1. Geld verdienen met YouTube/Google Adsense. Iemand ervaring?

Re: Geld verdienen met YouTube/Google Adsense. Iemand ervaring?

Betreffende RWJ: Hij heeft de toestemming om die filmpjes te gebruiken in zijn shows. Maar hoe hij die verkrijgt is mij eigenlijk een raadsel. Stel ik wil een nummer onder mijn video plaatsen, zou ik dan naar het platenlabel moeten mailen of ik alsjeblieft gebruik mag maken van hun muziek? En hoe toon ik dat dan aan? Als ik er gewoon onder zet dat ik toestemming heb, is dat dan genoeg?

Oh internet, why are you so difficult? :(
 • Betreffende RWJ: Hij heeft de toestemming om die filmpjes te gebruiken in zijn shows. Maar hoe hij die verkrijgt is mij eigenlijk een raadsel. Stel ik wil een nummer onder mijn video plaatsen, zou ik dan naar het platenlabel moeten mailen of ik alsjeblieft gebruik mag maken van hun muziek? En hoe toon ik dat dan aan? Als ik er gewoon onder zet dat ik toestemming heb, is dat dan genoeg?

  Oh internet, why are you so difficult? :(
 • FlightGear Flight Simulator (often shortened to FlightGear or FGFS) is a free, open-source multi-platform flight simulator developed by the FlightGear project since 1997
  http://en.wikipedia.org/wiki/FlightGear

  Gaat het om deze game? Die is open-source waardoor het dus vrij verspreid mag worden.

  Dat is niet waar. Er hangt evengoed een GNU GPL licensie aan waarin bepaald staat wat wel en wat niet mag ermee. Het gratis downloaden en verspreiden mag wel, er (indirect) geld mee verdienen is een lastige en hangt van evt. clausules af. Open-source betekent niet "verspreid maar en verdien er geld mee als je wilt".
 • Zijn account is volgens mij ook een keer verwijderd of gebanned en daarna weer beschikbaar gemaakt. Precies om de rede dat hij andermans video's gebruikte.
 • Om geld te verdienen moet je alles in je video's zelf gemaakt hebben.
  Niet helemaal waar. Eén van de grootverdieners van Youtube is RayWilliamJohnson en zijn video's bestaan helemaal uit content van anderen. Het gaat erom dat je de video zelf hebt gemaakt en zolang je toestemming hebt van de mensen waarvan je andere content gebruikt is het goed.
 • Kreeg paar weken terug ook zon mail, heb het gewoon gedaan voor de grap. Geen idee of ik al iets verdient heb, maar er zijn geen video's verwijdert ofzo en ook geen waarschuwingen gehad :)

  Mijn kanaal wat ik zoal heb geupload: http://www.youtube.com/user/iGxVicious?feature=mhee
 • 500.000 is wel erg hoog ingeschat denk ik, op die manier zouden Nederlandse YouTubers, die dus een kleiner publiek aanspreken door de taalbarriere, nooit partner kunnen worden. Maar je hebt gelijk, wil je partner worden dan moet je veel bekeken worden en regelmatig uploaden.
 • Partner zijn met youtube is weer heel iets anders dan moet je wekelijks filmpjes maken.
  En als ze niet vaak genoeg bekeken worden raak je je partnership kwijt.
  Ik heb ook begrepen dat als je partner wilt worden je eerst een filmpje moet hebben die minstens 500 000 keer bekeken is.
  Mensen zoals bijvoorbeeld annoying orange , Peter Chao , en de nintendo nerd zijn partner met youtube omdat ze zo populair zijn. En er goed geld mee kunnen verdienen.
 • FlightGear Flight Simulator (often shortened to FlightGear or FGFS) is a free, open-source multi-platform flight simulator developed by the FlightGear project since 1997
  http://en.wikipedia.org/wiki/FlightGear

  Gaat het om deze game? Die is open-source waardoor het dus vrij verspreid mag worden.
 • Nou ja, ik dacht: Misschien doen ze dan alleen advertenties bij videos waarbij ik geen auteursrechtelijk beschermd materiaal heb? Maar goed, als ik het zo hoor, is het niet verstandig om er op in te gaan, neem ik aan? Het klinkt natuurlijk wel verleidelijk, geld verdienen met je hobby. Kennelijk is het dus toch niet zo rooskleurig :(

  Dan snap ik trouwens niet hoe een andere vriend van mij YouTube partner is geworden en daar maandelijks mee verdient, terwijl hij allemaal filmpjes uit Flight Gear of zo doet. Dat is toch ook software/videogame?
 • Om geld te verdienen moet je alles in je video's zelf gemaakt hebben. Zoals op de help pagina staat komen video's met het volgende niet in aanmerking:

  Audio: muziek, live optredens, covers, achtergrondmuziek, enzovoort.
  Visuele elementen: afbeeldingen, logo's, software, beeldmateriaal uit videogames, enzovoort.
  Andere inhoud waarvoor je niet over de wereldwijde commerciële gebruikersrechten beschikt.

  Voldoe je hier niet aan dan kunnen je video's verwijderd worden. Ik weet niet wat voor video's je allemaal op je account hebt staan, maar zoals ik uit je bericht begrijp bevatten ze wel iets uit bovenstaande lijst en dan heeft het ook geen zin om hier verder om in te gaan.
 • Ja, ik dacht er al aan om misschien via mijn ouders hun bankrekening te doen. Maar wat bedoel je precies met dat het niet bepaald zachtzinnig er aan toe gaat? Ik hoop niet dat we door mijn toedoen ineens tienduizenden euro's aan copyright claims moet betalen :')
 • Als je geen 18 bent heeft het geen zin. Je MOET boven de 18 zijn.

  Al kun je wel een account laten beheren door een ouder of andere meerderjarige. Echter, die is dan ook meteen verantwoordelijk voor alle juridische dingen die er bij komen, wat met bijvoorbeeld audio materiaal niet bepaald zachtzinnig gaat.
 • Dan zal ik hem wel eventjes contacteren daarover. Bedankt :)
 • Google heeft de laatste tijd gigantisch veel van dat soort mailtjes gestuurd naar mensen. Ik doe er verder niets mee want als ik wat upload en er ads bij wil krijg ik toch terug dat het auteurs rechtelijk beschermd materiaal is. Wat ook klopt aangezien het clipjes zijn van series of opgenomen beelden van een game of concert.

  Kaoz upload wel eigen materiaal en die verdiend er wel mee als ik het goed heb, hij zal wel meer weten ;)
 • Ik kreeg vandaag een uitnodiging van YouTube om geld te verdienen dmv advertenties. Hieronder een greep uit de mail:

  Je YouTube-account GalacticGuard kan in aanmerking komen om inkomsten te genereren als mensen je video's afspelen.
  Als deze optie voor je account is ingeschakeld, kunnen we advertenties weergeven naast de video's die je indient voor het genereren van inkomsten. Je ontvangt een deel van de advertentie-inkomsten zolang je aan de programmavereisten voldoet.

  Nou, klinkt niet gek toch? Maar als ik even iets verder kijk, blijkt het toch niet zo gemakkelijk te zijn.

  Ten eerste omdat er in mijn filmpjes geen inhoud van andere artiesten mag zitten. Een leuk achtergrondmuziekje voor mijn videos is dus al uit den boze ivm copyright issues. Jammer genoeg hebben bijna al mijn videos achtergrondmuziek, waardoor sommige (lees: de helft) zelfs niet weergeven worden in andere landen. Ik vond het dus wel vreemd dat ik, ondanks dat, toch een uitnodiging voor inkomstenwerving kreeg.
  Ik weet nu niet of ik alleen bij die videos waar ik in strijd met copyrights ben, geen advertenties weergeef, of dat ik na aanmelding meteen gebanned wordt wegens schending van de regels. Google Adsense, hetgeen ik er voor nodig heb, zegt namelijk zeer streng te zijn betreffende de regels: als je een overtreding maakt, wordt je Adsense account gebanned en kan je nooit meer in aanmerking komen ervoor. Dat is dus redelijk onvergefelijk, en ik wil dit eigenlijk niet riskeren door maar meteen gebruiker te worden en direct een eeuwige ban te krijgen.

  Ten tweede moet je allerlei gegevens invullen betreffende bankzaken en dergelijke. En daar ik 16 ben en je officieel 18 moet zijn, zou dat wat problemen op kunnen leveren. Mijn YouTube account zegt dat ik 28 of zo ben, maar goed, dat is dus niet helemaal true. Door dit soort zaakjes zou mijn geweldige plan om geld te verdienen ook nog wel eens in de soep kunnen lopen.

  Ten derde vind ik de manier van betaling nog wat vaag. Maar ook het feit dat ik, met een krappe 2500 views voor al mijn videos bij elkaar (de hoogst bekeken heeft 380 views) in aanmerking kom hiervoor. Misschien is het omdat een vriend van mij laatst ook inkomsten kon gaan verdienen en hij mijn kanaal heeft gehighlight op zijn pagina. Ik zal bij hem ook nog wel het zus en zo navragen.

  Maar, om to the point te komen: heeft één van jullie eigenlijk ervaring met Adsense of YouTube inkomstenverdiensten? En wat vond je ervan? Als je mij een beetje wegwijs zou kunnen maken, zou ik het heel erg waarderen!

  (PS: Als dit in het verkeerde topic staat: excuses!)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren