1. Chrno Crusade

Re: Chrno Crusade

Weet iemand of deze serie al op dvd te verkrijgen is en zo ja waar? Heb al wat afgesurft maar heb hem nog niet kunnen vinden. Nu kreeg ik via marktplaats van iemand een hele lijst met anime/hentai dvd's alleen ben ik bang dat dat bootlegs zijn ook al zegt hijzelf van niet. -_-'

Naast deze vraag, wat vinden jullie van de serie? Ik heb zelf tot episode 4 kunnen kijken, aangezien hij toen licensed werd. Heb dus niet echt veel ervan gezien, maar zou graag meer hiervan zien. Vind hem heel tof die eerste 4 episodes ^_^'
 • Weet iemand of deze serie al op dvd te verkrijgen is en zo ja waar? Heb al wat afgesurft maar heb hem nog niet kunnen vinden. Nu kreeg ik via marktplaats van iemand een hele lijst met anime/hentai dvd's alleen ben ik bang dat dat bootlegs zijn ook al zegt hijzelf van niet. -_-'

  Naast deze vraag, wat vinden jullie van de serie? Ik heb zelf tot episode 4 kunnen kijken, aangezien hij toen licensed werd. Heb dus niet echt veel ervan gezien, maar zou graag meer hiervan zien. Vind hem heel tof die eerste 4 episodes ^_^'
 • Lol, maar een tien is voor mij ook niet perfect, ik ga gewoon vanuit dat geen van alle anime op deze aardkloot perfect is. Dus tien is gewoon het beste wat je kan krijgen in de genre zelf, voor comedy zou ik One Piece, GTO, Full Metal Panic Fumoffu bijvoorbeeld erg hoog becijferen.

  Een 8 is misschien te hoog, een 7 is het wel bijna zeker. Ik denk >4 = crap, 5 = leuk voor fans van genre, 6 = avarage, 7 = avarage, aanbevolen voor elk anime kijker, 8 = boven avarage, maar niet op alle punten sterk genoeg, 9 en 10 = ehh…de beste wat je kan krijgen ofzo :)


  Zoals je ziet zijn we het eigenlijk in veel dingen met elkaar eens, toch geef jij het een 8 en ik een 6. Ben het wel met je eens dat de laatste episode erg mooi was, maar ik probeerde me niet te laten misleiden door een emotioneel moment. Eén zo'n moment maakt nog geen goede serie.

  Een einde voor een anime vind ik zelf vaak belangrijk, het is blijkbaar moeilijk om 1 te verzinnen, want ik vind de meeste einde die ik gezien heb is gewoon slecht of teleurstellend. Van Bebop en GTO had ik bijvoorbeeld veel meer verwacht, vergeleken met de inhoud is het mager.

  Hoewel ik de characters niet erg interessant vond, was Rosette waarschijnlijk nog wel het best uitgewerkte character. Ze had een doel, ze wist wat ze wilde en probeerde inderdaad altijd dapper te zijn. Jammer dat ze geen echt bijzonder achtergrond verhaal had. (Het feit dat ze een soort reïncarnatie van Maria was werd niet echt schokkend gebracht)

  Rosette is met Chrno en Azumaria het meest best uitgewerkte karakters in CC, ik had iets meer van Lemington verwacht, ik vind het wel jammer dat hij achter is gelaten. Over Chrno gesproken is zowiezo teleurstellend, de eerste keer toen ik Chrno in Berserk mode zag, was het gewoon super cool, maar daar bleef het ook bij (geen aktie, alleen maar powerups of iets dergelijks)

  Wat ik ook bijzonder vond was de goddienst, het is best wel een gevoelig onderwerp en wat niet vaak voorkomt in anime. Maar het evil vs good is zowiezo best wel goed uitgewerkt, met genoeg diepgang, wat ik zelf niet had verwacht. Zelfde geldt voor X TV 8)
 • Goede post J.T.O, maar als ik jou zo hoor, dan lijkt het cijfer dat je geeft niet echt op zijn plaats. Maar dat kan ook aan ons liggen, dat wij cijfers op een andere manier interpreteren. Voor jou is een 8 misschien een voldoende, waar het voor mij meer richting heel goed neigt. In ieder geval zal ik mijn plus- en minpunten geven, want in sommige ben ik het met je eens.


  + Rosette, ze probeert altijd vrolijk te blijven, ook als het tegen zit.
  + Thema.
  + Diepgang in goddienst (Evil vs Good).

  + Opening & Ending -> echt stylisch.
  + OST algemeen.


  - Misleidend

  - Chrno -> biggest wuss ever!
  - Te lang, met als gevolg "het wordt eentonig"!
  - Gevechten!
  - Ecchi, wat helemaal niet nodig is!
  - Als Azumaria gaat zingen!

  Zoals je ziet zijn we het eigenlijk in veel dingen met elkaar eens, toch geef jij het een 8 en ik een 6. Ben het wel met je eens dat de laatste episode erg mooi was, maar ik probeerde me niet te laten misleiden door een emotioneel moment. Eén zo'n moment maakt nog geen goede serie.
 • Spoiler ;)

  Ik ben niet helemaal met je eens, ik vind Chrno Crusade wel een leuke anime, het verdient wel een 8. Eerst leek het op een aktie anime, maar het veranderde langzaam naar een drama serie, wat best wel goed is uitgewerkt. Begin vond ik erg leuk, midden werd erg saai en ergens bij het einde vond ik het weer super grappig en droevig. Het zou veel beter zijn als het een anime serie wvan 13 epsiodes was ipv 26.

  Het werd langzamerhand wel voorspellend, maar wat mij vies tegenviel waren de gevechten. Ze zijn kort en slecht afgemaakt, ik bedoel ergens in midden~laat zie je een enorme gevecht tussen de demons, waar de vuurspugende demon dood ging. Volgens mij was dat ook het beste gevecht wat ik gezien heb in CC. Ik verheugde echt op de gevecht waar Chrno tegen Aion ging vechten, maar die duurde nog niet eens 6 seconden -> gewoon zwaar triest, iedereen verheugde zich op dit gevecht, omdat het uiteindelijk toch hier om draait. Trouwens ik vind Chrno echt een kut karakter, echt een watje, alleen maar bowlen en howlen als een Banshee, maar vechten doet hij niet. Maar de vraag is: zijn Rosette en Chrno sterk genoeg om het te kunnen overwinnen van Aion? Nope, ze waren niet sterk genoeg en gingen beide dood, de einde is wel mooi gedaan, vooral het stukje waar Rosette ging huile, omdat ze nog niet dood wilde gaan.

  + Rosette, ze probeert altijd vrolijk te blijven, ook als het tegen zit.
  + Thema.
  + Diepgang in goddienst (Evil vs Good).
  + Opening & Ending -> echt stylisch.
  + OST algemeen.

  - Misleidend
  - Chrno -> biggest wuss ever!
  - Te lang, met als gevolg "het wordt eentonig"!
  - Gevechten!
  - Ecchi, wat helemaal niet nodig is!
  - Als Azumaria gaat zingen!
 • [size=4]SPOILERS!![/size]

  Ok, weer een redelijke bump, maar ik wilde toch even mijn mening over deze anime met jullie delen. =P

  Ik hoop dat mensen de tijd willen nemen om de post te lezen, en eventueel willen reageren want ik zou het graag eens van anderen horen wat ze er van vinden.

  Ik had deze serie al in bezit maar maar was er nog niet aan toegekomen en had hem aan een vriend uitgeleend. Die heeft hem afgekeken en raadde mij hem aan aangezien hij er zelf heel enthousiast over was. Ik had met hem samen de eerste episode gezien en die vond ik erg goed, de actie was leuk, de humor was best grappig, het sfeertje was goed en ik had al gehoord dat het verhaal nog veel dieper zou gaan worden. Dit zou dus wel weer een goede anime worden.

  Afijn ik begon deze serie te kijken en de eerste paar afleveringen bestaan vooral uit losstaande verhaaltjes over demonen en duivels die dan door Chrno en Rosette verslagen moeten worden, waarbij er in sommige afleveringen een klein stukje van het diepe doorlopende plot duidelijk wordt gemaakt. Verder wordt de geschiedenis van Chrno, Rosette, haar broertje Joshua en die van Azmaria duidelijk zodat in de 2e helft van de anime het plot helemaal tot zijn recht kon komen.

  Deze eerste helft van de anime sprak me al niet echt aan. De actie uit de eerste episode werd in geen episode daarna geëvenaard, en ik kan niet echt zeggen dat de karakters zich echt goed ontwikkelden. Anders dan dat Chrno een duivel was die met Aion samenwerkte, was er weinig aan hem waar ik me voor zou moeten interesseren. Rosette was in een zoektocht naar haar broertje Joshua, maar echt ontwikkelen deed ze niet. Maar goed, dit is pas de 1e helft.

  De schaakstukken staan klaar, de wedstrijd kan beginnen, het grote plot begint duidelijk te worden. Althans, daar hoopte ik op, na een wat saai begin. Het bleef hier helaas bij. Tot aan het einde van de serie heb ik me geen één keer verbaasd over of me geïnteresseerd voor geen van de gebeurtenissen die zich voordeden. Ik bleef hopen op duidelijkheid in het verhaal, maar die duidelijkheid kwam niet. Een anime mag vaag blijven maar wel op zo'n manier dat het op zijn minst op het einde een beetje bevrediging geeft aan de kijker. Er moeten niet constant aparte dingen gebeuren die óf niet worden uitgelegd óf eigenlijk helemaal niet interessant zijn. En dat is hier wel het geval vind ik. Zo lijkt Joshua al vanuit de hele serie een belangrijke rol te spelen, maar het enige waar het op uitdraait is dat hij één van de apostelen is en in de hele serie niet veel meer doet dan een beetje schreeuwen en in bed liggen.

  Als de serie een fictieve manier had willen laten zien van hoe Hel en Hemel zich verhouden, had ik het goed gevonden. Maar nu balanceert het net een beetje tussen duidelijke fictie (Nonnen met guns, Duivels als warriors enz), en semi realistische fictie (God die nooit direct ingrijpt, Fatima voorspellingen). In beide gevallen dus een net niet situatie.

  Overall vind ik dat alles gewoon te vaag is gebleven zodat ik bij het einde over géén van de zaken een gevoel had van: "Ow dus zo zat het." of "Ah dus dat was zijn bedoeling." Dingen mogen open blijven, maar je moet sommige dingen toch een beetje leuk afsluiten vind ik.

  In een ander daglicht bekeken:

  Mijn vriend heeft dus gevraagd waarom ik het niks vond, waarop ik als voornaamste reden het vage (dus niet open, maar letterlijk onduidelijke en oninteressante) plot antwoorde. Hij vroeg me vervolgens of ik dit plot wel snapte, en ik dacht van wel maar vroeg voor de zekerheid even of hij het wilde uitleggen. Dat heeft hij toen gedaan, en een paar dingen werden duidelijk.
  Maar zelfs als ik dit had geweten, had ik het nog geen goede serie gevonden. Want ik vind gewoon dat je op bepaalde momenten in een serie je kijker moet stimuleren door hem schokkende dingen te laten ontdekken of dingen interessant te houden. En dat is hier niet het geval.

  Verder zit het met de animatie en sound wel goed, maar ik vind dit gewoon een erg teleurstellende anime, helemaal omdat mijn vriend zo enthousiast was. Ik snap dan ook niet waarom mensen hem met een 9 becijferen.
 • Chrno Crusade was zeker een coole anime. Met een wel heel droevig einde vond ik. Maar goed verder redelijk mooi verhaal, soms lekkere actie. Maar verder niet heel bijzonder na mijn smaak.
 • regio vrij en 6-7 eps op een dvd keek ik van op

  De eeuwige klassieker.
 • ey bedankt voor de reacties

  kwam zelf nog handige link tegen

  http://www.digital.anime.org.uk/piratefaq.html

  en wat blijkt? de plaatjes laten het al zien, regio vrij en 6-7 eps op een dvd keek ik van op :S
 • Vraag eerst pics van de dvd's

  Kijk naar de regio

  Deze dvd's zijn tot dusver van Chrno Crusade uitgekomen

  CHRNO CRUSADE Chapter.1 [Regular Edition]
  CHRNO CRUSADE Chapter.2 Militia Senyo Ban [Limited Edition]
  CHRNO CRUSADE Chapter.2 [Regular Edition]
  CHRNO CRUSADE Chapter.3 Militia Senyo Ban [Limited Edition]
  CHRNO CRUSADE Chapter.3 [Regular Edition]
  CHRNO CRUSADE Chapter.4 Militia Senyo Ban [Limited Edition]
  CHRNO CRUSADE Chapter.4 [Regular Edition]

  Meer is er uberhaupt nog niet uitgekomen..
 • Neko verteld mij dat je moet kijken naar de regio van de dvd… als er geen regio aangegeven is is de kans op een bootleg groter, ofzo…

  Ik heb de hele serie gezien, vond hem aardig goed, maar niet zo geweldig als het begin. Het bouwt op, word wel beter, maar het einde stelde me een beetje teleur, al was het niet voorspelbaar en redelijk origineel. Al met al zeker de moeite om te kijken, een keer, maar daarna niet meer, geen serie die ik zou kopen, denk ik, al zou ik dat misschien terugnemen als ik het begin weer keek, wat ik toch wel leuk vond.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren