1. Beoordeel spelers topic

Re: Beoordeel spelers topic

Jammer dat er geen aandacht meer word gegeven aan dit topic.
 • Jammer dat er geen aandacht meer word gegeven aan dit topic.
 • Ik vind dat Ronaldo een veel betere teamspeler is geworden dan vroeger.
  Nog steeds doet ie het soms alleen maar hij geeft hem wel vaker af.
 • Dat van die voorvoeten kan je ook niet echt zien omdat het te snel gaat, maar je herkent het aan z'n spel. Lichtvoetigheid.
 • Het lijkt ook best op een barca/real opgeil topic.
 • Hmm, dat op de voorvoeten heb ik niet gemerkt om eerlijk te zijn. Maar is beter opletten de volgende keer, had altijd het idee dat hij maar niet neer te krijgen was doordat hij steeds bleef doorgaan na een harde tackle die hem wel degelijk heeft geraakt en uit balans moet brengen.

  Het overzicht heeft Ronaldo wel, in een matig team op een plek waar hij zowat nooit stond is wennen. Als hij het nu opnieuw zou moeten proberen in Madrid, zou hij het veel beter doen. Met name door zijn sterke positionering zou dit hem moeten lukken. Want als je ziet hoe belachelijk goed hij de linkerflank gebruikt…daar weet hij constant wel hoe hij de ruimtes moet bespelen.
 • Denk dat Kaskovic de koptechniek en vooral de timing die daarbij hoort van Messi onderschat. Hij krijgt weinig kans om het te showen vanwege het spel van Barca en de lengte van Messi, maar hij is wel degelijk een uitstekende kopper.

  Messi:
  Plus: Buitenaardse balcontrole. Beter dan alles wat ik in m'n leven heb gezien. Cruijff en Maradona ken ik van de beelden dus kan ik niet echt beoordelen.
  Geweldige acceleratie. Dit gecombineerd met zijn balcontrole maakt hem de beste dribbelaar op aarde. Nu dodelijk als aanvaller, met wat minder snelheid gaat ie gewoon op 't middenveld spelen.
  Spelinzicht. Kenmerk van Barca jeugdspelers natuurlijk, maar z'n positioneel inzicht en het vermogen om de ruimte te zien voor de pass, kaats of dribbel is echt debiel.

  Min: Gaat eigenlijk te vaak zelf. Vooral het laatste seizoen. Ik snap het wel, want hij is fenomenaal en het teamspel van Barca leek nergens op dus moest alles sowieso van hem komen. Dan ga je afwegen, heb ik meer kans om te scoren als ik zelf ga of als ik 'm afgeef. Met zijn kwaliteiten is het meestal het eerste. Maar toch heb je momenten van, geef maar af. Al is dat ook het gevolg van het zwakke Barca.

  Verbeteren: Z'n mond opentrekken tegen trainers die per se Fabregas willen laten spelen ten koste van alles.

  Onder/overschat: Zoals gezegd onderschatte kopper. Overschat is z'n kracht. Ingegno wijdt zijn weinige vallen aan zijn kracht, maar dat heeft meer te maken met zijn balans en looptechniek. Hij loopt constant op z'n voorvoeten en kan daardoor veel makkelijker tackles afschudden want hij staat veel meer los van de grond dan anderen. Cruijff had het ook heel erg. Als je de beelden vergelijkt gaan Cruijff en Messi ook allebei zeer moeilijk naar de grond.

  Ronaldo
  Plus: Fenomenale balcontrole. Heerlijke dribbelaar met flair.
  Geweldige snelheid, acceleratie en atletisch vermogen. Als Ronaldo zou mee doen met Olympische Spelen op de 10 kamp zou die 'm winnen.
  Traptechniek. Kan ze nog vanaf 50 meter erin rammen. Niet normaal.

  Min: Spelinzicht. Al is dit wel gebaseerd op toen ie in de spits stond bij Portugal in 2010. Zijn teamgenoten hielpen nou niet echt mee zachtgezegd. Heeft sindsdien gewoon weinig meer in het centrum gestaan waar echt tactisch inzicht nodig is. Dat is niet overzicht, want hij ziet wel de vrije man, maar juist hoe je bepaalde ruimtes moet bespelen.

  Verbeteren: Tja, iets meer afgeven denk ik.

  Over/onderschat: Weet ik niet. Ronaldo is best wel een recht voor z'n raap voetballer.

  Iedereen loopt op te zeiken dat Ronaldo een jankbal, een duikelaar en van alles is, maar ik zie 'm eigenlijk nooit echt schwalbes maken ofzo. Ik vind het een beetje gelul waarbij iedereen elkaar napraat. Ik mag dat arrogante wel. Geeft tenminste kleur aan het voetbal.

  Benzema:
  Plus: Technisch uitstekend
  Goede combinatie van kracht, snelheid en atletisch vermogen.
  Allround uitstekende spits. Beheerst alle facetten behalve het afstandsschot.

  Min: Afronding soms erg goed dan weer erg zwak. Niet constant.

  Verbeteren: Afronding. Geen gezeik, erin rammen.

  Over/onderschat: Techniek in de kleine ruimte wordt onderschat.

  Messi is de beste. Lijkt me duidelijk. Beste dribbelaar, beste afronder, beste passer en beste teamspeler van alle drie.
 • Thx, even een editje.
 • Leuk bedacht man thumbs up!

  Ronaldo
  Sterke punten: Sterk met z'n linker en rechter het maakt voor hem geen bal uit, heeft de beste vrije trap ter wereld. Sprongkracht/Kopkracht is subliem en is naar mijn zeggen de snelste speler op aarde.

  Zwakke punten:
  Niet echt zwakke punten maar irritaties: Arrogant, diving-queen maar dit is mijn mening.

  Wat kan deze speler verbeteren:
  Minder vallen en geen arrogante goal celebrations etc. dus meer zijn persoonlijke trekjes qua speler is hij gewoon perfect en valt er niks te veranderen, misschien af en toe meer vrije trappen oefenen. Bij zijn Man U tijdperk vloog elke bal er bijna in tijdens een vrije trap dus misschien kan ie hierop oefen.

  Onderschat: Zijn kopkracht word soms onderschat ik vind Ronaldo een van de beste koppers ter wereld omdat ie super hoog kan springen hier kijkt men niet vaak naar.


  Messi

  Sterke punten: heel erg beweegelijk, snel, goede steekpass, mooie stifjes, en een mannetje simpel passeren.
  Zwakke punten: Koppen is toch wel een zwakke punt ook al heeft ie er een aantal gescoord hij is er simpel weg te klein voor en zijn rechter word te weinig gebruikt.
  Wat kan deze speler verbeteren: Oefenen op z'n rechter.
  Onderschat/overschat: -

  Benzema

  Sterke punten: Kopsterk, sterke rechtervoet, redelijk snel, goed positiespel en kan goed tikken.
  Zwakke punten: Linkervoet niet zo sterk.
  Wat kan deze speler verbeteren: Meer doelpunten scoren verder niks.
  Onderschat/Overschat: -

  Conclusie:
  Ik vind Messi de beste van de 3 puur omdat hij simpele goals maakt, altijd leuk is om naar hem te kijken hij een fantastische steekpass in huis heeft en gewoon omdat je bijna elke match van hem kan genieten en dan vooral dit seizoen vanwege de 73 goals die hij maakte in 60 wedstrijden en 28 assists.
  Dit betekent niet dat ik niet geniet van Ronaldo die naar mijn zeggen een perfecte speler is met alles wat je van een speler kan vragen. Er zitten geen zwakke punten aan hem, hij heeft een goed schot, is de snelste op aarde heeft erg veel doelpunten gemaakt dit seizoen heeft de La Liga gewonnen en vandaar dat ik hem zie als een goede 2e.
  Benzema is hard op weg de beste spits van de wereld te worden maar vooralsnog moet hij v.Persie, Ibrahimovic en Falcao voor zich laten naar mijn mening.
 • Hier is het de bedoeling dat je de spelers die 'meedoen' beoordeeld. Ik open met 3 spelers, na 1 week komen er 3 nieuwe spelers aan de beurt, deze 3 nieuwe spelers mag de laatste persoon die zijn zegje heeft gedaan kiezen.

  De spelers beoordelen:

  Wat vind je zijn sterke punten?
  Wat zijn de zwakke punten?
  Wat kan deze speler verbeteren?
  Vind je hem onderschat of overschat en welke kwaliteiten van hem vind je onderschat of overschat?
  Dingen die je van deze speler nog hebt onthouden, zowel positief als negatief.
  Vergelijk de kwaliteiten van de 3 spelers en waarom je de een beter of slechter vind.

  Het liefst dat als je de nieuwe spelers post dus ook rekening houden dat ze alle drie ook verdedigend zijn of aanvallende spelers. Dit zou interessante discussie kunnen opleveren en ik ben wel benieuwd naar jullie meningen.

  Kick off:

  Zo origineel als ik ben, Ronaldo, Messi en Benzema. Ik zal mijn eigen hersenspinsels later aan de OP toevoegen.

  Ronaldo:

  Zijn sterke punt is toch echt dat atletische. Sprinten, springen, schieten etc. Ook zijn positionering is uitstekend, weet vaak waar hij moet staan.

  Wat zwak aan hem is is zijn mentale gesteldheid. Beste willen zijn oke, maar als hij maar de helft is van de teamplayer die Messi is, zou die veel beter zijn. Hij voetbalt nogal vaak tegen zichzelf en probeert het te mooi en nonchalant. Heeft daardoor vaak slechte veldspel getoond gepaard met onbegrijpelijke acties zoals balverlies lijden bij een pass over vier meter.

  Zijn vrije trappen moeten echt beter evenals zijn veldspel, op de top van zijn kunnen dolt hij elke speler weg. Zelfs Dani Alves of T.Silva kan hem dan niet afstoppen, probleem is dat dit echter zelden voorkomt. Hij moet er ook vaker staan in de grote wedstrijden. Mentaal is hij dus een beetje raar, constant willen verbeteren aan zijn lichaam en niks aantrekken van critics. Maar puur voetballend is het wat anders, moet er vaker staan en elke wedstrijd weer briljant veldspel vertonen zoals hij dat wel kan. Heeft zeer zeker de kwaliteiten ervoor.

  Ik vind zijn combinerend vermogen, inzicht en overzicht wel is onderschat. Dat hij nou niet vaak een diepte pass geeft of combineert betekent niet dat hij het niet kan. Integendeel, soms zie je flitsennvan zijn briljante combinerend vermogen, doet hij vooral met Marcelo. Alleen combineert soms echt belachelijk slecht omdat dat nonchalance weer komt aandrijven. Kan me nog wedstrijden herinneren, vooral tegen Athletico, waar hij de ene na andere prachtige bal gaf aan Pipita en Benz die het natuurlijk verknalden.

  Het positieve wat me echt is bijgebleven was toen hij gebaarde van rustig rustig, ik ben er nog in Camp Nou. Die was heldisch wat mij betreft :lol:
  Wat ik kut vind aan hem is dat hij heel wat minder meejuicht als een teamgenoot scoort.

  Messi

  Ik vind zijn dribbel echt belachelijk goed gepaard met een zuiver schot, fenomenale inzicht. Wat niet eigenlijk.

  Zijn chocoladebeen is zijn enigste zwakke punt eveneens als het feit dat hij ook vaak choked tegen Engelse en Italiaasen ploegen. Dat zijn dus de zwakke punten waar hij best aan mag werken.

  Zijn kracht wordt onderschat, ik hoor vaak dat Ronaldo fysiek een beest is. Maar dat gebruikt hij nooit, Messi gaat door na de meest grove tackles. Hij is verrassend moeilijk neer te krijgen. Wat een kracht er in dat kleine ding zit is verbazingwekkend.

  Wat me van Messi bij is gebleven is hoe hij keer op keer de Madrileense muur open scheurde :( kut en briljant tegelijk.
  Gezicht wat hij trok na de bal in het publiek te lossen was ook geweldig :lol:

  Benzema:

  Zijn techniek en inzicht is echt geweldig, na Marcelo en Ozil de meest technische voetballer van Madrid. Ongelofelijke aannames, balbehandeling etc. Hoe hij kan combineren en het inzicht heeft om geweldige ballen te geven is ook fenomenaal. By far de beste spits imo.

  Gast moet echt werken aan zijn afronding, bij vlagen echt dramatisch. Ongelofelijk hoeveel kansen hij soms verprutst, lege doel huizenhoog over schieten is gewoon slecht. Ook is zijn positionering niet geweldif zoals bij Ronaldo, mag wel wat dieper staan. Dit mag hij verbeteren samen met zijn zwakke been, je hoort in het topvoetbal gewoon tweebenig te zijn imo.

  Ik kan nog altijd aannames herinneren waarbij Alonso de bal keihard en hoog gaf. Bam, in een keer netjes aangenomen en weer door. Briljant gewoon. Zijn eerste seizoen in Madrid was echt kut, gooide er met de pet naar en maakte de belofes niet waar. Goddank dat Mourinho kwam en hem fixde.

  Vind hem als spits zijnde best onderschat, imo toch de beste die er nu rondloopt. Het afwerken moet hij wat mee doen aangezien hij teveel kansen nodig heeft, maar mocht dat verbeteren is er al helemaal geen twijfel meer. En ja Lew ik tel Messi even niet mee.

  Overall is Messi toch de beste, superieur in zowat alles. Zijn zwakke punten compenseert hij met zijn sterke terwijl de twee anderen dat minder doen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren