n manier. Maar met jullie woord dat jullie het niet gedaan hebben en wat ID gegevens weten hun nog steeds niet of jullie het wel of niet gedaan hebben.
  Daarom vragen ze dus om te vertrekken. Op deze manier weten zij zeker dat ze het goede hebben gedaan (mochten jullie het gedaan hebben) en zijn jullie ook niet meer verdacht als het opnieuw zou gebeuren (omdat jullie weg zouden zijn).
 • Wat een rare agenten hebben jullie daar. Hebben ze niks beters te doen? :S

  Wat voor onzin is het dat je 's nachts binnen moet zitten. I ga zo vaak 's nachts over straat als ik effe naar een vriend toe ga ofzo en dan zitten we vaak ook gewoon buiten. Of effe naar tankstation om sigaretten en snoep te halen enz.

  En verder gaat niemand meteen na het uitgaan naar huis. Iedereen gaat dan vrete halen en hangt nog een tijdje rond.

  Hoe wilt de politie mij gaan dwingen om 's nachts thuis te blijven. :S Dat zou schending van mensen rechten ofzo zijn. Ik had zo'n agent gewoon uitgelachen. Ik bedoel sowieso heeft niemand respect voor ze…
 • Ben laatst ook eens aangehouden samen met een vriend van me. We gaan wel eens nachtwandelen als we ons 's nachts vervelen (bioritme komt niet in ons woordenboek voor).

  Het was ongeveer… Ik gok iets van 04:00, kan een half uur later zijn geweest (was IIG deze zomer). We liepen langs een straat toen er opeens een politieauto naast ons stopte en een agente ons aanhield. Wilden onze ID zien en registreren, blablabla (we kennen het wel). Vragen ze waarom we op dat tijdstip buiten waren, wij uitleggen dat we gewoon graag nachtwandelen (lekker rustig, stil, leuk sfeertje).

  Gingen ze (kwamen 2 minuten later nog 2 agenten bij) nog helemaal vragen waar we op school zaten (alsof dat uitmaakt) en of we gedronken hadden en dergelijke. En dat ze het vreemd vonden dat wij buiten liepen op dit tijdstip (we maakten geen lawaai of wat dan ook, zelfs nauwelijks geluid).

  Hoezo vreemd? Niet iedereen heeft dezelfde definities van wat "normaal gedrag" is en niet iedereen heeft dezelfde normen en waarden (niet dat ik ze dat gezegd heb, want ik had geen zin in gezeur, wilde het gewoon snel afgehandeld hebben).

  We waren niet dronken, stoned of wat dan ook. Dus wij gewoon in alle rust alles uitleggen. Niks aan de hand. Rondgelopen tot na zonsopgang zonder verdere problemen.

  Op zich vervelend dat we een half uur werden opgehouden, maar ach, kan ik me ook wel een beetje voorstellen met soms dat vandalisme en criminaliteit in Enschede.

  Ben me overigens niet bewust van een soort avondklok, dat zou nieuw voor me zijn.
 • Aanhouden is niet zo'n ramp, gewoon je verhaal doen en klaar. Maar je dan naar huis sturen :S.


  Heb je gelijk in.

  2 jaar geleden was ik ook eerst 's avonds laat terug aan het lopen met een groep vrienden +-10 man.

  Rijd er ineens een zwarte auto de stoep op voor ons. Komen er undercover politie agenten. Zeggen ze dat er wat ruiten zijn gesloopt wij zo van dat zijn wij niet. Maar toch willen we jullie gegevens ( we hadden nog geen ID bij ons dat hoefde toen nog lang niet) maar we gaven wel allemaal ons adres op . Ze dreigden alleen met dat ze ons nog deze avond wakker zouden bellen als we op de camera's zouden staan en die vernieligen van ruiten was het dacht ik gedaan hadden.

  Maar terug naar huis sturen nee hoor.

  We hadden wel wat die verkeers blokken die dingen blokkeren verplaatst enzo maar we hadden niks vernield.
 • Aanhouden is niet zo'n ramp, gewoon je verhaal doen en klaar. Maar je dan naar huis sturen :S.
 • Ik kan me best voorstellen dat ze je aanhouden als je er een beetje fout en crimineel uitziet :P
  Nee, geintje…. Die agenten mochten best mensen aanhouden als er dingen gesloopt zijn, toch? En dat was niet omdat je buitenliep, dit is mssn wel een beetje een loos topic :p
 • dik flauwekeul man
  Heb zaterdag nog tot 2 uur buiten gelopen
 • Het is toch niet verboden om 's nachts over straat te gaan :S
  Ik vind wel dat je voor 2 uur s nachts thuis moet zijn, omdat sommige mensen dan dronken en luidruchtig naar huis gaan.
  Die mogen ze wel oppakken…
 • Je kan wel een boete krijgen voor verstoring van de openbare orde…een beetje een rekbaar begrip, maar misschien gingen 's nachts de grenzen van dat begrip wel als een mallemoer naar beneden. Als jullie niet voor overlast zorgden (en niet met tuinlaven rondliepen) heeft oom agent toaal geen recht om je naar huis te sturen. Openbare dronkenschap heeft volgens mij ook iets te maken met het nuttigen van alcohol op straat, maar dat weet ik niet precies…
 • Ja maar dat is toch niet terecht, ik dacht dat we in een vrij land leven waar je gewoon altijd buiten kon lopen tot ik dit meemaakte. Als je loopt op straat en daardoor al verdacht word vind ik niet normaal. Het tijdstip mag hier niet mee te maken hebben, 's nachts zijn de wetten toch hetzelfde als overdag. En we waren trouwens ook stil en maakten geen lawaai en zorgden ook niet voor overlast.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren