1. Escape the manga

Re: Escape the manga

Wow, ziet er echt vet uit! :O Dat je gewoon 127 pagina's kan tekenen en gemotiveerd blijven vind ik echt superknap. Daarnaast gewoon goed getekend. Ben wel benieuwd :)
 • Wow, ziet er echt vet uit! :O Dat je gewoon 127 pagina's kan tekenen en gemotiveerd blijven vind ik echt superknap. Daarnaast gewoon goed getekend. Ben wel benieuwd :)
 • Thanks, alleen ik vind de titel en credits wel gewoon mooi. In de uitgeprinte versie zie je de structuur in die titel nog iets beter, maar het past gewoon goed bij het verhaal. Dus ik hou het gewoon hierbij.

  Ik ben op dit moment bezig met een preview versie.
 • Je voorkant is supertof, alleen ben ik het met Bram eens dat je typografie niet heel tof is. De titel en credits doen afbreuk aan de voor de rest zeer vette cover.
 • Ja, nog steeds supervet. Waarom een andere voorkant? Afgezien van het lettertype is ie wel veel mooier, daar niet van.

  Wat ik wel even moet zeggen: eerst, helemaal in het begin, vond ik je werk medium, maar jee, je bent echt onwijs veel vooruit gegaan voor zo'n korte tijd. Mooie, rustige en zachte stijl, maar toch strak. Mooie rustige panels en het valt allemaal mooi samen. dikke props dus
 • Morgen zal hij dan officieel online staan! Ik heb nog aardig wat dingen gedaan om het zo goed mogelijk te krijgen. Het was dan ook de eerste keer dat ik zoiets groots als dit maak. Het heeft ongeveer anderhalf jaar gekost, maar ik had natuurlijk ook nog andere dingen tussendoor :). Maar ik weet zeker dat volume 2 veel sneller zal gaan. Ik weet nu precies wat wel en wat niet kan.

  Het heeft trouwens 127 pagina's. Ik zal later wat meer info geven ook over hoe ik het online ga brengen. Komt vast en zeker een preview :)

  Hier nog wat plaatjes die ik net gemaakt heb. Vandaag heb ik deze versie binnen gekregen!

  Voorkant en achterkant:

  Binnenkant:

  Grootte vergelijkbaar met een andere manga:
 • Ziet er goed uit :9 !
  Ik zou je opzich wel willen helpen met je website als je daar interesse in hebt? PM me maar anders voor meer info ;).
 • [size=4][/size]
 • Ik heb zojuist de eerste versie van m'n manga binnen gekregen. Helaas zijn er nog een paar kleine print fouten die ik moet zien te regelen. Misschien toch maar paar dagen vrij nemen om voor een kleiner formaat te regelen.

  Uiteindelijk komt er trouwens ook een digitale versie. Maar ik wil eerst de print versie perfect zien te krijgen.

  I'll keep you up-to-date.

 • Geniaal dat je het afmaakt en dat het opschiet. Ik ben benieuwd in ieder geval. Geen kleine preview voor ons?

  Uiteraard, alleen nog even geduld. Ik moet het eerst nog even perfect maken. Ik zit trouwens ongeveer aan de 620 panels :D
 • Geniaal dat je het afmaakt en dat het opschiet. Ik ben benieuwd in ieder geval. Geen kleine preview voor ons?
 • Ik wou even melden dat ik ondertussen bijna klaar ben. Het zijn rond de 130 pagina's! Er kunnen nog wat extra pagina's bijkomen, afhankelijk wat de schrijver ervan vind.

  Ik ben op dit moment bezig om alles te perfectioneren, het gaat nu dus echt opschieten. Ik heb in ieder geval alle 6 de hoofdstukken klaar. Als ik alles geperfectioneerd hebt en de tekst perfect klopt ga ik mijn eerste proefafdruk laten uitprinten zoals een echte manga :)

  Ik hoop binnenkort wat meer te kunnen laten zien!
 • @IcoShee, ik ga zeker naar die punten kijken. Die tafelpoot bevalt me al een hele tijd niet, maar ik wou dat eigenlijk pas later gaan veranderen. Maar ik zal het morgen wel gelijk doen :)

  En daarna ga ik eerst verder met hoofdstuk 4. De schrijver is op dit moment bezig om hoofstuk 5 en 6 op te schrijven en daarna in details zodat ik dat kan gaan uitwerken op papier. En dan hebben we volume 1 klaar :D

  Daarna ga ik nog eens alle fouten nalopen en verbeteren zodat het Pro wordt. I'll do my best!

  Ik kom trouwens ook nog een keer met profielschetsen aan, is ook wel interessant.
 • Tja, niet echt veel op aan te merken, ben zelf niet zo'n goede artist. :P

  In de derde frame zit er een lijn bij de buste van die chick, volgens mij kan die wel wat ronder. Daarnaast trekt de lijn van de dij door, terwijl eigenlijk de lijn van haar rechterboob door moet gaan.
  Bij de vierde frame vind ik de tafelpoot niet zo mooi. Door de gradient neem ik aan dat het een ronde metalen paal is. Misschien even naar kijken om te zien of je er tevreden mee bent.


  Maar ziet er goed uit. Keep up the good job! ;)
 • @Stijn, ik zal meer witruimte plaatsen. En dat van die vorm, dat heb je goed gezien, hij staat op links uitlijnen. Dat komt omdat ik de tekst eerst op een andere manier had geplaatst.

  Ik zal het wijzigen!

