1. Blue screen bij games

Re: Blue screen bij games

Staat er in je Windows logboeken op het tijdstip van de BSOD niks vreemds?
 • Staat er in je Windows logboeken op het tijdstip van de BSOD niks vreemds?
 • Nope, ook niet. Ik kan dus ook al die andere games wel zonder problemen draaien.
 • Word de temperatuur van je processor en/of videokaart niet te hoog?
 • @BrutalGamer: Ik heb "I've turned all of my power savers off like sleep, hibernate and screensaver", zoals in het eerste stukje staat al geprobeerd. Helaas heeft dit in mijn geval totaal geen effect.

  @H3RO: Waar zie je dat staan? En ik probeer wel even een oude driver inderdaad. ;)
 • ATI has no drivers.

  Corrupte driver misschien? probeer anders een oudere versie.
 • Via EventID word je er nog niet heel veel wijzer van
  http://www.eventid.net/display.asp?even ... rnel-Power
  Event ID 41 Source Kernel-Power
  Event ID 41
  Source Kernel-Power
  Type Critical
  Description The last sleep transition was unsuccessful. This error could be caused if the system stopped responding failed or lost power during the sleep transition.
  Comments and links for event id 41 from source Kernel-Power

  Event ID 41
  Source Kernel-Power
  Type Critical
  Description The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding crashed or lost power unexpectedly.
  Comments and links for event id 41 from source Kernel-Power


  Comments:
  MB
  This is a major bug for Windows 7 and you'll see this exact error listed all over the Internet with few solutions. From the many, many hours I've spent trying to figure out what is wrong with Windows I've found 3 potential answers:
  - Driver updates
  - PSU (Power Supply Unit)
  - Hope that Service Pack 1 fixes it
  x 28

  Anonymous
  I had the same problem since I've installed my Windows 7 64Bit. I've turned all of my power savers off like sleep, hibernate and screensaver. The problem occurs less now but still there. I'm convinced that its some thing in the graphics power management, didn't figured it all out yet.
  x 2

  Kempatsu
  I recently installed Windows 7 64 bit with no problem and received the same error. I never had this error until I plugged in this USB 4 port usb 2.0 high speed hub by Gigaware. I have had it running and been crashing. Removed it and no crashes since. I think the error is related to heating issues.
  x 2

  Bernard Klatt
  This error seems to be inherent in three different Acer Aspire AM5811-E1512 systems. I brought 3 of these as refurb/recert systems and encounter this error on a regular basis on all of them. System just blacks out and shuts down randomly whether or not I'm using an app. I haven't seen any disk structure problems, though.
  x 3

  Home PC user/gamer
  In many cases, this error occurs often whilst playing graphics intensive PC games - a number of PC games forums are reporting this. My PC is having the same issue and is awaiting technical service. It first began to occur after installing Vista 64bit, but has continued to occur after installing Win 7 64bit.
  x 19

  Why bother deciphering Event logs when GFI EventsManager can do everything for you? Free trial here!

  Anonymous
  The "Troubleshooting Windows Vista Sleep and Hibernate" (see below, in the Links section) helped me troubleshoot this problem.
  x 5
  Voor meer comments zie de site.
  Helpt dit je niet dan kom ik er later nog op terug.
 • Even een update: een compleet schone installatie heeft helaas niet geholpen. Ik heb ook eerst Medal of Honor geïnstalleerd om hem te testen voor ik andere programma's heb geïnstalleerd, maar geen verschil dus. Ik ben dus bang dat het wel een hardwarematig-probleem is.

  Ik probeer binnenkort even m'n videokaart te verwisselen. Een vriend van me heeft toevallig ook een 4870. :)

  Oh en nog een klein dingetje: in de rechterbovenhoek van m'n scherm zit wat vertraging als ik er met m'n muis langs ga. Dit heb ik nu met de 11.3 drivers van ATI, maar had ik niet met de "ATI-Windows drivers" die Windows Update er automatisch op zet na de format. Voor de format had ik dat trouwens ook al, maar of het hier iets mee te maken heeft weet ik niet. Ik probeer in ieder geval nog even de oudste drivers die ik kan vinden. :P

 • Qua tijdstip is er niets bijzonders, maar misschien dat iemand hier iets uit op kan maken?
 • Oftewel, z'n hele computer… :lol:
  Lol, jaaaaa, behalve mobo :P

  Nah gaf ook gelijk aan dat het met een andere GPU al heel makkelijk uit te sluiten is.

  @gaarmokkel:
  Ik zou zeggen probeer eens met een andere GPU. Wellicht moet je 'm te koop gooien en een nvidia kopen, of contact op zoeken met M$. Als niemand dat doet komt er nooit een oplossing.

  /offtopic..

  dan te bedenken dat 7th de eerste is die me op weg hielp in het wondere wereldje van HW. Ben dankzij jou trouwens ook bij hardware.info terechtgekomen 7th (jaartje of 3 geleden, de tijd gaat hard) :P
 • Even een kleine update:

  Ik heb het idee dat het aan de Unreal Engine ligt. Ook lijkt het alsof het voor een deel aan PhysX ligt, die dus wel moet worden geïnstalleerd terwijl ik een ATI-kaart heb. Het updaten naar de nieuwste PhysX-drivers heeft helaas niet geholpen.

  Wel nog even dit: De multiplayer had hetzelfde probleem als de singleplayer, maar bij de mp heb ik in "settings.ini" directX van "Auto" naar "9" verandert, wat ervoor heeft gezorgd dat ik de mp nu wél zonder enig probleem kan spelen. Dit heeft volgens mij dus te maken met het feit dat het een andere engine is dan de sp (sp = Unreal & mp = Frostbite).

  Helaas is er bij de singleplayer geen mogelijkheid om bijvoorbeeld directX aan te passen en als ik PhysX compleet van m'n systeem verwijder wil het spel gewoon niet opstarten. De multiplayer werkt volgens mij dan weer wel zonder PhysX.
 • Vroeger kreeg ik veel blue screens, tegenwoordig krijg ik een grijs beeld dat zich (bijna altijd) hersteld. Soms maar 1x per speelsessie, soms meerdere keren. Het is nogal afwisselend.
  Sommige spellen kunnen er niet tegen en dan moet ik het opnieuw opstarten, maar andere spellen kunnen gewoon verder gaan erna.
 • Oké, dan probeer ik even of hij in windowed mode wel werkt. ;)

  Wat heb jij dan precies voor probleem? Of ook gewoon hetzelfde als ik?
 • Windows 7?
  Sapphire Radeon HD4870?

  Dat is je probleem waarschijnlijk. Recente Radeon videokaarten zitten zwaar te kutten door een Windows 7 update. Heb er zelf ook last van met mijn HD5700.
  Games in windowed modus spelen helpt erg though.

  Maar het probleem dat ik heb gebeurt bij elk spel.
 • Ik kan wel even wat dingen proberen inderdaad.. Ik kan dezelfde videokaart in ieder geval wel van iemand lenen. ;)

  Maar het komt natuurlijk toch steeds op hetzelfde neer: Het is toch vreemd dat het na een format een lange tijd niet gebeurde? Daarom denk ik eerder dat het softwarematig is, aangezien een vriend van me precies hetzelfde had. Hij had er na een format ook geen last meer van, en ook nu heeft hij het nog niet gehad.
 • Dit is een lastig probleem.

  Het kan aan de volgende dingen liggen:

  - HDD
  - CPU
  - GPU
  - Voeding
  - Geheugen

  Oftewel, z'n hele computer… :lol:
 • Dit is een lastig probleem.

  Het kan aan de volgende dingen liggen:

  - HDD
  - CPU
  - GPU
  - Voeding
  - Geheugen

  Ik denk dat het of de HDD of de GPU is. Er is maar één manier om dit te controleren: een andere gpu in je pc. Heb je niet nog een oude liggen? Of een andere PC? Zoveel werk is het niet om ff een kaartje over te zetten.

  Of windows en het spel op een oude HDD, of externe HDD installeren en proberen. Zou mooi zijn als die externe HDD dan een e-sata aansluiting heeft. Dan kun je 'm evengoed e-sata -> sata op je moederbord aansluiten en is ie niet zo traag.
 • Het lijkt mij op wat mij was overkomen, bleek inderdaad mijn voeding te zijn, dus kan je misschien niet je harde schijf over zetten in andere pc om te kijken of het hardware of software probleem is?
  Een HD overzetten in een andere PC gaat niet werken dan gaat Windows niet opstarten. Alleen als het een identieke PC is.

  En het kan zijn dat die bepaalde games net games zijn die wat meer stroom trekken. Of dat op dat moment je net wat meer programma's op de achtergrond open had als anders.
 • Het vreemde is alleen dat het alleen bij bepaalde games voorkomt, en dat het de 1e keer dat ik het had opgelost was met een format..

  Ik ben ook bang dat ik geen andere pc heb om het te testen.
 • Het lijkt mij op wat mij was overkomen, bleek inderdaad mijn voeding te zijn, dus kan je misschien niet je harde schijf over zetten in andere pc om te kijken of het hardware of software probleem is?
 • Dit moet wel hier staan geloof ik.. ;)

  Ik denk dat ik even ga proberen Windows te herstellen. Kan dat ook zonder dat ik alles kwijt ben? Anders doe ik liever meteen een complete format.

  Overigens kreeg ik net wel een melding na m'n blue screen:

  Probleemhandtekening:
  Gebeurtenisnaam van probleem: BlueScreen
  Versie van besturingssysteem: 6.1.7601.2.1.0.256.1
  Landinstelling-id: 1043

  Aanvullende informatie over dit probleem:
  BCCode: 124
  BCP1: 0000000000000000
  BCP2: FFFFFA8004F5F5A8
  BCP3: 0000000000000000
  BCP4: 0000000000000000
  OS Version: 6_1_7601
  Service Pack: 1_0
  Product: 256_1

  Bestanden die helpen bij het beschrijven van het probleem:
  C:\Windows\Minidump\031111-17300-01.dmp
  C:\Users\Jeroen\AppData\Local\Temp\WER-32151-0.sysdata.xml

  Lees de onlineprivacyverklaring:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0413

  Als de onlineprivacyverklaring niet beschikbaar is, lees dan onze offlineprivacyverklaring:
  C:\Windows\system32\nl-NL\erofflps.txt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren