1. Bush Begint Gek Te Worden? Of Was Hij Het Al?

Re: Bush Begint Gek Te Worden? Of Was Hij Het Al?

Zie discussieforum.
 • Zie discussieforum.
 • bullshit
 • Als je zoveel macht hebt stijgt het vroeg of laat altijd wel naar je hoofd.
 • 'Bush wilde Al Jazeera bombarderen'

  LONDEN - De Amerikaanse president George Bush wilde vorig jaar een bombardement uitvoeren op het hoofdkantoor van de Arabische nieuwszender Al Jazeera. Deze zender is gevestigd in Qatar, een land dat geldt als bondgenoot van de Verenigde Staten. Bush zou zich zo aan de berichtgeving van de zender over de oorlog in Irak hebben geërgerd, dat hij het hoofdkantoor wilde platgooien.

  Volgens de Britse krant The Daily Mirror overreedde de Britse premier Tony Blair Bush om het plan niet door te zetten, omdat een dergelijk bombardement wereldwijd tot hevige protesten zou leiden. De krant baseert zich op een zeer geheim document uit Downing Street 10, waar Blair kantoor houdt. Volgens een anonieme bron van de krant is het document "explosief en zeer schadelijk voor Bush".


  Bush en Blair zouden hun onderhoud in april vorig jaar hebben gehad, terwijl Amerikaanse troepen in Irak probeerden opstandelingen in het rebellenbolwerk Fallujah in bedwang te krijgen. Zowel Washington als Londen ergerde zich enorm aan de berichtgeving van Al Jazeera, die filmde achter de linies van de rebellen en beelden toonde van dode militairen en Iraakse slachtoffers.

  Waarschuwingen

  Het terreurnetwerk Al Qaida heeft Al Jazeera meermalen gebruikt om waarschuwingen naar het westen uit te zenden. Ook de ontvoerders van militairen en burgers in Irak zonden beelden van hun slachtoffers en veelal ook van hun executies naar Al Jazeera.

  Het hoofdkantoor van Al Jazeera, de Arabische versie van de BBC of CNN, is gevestigd op een bedrijventerrein van de Qatarese hoofdstad Doha. Omdat het gebouw geen verdiepingen heeft zou het een gemakkelijk doelwit zijn. Het risico dat onschuldige buitenstaanders zouden omkomen, zou klein zijn omdat er geen woonwijken in de buurt zijn.

  Beangstigend

  Een partijgenoot van Blair, de voormalige minister van Defensie Peter Kilfoyle, heeft dinsdag Downing Street opgeroepen het document te publiceren. "Het is beangstigend te bedenken dat een man die zo machtig is als Bush, dergelijke achteloze actie kan voorstellen."

  Bron: www.nu.nl

  Die gast is echt gestoord aan het worden o_0 of was hij het al? :lol: Je gaat tog niet een nieuwszender bombarderen omdat ze irritant nieuws uitzenden -_-'

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.