1. De Apezoon

Re: De Apezoon

Ik vind het ook echt alles behalve grappig
 • Ja, dit klopt helemaal.
 • Omdat de tekst op deze pagina geen zinnige informatie bevat, zal deze pagina zeer binnenkort verwijderd worden. Als u een zinnige invulling voor deze pagina weet, aarzel dan vooral niet en vervang de tekst door uw bijdrage.

  :')
 • Wat stoer, je hebt een artikel op WikiPedia gezet, wat er over een paar uur niet meer opstaat

  edit: paar minuten
 • Oh

  … … … … …

  Ik ga maar weer
 • De apen zoon (ook wel apezoon, apenzoon en ape(n)-zoon) is de benaming voor de zoon van een aap. Hiermee wordt voor al gedoeld op de gorilla. Dat is namelijk de grootste en sterkste aap en heeft dus ook een echte zoon. Apezonen worden meestal net zo oud als hun ouders. Dat is logisch. Meestal hebben ze dezelfde trekjes als de vader. Zo zie je een apezoon wel eens klimmen in een boom of op een tak zittend te wachten op een krokodil.

  De apezoon leeft in het oerwoud in precies dezelfde gebieden als gorilla's. Hoe dat kan? Nou, ze zijn zonen. Meestal slapen ze 's nachts in een nest van een vogel. Daarom worden apezonen ook vaak door vogels gezien als zonen. Om dit feit heeft de apezoon ook wel de bijnaam: apevogelzoon, maar deze bijnaam is niet veel meer in gebruik. Dat komt door jagers die de gorilla's uit de nesten knalde. Toen vielen ze neer en stierven een bloederige dood.

  De apezoon communiceert door middel van zuigen. Hij zuigt en de moeder/vader weet precies wat hem te doen staat. Bekende signaaltjes die worden doorgezonden zijn: Kijk uit, een krokodil! Of: Zie daar, mijn hond. De apezoon laat door midden van zijn mond zien in welke mood hij is. Zijn tong kleeft aan alles vast en heeft een groene gloed, dat schrikt andere dieren af. Een leeuw eet bijvoorbeeld geen apezoon, omdat zijn tong die gloed afgeeft. Ook een bever is hier bang voor.

  In Nederland komt dit diertje ook voor. Hij is hier meestal iets kleiner en heeft racistische trekjes. Hij kijkt meestal scheel. Dierentuinen, maar ook circussen hebben dit dier. In de dierentuin is hij alleen te aanschouwen en soms mag je hem mieren of eksters voeren. In de circussen doet hij trucjes op commando. Meestal worden ze in Nederland goed behandeld, behalve in Limburg. Waarom is een raadsel. O ja, dat ligt niet in Nederland.

  Hier ziet u een afbeelding van een apezoon:

  Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Apezoon


  Wat vinden jullie van dit eigenaardige diertje?
 • :lol:

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.