  Ik hoop dat dit beter is? [ik ga nu verder met de lijnen]
 • Mij valt op dat de vorm van de tekst in het tweede plaatje niet overeenkomt met de vorm van de tekstballon. Die is namelijk ovaal terwijl de tekst in een rechthoek staat. Het is denk ik mooier om de vorm van de tekst de contouren van de tekstballon te laten volgen.

  Bij de tweede is dat al een stuk beter maar heb ik nog steeds het idee dat de tekst wat te dicht op de rand staat. Ik zou wat meer ruimte tussen de rand en de tekst laten.
 • Thanks Bram!

  Die animaties zal ik zeker meer gaan toevoegen. Bij de meeste pagina's heb ik dit wel, maar soms ook stukken niet. Ik ga het absoluut toevoegen! Soms zit je zolang in je tekening dat je het zelf gewoon even niet meer ziet :P

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook eens ben met het lijnwerk. Ik ben nu al "2" volle dagen bezig om ze strakker te maken. Deze pagina en nog andere heb ik nog niet gehad, dat komt van de week nog wel. Als ik het nu op hoge resolutie uitprint ziet het er echt strak uit :D
 • Je panels zien er vet uit. 7 maanden vind ik eigenlijk nog goed meevallen, voor naast je normale leven. mooi dat je toch zoveel discipline hebt.

  wat puntjes over die pagina die je gepost hebt:
  – panels zijn nice, leuk gevarieerd
  – je lijnwerk kan veeeel strakker!
  – misschien meer animatie in je tekeningen, nu zie je een vrouwtje stilstaan, een ander frame, en dan ligt dat vrouwtje opeens op schoot. Waarom ploft ze juist niet neer?
  – je tekeningen zijn echt mooi

 • Zoals misschien al een aantal van jullie weten heb ik vorige week een weblog geplaatst over het feit dat ik met een manga bezig ben. Omdat ik met deze manga ondertussen al in een verder stadium zit wil ik meer info in de loop van tijd gaan uitdelen. Onderaan plaats ik nog even de weblog in een quote!

  De titel van de manga is 'Escape'. Een aantal mensen vroegen of ik een pagina kon laten zien over hoe Escape eruit komt te zien en daarom heb ik samen met de schrijver besloten om een willekeurige (verder nietszeggend over het verhaal) pagina online te plaatsen. Ik zet deze pagina ook hier neer. Denk er wel even over na dat dit nog maar een preview pagina is en in de uiteindelijke versie een betere resolutie heeft en iets kan afwijken.

  Op mijn blogger: http://escapethemanga.blogspot.com/ plaats ik ook weblogs (dan wel niet in het engels!). Hier kan je op dit moment nog meer informatie lezen over de manga. Op de preview pagina vind je ook die manga pagina terug! Ik ben ook benieuwd wat jullie van mijn weblog vinden.

  Uiteraard zal ik het hier ook steeds up-to-date houden.

  Comments op mijn weblog zou leuk zijn, vooral bij die preview pagina.

  Dit is de eerste preview pagina:

  Ondertussen zijn we 7 maanden verder nadat ik mijn eerste character op papier heb getekend en de schrijver het eerste hoofdstuk heeft opgeschreven. 7 maanden verder en ik ik heb nu 64 pagina's af, iets wat niet mijn doelstelling was. 7 maanden geleden had ik toch echt gehoopt dat het niet zo lang zou duren voordat m'n manga af zou zijn. Uiteraard zorgde tentamens en gamen steeds voor uitstel.

  Maar aan de positieve kant betekend 64 pagina's wel dat ik circa 300 panels getekend heb! Sinds vorige week heb ik het nu rustiger en ben ik zowat full-time bezig met het tekenen van mijn manga. En ik moet zeggen dat het erg pro uit begint te zien. Het heeft de laatste week veel tijd gekost, maar de ogen, het haar en alle schaduwen zijn geperfectioneerd en ik kan nu eindelijk verder gaan tekenen aan hoofdstuk 4.

  Zijn we nou niet gek bezig om een manga te maken van circa 100 pagina's, bestaande uit 6 hoofdstukken. En dit is nog maar volume 1! Ik bedoel maar, er zijn op internet zoveel amateur manga te vinden en er zijn ontzettend veel pro manga. Natuurlijk gaan de amateur manga grotendeels allemaal over hetzelfde, dus belangrijk is om onderscheidend te zijn. Ik en de schrijver zijn het hier dan wel over eens, we vinden ons verhaal totaal anders dan alle andere verhalen. Het is een volledig nieuw concept en we zijn er erg tevreden over.

  7 maanden geleden werd dit verhaal tot leven gebracht op papier. We wisten hoe het moest beginnen, hoe het moest eindigen en alle ideeën werden als een puzzelstuk in elkaar gezet. De schrijver - Matthijs, zit bij de redactie van een nintendo site- schreef elke detail op papier en aan de hand daarvan kon ik alles gaan tekenen. We hebben zelfs nog een aantal leuke nieuwe concepten kunnen verwerken in de manga.

  Maar nu 7 maanden later, aangezien het manga tekenen routine werk begint te worden zullen de laatste 3 hoofdstukken sneller gaan. Het begin van hoofdstuk 4 is er al en aankomende vrijdag kan ik weer full-time verder gaan met het tekenen. Ik ga ervan uit dat het nu geen 7 maanden gaat duren maar vele malen korter.

  Alleen al het maken van een manga is een heel avontuur. Er valt zoveel over te vertellen, maar ik wil niet nog meer tijd van je stelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren