1. Crossing Border

Re: Crossing Border

Dat hangt natuurlijk af van je smaak, maarja live zijn ze wel een stuk energieker dan op de plaat dat klopt zeker.
 • Dat hangt natuurlijk af van je smaak, maarja live zijn ze wel een stuk energieker dan op de plaat dat klopt zeker.
 • Ik moet zeggen dat the national live een stuk leuker en minder saai is dan de albumshits.
 • Misschien ga ik ook wel, kan ik The National voor de derde keer zien dit jaar <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />.

  Het is dus 20 november, waar overigens en wanneer weten ze de tijden en hoe veel kost een kaartje en gelijk halen of even wachten?
  Kaartjes kan je halen via de site ;) Op dit moment is een e-ticket/fastticket met service enzo er bij 27 euro als dagticket. Passpartout is iets van 60 ofzo voor beide dagen of iets minder weet niet…

  Het is in Den Haag en in Antwerpen.. Den Haag is in het Nationale Schouwburg/Nationaal Toneel. Alle podia zitten daar op maximaal 5 minuten loop afstand van elkaar. That is als je normaal naar toe zou lopen.. Misschien ook wel minder. Je moet rekening mee houden dat er 1 mega grote zaal is in Schouwburg maar daar moet je zitten.. Er is een zaal ernaast die relatief groot is en nog wat kleinere zalen. Overal heb je wel een zaal waar een band speelt of een zanger of schrijver wordt geinterviewd..

  Beide locatie's zijn zeer simpel te bereiken met OV Tram 1 en 16 en zitten op 5 minuten loopafstand vanaf Den Haag CS of minder zelfs..

  Tijden zijn nog niet bekend volgens mij.. Zodra dat komt staat het op de site en de facebook updates die ik volg. Je kan ze ook via Twitter volgen maar ik doe niks met Twitter. En in ieder geval aantal weken voor festival zelf zijn overal plattegronden te krijgen enzo. Je kan ook je email invoeren en dan sturen ze je naar hem zodra het bekend is.
 • Misschien ga ik ook wel, kan ik The National voor de derde keer zien dit jaar :P.

  Het is dus 20 november, waar overigens en wanneer weten ze de tijden en hoe veel kost een kaartje en gelijk halen of even wachten?
 • Dit festival jaarlijks in Antwerpen en Den Haag… verdient inmiddels dubbel en dwars zijn eigen topic! Al is het alleen al vanwege deze namen die ze in loop der jaren hebben laten komen…


  http://www.crossingborder.nl/media.php?ID=31&amp;lang=nl

  Ik pik nu alleen efe de foto's er van uit van de naar mijn mening grootste artiesten uit het lijstje…
  Ik ga zoals naar uitziet alleen op de Zaterdag… Vorig jaar vroeg ik het als birthday present een passpartout :D

  De line-up tot dusver voor Zaterdag:

  Tim Akkerman
  Annuals
  Edem Awumey
  BASta!
  Naima El Bezaz
  Laurent Binet
  Mircea Cartarescu
  A.H.J. Dautzenberg
  DBC Pierre
  BP Fallon
  Eva Gerlach
  Almudena Grandes
  I am Oak
  Josse de Pauw, Eric Thielemans, Rudy Trouv&#65533; &amp; Wim Lots
  Elias Khoury
  Nina Kinert
  Kisses
  KORT: Kurt Wagner &amp; Cortney Tidwell
  Charles Lewinsky
  Local Natives
  Michael Madsen
  Marble Sounds
  Lieke Marsman
  Harry Mulisch
  Sterre van Rossem
  Smoke Fairies
  Spoon
  Miguel Syjuco
  The National
  These New Puritans
  Tokyo Police Club
  Joost Vandecasteele
  David Vann
  Stephen Vizinczey

  … and many more!


  Mijn 100% moet zien en ga zien:

  The National

  Eigenlijk doe ik het alleen al daarvoor… En ook omdat ik vorig jaar awesome concerten heb gezien daar van Patrick Watson, Yo La Tengo en The Antlers. Die 3 waren mijn absolute hoogtepunten toen.. The Low Anthem was ook wel leuk in ieder geval.. Tegan & Sara waren leuk vanwege de jailbate.. en MOF heb ik alleen laatste 10-15 minuten kunnen meepikken.. Maar dat was best wel awesome.

  Van dit jaar ken ik verder alleen echt Spoon. Maar Local Natives hoor ik vaak langskomen dus daar ga ik sowieso nog aan beginnen. Heb eigenlijk maar 1 missie en dat is vooraan staat bij The National. Dus dat moet goed komen!


  Hier ook maar even de Vrijdag tot dusver voor de passpartout kopers of de alleen Vrijdag mensen…

  Bear Run
  Bruce Bherman
  Blitzen Trapper
  Thijs de Boer
  John Cooper Clarke
  Sam Cutler
  DBC Pierre
  Nico Dijkshoorn
  Roddy Doyle
  Anna Drijver
  BP Fallon
  Dennis Gaens
  Ganglians
  John Grant
  Ed Harcourt
  Kern Koppen
  Jamie Lidell
  Low
  Hilary Mantel
  Tom McRae
  Mercury Rev Clear Light Ensemble
  Midlake
  Tonie Mudde
  Nive Nielsen &amp; The Deer Children
  Our Broken Garden
  Pearly Gate Music
  Ester Naomi Perquin
  Praise the Twilight Sparrow
  Scroobius Pip
  SimpleSongs
  Hans Tentije
  Willem van Toorn
  Tribute to Tristan Egolf
  Villagers
 • Nibbler's geruchtenmachine is een bitch.
 • Ja, met een beetje inschattingsvermogen had je dit kunnen verwachten. Eigen schuld :lol: .

  http://cb10.vpro.nl/item/64FF41EEBBB5B1 ... 93EDD.html
  Onzin Nibbler vanaf voor 21:00 was het al helemaal vol. Ik ben een van de velen gedupeerde die ze niet live hebben kunnnen zien nu. De organisatie zei zelf op facebook 21:45 voor Spoon aanwezig terwijl The National pas om 22:45 begint. Je had er al rond 20:00 moeten zijn om op tijd te zijn en dat is klinklare onzin. Nee vorig jaar was veeel beter geregeld dit slaat nergens op. Er zijn mensen die daar uren in de rij hebben gestaan in de kou voor niks.
 • :lol: :lol: :lol:

 • Nice, normaal gesproken vind ik dat nummer niet zo bijzonder, nu wel <3.
 • Er staan op Youtube veel goede kwaliteit filmpjes van The National. Onder meer het afsluitende nummer Vanderlyle Crybaby Geeks zonder versterkers <3 !
  http://www.youtube.com/watch?v=eLPYU5i4Rf8
 • Niet alles geloven wat ik schrijf ^^D !!
  Thats just fucking MEAN man!
 • Mjah spoon was voor mij genoeg, wel asociaal georganiseerd daarom heen vond ik. Bedoel stonden ook mensen die hadden drinken gehaald en mochten niet naar binnen. Maarja toen het hopeloos was om in het gebouw te gaan gingen mensen of weg of waar voor hun geld krijgen en dat was naar local natives te gaan :P.

  Zowel spoon als local natives speelde beter dan normaal leek het, zal ook wel bij the national geweest zijn. Blijkt maar dat er teveel fans zijn om in een zaal te doen. Maar goed als ik niet eerder naar huis wou had ik wel gebleven.

  Anyway denk dat ik nog een kaartje haal voor cross linx rotterdam.
 • Niet alles geloven wat ik schrijf ^^D !!
 • Ik ga denk geld terug vragen. Voor mij was het dit jaar beetje flopping border ipv crossing border. De organisatie had veels te veel kaartjes verkocht. Vanaf kloksla 21:00 werd er al omgeroepen buiten bij Nationaal Toneel dat er niemand meer naar binnen mocht bij hen. Dat betekende voor mij geen Spoon, geen The National :@ :@ :@ en geen The Walkmen.

  Ik heb nu voor 35 euro I am Oak gezien en de acteur Michael Madsen en met hem gesproken. Ik ga denk maar een brief schrijven. Leden van de organisatie zeiden tegen mij probeer het gewoon maar dat was echt zinloos en ik had het nog geprobeerd. Ik stond nog in de rij met Dennis Wening van RTL zoals Expeditie Robinson en So you Think you Can Dance. Nee dit was een hoogst tegenvallende Crossing Border voor mij. Ik wil echt geld terug zien want dat niemand om 21:00 meer bij Buchanan en Waterloo naar binnen kan is gewoon van de pot gerukt. Ik heb een leuke avond gehad maar het eindigde vooral met mineur in een kut avond omdat ik nu weer The National niet kon zien.
 • WOW!! Wat waren Spoon en The National ontzettend goed :| ! Misschien wel de beste van 6x The National trouwens <3 . I Am Oak en Phosphorescent ook geslaagd.

  Crossing Border heeft wederom de status van het beste festival van Nederland bevestigd.
 • Terug van CB. Best wel geslaagd. Ik had door reacties van mensen daar al afgeleid dat het erg druk zo worden bij the national, iedereen wou er heen, maarja dat gaat niet en daardoor heeft karel the national weer gemist. The Walkmen kon ik niet zien, moest eerst naar buiten en toen zag je de rij.

  Anyway I Am Oak was leuk, Tokyo Police Club was wel tof dat stukje wat ik zag, Spoon was eigenlijk te kort vond ik. Ook begin van local natives gezien en dat was stukken beter dan de eerste keer dat ik ze zag. Het publiek zat en na het eerste nummer stonden ze allemaal. Erg tof om te zien. Mjah jammer dat ik niet kon blijven, the national ga ik vast nog wel een keer zien.

  Naderhand nog High Violet LP gehaald, volgend jaar weer CB :P.
 • Dat kan wel, maar na spoon ga ik naar the walkmen, anders moet ik halverwege the national weg <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />.
  We hoeven niet alles te meeten <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" /> The Walkmen lijkt me beter dan Spoon iig <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Nouja is goed, meeten op den haag centraal dan?

  PM je mijn nummer wel
  Is goed! Ik ga je nu PB sturen!
 • Dat kan wel, maar na spoon ga ik naar the walkmen, anders moet ik halverwege the national weg <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />.
  We hoeven niet alles te meeten <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" /> The Walkmen lijkt me beter dan Spoon iig <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Nouja is goed, meeten op den haag centraal dan?

  PM je mijn nummer wel
 • Dat kan wel, maar na spoon ga ik naar the walkmen, anders moet ik halverwege the national weg :P.
 • Thud gaan wij nog meeten met elkaar vanavond? Ik weet alleen dat ik naar The National ga en het 2de concert van Spoon zodat ik op tijd ben voor die eerste? Ik wil Michael Madsen interview ook graag zien.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren