1. B.I.G.

Re: B.I.G.

Ik ben het echt niet eens met BIG! wrrm een campagne tegen het branden van films enz., laat ze eerst maar campagne maken tegen uitgevers die hun spellen en films voor veels te veel geld in de winkel leggen
 • Ik ben het echt niet eens met BIG! wrrm een campagne tegen het branden van films enz., laat ze eerst maar campagne maken tegen uitgevers die hun spellen en films voor veels te veel geld in de winkel leggen
 • Lol leuk bedacht Sjoerdo:p
 • Ik download gewoon voor de singleplayer en als hij egt goed is online volgens mensen dan koop ik hem gewoon
 • Ik ben tegen big. Het is simpel: de regering heft kopieerheffing op lege media's. Waar gaat het geld heen? vertel mij eens? Leg het mij uit? Heel veel mensen beseffen het niet, maar het bedrag wat geheft wordt loopt uit in de miljoenen.

  Als zij geen kopieerheffing hadden op lege media's. Dan zal ik wel eens zijn met big. Maar nu is het allemaal een hypocriete zooitje. Gelukkig heeft donner al een voorstel afgewezen *voorlopig.

  Het ging dus om een kopieerheffing op muziekspelers!

  Ik kopieer games. Ik geef het toe. Maar, als een spel echt goed is, dan koop ik em in de winkel. In de meeste gevallen fik ik dus de japanse versie van spellen (iets wat ik toch niet kan lezen) Als ik het origineel heb, dan pleur ik het spel in de prullenbak. ALs het spel saai is, dan gebeurt hetzelfde.

  Het probleem in Nederland is, dat er weinig demo's verspreid worden. In America werd ik overspoeld met demo's. Waarom is het hier toch zo slecht gesteld met demo's?

  Ik liep maar kort in New York. Kom ik bij een winkel, krijg ik gelijk een trailer van een stealth film in mijn handen gedouwd. Loop ik een stukje verder: sample trailiers voor de ps2. Daarna loop ik nog een stukje verder: cd-rom.

  Dat zie je hier dus niet gebeuren. (Ja in het verleden: microsoft IE 4 met een mega virus erop)
 • Ik vindt de prijzen voor media artikelen als muziek gewoon afzetterij… klaar.

  VoorDVD en Games heb ik meer respect en hecht ik meer waarde aan dus die koop ik regelmatig in de winkel.
  ja als je kijkt naar een game bijv. wrc rally evolved hebben wel 60 mensen wel minstens een maand aan gewerkt dus doe die salarisen bij elkaar optellen en wat voor een prijs moeten ze anders zijn €20,- :9 zou wel mooi zijn maarja.
  maar aan de andere kant is het ook weer ze verdienen er veel aan ^^D

  en met muziek cd's moeten ze ook bij zoveel verkochten cd's zoveel euro aan de uitgeverij van dat lied en de artiest zelf betalen en dan bij 20 liedjes.
 • Net als veel mensen bezit ik geen tot weinig gekopieerde spellen (degene die gekopieerd zijn zijn dat omdat ze gewoon niet meer te krijgen zijn) dvd´s koop of huur ik, maar muziek download ik nog wel eens, gewwon om de simpele reden dat ik het geld niet heb om elke cd te kopen waar een nummer opstaat dat ik leuk vind.
 • Om de meeste games online te spelen heb je tegenwoordig toch een CD-key nodig, ik download ook wel eens wat, maar über games zoals Warcraft, Diablo, Starcraft… Blizzard games dus, die koop ik in de winkel.

  De meeste CD's download ik ook, behalve als ik een band echt goed vind, dan koop ik ze.
  Tot nu toe heb ik alleen nog maar Iron Maiden CD's gekocht.
 • Ik koop al mijn DVD's en spellen. Alleen muziek download ik veel, maar ik koop ook regelmatig een CD. Bij muziek is het vaak lastig omdat ik lang niet altijd de hele CD wil, en ik vertik het 27 euro te betalen omdat ik toevallig één nummer leuk vind. Boeken koop ik ook, geld ook voor Manga's.

  Branden is overduidelijk een vorm van diefstal, en ook nog eens een hele vervelende. Iemand werkt ervoor om een product op de markt te krijgen, zoals een film, en vervolgens slaat iedereen aan het branden en loop jij een hele boel winst mis. Dan kun je zeggen dat men de films e.d. wel goedkoper mag maken, maar ik vraag me af of dat werkt. Een DVD heeft vaak een redelijk standaard prijs, dit heeft men gedaan zodat zelfs een slechtverkopende DVD een winstpercentage heeft waarmee men de kosten er uit haalt en tenminste nog iets winst overhoudt. Dit heeft als 'nadeel' dat kaskrakers miljoenen binnen brengen, terwijl ze zich in principe gewoon aan de prijs houden. Ga je die kaskrakers dan voor 5 euro verkopen, krijg je een concurrentiestrijd die gewoon niet eerlijk is. Zo moet je ook kunnen denken. Dit geld ook voor muziek en spellen.

  Ik vind echter van B.I.G. dat ze het totaal verkeerd aanpakken. B.I.G. zet de brandende consument neer als een debiele crimineel, en richt zich volledig op dit concept. Een stukje begrip vragen, en duidelijk informatie verstrekken over het onderwerp op een aantrekkelijke manier is misschien niet een extreem geweldig idee, maar ik denk dat het een stuk beter werkt dan het huidige concept als ze het goed uitvoeren.
 • Branden is geen diefstal het is broodroof!!! Iedereen zegt dat een cd te duur is, dus ze downloaden maar, waardoor de artiesten minder verkopen en dus minder verdienen, de platenmaatschappij verkoopt ook minder, zodoende gaan ze minder nieuwe artiesten de kans geven en hun prijzen allesbehalve zullen doen dalen!!! Dus eigenlijk heeft enkel iemand die zijn cd's koopt het recht te zeggen dat ze te veel kosten want door ze te downloaden en te branden ga jij met hun winst gaan lopen die ze dan weer ergens anders moeten gaan ophalen (ontslag weinig verkopende artiest,…). Je bent zo niet alleen rechtstreeks verantwoordelijk voor de hoge prijzen je bent ook verantwoordelijk voor het crap (pophits) aanbod dat je in de meeste cd winkels vind want ja wie gaat nu iets verkopen dat toch niet wordt verkocht!!!

  Volgens mij verdienen ze meer met concerten dan met cd-verkoop… En als dat niet zo is, dan moeten ze gewoon meer concerten gaan geven. En leuke merchandise gaan verkopen. Verdienen ze toch iets… De meeste artiesten zijn toch walgelijk rijk…

  Ik koop wel cd's, maar alleen van bands die ik echt leuk vind… Want meestal hoef ik gewoon nie tde hele cd te hebben… Films download ik niet, ik ga wel naar de bios, of ik huur ze… Vind ik toch wat makkelijker… En games… Ik heb een paar voor de SNES op de computer staan, maar verder koop ik een spel gewoon als ik die wil hebben…

  Ik denk niet dat B.I.G. echt zoden aan de dijk zet… Volgens mij heeft het echt geen effect…
 • alleen als een game een goeie multyplayer heeft dan koop ik die maar singelplayer download ik gewoon als er geen multy inzit!
 • Ik kan B.I.G. niet serieus nemen. Hun standpunt is goed, maar hun campagne is gewoon lachwekkend lame en opgezet. Zelf download ik ook wel 's een game, maar het meeste koop ik tegenwoordig. 't Is dat games gewoon best duur zijn. Okee, een keertje naar de bioscoop gaan is qua geld-tijdverhouding duurder, maar in 1 keer 50 euro neerleggen voor een DVD'tje komt wat prijziger over.
  Ik geloof dat een campagne wel kan werken, maar niet zoals B.I.G. het nu doet.
 • Ik koop zelf al me xbox spellen in de winkel maar dan nog ik had in de vorige game generatie 2 playstation's een omgebouwd de ander niet en simpel weg om games te kunnen downloaden/branden die bijna niet te krijge zijn…(fightgames b.v.).

  En wtf wrom moeten we in europa zoveel meer betalen en krijge we alles later(nog een reden om te branden wtf in de usa komt een spel eerder uit en nog goedkoper ook)

  ik ben wel tegen branden maar zolang niet elke game overal en voor de dezelfde prijs in de winkel ligt vindt ik het een verdomd goeie reden…

  Ik download by the way wel muziek films en sommige gba roms die gewoon nergens te krijge zijn.
 • Branden is geen diefstal het is broodroof!!! Iedereen zegt dat een cd te duur is, dus ze downloaden maar, waardoor de artiesten minder verkopen en dus minder verdienen, de platenmaatschappij verkoopt ook minder, zodoende gaan ze minder nieuwe artiesten de kans geven en hun prijzen allesbehalve zullen doen dalen!!! Dus eigenlijk heeft enkel iemand die zijn cd's koopt het recht te zeggen dat ze te veel kosten want door ze te downloaden en te branden ga jij met hun winst gaan lopen die ze dan weer ergens anders moeten gaan ophalen (ontslag weinig verkopende artiest,…). Je bent zo niet alleen rechtstreeks verantwoordelijk voor de hoge prijzen je bent ook verantwoordelijk voor het crap (pophits) aanbod dat je in de meeste cd winkels vind want ja wie gaat nu iets verkopen dat toch niet wordt verkocht!!!

  Die belachelijke prijzen die hier gevraagd worden gaan echt niet allemaal naar de artiest en de platenmaatschappij. Vergelijk het in Amerika waar je een nutteloze $12 voor een cd betaald wat omgerekend zo'n 10 euro. Voor dat bedrag wil ik af en toe ook nog wel eens een cdtje kopen, maar ik ga echt niet 20 euro neerleggen voor een cd.
  Bovendien halen de artiesten genoeg winst binnen met concerten en andere merchandise. De beginnende bands die niet zulke grote inkomsten qua concerten hebben halen genoeg binnen aan cd/demo verkoop tijdens de kleine concerten die ze geven.
 • B.I.G sucks
 • Is dat niet de manier waarop bijna alle software bedrijven werken?? :P
 • .. en zodra zij zelf alles binnen hebben zeggen dat het vanaf dan illegaal is:D
 • Volgens mij is heel die B.I.G. een grote instelling waar het personeel zelf illegale games met elkaar uitwisselt, en de hoofdcomputer overuren draait, om de nodige torrents binnen te halen, om die vervolgens weer illegaal op marktplaats te verkopen… :P :P :P
 • idd die reclames zijn lame. ze hebben gewoon wat tuig van de straat geplukt die toch niets anders te doen hadden dan wat rond te hangen op straat en 10 euro de man gegeven om wat zinnigs te zeggen op tv. geloof je nou echt dat die gasten van die reclame alles netjes kopen in de winkel omdat het dan leuker is? bullshit. en dat wijf dat zegt dat ze dan virussen krijgt en zo. ook bullshit
 • Dan zou alles wat je online download waar je niet voor gedownload hebt een beroving zijn?

  Huh… leer eerst spreken man.
  Wat een instelling: als het naar de ballen gaat stop ik er wel mee! ga je ver mee komen!!
 • Wie geeft er nou een donder om een stel veel te rijke zoutzakken? Nou, ik niet. Dat de game en muziekindustrie naar de ballen gaat stop ik wel met muziekluisteren en gamen. Opgerot met B.I.G. Een grote klinkklare onzin. Dan zou alles wat je online download waar je niet voor gedownload hebt een beroving zijn? Flikker toch op man.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren