1. Dodelijke val van Wouter Weylandt in de Giro

Re: Dodelijke val van Wouter Weylandt in de Giro

De rit van vandaag was een prachtig eerbetoon aan Wouter.
Had tranen in m'n ogen.
 • De rit van vandaag was een prachtig eerbetoon aan Wouter.
  Had tranen in m'n ogen.
 • Beloki viel door gesmolten asfalt, totaal niet te vergelijken met de val van Weylandt. Sommige valpartijen zijn onvermijdelijk, dat ben ik met je eens. Maar de giro heeft er wel een handje van om het allemaal zo spectaculair mogelijk te maken. Twee jaar terug hadden ze in de laatste tijdrit meer dan 50 bochten erin verwerkt en moesten zo ook nog over een slecht onderhouden weg fietsen waar nog eens olie op lag. Mentjov ging toen vol op z'n plaat met 70 km/h maar dat was op een vlak stuk en is dus relatief ongevaarlijk. Maar mocht hij op zo'n manier zijn trui verliezen, dan zou zoiets wel erg lame zijn. Net zoals stukken parcour in de bergen beklommen worden op ongeasfalteerd wegdek. Dan maar minder steile bergen.

  Vergelijk het eens met de Tour de France of de Vuelta. De laatste dode in de tour is Casartelli uit 1995 en toen reden ze bovendien zonder helm. Twee jaar geleden was Horrilio op een haar na dood na een val over een ravijn. De Giro heeft een naam als heroïsche maar ook gevaarlijke ronde. Ik denk niet dat dit soort risico's genomen moeten worden als dit soort dingen zo snel achter elkaar gebeuren.
 • De Giro gaat op dat vlak van kwaad naar erger. Zomengan denkt alleen maar aan spektakel. Dit is zonder overdrijven de zwaarste ronde van de laatste vijftien jaar qua parcours. Qua bergetappes is het gewoon waanzin.

  Anderzijds zijn die smalle, bochtige afdalingen een typisch Italiaans zeer. Als we die moeten verbannen, gaat er niet veel meer geklommen worden in de Giro. Denk maar eens aan de krankzinnig technische afdaling van een Mortirolo bijvoorbeeld. Deze afdaling was moeilijk, maar zeker niet de moeilijkste die we deze editie te zien zullen krijgen.
  Sowieso is het wijzen met het vingertje bij dit soort trieste gebeurtenissen in eerste instantie nutteloos. Tegen 60-80 km per uur kan een kleine stuurfout of een gleuf in de weg al voldoende zijn voor een dodelijke valpartij. Denk maar eens aan de val van Beloki in de tour van 2003. Dit soort ongevallen zijn haast onvermijdelijk.
 • Ongelooflijk. Dat parcours was er zwaar over. Verschrikkelijk.
 • 26 is wel erg jong. Ik hoorde dit toevallig op de radio (ik heb verder niets met wielersport) en verbaasde me over de leeftijd.

  Ik hoopte dat ik het verkeerd gehoord had en het tenminste nog 36 was. Maar blijkbaar dus niet. Treurige zaak.


  En gezien de sensatielust van de media is in dit geval radio daadwerkelijk superieur aan tv, want dan heb je tenminste geen beelden.
 • heelaas laat internet niks verborgen, maar ik zag een stukje voorbij komen en heb meteen weg gezapt :(
  Volle afdaling en heeft een muurtje geraakt zoals het werd uitgelegd, potverdorie zeg die man had al zoveel ellende in zijn carriere mee gemaakt!!!

  R.I.P
 • Dat filmpje ga ik dus mooi niet kijken.
 • In het filmpje op nu.nl zie je zijn bolletje ook nog waarbij het bloed uit zijn neus blijft stromen, tamelijk akelig.
 • RIP, verdomme, had nooit mogen gebeuren!
 • Kippenvel bij het horen van dit nieuws.
 • Verschrikkelijk, goede coureur die jammer genoeg erg vaak tegen de vlakte ging, ditmaal is het hem fataal geworden. Het is een sport die een bepaald risico inhoudt, dat valt niet te ontkennen. Erg ook die omstandigheden, normaal startte hij niet eens in de Giro en dan zijn vrouw die zwanger is, een zwarte dag voor het wielrennen en zijn familie.
 • Vorig jaar won hij de derde etappe in de Giro, en deze derde etappe, tja..
 • Ja dat zag er best naar uit, z'n hoofd helemaal gezwollen en shit.
 • De Italiaanse regie bracht ook gewoon een close-up van zijn gezicht kort na de valpartij. Afschuwelijke beelden waren dat, die staan echt op m'n netvlies gebrand.

  Godverdomme.
 • Is overleden.
 • Volgend bericht op sporza zegt al genoeg… :(

  Wouter Weylandt komt om het leven in de Giro

  Drama in de Ronde van Italië: de 26-jarige Belg Wouter Weylandt is bij een zware val overleden. Dat heeft de Giro-dokter bevestigd.

  Wouter Weylandt viel op zo'n 25 km van de finish tijdens de afdaling van de Passo del Bocco. Hij verloor het bewustzijn en bloedde hevig.

  De beelden van de gevallen Weylandt gingen door merg en been. De organisatie besliste meteen om de podiumceremonie van de derde etappe af te gelasten.

  Weylandt werd ter plaatse gereanimeerd en een helikopter hield zich klaar om hem weg te brengen. Maar hulp kon niet baten. "Er was niets meer aan te doen", zei de Giro-dokter.

  Oorspronkelijk stond de Giro dit jaar niet op het programma van Weylandt. Vorig jaar won de sprinter, die nu voor het Leopard-team van de Schlecks rijdt, de etappe naar Middelburg.

  Veel sterkte gewenst aan zijn familie en vooral zijn zwangere vrouw.
 • Het is inderdaad beter dat je dat niet doet, Tim.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren