1. De IG Muziekcanon

Re: De IG Muziekcanon

No offence taken. Ik had geen enkele intentie om te argumenteren, ik wilde alleen even mijn disliking voor Elvis uitten ^_^

je komt zo niet echt geloofwaardig over :lol:

8]
 • No offence taken. Ik had geen enkele intentie om te argumenteren, ik wilde alleen even mijn disliking voor Elvis uitten ^_^

  je komt zo niet echt geloofwaardig over :lol:

  8]
 • Elvis Presley :')
 • No offence taken. Ik had geen enkele intentie om te argumenteren, ik wilde alleen even mijn disliking voor Elvis uitten ^_^

  Ik bedoelde daarmee, dat het niet op jou sloeg :P.

  Maar op de aanraders die even makkelijk weg willen komen door gewoon artiesten te noemen in plaats van met wat argumentatie je keuze toe te lichten. Want het doel was een discussie te krijgen.
 • No offence taken. Ik had geen enkele intentie om te argumenteren, ik wilde alleen even mijn disliking voor Elvis uitten ^_^
 • Wat een argumentatie toch, een paar alinea's is toch wel de moeite waard?

  No offence limoen
 • Elvis Presley moet hier gegarandeerd op, en als ik iemand daarvoor moet wegstemmen is het Madonna. Ze heeft weliswaar de entertainmentwaarde van de muziek omhoog gegooid maar ze heeft niet zoveel betekend voor een muziekgenre als de rest op deze lijst.
 • No michael Jackson on the list? Add Michael Jackson!!
 • Ik wil graag U2 toevoegen aan de lijst! U2 zijn muziek is een voorbeeld geworden voor wereld bands als Coldplay.
 • Ik vind het jammer dat ik eigenlijk weinig verstand heb van oudere artiesten. Jimi Hendrix, Metallica en Nirvana ken ik wel aardig wat nummers van, maar een aantal andere bands in deze lijst ken ik dan weer een stuk minder goed. Daarnaast ben ik gewoon geen muzikaal deskundige. Ik hou dit topic dus wel in de gaten, maar ik denk niet dat ik me erg nuttig kan maken in de discussie :P
 • Ik wil graag King Crimson aan dit lijstje toevoegen, weet niet of ik ook een plek moet aangeven oid. :P
 • Het is "het kanon"
 • 't is overigens wel de canon
  Verdomd goed dat je het zegt, ik verkeerde echt in de veronderstelling dat het "het" was!
 • 't is overigens wel de canon
 • Dit lijkt me wel leuk, ga dit topic zeker in de gaten houden! Lijkt me inderdaad wel beter alles in één topic te houden, misschien met elke week een update van de OP met een link naar de post met de laatste versie ofzo.
 • De eindlijst van de DWDD is misschien een beter startpunt?

  En ook is het wel handig om regels in bold of rood explicitiet te vermelden. Er is altijd wel een lul de behanger die de OP niet leest. Elke week een nieuw topic is niet echt wenselijk.
 • Geïnspireerd op de "Klink Anders" lijst van DWDD en een aantal nuttige reacties in de slowchat, hier een IG spinoff met een aantal wezenlijke veranderingen.

  De bedoeling is dat we een lijst samenstellen van 20 artiesten die met het door hun gepionierde geluid of concept hun invloed hebben gehad op de hedendaagse muziek. Het draait dus niet zozeer om het creeëren van een lijst van de 20 béste, of grootste artiesten die de wereld gezien heeft, noch om de artiesten die een bepaalde geluid groot gemaakt hebben, maar om de artiesten wiens experimenten uiteindelijk in ons muzikale onderbewustzijn zijn geëtst. De bedoeling is dat we zodoende gezamenlijk de oorsprong van de distortion, de dubstepwobble, de zuchtmeisjes en de discobeat ontdekken. Zo is er geen goed of fout, maar toch een reden voor goede discussie, hoofdzakelijk over waar de lijn valt te trekken tussen het ontstaan van een nieuw concept en waar het voortborduurt op een reeds bestaand concept.

  Omdat we een uitgangspunt nodig hebben zullen we hier beginnen met de oorspronkelijke lijst van DWDD Klink Anders. Elke member kan hier max. 1 keer in de week een wijziging aanbrengen door één artiest te schrappen van de lijst en één artiest toe te voegen. Tot de lijst de maximale omvang heeft bereikt van 20 is het schrappen van een artiest niet verplicht. Elke wijziging zal gepaard moeten gaan met een redelijke beargumentering: als je een artiest toevoegt zal je dat moeten beargumenteren. Als je een artiest verwijdert zul je moeten beargumenteren waarom deze volgens jou geen plaatsje in deze eregallerij verdient. Als deze artiest is toegevoegd door een andere member quote je de beargumentering waarmee deze is toegevoegd en maak je je punt.

  Om het topic enigszins overzichtelijk te houden mag een artiest niet dezelfde week verwijderd worden als hij is toegevoegd. Logisch gevolg is dat er max. 20 members een wijziging aan kunnnen brengen elke week. Ik zal proberen in de OP bij te houden welke member, welke wijziging heeft doorgevoerd en welke artiesten dus niet meer aan wijziging onderhevig kunnen zijn deze week. Het voornemen is om elke week een nieuw topic te openen, waarin de complete lijst van de voorgaande week weer geplaatst wordt. Dit met het oog op de overzichtelijkheid. Mocht dit, om welke reden dan ook, ongewenst zijn, dan hoor ik daar graag wat over van de mods.

  Ik ben vast wat punten vergeten en het concept zal vast nog aan verandering onderhevig zijn in de loop der tijd, maargoed.

  Hier de oorspronkelijke DWDD lijst om het topic mee te beginnen:

  1. Frank Zappa,
  2. Jerry Lee Lewis,
  3. Public Enemy,
  4. Kraftwerk,
  5. The Who,
  6. Nirvana,
  7. Bob Marley,
  8. Bob Dylan,
  9. Madonna,
  10. Jimi Hendrix,
  11. Blondie,
  12. David Bowie,
  13. Metallica,
  14. James Brown,
  15. Beach Boys,
  16. Sex Pistols,
  17. The Beatles
  18.
  19.
  20.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren