1. Die poema

Re: Die poema

Is dat ding nog niet gevangen ofzo?


heb er niks overgehoord dat dat beest gevangen is
 • Is dat ding nog niet gevangen ofzo?


  heb er niks overgehoord dat dat beest gevangen is
 • Is dat ding nog niet gevangen ofzo?
 • Vaak kunnen roofdieren zich aanpasen aan de omgeving.
  als dat ook van toepassing is met die puma, zal de beest geweldig goed kunne verstoppen. want als een katachtige aanvalt sluipt hem "gehurkt" door de gras zonder een geluidje te maken en pakt de prooi van dicht bij met een sprong.

  ook denkt de politie de puma gevonden te hebben


  srry moest effe
 • ik heb een olifant in het bos gezien hij stond onder een boom heb zelfs een foto van het dier gemaakt o_0 ^^D
  vaag die had ik daar ook gezien 8)
 • ik heb een olifant in het bos gezien hij stond onder een boom heb zelfs een foto van het dier gemaakt o_0 ^^D • Verdomd straks zien we hier in groningen nog een Poema in Stadspark. :S :D
 • omdat ie dat als sig heeft
  Ahahahah natuurlijk! Volgende keer eerst nadenken, dan vragen :')

  Ahum, dit betekent dat het weer tijd is om koffie te zetten.

  Nu eerst nog wat zeggen over die poema, vanwege mijn voorbeeldfunctie moet ik wel ff ontopic blijven. Het kan iig nooit dat er al sinds 1998, toen er een poema gesignaleerd was schijnbaar, een of twee poema's rondlopen op de Veluwe. Die alleen maar worden gezien door derden en niet door natuurbeheerders ofzo.

  Is een hoax.
 • Kewl, ik ga gelijk een kijkje nemen. Vanuit Ermelo is er ook een melding gekomen van een blonde poema :P

  w00t, ik ga op de hei spelen :P… Misschien dat ik mijn dartpijltjes meeneem en insmeer met slaapmiddel, dan bouw ik een shuilplaats en als ie dan voorbij komt torpedeer ( bedoel verdoof) ik hem en ben ik de held van Ermelo…zucht…

  GerarDOS, peace-giver of Ermelo…i like it :P
 • Hmm waarom staat er onder al je posts, "laatst aangepast door je moeder" Steem?

  omdat ie dat als sig heeft :D
 • Hmm waarom staat er onder al je posts, "laatst aangepast door je moeder" Steem?
 • Bovendien, uit plannen die ik her en der hoor wil Nederland alsmaar meer verbindingen met de Duitse bossen waar op zijn beurt sinds korte tijd weer wolfen worden gesignaleerd. Wie weet wat dát in de toekomst brengt… <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  En maar zeuren over die handtamme poema… ;}….

  Hehe ja. Zou overigens wel tof zijn als hier weer wolfen komen of meer lynxen. Heeft dat wild ook weer eens een natuurlijke vijand, en het maakt een wandeling op de veluwe gelijk een stuk toffer. :D
 • Update 11:02
  FOK!user B03S ontdekte zojuist dat de nieuwe foto van Pantera die vanochtend ook door de Telegraaf gepubliceerd werd afkomstig is van deze site en dus een poema in são Francisco de Paula National Forest in Brazilie is.

  Bovenstaand nieuwsbericht over de tweede poema komt nu wel in een heel vreemd daglicht te staan.

  die 2de puma is wel vet gedaan gewoon van een site genakt :P
 • wtf :P nu in eens 2?
 • http://frontpage.fok.nl/nieuws/55405

  HET ZIJN ER 2 \o/!!!!
 • Wat is een Lynx? ^^D
 • especially as humans encroach on wildlands and impact the availability of the puma's traditional prey

  Net als met die tijgers in India die verdrongen zijn tot een klein gebied. Uit agressie of uit voedseltekort vallen die mensen aan. Maar deze poema heeft zowat vrij spel op de veluwe. De enige 'concurrent' voor hem is misschien de uiterst zeldzaam aanwezige Lynx.

  Ik bekeer mij dan nu ook wat op mijn mening. Het zou het beste zijn als hij gevangen wordt, want hij hoort er nu eenmaal niet thuis. Maar afschieten is eigenlijk niet eens nodig.

  Bovendien, uit plannen die ik her en der hoor wil Nederland alsmaar meer verbindingen met de Duitse bossen waar op zijn beurt sinds korte tijd weer wolfen worden gesignaleerd. Wie weet wat dát in de toekomst brengt… :)
 • Maar het kan gebeuren en daar gaat het om. :)
 • There were around 100 puma attacks on humans in the USA and Canada during the period from 1890 to January 2004, with 16 fatalities; figures for California were 14 attacks and 6 fatalities.

  weet je hoe weinig dat dan is?… 1 in de 1,1 jaar…. dat is toch tering weinig?… het gebeurt echt heel sporatisch hoor…
 • Attacks on humans

  Attacks on humans are rare, but do occur — especially as humans encroach on wildlands and impact the availability of the puma's traditional prey. There were around 100 puma attacks on humans in the USA and Canada during the period from 1890 to January 2004, with 16 fatalities; figures for California were 14 attacks and 6 fatalities. Attacks by puma on humans and pets are associated with urban areas situated in the wildland urban intermix such as the Boulder, Colorado area which have encouraged the traditional prey of the puma, the mule deer, to habituate to urban areas and the presence of people and pets. Pumas in such circumstances may come to lose their fear of both people and dogs and come to see them as prey.

  On January 8, 2004 a puma killed and partly ate a mountain biker in Whiting Ranch Wilderness Park in Orange County, California; what is assumed to be the same animal attacked another mountain biker in the park the following day, but was fought off by other bikers. A young male puma was shot nearby by rangers later in the day.
 • Poema is niet zo gevaarlijk. Een volwassen man zal een poema niet snel doden, ze hebben een kleine kop en relatief weinig bijtkracht. Voor kinderen en bejaarden is ie wel gevaarlijk.

  Jaguar is een ander verhaal, dat is een tank, zwaar gespierd, daar red je het niet tegen normaal gesproken.

  Als ik moet kiezen tussen een wild zwijn en een poema wordt hetop zeker de poema.

  Overigens geloof ik er geen bal van, en het verhaal wordt niet geloofwaardiger nu men zegt dat het een kruising is.

  DIe Poema loopt al 7 jaar rond op de Veluwe en is nooit gevaarlijk geweest, experts erkennen nu ook dat het inderdaad om een poema gaat (hoorde het gister op de radio (( Radio 2)) ).

  Een poema doet inderdaad niet veel, het beest doet niks naar mensen. Vorige week vrijdag liep het bij een vrouw met 2 kinderen langs het tuinhekje te slenteren en ging daarna weer weg. Deze poema heeft waarschijnlijk een blessure (om het zo maar ff te noemen) en zoekt nu dus steeds meer de bebouwde kom op. Makkelijker eten te krijgen en zich te verzorgen.

  Ik geloof het verhaal, in 1998 namelijk zijn er ook beelden (foto's ) geweest van een poema op de veluwe en deze is ook nooit gevangen. Heeft dit beest in al die jaren wat gedaan? Is er ooit een klacht geweest van een kippenboer dat een deel van zijn vee kwijt was? Is er ooit een hulpkreet geweest van iemand die is aangevallen/bedreigd door dit beest? nee.. en toch blijven de mensen hier bang voor. Dat snap ik niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren