1. Chrome OS

Re: Chrome OS


 • Van Wikipedia

  Het Google Chrome OS is een opensource besturingssysteem in ontwikkeling door Google. Het is gebaseerd op de webbrowser Google Chrome en de Linuxkernel. Het is aanvankelijk gericht op netbooks.

  Google Chrome OS zal uitgevoerd kunnen worden op x86- en ARM-processoren. De broncode van het project werd op 19 november 2009 openbaar gemaakt en de eerste netbooks waar Google Chrome OS op draait worden in de tweede helft van 2010 verwacht. Google Chrome OS is niet gerelateerd aan het Android-besturingssysteem dat ontwikkeld is voor smartphones. De mogelijkheid bestaat wel dat Android en Chrome OS in de toekomst deels zullen worden samengevoegd.[2]
  [bewerken]Ontwerp
  Google kiest met Google Chrome OS voor een nieuwe benadering om een besturingssysteem te laten functioneren: in Google Chrome OS draait de webbrowser Google Chrome in een nieuwe windowmanager bovenop de Linuxkernel. Het achterliggende idee is gebaseerd op cloud computing waarbij het web de toekomst heeft en dat softwareontwikkelaars zich kunnen richten op de ontwikkeling van webapplicaties. Deze webapplicaties kunnen dan draaien op zowel Google Chrome OS als op reeds bestaande besturingssystemen via webbrowsers. De gebruikersinterface van Google Chrome OS wordt zo klein mogelijk gehouden. Doordat het zo'n klein systeem is, kan een computer met Google Chrome OS binnen 7 seconden opstarten.
  Google heeft aangekondigd dat het een relatief veilig besturingssysteem heeft ontwikkeld waarbij gebruikers zich niet druk hoeven te maken over virussen, malware en updates.
  Google Chrome OS zal alleen draaien op netbooks met een solid state drive (SSD). Er zijn geen traditionele applicaties voor de desktop, het is alleen mogelijk webapplicaties via de ingebouwde webbrowser Google Chrome te draaien. De data van de gebruiker wordt versleuteld opgeslagen op de SSD en dit wordt voortdurend gesynchroniseerd met de online diensten die gebruikt worden.

  Van nu.nl

  Google lanceert Chrome OS
  Uitgegeven: 7 december 2010 21:12
  Laatst gewijzigd: 7 december 2010 21:30
  AMSTERDAM – Google heeft dinsdag het besturingssysteem Chrome OS gelanceerd. Dat maakte het bedrijf bekend in een presentatie.


  © NU.nl
  Op de blog van Google wordt meer uitleg gegeven over Chrome OS.
  Het besturingssysteem werd door Google voor het eerst in november 2009 getoond. Het systeem is open source en is volgens Google snel, simpel en veilig.

  Google wil ook een speciale netbook - een kleine laptop - uitgerust met het systeem op de markt brengen, maar wil deze eerst laten testen door ervaren gebruikers. Aan de hand van hun feedback neemt het internetbedrijf een besluit
  Chrome OS
  Tijdens een demonstratie startte een netbook met het systeem binnen zeven seconden op. Wie inlogt, ziet vervolgens tabjes met webapplicaties. Daar kunnen gebruikers bijvoorbeeld hun mail lezen, documenten bewerken of chatten.
  Chrome OS is, na het mobiele platform Android, het tweede besturingssysteem uit de koker van het bedrijf dat al lang niet meer alleen een zoekmachine beheert.
  Het bedrijf benadrukte dat niet alleen Googles eigen webapplicaties in het systeem gebruikt kunnen worden. Om dat te illustreren, toonde het de experimentele online versie van Microsofts kantoorsoftware Office in Chrome OS.

  Ik zal deze post wat uitbreiden als er meer info is. :P
  Het ziet er veelbelovend uit, maar alleen voor netbooks. Ik ga het gewoon eens een keer installeren op mijn Mac om te kijken hoe het is.

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.