1. Bomaanslag Oslo

Re: Bomaanslag Oslo

:S
 • :S
 • 'Bomaanslag bij overheidsgebouw Oslo'
  Laatste update: 22 juli 2011 16:30 info
  AMSTERDAM – In de omgeving van een regeringsgebouw in de Noorse hoofdstad Oslo heeft zich vrijdagmiddag rond half vier een zware explosie voorgedaan. Volgens de Noorse televisiezender Nyhetskanalen gaat het om een bomaanslag.

  Explosie overheidsgebouw Oslo Fotoserie Video
  Hierbij is de Noorse premier Jens Stoltenberg gewond geraakt, meldde het Noorse persbureau NTB vrijdag.
  De aard van de verwonding is nog niet bekend. De premier is ondertussen in veiligheid gebracht, aldus het persbureau.
  Ook volgens de Noorse krant Dagbladet gaat het om een bomaanslag, uitgevoerd met een auto waaruit meerdere bommen zouden zijn ontploft. De bommen zouden nog niet allemaal onschadelijk zijn gemaakt. De aanslag zou zijn gericht tegen het Ministerie van Olie en Energie.
  Er zijn minstens acht gewonden gevallen, maar mogelijk gaat het om veel meer gewonden . Sommigen bloeden hevig, zo is ook op foto's te zien.
  Chaos
  De meeste ramen zijn weggeblazen uit het 17 verdiepingen tellende gebouw. Mensen renden in paniek weg.
  ''Er is chaos hier'', stelde een getuige bij het gebouw aan de Akersgata, een belangrijke doorgaande weg in het centrum van Oslo. Hier staan de gebouwen van het parlement, ministeries, grote kranten en een belangrijk theater.
  Autowrak
  In het ministerie is brand uitgebroken. De politie gaf geen commentaar over de mogelijke oorzaak en heeft de omgeving afgezet. Volgens de Noorse krant Aftenposten was de explosie in grote delen van de stad te horen.

  http://www.nu.nl/buitenland/2572053/bomaanslag-bij-overheidsgebouw-oslo.html

  Die filmpjes! Damm hele straten naar de klote.

  Edit:

 • Jezus zeg ook dit nog.
 • Hoezo blurren ze die overige 2 lijken dan niet ook :')?  ik gok dat het geen lijken zijn maar alleen kleding
 • En wat doet Nederland 1? Het TROS Mega Piratenfeest natuurlijk!
 • Wat voor onderzoek er meteen wel niet gedaan wordt.

  Zou wel wat zijn zeg tering.
 • Damn, ken iemand die die dag naar dat eiland zou gaan, een half uur voordat ze er naar toe zouden gaan werd hun gezegd dat het niet meer kon door omstandigheden.
 • Goddamn
 • Misschien had hij wel een Iphone en at meneer alleen vegetarisch; scapegoating en daarbij hele 'groepen' veroordelen, zal helaas altijd gebeuren.
 • Er is helemaal niets mis met aannemen dat het een moslim extremist is.

  …war??? :S

  Er is van alles mis met het zomaar aannemen van alles en nog wat.

  Nee hoor, elk normaal mens denkt tegenwoordig dat het een moslim extremist is als er een aanslag is. Zelfs degene die roepen "ik hoop het geen moslim extremist is, krijg je dat weer." denken in feite dat het een moslim extremist.

  Aanslagen en moslim extremisten gaan tegenwoordig hand in hand in onze denkbeelden, waar een volstrekt logische verklaring voor is. 90% van de aanslagen de afgelopen jaren kwamen vanuit moslim extremisten.

  Het blijkt nu geen moslim extremist te zijn? Prima. (of naja, je snapt wat ik bedoel) Als de komende 10 aanslagen ook door een andere groep gedaan wordt dan veranderd de cognitie misschien. Maar op het moment koppel ik en ieder ander het nog steeds aan moslim extremisten.

  Oh op die manier. Ja, dat is ook in line met wat ik eerder zei, dat ik onmiddellijk dacht aan een moslim. Maar om meteen te gaan beschuldigen zoals Oversoul zo charmant deed gisteren is iets totaal anders en gaat imo al te ver. Als je er objectief over denkt kan een dergelijke aanval vanuit elke extremistische hoek komen, wat nu dus ook blijkt.

  Het is tegenwoordig maar gewoon om aan te nemen dan moslim-extremisten achter aanslagen zitten, en als vervolgens blijkt dat het een rechtse of christen-extremist is ben je 'over lijken aan het dansen' als je dat überhaupt al aankaart.

  Ik snap jouw punt niet helemaal. Je zit maar te miepen en te zeuren dat het geen moslim-extremist is; waarom? Vind je het vervelend dat mensen moslim-extremisten veroordelen? Heb je sympathie voor die gasten?

  Is het vreemd dat mensen in West-Europa bij een bomaanslag waar meerdere doden bij vallen het eerst aan moslim-extremisten denken?

  Ja, dit is raar ja. Het is een waardeloze vooringenomenheid die maakt dat moslims per definitie al veroordeelt worden.
  Spot. On.

  'De moslim' was in de media al bijna volledig veroordeeld toen steeds meer begon te lijken dat deze idioot niets met Al-Qaeda te maken heeft. Ondertussen, ongeacht dat het hoogstwaarschijnlijk geen Islamitische vergeldingsactie is geweest, heeft dergelijke berichtgeving het anti-moslimklimaat wel doen versterken. Die onterecht gecreëerde gevoelens krijg je niet meer zo snel terug als ze geplant zijn.

  Het gekke is dat juist jullie degenen zijn die de Moslim in het algemeen in een hoekje drukken door constant in de slachtofferrol te kruipen. We hebben het hier over de fundamentalist, de extreme (en compleet gestoorde) gevallen. Er is niet één politieke partij of nieuwszender die het in dit geval zal hebben over een aanval van Moslims en toch beginnen bij voorbaat te piepen en huilen wanneer mensen verwachten dat er Moslim-extremisten achter de aanslag zitten. Als je deze onterecht gecreëerde gevoelens zo erg vindt, dan moet je de bron aanpakken, niet de mensen die angstig zijn om hun leven te verliezen.

  Dat men ook het eerst in deze hoek zoekt is niet meer dan normaal. Zoals Jalf al zo duidelijk zei: wanneer een ministerie van olie en energie in een land als Noorwegen, waarbij dit de belangrijkste economische drijfveer is, wordt opgeblazen, dan is die kant opkijken alles behalve vreemd. Er worden in Europa doorgaands geen bomaanslagen gepleegd door welk ander soort extremist. Als het om de IRA of ETA gaat dan wordt er vrijwel altijd vantevoren melding gemaakt en daarnaast hebben die gasten helemaal niets te zoeken in Noorwegen. Noorwegen heeft daarentegen wel voorop gelopen in de strijd in o.a. Libië, wat de extremisten doorgaand niet zo kunnen waarderen.

  Daarnaast las ik ook nog een of andere loze opmerking van iemand die meende dat Europa veel meer doden door terreur op zijn naam heeft staan. Right… ik neem aan dat dit een poging is om een kruistocht van honderden jaren geleden erbij te halen o.i.d., anders zou ik het ook niet weten, maar verklaar jezelf gerust nader. Los van dat is het sowieso een drogreden van hier tot Tokyo: alsof dat het vermoorden van andere (onschuldige) mensen rechtvaardigt.

  Hoe het ook moge zijn, dat er bij deze bomaanslag meteen gekeken is richting moslim-extremisten is in mijn ogen absoluut niet vreemd, gezien de zaken die er op dat moment bekend waren. In de perfecte wereld zou je kunnen stellen dat dit incorrect is en niet deugd, maar helaas leven wij niet in een utopie.

  Het heeft helemaal niks te maken met "in een slachtoffer-rol kruipen" en alles met gewoon niet onmiddellijk conclusies trekken omtrent een tragedie die vanuit allerlei hoeken kan komen, waarmee JIJ dus diegene bent die de moslim onmiddellijk in een hoek drukt door het daar meteen te willen zoeken. Wat inmiddels ook bewezen wordt doordat de dader dus helemaal niet uit die hoek komt en we in eerste instantie helemaal geen reden hadden om het maar meteen in die hoek te zoeken, ook al zijn de laatste jaren vele aanslagen gepleegd door extremistische Islam-groeperingen.

  En als je de Europese historie van terreur niet kent… weleens van de RAF gehoord? De Italiaanse Brigade Rosso? De ETA? IRA? De RaRa? Het ANO? Het OV? En dat zijn dan nog groepen die hun roots in Europa hebben. Daarnaast zijn er altijd splintergroeperingen actief geweest van wereldwijde organisaties binnen Europa. Maar goed, een dergelijke opmerking heeft verder idd weinig te zoeken in dit topic.
 • Achja lekker trollen. 94 mensen dood.
 • Eigenlijk ook wel komisch. Moslims hebben geen reet te maken met de hele toestand, alsnog worden er pagina's over volgeluld :'D

  en wei beginnen er over? Degene die ''de moslim'' in een slachtofferhoek wil duwen. ''Oh nee, als het maar geen moslims zijn, krijgen we dat gezeik weer!''

  Ironisch dat juist deze mensen de nuance ''moslim extremist'' vergeten :')

  wow, het is onbegrijpelijk hoe jij op je high-and-mighty troon blijft zitten terwijl je zojuist nog keihard door de mand viel. Oh nee, het was een troll! Meeste mensen hier willen gewoon weten wat er is gebeurd, zonder meteen met de vinger een groep aan te wijzen, that is all. Dan kun je wel de smart-ass kaart proberen te spelen door te proberen genuanceerd uit de hoek te komen maar iedereen deed dat al lang door niet meteen conclusies te trekken. Behalve jij dus. Maar goed, je was maar "aan het trollen" en nu hapt iedereen weer…

  Ik zie nog steeds niet in hoe een fucking slowchat post relevant is voor dit topic?

  Als je in dit topic de eerste pagina's leest, zie je juist dat mijn eerste gok niet eens ''moslim extremist'' was. Maargoed, slowchatposts zijn ook veel relevanter in dit topic blijkbaar :lol:

  Beetje zwak Peter, je gebrek aan nuacne proberen te counteren met een slowchat post van mij die als troll bedoelt was. Vervolgens post je die post hier als zijnde serieus bedoelt.

  Terwijl een Crypton hier aankomt met goede argumenten waarom het wel eens moslims zouden KUNNEN zijn, duik jij er meteen bovenop als een bronstige stier op een rode cockring.

  Stel je voor dat mensen een mogelijkheid beargumenteren, jeetje wat stigmatiserend weer tegenover de ''moslims'' (terwijl het over extremistische uitwassen gaat, maar dat is niet belangrijk in morraalridderland.

  Morraalridderland: waar mogelijkheden conclusies zijn en de hemel zwart-wit is.

  @Pokkel: persoonlijk dacht ik ook het eerst aan een aanval uit de Volkerthoek.
 • Waarom zou nu al bekend zijn dat het 21 jaar is? Plus, in Noorwegen kennen ze toch ook wel levenslang zonder aftrek.
 • 21 jaar is veel te kort als je ziet wat voor een massamoord hij gepleegd heeft.
 • Maar waarom Stoltenberg ombrengen ? Het ministerie van olie heeft toch niets te maken met het immigratiebeleid ?
 • Ik denk dat ik al weet waarom hij dit heeft gedaan, heb net gelezen dat hij namelijk call of duty speelde en WoW.
 • Srry dubbelpost.
 • Wel gemakkelijk om daarmee mensen op te pakken.
 • Liefde jongens, liefde!
 • Keken de meeste media - CNN, I blame you! - maar naar de feiten; dan waren onterechte beschuldigen tenminste uitgebleven. Het zonder reden voeden van dergelijke 'haatgevoelens' gaat makkelijker dan die denkbeelden weer te ontkrachten, helaas. Juist om de reden waarom ik zo gruwel van scapegoating zonder enig fundament (that is: 'verdenkingen' uitwerken alsof het feiten zijn), op het moment dat de mensen het meest vatbaar zijn voor extreme gedachten (lees: in emotionele staat, zo vlak na een aanslag).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren