1. [Binnenkort in de bioscoop] War Of The Worlds

Re: [Binnenkort in de bioscoop] War Of The Worlds

Ja dat wel maar deze film is een MUST-HAVE
 • Ja dat wel maar deze film is een MUST-HAVE
 • Het gaat mij niet echt om die moviemistakes. Als je gewoon naar het totaalpakket kijkt is het gewoon een matige, laat ik het zo zeggen, kutfilm geworden.

  Die invasie was zeer ongeloofwaardig. Dat familiedrama op sommige momenten tenenkrommend en uiteindelijk worden we gered door de pantoffeldiertjes…

  Dat kunnen miljoenen aan prachtige special effects echt niet verbloemen.

  ——————-

  Ik heb echt geen problemen hier mee gehad.. Tuurlijk vraag je jezelf af waarom de steden niet direct vernietigd werden zoals met die brug.. Maar dan kan je jezelf ook indenken, als Spielberg daarvoor had gekozen, dan was er gewoon geen film geweest.

  Spielberg heeft er nu voor gekozen om te laten zien dat de aliens met gemak sterker zijn dan de mens en dat zij zelf amper wat kunnen uithalen tegen de aliens. Dit was zo met originele verhaal ook, en die speelt zich in principe heel wat jaartjes geleden af, toen de mens primitievere wapens had.

  Als je zo naar het geheel kijkt, dan is het wel een zeer aparte benadering van het sci-fi genre. In plaats van dat de mens, zoals in ID4, een gigantische invasie verslaat door simpelweg naar het moederschip te vliegen en een virus implanteert, krijg je nu gewoon een hele realistische benadering.


  Maar toegegeven, jij bent ook een stuk kritischer dan de meeste mensen wat betreft films, als ik zo naar je reacties kijk over diverse films. :) Niet erg vind ik, iedereen z'n eigen ding. Maar ik zou niet zo kritisch naar films kunnen kijken, dat heb ik gewoon niet in me. :)

  En dat je dan maar thuis moet blijven is natuurlijk je reinste onzin als je zo'n film niet kunt waarderen. Je weet vantevoren ook niet dat je zo'n matige film voorgeschoteld krijgt. Daarnaast heeft iedereen het erover, dus je bent bijna verplicht om te gaan. Tot slot is het echt niet zo dat mensen gaan lopen vissen naar allemaal ongeloofwaardige gebeurtenissen, die worden je als het ware de schoot ingeworpen.

  Dus je bent een alien, je hebt de aarde jarenlang bestudeerd, maar je valt niet eerst de grote steden als Boston aan? In plaats daarvan leg je beslag op een winkelstraat met één bioscoop en een plaatselijke supermarkt.

  De verklaring is dichterbij dan je zou denken..

  Naja, de film is een Sci-Fi Thriller, en dat is ook te merken, en als je het slechts kijkt naar "het moet van deze genre zijn" dan is hij zeker wel geslaagd, in mijn ogen. Maar toch, veel van die logische dingen worden enorm onlogisch gemaakt in deze film, en nog op zo'n manier dat het iedereen opvalt. En tja, het einde zuigt gewoon. Ookal gingen de aliens dood aan bacteriën, maak dat dan duidelijker, geef het dan 10 minuten extra om dat te laten zien, dat duidelijk te maken. En laat die zoon gewoon dood blijven. Als deze dingetjes verbeterd zouden zijn, dan was het zeker wel een topper in mijn ogen, maar omdat die er zijn, is het ver van een topper.

  Tja, dat de zoon nog leeft had inderdaad ook anders gekund. Maar dan zou je het eventueel ook nog zo kunnen zien. De zoon luisterde uiteindelijk toch naar zijn vader, en is uit zichzelf richting Boston gegaan. Wat resulteert in het feit dat z'n zoon eindelijk eens echt naar hem heeft geluisterd. Maar van mij had de zoon ook dood gemogen, dat zou ook weleens wat anders zijn geweest voor de verandering.

  Maar ik ga hier gewoon niet moeilijk over doen.. Het is allemaal maar fictie.

  Als je naar ieder klein wissewasje gaat kijken om de fouten eruit te halen dan heb ik zoiets van ja misschien kun je beter die 6 t/m 10 euro voor de bios besparen en gewoon thuis blijven.
  Wacht maar tot ie op DVD is of dat één van je vrienden hem voor je brand, kan jij je er thuis aan gaan ergeren.

  Maar he das mijn mening, ik vind het gewoon zonde van me geld, tijd en de film om zo extreem kritisch naar een film te kijken.
  Ik kan me gweoon niet voorstellen dat je dan van een film of de tijd die je er voor vrijmaakt geniet.
  Maar he, das mijn mening als men er zo naar wil kijken moet men het zelf weten natuurlijk.
  Ik erger me ook vaak genoeg aan films en dingen in films, maar ik ga er niet naar opzoek.

  Heb ik ook, het is allemaal bedoeld als entertainment..
  De film is leuk om te zien.. En zo moet je hem ook gewoon kijken. (IMO IMO IMO…. :P ) 8]
 • Blijf het heiligschennis vinden.
 • Snap het niet, vind de origineel geweldig.
  Tja smaak he.
 • Net terug: 7/10 :)
 • Oeh.. Dakota Fanning.. brr, wat een irritant meisje is dat zeg. Zag haar op TMF in zo'n moviespecial. Brr, hoe oud is ze en voor hoe oud wil ze zich voordoen..
 • Dat het acteerwerk van een belabberd niveau zou zijn was vantevoren al bekend met Tom Cruise en Dakota Fanning.

  Lmao.
 • Bar slechte film..weer 2 uur van mijn leven weggegooid..
 • waarom worden ze gebruikt als voedsel en wat hebben die planten voor nut?
 • Eigenlijk was deze film (afgezien van de vorm van de aliens zelf) heel trouw aan het boek.

  Die "grappen" hebben overigens betrekking tot het boek. de verteller verbaasde zich erover dat de aliens in al hun creaties nooit het wiel hadden ontdekt. Dit is dus ook in de film meegenomen. Net als die spiegel overigens, waar het in het boek om een deur ging.

  Ook de tripods zelf zijn overtuigend en vrij overeenkomend met die van het boek. (hadden deze maar in HL2 gezeten 8| )

  Je kunt merken dat er veel moeite is gedaan om het script aan te passen aan dit tijdperk en zoveel mogelijk mee te nemen uit het boek. (die gast met de shotgun is een combinatie van twee personages).
  En bij een boekverfilming pak je meestal het einde van het boek over.

  Dus ja, als boekverfilming is dit een goede film.

  En zeggen dat het dan een kutfilm is vanwege het einde is een beetje stom, aangezien men toch echt heeft gezegd dat het om een boekverfilming ging. En dat die wat sneller afgeraffelt moet worden of aangepast worden (de tentakelscene in de kelder is maar een bladzijde ofzo).
  De enige echte aanpassing die natuurlijk niet echt logisch is, is het begraven van de tripods. Maar wat is er wel logisch aan een (imperialistische) buitenaardse invasie? De dingen waren ingegraven omdat ze de planeet toch al wilden toeëigenen, uiteindelijk. De mens hadden ze alleen nodig als 'mest'…(en voeding in het boek, wat een iets logischere reden was voor het massaal doodgaan)
 • Zelfs voor een rampen/aktie film vindt ik deze film zeer slecht :s
 • Ik heb de film een tijdje geleden ook gezien.
  Er werdt een beetje over dreven gegooid met special effects, en er zat niet eens een verhaal achter, niet dat ik de film daardoor niet leuk vond.
 • hehe ik vond deze film geweldig alleen wat een dom eidne maar ales zag er gewon super mooi uit en jah er zaten een paar domme fouten in jah dat is waar
 • 1. In het begin van de film valt alle stroom uit enzo. Zelfs horloges doen het niet meer. maar er staat nog wel zo'n gast met zijn videocamera alles te filmen!
  Idd, wat een domme fout! Zo'n fout hoort niet in zo'n film.

  2. De Tripods zij zitten al eeuwen in de grond en niemand over de hele wereld heeft er per ongeluk één opgegraven tijdens archeologische opgravingen, tijdens het bouwen van een gebouw of wat dan ook.
  Tja, het blijft een film. Daar kan ik me niet aan storen.

  3. De buitenaardse wezens bestuderen de aarde blijkbaar al jaren en hebben al eeuwen geleden deze invasie gepland maar waarom wordt niet duidelijk!
  Tja, kan ik ook niet wakker om liggen.

  3. Nadat het vliegtuig op het huis gestort is en alles totaal verwoest is en ook alles met chips/stroom het niet meer doet staat er een auto onbeschadigd waar ze zo mee kunnen wegrijden.
  Heel vreemd idd :lol: Maar het is maar een film.

  4. Aan het einde van de film is ineens om onverklaarbare reden het schild van de Tripods weg en kunnen ze zo vernietigd worden.
  Niet onverklaarbaar, wordt daarna uitgelegd.

  5. De buitenaardse wezens die zo'n geavanceerde techniek en kennis hebben dat ze voordat de mens op aarde was al zulke geavanceerde Tripods in de grond verstopt hadden dood gaan omdat er een bacterie was!? Vaag hoor lijkt mij als ze zoveel kennis hadden en dan dit over het hoofd zien een beetje dom.
  Misschien flauw, maar niet geheel onrealistich, behalve dan dat het vreemd is dat de machine daardoor aangetast wordt natuurlijk. Hoe kan het al die tijd onder de aarde overleeft hebben en dan komt ie op het aardoppervlak en dan heeft ie ineens wel een bacterie :S Dat die aliens er dood aan gingen vind ik juist wel slim bedacht.

  Het script van de film was echt TE zwak, dus kom ik ook niet veel verder dan een 5/10. Ik hoorde trouwens dat Jac Goderie, die kritische bitch van TV West, het wel een goede film vond (eerste reactie gloof ik). Onbegrijpelijk. Zal wel gewoon met zijn Spielbergadoratie te maken hebben, want de film is zwak, zeker voor een criticus die zich niet laat misleiden door al het gedoe rond die film en al die special effects. Daar zakte die gast toch echt door de mand.
 • Deze film is gewoon zo ontzettend slecht :s

  Damn, ik had echt hoge verwachtingen van deze film, en het begon werkelijk waar erg goed, maar damn wat een teleurstelling zeg…

  Ik ben blij dat ik naar Batman Begins ben geweest inplaats van deze gehypte flut film.

  Special effects waren trouwens wel heel erg goed.
 • Sommige films zijn voor mij kunst objecten die je in zijn waarde moet laten.

  Daarom download je alles maar hehe..

  Ik download films alleen om te kijken of ze het kopen waard zijn.
  Als ze dat zijn, dan koop ik echt wel het originele.

  Same here..
 • Die schilden waren idd té lame! En dat fietswiel ook :/
 • Sommige films zijn voor mij kunst objecten die je in zijn waarde moet laten.

  Daarom download je alles maar hehe..

  Ik download films alleen om te kijken of ze het kopen waard zijn.
  Als ze dat zijn, dan koop ik echt wel het originele.
 • Bahbahbah…wat een klote film zeg… :S
  Ik verwachtte er niet eens zo heel veel van, maar dit was wel heel slecht…


  Deze film maakt niks van de verwachtingen waar, en ik ben niet de enigste die toen de film klaar was rond zich keek en zich afvroeg: is dit het nou? o_0

  4/10, geef mij dan maar Batman Begins
 • Ik vond het echt een zeer slecht film vol met fouten!!!

  Ik zal effe een paar dingen opnoemen waar ik mij vreselijk aan stoorde (kan zijn dat sommige dingen al genoemd zijn heb niet het hele topic gelezen):

  1. In het begin van de film valt alle stroom uit enzo. Zelfs horloges doen het niet meer. maar er staat nog wel zo'n gast met zijn videocamera alles te filmen!

  2. De Tripods zij zitten al eeuwen in de grond en niemand over de hele wereld heeft er per ongeluk één opgegraven tijdens archeologische opgravingen, tijdens het bouwen van een gebouw of wat dan ook.

  3. De buitenaardse wezens bestuderen de aarde blijkbaar al jaren en hebben al eeuwen geleden deze invasie gepland maar waarom wordt niet duidelijk!

  3. Nadat het vliegtuig op het huis gestort is en alles totaal verwoest is en ook alles met chips/stroom het niet meer doet staat er een auto onbeschadigd waar ze zo mee kunnen wegrijden.

  4. Aan het einde van de film is ineens om onverklaarbare reden het schild van de Tripods weg en kunnen ze zo vernietigd worden.

  5. De buitenaardse wezens die zo'n geavanceerde techniek en kennis hebben dat ze voordat de mens op aarde was al zulke geavanceerde Tripods in de grond verstopt hadden dood gaan omdat er een bacterie was!? Vaag hoor lijkt mij als ze zoveel kennis hadden en dan dit over het hoofd zien een beetje dom.

  6. Ik vond het einde echt super slecht en had van een regisseur als Spielberg echt wel een betere film verwacht.

  Zo zijn er nog een groot aantal dingen waar ik mij ontzettend aan gestoord heb.

  Als ik een cijfer zou moeten geven dan vind ik het 5/10.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren