1. De platen die je leven veranderden

Re: De platen die je leven veranderden

Ride the ligthing - Metallica.
Toen ik voor het eerst in aanraking kwam van Metal.
Helaas ging het bergaf met Metallica na And justice for all.
Maat toch blijft dit een meesterwerk
Geen enkel matig nummer.
 • Ride the ligthing - Metallica.
  Toen ik voor het eerst in aanraking kwam van Metal.
  Helaas ging het bergaf met Metallica na And justice for all.
  Maat toch blijft dit een meesterwerk
  Geen enkel matig nummer.
 • Ik begon ook pas echt muziek te luisteren na Linkin Park te hebben ontdekt. Ik zag verscheidene clips van hun op TMF etc. voorbijschieten. En bij het nummer 'Crawling' was ik verkocht. Damn, het was echt mijn soort muziek. Elke keer als ik de CD beluisterde kreeg ik weer kippenvel <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" /> Heb toen naar een boel Rock-bands geluistered. Maar tegenwoordig is het voornamelijk hiphop. Zeker nadat Game zn album gedropd had :7

  Hate it or Love it is het nummer van 2005!

  GGGGG-UNOT! Bitches….West-Side!

  Was dit sarcastisch? ^_^' Zoniet, mag ik je vragen hoe oud je bent?
 • Dave Clarke @ Innercity 2001
  Hallo techno!
  Techno kan echt geweldig zijn! <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" /> (Jeff Mills!, Carl Craig!Funk D Void!)

  Over Dave Clarke en Funk 'd Void gesproken, jullie kennen vast we dat stukje van Dave Clarke Live @ I love techno 2001 red room, waar ie zo meesterlijk Diabla mixt van Funk 'd Void. Ik ben jaaaaaaaaren opzoek geweest naar die liveset, die verloren is gegaan tijdens een format. Onlangs weer gevonden dankzijn DC++, en gelijk dat stukje eruit geknipt. Als jullie weten wat ik bedoel en hetzelfde probleem is wil ik het best met jullie delen :P

  Om ff een schopje te geven.
 • De global underground cd's van danny howells.
  Sins ik die heb ingesteld als wekker word ik altijd heel rustig wakker, inplaats van dat ik de wekker een klap geef en verder slaap.

  De sensation black cd van 2003 die had toen ook iets magisch. het was de eerste keer dat ik een heel feest van 22.00-07.00 had gevolgt, dus die cd kocht ik ook. ik heb hem wel meer dan 50 keer helemaal gedraaid. vanaf toen begon mijn interesse voor dance ook te ontwikkelen.

 • Dit album leerde mij dat muziek uit de top 40 niks kan voorstellen vergeleken met sommige albums in hun totaliteit. En dat muziek niet altijd moet klinken zoals we gewend zijn. Ik was denk ik 10 jaar toen ik in aanraking kwam met dit album.

  Pink Floyd ruled alles :)
 • Red Hot Chili Peppers - Californication

  John Frusciante - Niandra LaDes & Usually Just a T-shirt

  The Mars Volta - De-loused in the Comatorium
 • Dave Clarke @ Innercity 2001
  Hallo techno!
  Techno kan echt geweldig zijn! :D (Jeff Mills!, Carl Craig!Funk D Void!)
 • Spinvis

  ondanks dat de muziek zelf nogal depressief klinkt.

  ik denk dat je depressief verward met melancholisch, melancholische muziek is heerlijjk voor sommige momenten. :)

  oja monumentale platen zijn voor mij:

  Michael Jackson-Thriller : een vriend van mn moeder nam deze plaat mee toen ik 5 was, ten eerste was ik al geintrigeerd door de sprekende hoes(hehe deze pic is NIET de hoes), waarop een zwarte jongeman in een wit duur pak naast een tijger je grijnzend aankeek. De impact van de muziek zelf herinner ik me nu nog precies, en in feite is deze plaat het fundament voor mn interesse in Funky Disco/house.

  House Party-The Ultimate Megamix deze kreeg ik van een oudere broer op mn 8ste, house was voor mij de ultieme sound en dat is het in al zn varianten nog steeds voor me. Ik heb deel3,5 en 5 6 echt jaren gedraaid bij /autolegospeelsessies

  ik kan hier nog een stuk 10 namen/stijlen neerzetten die een grote impact op me hebben gehad in mn jonge jaren (The Doors, Dire Straits , Ambient music, Jungle) maatr dan ben ik nog te lang bezig!
 • Linkin Park - in the end heeft me ervoor gezorgd dat ik Rock, nu metal en punk meer waardeer.

  Dat is toevallig, bij mij dus ook. Ik zat vd week toevallig ook nog eens over dit hele gebeuren te denken, en kwam dus bij in the end uit. Ik luisterde toen al Limp Bizkit als klein jochie, maar voornamelijk top 40 shit. Door In the End ben ik meer rock gaan luisteren.
  En toen kwam het grote moment in m'n leven: ik ontdekte het nummer Mr. Amsterdam van Sum 41. In 1 klap helemaal verliefd geworden op de band. The rest is history..

 • Deze plaat zorgde er voor dat ik naar punk ging luisteren, ook al is het natuurlijk niet een echte punk-plaat.


  Eerste "echt" punkplaat die ik luisterde. Damn wat is deze plaat goed.


  Een van de beste skatepunk platen ooit, een klassieker, punt.


  Niet mn eerste plaat van Raised Fist (dat was Fuel), maar deze is toch een stuk beter. Zo bruut, zo hard, zo Raised Fist. Een van mn favoriete bands.
 • Nevermind van Nirvana was de plaat die mijn muzieksmaak op zijn kop zette. Ben 'm pas 5 jaar nadat ie uit was gekomen gaan luisteren omdat ik in 1992 nog te jong was om me echt met muziek bezig te houden.

  Daarna KoRn - Selftitled, Deftones - Adrenaline & Around the Fur, Tool - Aenema, Pearl Jam -Ten en Incubus - S.C.I.E.N.C.E.

  Dat waren voor mij wel de belangrijkste albums.

 • Eels is gewoon de beste band die er bestaat :)
 • Slayer - South of Heaven

  voordat ik slayer kende luisterde ik vooral top 40 en rock enzo, maar via deze band heb ik de "echte" metal leren kennen, en uiteindelijk een metal liefhebber geworden :)
 • Ik ben echt meer naar andere muziek gaan luisteren toen ik een cd van iron maiden leende van iemand. Eerst had ik een cd geleend (weet niet meer welke) en had r van 2 of 3 nummers t intro gehoord en vond t meteen niks en heb m trug gegeven. Later dacht ik: Laat ik t nog eens proberen ( :) ) en toen heb ik wel de heele cd beluisterd. Het is nu niet zozeer dat ik meer naar Rock, Hard rock en metal ben gaan luisteren maar sta nu wel meer open voor andere muziek en muziek die ik in eerste instantie bagger vind later als ik de nummers goed beluister wel helemaal te gek vind. ik luister nu bev. naar Apollo 440, beastie boys,bomfunk mc's, Daft Punk, Limp Bizkit, Linkin Park, P.O.D. en heb laatst cd's van the prodigy en coldplay gekocht wat ik voor mijn "iron maiden tijd" maar niks vond.

 • Hierdoor ben ik muziekliefhebber geworden.
 • Ik heb hier nog "The White Album" liggen, helemaal witte cover. Die plaat is zeker 80-100 euro waard. Heb verder nog een grote collectie met LP's van The Bealtes, The Rolling Stones, Pink Floyd, Metallica, Queen, The Who, etc. • Waar ik o.a. mijn nickname aan te danken heb, en simpelweg muziek die ik elke avond luisterde om in slaap te komen (nee niet omdat het zo saai was natuurlijk -_-'):

  Enigma


  Voor een toneelstukje met monniken zei mijn oom ooit dat hij daar nog wel passende muziek bij had. Hij kwam toen met een single van de eerste cd van Enigma aan, waar gregoriaanse koren in voorkwamen. Ik vond die muziek eigenlijk wel gaaf klinken en vroeg mijn oom ernaar. Hij gaf me een weekje later de 2e cd van Enigma (zie plaatje hierboven). In het halve jaar daarna heb ik alle cd's gekocht (7 in totaal waarvan 2 compilatiealbums).

  Hoe de muziek te omschrijven? Een beetje newage achtig waarbij de man achter Enigma (Micheal Cretu) veel gebruik maakt van buitenlandse muziek en gezang. Op album 1 is dit vooral gregoriaans, bij het tweede album bijvoorbeeld zijn het weer aziatische invloeden.

  Ik heb echt bijna 2 jaar lang intensief naar deze muziek geluisterd. Als ik dit deed dan kwam ik echt heel erg tot rust.

  Voor de muziek kun je naar Enigmamusic surfen en de jukebox beluisteren.
 • Spinvis

  Spinvis heeft er voor gezorgd dat ik… Spinvis ben gaan waarderen. :) Uniek in zijn soort. Maar dat is niet echt de reden dat ik 'm hier vermeld.

  Dit album betekent veel voor me. Ik heb het mezelf eigen gemaakt en het lijkt alsof het een deel van mezelf geworden is. Als ik me even niet op m'n gemak voel, brengt deze plaat me er weer bovenop, ondanks dat de muziek zelf nogal depressief klinkt.

  Nog steeds luister ik 'm regelmatig en dat heb ik met geen enkel ander album. De teksten zetten me steeds weer opnieuw aan het denken en in de muziek zelf valt ook vanalles te ontdekken en dat na al die tijd.

 • Limp Bizkit met al hun albums. "Trek je niets aan van anderen en doe gewoon jouw ding"
 • Ok Computer

  Jammer genoeg wordt er zeer weinig muziek gemaakt met zo'n goede electronica-rock crossover met briljante teksten. Nu is het enkel hippiedeindie muziek wat de klok slaat.
  WAAAAAAAAAAH…begin je nou weer over de nieuwe Indie :P !

  Maar in OK Computer kan ik me wel vinden. Mede doordat ik me na deze plaat goed in muziek ging verdiepen en als het ware het licht zag qua goede muziek :P ! Het zou wat zijn als ik nu nog naar RHCP of U2 zou luisteren ;) !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren