1. donderdag 9 juni landelijke 24 uurs staking in het OV

Re: donderdag 9 juni landelijke 24 uurs staking in het OV

Das fokkop…
khoef gelukkig tochniet ergens heen, al gebruik ik OV wel vaak though (Tram 17!) die brengt mij door heel DenHaag :P
Maarja.. payback voor HTM voor de tijden die ik zwart-gereden heb :P
 • Das fokkop…
  khoef gelukkig tochniet ergens heen, al gebruik ik OV wel vaak though (Tram 17!) die brengt mij door heel DenHaag :P
  Maarja.. payback voor HTM voor de tijden die ik zwart-gereden heb :P
 • Sorry jongens. Ik dacht toch echt dat ze vorige week op het nieuws hadden gezegd dat donderdag 9 Juni een landelijke staking is in het OV!?!? :S
 • Ik was toch niet van plan te gaan donderdag <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />.

  nu niet meer, nee. :@
 • Ja regionale bussen enzo wel :) Maar (in Utrecht) reden de stadsbussen van de GvU niet waardoor ik, samen met erg veel andere mensen :), moest lopen. Volgens mij was dit niet in andere steden maar ik weet niet zeker.
 • Hier reed mijn tram 17 en bus 18 ook :)
 • De bussen reden gewoon vandaag?

  Huh?
 • Kon vandaag lekker lopen naar de hogeschool :] (vanaf station dan).
 • Mij boeit het niks :P
  Ik ga altijd op de fiets en morgen het wordt morgen ook nog eens lekker weer..
  Ik heb er dikke poep aan…
 • Pfff… hebben die lui niks beters te doen ofzo… krijgende studentjes weer allemaal schoolvrij wegens het niet rijden van openbaar vervoer… ^_^'
 • hier hek niks van megekregen dus zal wel niet hier zijn ofzo.

  wel mogelijk een treinstaking @ 17 juni?

  24-uursstaking dreigt bij ProRail op vrijdag 17 juni

  Aan ProRail, dat de spoorwegen beheert en het treinverkeer leidt, krijgt een ultimatum om alsnog een goede cao af te sluiten. Als de werkgever niet voor 10 juni, 12.00 uur, op de vakbondseisen ingaat, volgt een 24-uursstaking op vrijdag 17 juni.  "Zonder verkeersleiding kunnen de treinen niet rijden", legt vakbondsbestuurder Tonnie Nijenhuis uit. "We beseffen dat de reiziger daar de dupe van wordt. Maar er is geen andere manier om actie te voeren tegen ProRail.&#8221;

  FNV Bondgenoten kondigt de staking van een dag bewust ruim tevoren aan. Nijenhuis: &#8220;Een korte werkonderbreking zou een grote chaos op het spoor veroorzaken, omdat alle dienstregelingen dan overhoop liggen. Daar is de reiziger nog minder mee gebaat. Dit is vervelend, maar in ieder geval duidelijk. Eén dag geen treinen."

  De weken voorafgaand aan de actie gaat FNV Bondgenoten gebruiken om reizigers te informeren over de actie, onder andere door te folderen op stations en in treinen. "We willen de overlast zoveel mogelijk beperken", aldus Nijenhuis.

  Op 3 mei liepen de onderhandelingen over een cao voor de drieduizend werknemers vast. ProRail legde daarop een eindbod voor dat inmiddels door de vakbondsleden is afgewezen.

  Het conflict draait voornamelijk om loon. De bond wil dat het verschil in loon tussen de werknemers van ProRail en hun collega's bij de NS kleiner wordt. Maar de directie van de railbeheerder wil daar niet aan meewerken en wil de lonen meer gaan vergelijken met een overheidsbedrijf als Rijkswaterstaat.

  "Het verschil tussen NS&#8217;ers en werknemers van ProRail is te groot", stelt Nijenhuis. "Vroeger, toen de NS nog één groot staatsbedrijf was, verdienden ze nog hetzelfde. En ook nu het bedrijf is opgesplitst, werken ze samen en hebben dezelfde verantwoordelijkheid om de treinen veilig en op tijd te laten rijden. Maar het loon is meer de spreekwoordelijke druppel. Het rommelt al een tijd."
  naja boeie, I dont need trains :P
 • Nu loop ik vanmiddag de bus in en er wordt niet aangegeven dat er een staking is donderdag. Landelijke staking betekent toch landelijk? Op www.9292ov.nl staat nu aan gegeven dat het maar op sommige plaatsen zal zijn.

  Amsterdam, Rotterdam, Alkmaar…..dus niet landelijk…….er wordt er ook niet overgesproken op het nieuws dus ik denk dat het niet landelijk zal zijn…..
 • Ik heb 's middags mijn verkooppresentatie, die zéér belangrijk is voor mijn diploma. Maar als ze pas om 10:00 beginnen ga ik wat vroeger. Dan is het niet echt een probleem.
 • Geldt dit ook voor de treinen?
 • Ik dacht dat het een 24-uurs staking zou zijn? Ik moet die dag in ieder geval niet werken, dus zelf heb ik er geen last van. Ik kan me wel voorstellen dat er zat mensen zijn die er wel problemen van zullen ondervinden….
 • of je zoekt ergens een plaats om te pitttúh! in de buurt van de uni? (klasgenoten/maten ofzo?) :P
 • Leuk zeg, kan ik weer lekker vroeg naar de uni terwijl ik er pas om 13.00 hoef te zijn -_-.
 • Ik was toch niet van plan te gaan donderdag :D.
 • Geen school basta!
 • Tot hoe laat zijn die stakingen dan? Ik moet om half 10 in Amsterdam zijn en vertrek om 8 uur vanuit Leiden.


  Van 10.00 uur ’s ochtends tot 13.00 uur ’s middags rijden er geen trams, bussen en metro’s. Vanaf 13.00 uur gaan de voertuigen weer rijden, maar vanaf 14.00 uur zal de dienstregeling pas weer normaal zijn.
 • Tot hoe laat zijn die stakingen dan? Ik moet om half 10 in Amsterdam zijn en vertrek om 8 uur vanuit Leiden.

  Staat dat het de hele dag is…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren