1. De EURO.

Re: De EURO.

Nu vind ik ook wel dat de euro mag blijven als de inflatie maar blijft dalen vind ik het best.
 • Nu vind ik ook wel dat de euro mag blijven als de inflatie maar blijft dalen vind ik het best.
 • Van mij mag de euro blijven. Bij het begin was het allemaal nog vrij irritant.

  Bij het begin deed ik nog veel omrekenen, maar dat word nu ook met de mate minder.
  Ik denk wel dat de meeste hier ook nog omrekenen :P
 • ik vind het allemaal best, in veel landen superhandig man, net iets duurder maja dat valt hartstikke mee, en idd de euro staat zoals p2g-er zegt sterk tegen de dollar.

  laat hem blijven ^^D
 • Hij moet niet weg, maar in mijn mening had ie nooit hoeven komen. De voordelen die Darth opnoemt zijn wel leuk allemaal, maar daar hebben alleen die bedrijven wat aan. Mijn koopkracht is in het hele proces wel met 1/3 ofzo vermindert, en daar zat ik niet zo op te wachten. Dat alleen de horeca in prijs is gestegen is niet waar. Loop maar eens een supermarkt in en vergelijk. Na de invoering van de euro moest er opeens op allerlei gebieden worden bezuinigd etc. Erg blij ben ik er niet mee :(
 • Je krijgt weer hetzelfde effect als je van de Euro terug naar de Gulden gaat. Dan wordt alles weer 2x zo duur.

  maar je salaris gaat ook 2x omhoog :]
  maar ik vind wel dat de gulden moest blijven, maarja gedaan is gedaan
 • nu ben ik er aangewend , dus dan moet ie blijven ook,
 • Van mij had de gulden moeten blijven, met de euro lijkt alles wel ''goedkoper'', want de getalletjes zijn veel lager toen de gulden tijdperk er nog was. Maar ondrtussen is alles veel STE duur geworden.
  Voorbeeld:
  Hier in ons dorp is de kermis begonnen, de botsauto's betaal je 1.50 per rit voor. In de gulden tijdperk was dat 1.50. Dus je betaald minimaal het dubbele.
 • Ben het met ZN eens. Ze hadden de gulden gewoon moeten laten. Waarom veranderen, wat heeft het voor nut.
 • ja/nee, als de gulden terug komt zal de economie weer in een dal vallen en zullen de prijzen heus wel wat centen hoger zjin. maar zoals het nu is is het ook niet goed.
 • Ja fuck it dat je geen geld hoeft in te wisseln das het enige fucking voordeel van de Euro en de koers dan t.o.v de Dollar meer niet.
  nieuwe stelling: zuurstof, we dont need it. het enige voordeel is dat je niet doodgaat, meer niet.

  hey maar je bent wel een beetje kortzichtig hoor convict <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  2. weet je wat het woord 'inflatie' betekent?
  3. weet je wat het woord 'meer' betekent?
  <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />  Ja ik weet wat inflatie is en wat meer betekent duhhh o_0
  En doodgaan niet in dit geval is een HEEEL GROOT VOORDEEL. Dus zuurstof hebben we wel nodig.


  Oke sorry voor me kortzichtigheid Makz miss heeft DarthVader toch gelijk.
 • Anyway als er meer landen zoals turkije mee gaan doen dan word de euro zker niet sterker ofzo hoor, volgens mij kun je hem dan nog beter omsmelten :lol: …,,, -_-' laat die landen zoals turkije uit de eu en we zullen heel wat aan de euro hebben, trouwens nog een beetje laat om je mening te geven of de euro moest komen..,,
 • Ja fuck it dat je geen geld hoeft in te wisseln das het enige fucking voordeel van de Euro en de koers dan t.o.v de Dollar meer niet.
  nieuwe stelling: zuurstof, we dont need it. het enige voordeel is dat je niet doodgaat, meer niet.

  hey maar je bent wel een beetje kortzichtig hoor convict :)

  2. weet je wat het woord 'inflatie' betekent?
  3. weet je wat het woord 'meer' betekent?
  :)
 • Nivek jonge

  1: Zou me reet roesten
  2 Algehele prijs niveau is op zekers wel gestegen
  3 Export naar Duitsland hadden we sowieso toch al.
 • Maar van mij mag de gulden wel weer terug komen.. als de prijzen maar ook weer meedalen zoals se eerst waren.. Maar ik ben de euro nu eigelijk wel TE gewend.. Ik weet nie eens meer wat een gulden waard is! uh jah Ongeveer 48 eurocent ofzow..

  Ja fuck it dat je geen geld hoeft in te wisseln das het enige fucking voordeel van de Euro en de koers dan t.o.v de Dollar meer niet. Liefst de gulden back als dat de rpijzen goedkoper maakt helemaal al is het maar 5% bv 5% van 4000 &#8364; scheelt veel.

  Echt weer typische Nederlandse reactie. Dat de prijzen in de horeca gestegen zijn na de invoering van de euro betekent gelijk dat heel de euro kut is :S.

  1. het enige fucking voordeel van de euro is helemaal niet dat je geen geld hoeft in te wisselen. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft zo gigantisch veel voordeel bij de invoering van de Euro. Nooit meer valutarisico bij transacties binnen de EU (en die is veel groter dan alleen Nederland), niet meer problemen met omrekenen en wisselkoersen bij internationale transacties, makkelijker om grondstoffen uit het buitenland te halen. En dat heeft uiteraard ook gevolgen voor het welvaarstniveau in Nederland, wat daardoor uiteraard stijgt.
  2. 'De prijzen' zijn helemaal niet zo gigantisch gestegen, Nederland heeft al een aardig tijdje een erg lage inflatie. Het enige wat echt gestegen is met de invoering is de prijzen in de horeca, niet het algehele prijsniveau.
  3. Dat de euro ondergewaardeerd is, is niet iets waar je als persoon zelf veel van merkt. Dit is namelijk alleen tegenover de duitse mark gebeurd. En dan ook nog eens expres. Dit heeft namelijk voor veel meer export naar Duitsland gezorgd, waardoor de Nederlandse economie juist een boost kreeg.

  En er zijn natuurlijk ook nadelen, maar die kortzichtige dingen als die hier genoemd worden, slaan meestal absoluut nergens op.
 • Hmm.. Ik had gehoord dat na het referendum.. duitsland weer overweegt de duitse mark terug te nemen..
  Maar van mij mag de gulden wel weer terug komen.. als de prijzen maar ook weer meedalen zoals se eerst waren.. Maar ik ben de euro nu eigelijk wel TE gewend.. Ik weet nie eens meer wat een gulden waard is! uh jah Ongeveer 48 eurocent ofzow..
 • Ja fuck it dat je geen geld hoeft in te wisseln das het enige fucking voordeel van de Euro en de koers dan t.o.v de Dollar meer niet. Liefst de gulden back als dat de rpijzen goedkoper maakt helemaal al is het maar 5% bv 5% van 4000 € scheelt veel.
 • Ik vind dat ie moet blijven. Heb geen zin om weer dat gedoe met verschillend geld te doen.
  Ik kan me nog steeds die dag herinneren dat ik daar in de videotheek stond met 10 gulden om een game voor een week te huren, en dat was ineens 5 euro dus kon het maar voor een dag.
 • het wisselen hoeft niet meer en die munt verzamelaars hebben nu ook weer wat te doen dus wat is er voor om de euro weer weg te doen
 • euro moet blijven vind ik omdat je dan in de meeste landen van europa niet het geld hoeft te wisselen..en meestal ook dezelfde prijs blijft
 • Als je nu weer van munt zou wisselen dan gaan ze heus niet naar beneden afronden. De prijzen zullen daar echt niet van dalen. Gewoon houden die munt. Het is nu al ingevoerd en het terug brengen van de Gulden draait echt niet de tijd terug. Het is kut van de prijzen enzo, maar voor de rest is er niets mis met de Euro. De munt staat sterk tegenover de Dollar en het maakt mijn vakantie naar Spanje wat eenvoudiger :)

  Mensen denken echt dat met het verdwijnen van de Euro alle problemen ook weg gaan. Als het zo makkelijk was geweest. De slechte economie is echt niet (alleen) te danken aan de euro. Misschien dat het zonder de euro beter was gegaan nu, maar daar heb je nu niks meer aan. Vond alleen wel dat de briefjes van de gulden veel mooier waren :(
  Het is ook een stuk prettiger kijken naar je bankrekening.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren