1. [Discussie] De BeNeLiga

Re: [Discussie] De BeNeLiga

Wat een stom idee :') ik zie de meerwaarde ervan niet in.
 • Wat een stom idee :') ik zie de meerwaarde ervan niet in.
 • Meta discussies zijn mwah in dit geval.

  De naam Champions League zegt het; de competitie van de kampioenen. Simple as that.
 • Ach ja zal waarschijnlijk nooit gebeuren. Leuk idee, though. Hoe ga je het echter oplossen met zoveel clubs? Ik schat de Nederlandse competitie trouwens hoger in dan de Turkse en gelijk aan de Russische. Ik ben tegen.
 • Ach ja, we kunnen wel weer teruggrijpen naar Bosman, maar dat is helaas geweest. Soms denk ik wel eens aan het team dat Ajax zou hebben als ze geld zat hadden om spelers meer te betalen. Dan zou Ajax elk jaar een CL kandidaat zijn maar helaas werkt het niet meer zo in de voetballerij.
 • Maar dat gebeurt niet. De grote clubs hebben de UEFA in hun macht. Mensen praten er graag over, maar het is eigenlijk zinloos. We weten allemaal dat als de UEFA nog een greintje zelfrespect had en zo'n regeling zou doorvoeren zouden de grote clubs helemaal apeshit gaan.
 • Dat is waar. Maar de CL wordt er niet aantrekkelijker op. Real Madrid tegen Helsingin Jalkapalloklubi. Hmmm, wie zal er winnen?

  Wat het probleem is, is dat topspelers naar het buitenland vertrekken omdat daar het grote geld zit. Als je die reden nou eens weghaalt. Dan is er voor spelers als Sneijder ook geen reden meer om Ajax te verlaten.
 • Maar wat zegt kampioen zijn? Een Zuid-Europese subtopper als Sevilla of Lazio maakt gehakt van een Nederlandse kampioen.
 • Je kon je opmerking ook in een andere context plaatsten vond ik, maar ik zat ernaast. My bad.

  Overigens, dat soort regels zijn een utopie; al zouden ze zoiets doorvoeren dan wordt er onder de tafel wel gesjoemeld.

  Ze zouden de CL op de schop moeten nemen; alleen de kampioenen mogen meedoen en een aantal nummer twee's. De rest allemaal naar de Europa League en het geld mooi verdelen. Iedereen happy.
 • Rano's idee over voetbal is altijd slecht geweest gelukkig.

  Een speler mag niet meer dan 5 miljoen euro kosten. En niet meer dan 200.000 euro per jaar verdienen.
  Waarom heeft Twente dan 7,7 miljoen voor Tadic neergelegd? En het salaris plafond ligt bij een Feyenoord bijv. rond de vijf ton. Er zijn andere clubs die hem zelfs hoger hebben. Verkoop alsjeblieft geen kletspraat.
  Waar heb jij het nou over? Ik heb het over de in mijn ogen enige oplossing. Een FIFA regel maken dat een speler niet meer dan 5 miljoen mag kosten/200.000 per jaar verdienen. Wereldwijd. Dus waar Messi ook zal voetballen, hij verdient maximaal 2 ton. Dan wordt prestige en clubliefde veel belangrijker voor een speler. En dan zullen clubs uit minder vermogende competities ook mee kunnen doen in Europa.

  De Financial Fair Play regels werken toch niet. Real verkoopt weer eens een parkeerterreintje. En Man City krijgt opeens een sponsor voor de naam van het stadion, goed voor 400 miljoen pond. En opeens hebben de clubs weer een neutrale balans. Ze blijven dit soort trucjes verzinnen.
 • Ik ben een voorstander van zo een opzet. Kwaliteit van voetbal gaat hierdoor naar alle waarschijnlijk fors omhoog, want zeg nu zelf PEC Zwolle, VVV, Willem II, Excelsior etc hebben weinig te zoeken in Eredivisie. Naar verluid wil men 10 NL teams en 8 Belgische teams.
  Ja, want in een competitie moet ieder team even goed zijn, anders heb je er niks te zoeken!
 • Rano's idee over voetbal is altijd slecht geweest gelukkig.

  Een speler mag niet meer dan 5 miljoen euro kosten. En niet meer dan 200.000 euro per jaar verdienen.
  Waarom heeft Twente dan 7,7 miljoen voor Tadic neergelegd? En het salaris plafond ligt bij een Feyenoord bijv. rond de vijf ton. Er zijn andere clubs die hem zelfs hoger hebben. Verkoop alsjeblieft geen kletspraat.

  Dan heb je het wel over de nummers 1 en 2 van de desbetreffende competities, als Ajax zou spelen tegen de clubs die altijd nummer 3 of 4 worden dan maakt ajax meteen veel meer kans.
  Ja, het percentage gaat dan van 0% naar een wopping 10%! Niet om gemeen te zijn ofzo, maar een Atletico Madrid, Malaga etc. vegen de vloer aan met Ajax in zijn huidige staat.
 • opnieuw geen partij voor de Spaans landskampioen. De kloof tussen de Nederlandse competitie en de Europese topcompetities is simpelweg veel te groot geworden
  __

  Dan heb je het wel over de nummers 1 en 2 van de desbetreffende competities, als Ajax zou spelen tegen de clubs die altijd nummer 3 of 4 worden dan maakt ajax meteen veel meer kans.
 • Kunnen ze het niet beter gewoon aantrekkelijker maken voor Nederlandse spelers om in Nederland te blijven voetballen
  Een speler mag niet meer dan 5 miljoen euro kosten. En niet meer dan 200.000 euro per jaar verdienen.
 • Kunnen ze het niet beter gewoon aantrekkelijker maken voor Nederlandse spelers om in Nederland te blijven voetballen
 • Het gaat me niet om het winnen in Europa. Want dat lukt Frankrijk ook nauwelijks. Maar omdat het me erg leuk lijkt om tegen Belgische teams te spelen. Ik heb veel liever Luik, Gent, Brugge etc. in plaats van Zwolle, Willem II en VVV. En als de Jupiler League (NL versie) dan ook samengaat heb je een veel leukere Eerste Divisie.
 • Zoals gezegd, de UEFA geeft geen moer om de NL. Zeker nu met Platini, wat een boef eerste klas is.

  Het is jammer, maar in een opzicht ben ik het wel eens met het heerschap; de Europa League is niet aantrekkelijk genoeg. De CL blijven ze maar volstoppen met geld en de EL deelnemers krijgen een schamel fooi.
 • BeNeLiga, geen goed idee en ik ben dan ook faliekant tegen. Een eventueel bekertoernooi samen organiseren kan nog wel grappig zijn, maar dat doe je dan ook alleen in de hoop op wedstrijden als Club Brugge - Feyenoord of Anderlecht - Ajax. Een competitie mist verwacht ik teveel smoel en sfeer.

  De enige instantie die de middenmoot competities eens zou moeten beschermen is de Uefa. Ze hebben met redelijk succes de kleine competities meer kans geboden om de CL te halen. Je ziet immers clubs uit Cyprus, Belgie, Wit Rusland en Denemarken regelmatig de poulefase bereiken. Een competitie als de Nederlandse, die qua niveau tussen wal en schip valt, dreigt juist naar beneden af te glijden….
 • Daarbij: Nederlandse en Turkse competitietop vergelijken is dwaas. Denk dat beiden ongeveer even "sterk" zijn, misschien de Turkse net iets beter. Maar dat is ook met momenten. Nederlandse clubs en Turkse doen het allemaal heel wisselvallig. Dan winnen ze eens een match in CL/EL, dan verliezen ze weer. En dat is niet altijd tegen grootmachten dus conclusie: de één is niet beter dan de ander.

  Lol ik kan hier een heel relaas beginnen waarom ik het een vrij achterlijk idee vind, de Russische competitie en het vergelijken van Turkse/Nederlandse teams, maar heeft geen zin. Zal toch nooit gebeuren.
 • Alleen , Standard [die wisselvallig tot extreem zwak bezig zijn maar over algemeen een sterke ploeg hebben] en Club Brugge kunnen mee met de NL top. Anderlecht absoluut niet. Maar daaronder is niveautje VVV.

  Ik ben 100% tegenstander. Sadist geeft goeie argumenten met o.a. Zulte Waregem.
 • Hell no, de Eredivisie is een sfeervolle competitie en hoeft niet gemengd te worden met die saaie competitie uit België. Ook het niveau is hier hoger, we halen er geen voordeel uit als we zouden samenvoegen.
  Ik denk net dat jullie er meer voordeel uit zullen halen terwijl België zelfs gaat inboeten denk ik. Hoe gaan de Europese tickets bijvoorbeeld verdeeld worden? Gaan werkelijk de eerste vier met CL-tickets weglopen (waarbij ik eerlijk gezegd denk dat minstens drie van de eerste vier meestal Nederlandse clubs zullen zijn) of gaat men toch per land kijken wie het best heeft gepresteerd? Enfin, het systeem staat mij totaal niet aan en zit nog met te veel mysteries.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren