1. Bizarre miersoort plant zichzelf voort door klonen

Re: Bizarre miersoort plant zichzelf voort door klonen

Het rare is, dat er in theorie dan geen evolutie meer plaatsvindt bij deze soort mier, omdat hij zijn genetische eigenschappen keer op keer kopieert, en bepaalde eigenschappen niet sterker of zwakker kunnen terugkomen in nieuwe generaties. Dan heeft de mier helemaal niet zo'n hoge overlevingskans, omdat hij zich niet kan aanpassen. Toch? 8]
 • Het rare is, dat er in theorie dan geen evolutie meer plaatsvindt bij deze soort mier, omdat hij zijn genetische eigenschappen keer op keer kopieert, en bepaalde eigenschappen niet sterker of zwakker kunnen terugkomen in nieuwe generaties. Dan heeft de mier helemaal niet zo'n hoge overlevingskans, omdat hij zich niet kan aanpassen. Toch? 8]
 • Cellen delen zichzelf toch ook? In dat opzicht vind ik het niet zo heel erg wonderbaarlijk. Maar toch een apart verhaal idd. Vooral hoe een mannetjesmier dan uit een mannetje moet komen <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />. Hopelijk leggen ze dat een keer vast op camera.

  hopelijk gebeurt dat nooit met een mens ^_^'
 • Nou nou rano, daar is wel een aantal jaren aan evolution overheen gegaan. Kzie die mier al denken, goh die wijfjes zijn ook maar kut, ik plant mezelf wel voort.
 • Dan is er waarschijnelijk 1 mier mee begonnen. Dus die mier loopt nu in 1.000.0000.000+ voud rond.. He's trying to take over the world!
 • Wel tof, Misschien dat de evolutie de andere dieren ook zover brengt. Dan kunnen we niet meer klagen over uitsterven.

  Um als je het mij vraagt spelen de natuurlijke omgeving hier ook een rol. Dus uitsterven zal evengoed best mogelijk zijn. Maja ze hebben in iedergeval al een grotere overlevings kans dan andere mieren soorten als het een beetje goede genen zij, lijkt mij.

  ''maar als ze zonder te hoeven paren voortplanten…. waarom is er dan sprake van 2 geslachten? want die is dan dus overbodig…toch?''

  hahaha, da s het inderdaad of neej toch niet een kruising leverde een werk mier op toch?. Klonen is trouwens vrij natuurlijk hoor veel planten doen dit dmv bijv stekken, aardapels of bollen. Verder klonen eencellige dieren zich ook, maja ik weet niet of ik dit verhaal met die mier wil gelofen. Klinkt nogal ongeloofwaardig. Bronnen?
 • maar als ze zonder te hoeven paren voortplanten…. waarom is er dan sprake van 2 geslachten? want die is dan dus overbodig…toch?
 • Wel tof, Misschien dat de evolutie de andere dieren ook zover brengt. Dan kunnen we niet meer klagen over uitsterven.
 • Interessant. Er zullen wel cellen zijn die sommige insecten maar hebben, ik betwijfel dat dit de enigen zijn die kunnen klonen. ;}
 • klonen hebben net zoveel verschillen als klonen als het goed is…

  verschillen bij eeneiige tweeling komen door omgeving, niet dor dna want die is hetzeflde. net als bij klonen dus. klonen kunnen dus ook verschillen ligt an opvoeding en omgeving gewoon.

  nurture vs nature

  dus ik vind tweelingbroer een hele goeie
 • Tweelingbroer?
  ]
  Tweelingbroers hebben wel verschillen, klonen niet.
 • Tweelingbroer?
 • Mjah het geld groeit niet op m'n rug maar m'n broertje wel <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />
  Lol.:P
  Maar dan is het toch eigenlijk je zoon?
  Of hoe noem je zo'n famillielid?
  Is het wel een familielid, of ben je het zelf? :S
 • Mjah het geld groeit niet op m'n rug maar m'n broertje wel ;)
 • Cellen delen zichzelf toch ook? In dat opzicht vind ik het niet zo heel erg wonderbaarlijk. Maar toch een apart verhaal idd. Vooral hoe een mannetjesmier dan uit een mannetje moet komen :). Hopelijk leggen ze dat een keer vast op camera.
 • Groeit er dan een kleine mier in het mannetje?
  Dan zou hij toch een baarmoeder moeten hebben en dan is het toch geen mannetje meer…:S
 • Ik ben vooral benieuwd hoe een mannetje zichzelf kloont zonder vrouwtje. Dat is echt weird.
 • vrouwtjes kalkoenen kunnen ook vrouwtjes krijgen zonder te paren
 • haha, jij hebt altijd de lauwste/raarste verhalen.
  Als dit echt bewezen is, ben ik wel benieuwd naar het proces ervan.
  Natuurlijk klonen is best wel vaag.
  Ik maar denken dat het alleen synthetisch kan en dat het tegen de natuurwetten is etc. etc.
 • Bij een mierensoort die oorspronkelijk uit Zuid Amerika komt is een zeer bijzondere eigenschap ontdekt. Alle vrouwtjes en mannetjes blijken ieder genetisch identiek te zijn. Dat wil zeggen de vrouwtjes zijn allemaal klonen van elkaar en de mannetjes zijn allemaal klonen van elkaar. Dat hebben onderzoekers van de Vrije Universiteit in Brussel ontdekt.

  De mannetjes van de miersoort Wassmannia auropunctata reproduceren vanzelf andere mannetjes, zonder gepaard te hebben. Hetzelfde geldt voor het vrouwelijke geslacht van deze miersoort. Wanneer de vrouwtjes wel met de mannetjes paren, ontstaan er werkmieren. Deze werkmieren kunnen zich niet voortplanten.

  Het is het eerste ontdekte geval in het dierenrijk waar de dieren zich exclusief via klonen reproduceren. Sommige mannelijke honingbijen klonen zichzelf heel af en toe, maar planten zich voornamelijk via paring voort.

  Toch is het volgens Andrew Bourke van het zoölogisch instituut in Londen nog te vroeg om te stellen dat de mieren zichzelf reproduceren. Daarvoor moet nog meer onderzoek worden gedaan, stelt hij.


  Toch wel erg vreemd, dat er een soort mier zou bestaan die dit dus echt doet. Het is nog niet 100% bewezen, maar er zijn zot e horen al wel aanwijzingen die dus deze manier van overleven aangeven. Zou dit echt op een natuurlijke manier kunnen en is het enkel wegelegd voor een bepaald soort mier/insect?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren