1. Films van het jaar, Editie 2011

Re: Films van het jaar, Editie 2011

Goed om I Saw The Devil terug te zien.
 • Goed om I Saw The Devil terug te zien.
 • Mijn lijstje is ook af. Maar liefst drie weken sneller dan in 2010.
 • 1. Drive
  2. Midnight in Paris
  3. Source Code
  4. Tinker Tailor Soldier Spy
  5. We Need To Talk About Kevin
 • 1. Drive
  2. Tropa de Elite 2
  3. The Fighter
  4. The King's Speech
  5. True Grit
  6. Rango
  7. Warrior
  8. The Ides of March
  9. Rabbit Hole
  10. Sucker Punch

  En de slechtste films van 2011:

  1. Shark Night 3D
  2. Your Highness
  3. The Green Hornet
  4. Green Lantern
  5. Johnny English Reborn
  6. Bridesmaids
  7. Insidious
  8. The Eagle
  9. Just Go With It
  10. Thor
 • anyways, die van mij lijkt erg op die van karel

  1.Drive
  2.Tree of Life
  3.Harry Potter 8
  4.Rango
  5.Melancholia
  6.X-Men First Class
  7.Source Code
  8.50/50
  9.Horrible Bosses
  10. Super 9


 • 1. The King's Speech
  2. Drive
  3. Black Swan
  4. The Fighter
  5. Warrior
  6. True Grit
  7. Source Code
  8. The ides of March
  9. The Adventures of Tintin
  10. Midnight in Paris

  En dan heb ik films als The Artist, Carnage, 50/50, A Seperation en We Need To Talk About Kevin nog niet gezien. Dus het 2011 lijstje kan altijd nog wat veranderen later dit jaar.
 • 1.Drive
  2.Carnage
  3.The Artist
  4.Tree of Life
  5.Melancholia
  6.X-Men First Class
  7.Source Code
  8.Unknown
  9.Horrible Bosses
  10.50/50
 • Ja die dansscene ging totaal nergens over. En wat Emma betreft, imo kan ze prima acteren. Maar de enige die echt totaal doet wat ie moet doen in de film is natuurlijk Alan Rickman.
  Jonge, wat bazel je nou. Er zitten zoveel goede acteurs in de Potter serie die goed werk doen. Wat dacht je van Gary Oldman? En David Thewlis, Robbie Coltrane, Maggie Smith, Richard Harris, Michael Gambon, etc etc.

  En hoe is dit topic opeens omgetoverd in een Harry Potter topic?  Ik heb trouwens m'n openingspost nog wat uitgebreid. :)
 • 7.2 ging nog. 7.1 vind ik ook heel erg mwah.

  Heb zelf dit jaar ook nog niet zoveel gezien, al vind ik Super 8 een aangenaam filmpje. Moet Black Swan nog steeds zien en heb 'em hier op de plank staan… volgens mij zijn Captain America en X-Men First Class de enige bios films die ik dit jaar heb gezien. (Technisch gezien Transformers 3 ook, maar dat gedrocht heb ik op een andere manier gekeken, was mijn geld niet waard)
 • True story: De enige concrete scènes die ik me uit die film herinner zijn de openingsscène (because, Sneep en die moord met die slang) en de scène waar Harry en Hermelien dansen (because, awkward).
 • "Ken je dat stukje uit Harry Potter waarin een kwartier lang niks gebeurd?"

  Epische tijden.

  Also: ik probeer op een top 10 te komen, maar ik heb te weinig films gezien uit 2011 jaar ben ik bang.
 • Deel 7.1 is de slechtste film in de hele franchise, though.
 • Deel 7 is prima te volgen hoor, met name omdat ze gelukkig weinig weggelaten hebben omdat ze veel meer tijd hadden voor 1 boek.

  Deel 4 5 en 6 zijn drama.
 • Emma stelde inderdaad niet teleur :9. Waardeloze actrice, maar dat vergeef ik haar.

  Daarbij, à ls je de films los ziet van de boeken, dan zijn ze echt héél slecht te volgen. Er zitten veel plotgaten in de films, ontwikkelingen die je alleen begrijpt als je de boeken (een beetje) kent. Als films op zich zijn ze slechter dan verfilmingen van de Potterboeken.
  Mee eens. De films zijn vrijwel niet te volgen als je de boeken niet kent. Zeker die laatste twee films. Ik heb de boeken gelezen (ook al was het voor een groot deel weggezakt) en alsnog vond ik het soms vrij lastig om te volgen wat er allemaal gaande was.
 • Neville ja.

  En van de drie hoofdacteurs stelde alleen Emma niet teleur. Maar, dat is wellicht meer te wijten aan het script dan aan hun kunnen.

  Daarbij, à ls je de films los ziet van de boeken, dan zijn ze echt héél slecht te volgen. Er zitten veel plotgaten in de films, ontwikkelingen die je alleen begrijpt als je de boeken (een beetje) kent. Als films op zich zijn ze slechter dan verfilmingen van de Potterboeken.
 • Jules je overdrijft toch wat imo. De drie hoofdacteurs, rupert, emma en david zijn alledrie acteurs die hun rol succesvol weten neer te zetten, en dat is waar het om gaat. En soms moet je je gewoon even losrukken van de boeken, daar wordt ie sowieso al hopen beter van.

  Het enige wat mij echt teleurstelde aan deel 8 was hoe Marcel werd neergezet. Die rol faalde compleet, door zowel het script als de acteur van Marcel (wiens naam ik even kwijt ben) zelf. Maar voor de rest een prima film.
  Wie is Marcel? Neville?
 • Morphweasel, limitless? u serious?

  Eigenlijk niet nee. Maar anders werd het wel een heel klein lijstje hé? :P Puur om aan te tonen dat 2011 een erg karig jaar was voor films. Zoals ik al zei, alleen the Tree of Life vond ik er echt met kop en schouders bovenuit steken :) (los van de eindejaarsfilms die ik nog moet zien en het ontbreken van 2010 US release films)
 • Ik ben het met je eens dat je de boeken moet loslaten als je de film kijkt. Blijven 2 verschillende dingen.

  Verder vond ik de film niet zo best. Einde deed me veels te lang.
 • 1: Harry Potter 7 part 2. Zelden zo positief verrast door een film. De ultieme Potter film. Zo had de reeks vanaf het begin moeten zijn. Dezelfde regiseur die vanaf deel 5 de boel echt verneukt, maakt na 7.1 en nu het nog veel betere 7.2 een volledige 180 graden draai. Color me surprised, color me happy <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  … And kick you in the face.

  Wat een gedrochten van films waren de laatste Potterfilms. Ik ben zelden als filmliefhebber zo teleurgesteld, woedend en verbijsterd uit een bioscoop gekomen als bij Potter 5 tot en met 8. Ik voelde me echt beledigd door de films. Lelijk, slecht geacteerd (met enkele zéér aangename uitzonderingen als Alan Rickman), respectloos tegenover het bronmateriaal, onlogisch en zo subtiel als een houwitser.

  Chris Columbus had de films nooit uit handen moeten geven. Deel 1 en 2 zijn nog steeds goede en leuke films om te kijken. Deel 3 is nog leuk te noemen, 4 kan ik me niet meer herinneren en de delen daarna zeuren nog als een overgrote aambei aan mijn bips.

  Maar misschien ken ik de boeken te goed uit m'n hoofd en verwacht ik te veel van mensen die alleen geld willen verdienen <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  After all this time?

  Always.
 • Ik heb me dood ge-ergerd aan met name 5 en 6, maar 7.1 en zeker 7.2 waren gewoon awesome. Jammer dat je er niet van hebt kunnen genieten :(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren