1. GLA vraag

Re: GLA vraag

Kan je niet beter naar een sportschool al die gymvragen :P

In rotterdam (GLR) krijg je helemaal geen gym. je volgt alleen wat cursussen van 6 a 8 lessen buiten school op verschillende locaties (zoals boksen, voetbal, snowboarden, tennis, fitness enz enz enz) en dan moet je er in totaal 4 van doen in 4 jaar.

In Utrecht (GLU) is er helemaal niks van gym meer in iedergeval vanaf het 2de jaar

Dus je mag nog van geluk spreken dat je mag gymen :P
 • Kan je niet beter naar een sportschool al die gymvragen :P

  In rotterdam (GLR) krijg je helemaal geen gym. je volgt alleen wat cursussen van 6 a 8 lessen buiten school op verschillende locaties (zoals boksen, voetbal, snowboarden, tennis, fitness enz enz enz) en dan moet je er in totaal 4 van doen in 4 jaar.

  In Utrecht (GLU) is er helemaal niks van gym meer in iedergeval vanaf het 2de jaar

  Dus je mag nog van geluk spreken dat je mag gymen :P
 • Shuttle Run!! Nee dat haat ik echt man :P Ik had dus gehoord dat je echt leuke dingen krijgt (snik, snik)

  Ik ga verder Mediavormgever doen. Hoeveel dagen en uren in een week krijg je gym eigenlijk?
 • Klopt, het gebouw aan de Fred. Roeskestraat is tijdelijk - als het goed is zitten we volgend jaar al in het vernieuwde gebouw aan de Dintelstraat - als ik het goed heb.

  Ik ben er niet zeker van of we in de tweede ook gym krijgen - Het eerste halfjaar in het eersetjleerjaar in ieder geval wel. Welke richting ga je doen? Ikzelf volg Multimedia Vormgeven…

  De lessen gym zijn vrij afwisselend. De eerste lessen [op gymschoenen, jawel. Ik heb zelf ook zwakke enkels, nog [nog] geen operaties, wel benodigde bracers] - zijn met een docent. Shuttlerun test komt er ook aan, jawel. Verder moet je zelf ook een les voorbereiden. ooit. Woohoo.
 • Zo daar zocht ik naar. Bedankt voor je reactie dude!

  Klinkt verder een leuk school. Had ook gehoord dat die school binnenkort verhuist ofzo? Weet niet zeker of het Fred. Roeskestraat was.

  Krijgen we alleen het eerste half jaar gym daarna niet meer of ook nog in het twee, derde, vierde klas.

  Trouwens moeten we ook voor gym bepaalde cijfers halen zoals we dat in het voorgezet onderwijs deden? Zoals shuttlerun etc etc..

  Dus je komt het gymzaal binnen en je mag alles doen wat je wilt. Of is het heel erg anders. Ben wel nieuwsgierig hoe het in het MBO gaat :P Wat voor dingen doen jullie meestal bij gym. Lijkt me verder wel leuk om te weten.

  Gymt iedereen daar gewoon gym schoenen? Want ik ben kort geleden in mijn bijde enkels geopereerd, dus mag een lange tijd niet met blote voeten sporten.

  Alvast bedankt man!
 • Heb net een jaar achter de rug op het GLA te Fred. Roeskestraat.

  Prima school, met leuke ideeën. In het begin van het jaar leggen ze sterk de nadruk op: 'Voor nieuwelingen zal de manier waarop wij te werk gaan chaotisch overkomen'. Hier hebben ze over nagedacht - feitelijk gewoon een achterlijke smoes waar ze later op terug kunnen vallen.

  Het eerste jaar is wat rommelig en chaotisch - soms moeilijk te volgen. Maar nergens onmogelijk. Wellicht hebben ze misschien wel gelijk dat het allemaal nieuw is, waardoor het wat vreemd over kan komen… - misschien ook niet. Maar ik heb genoten - leuke mensen, leuke dingen.

  De sfeer in de school is altijd wel plezant. Eigenlijk kon ik altijd wel met iedereen opschieten. Iedereen deelt bepaalde interesses, etc. Je werkt in projecten [4, in het eerste leerjaar]. In het begin werk je nog in grote groepen van 10, later word dit verminderd naar 4. - ja, ze werken met cijfers. Nee, we hebben niet alle vakken die je gewend was. Het eerste leerjaar kent bijvoorbeeld geen direct wiskunde vak, engels, nederlands, of weet ik veel wat.

  Er zijn bepaalde docenten die bepaalde vakken geven die bepaalde dingen over bepaalde onderwerpen. Bepaalde, dus. Het eerste halfjaar is er ook gym - heel fijn.

  Geen idee of dit duidelijk was - want heb eigenlijk weinig idee wat hierboven allemaal staat. hihi.
 • Ben je niet een beetje laat om je nog aan te melden?
 • Beste IG leden,

  Ik ben van plan om naar het Grafische Lyceum Amsterdam te gaan dus het leek me wel leuk om te horen wat jullie zelf van GLA vinden.

  Voornamelijk voor: GLA - Fred. Roeskestraat 88-92

  Hoe is het sfeer, zijn er veel excursies, hoe gaat men werkelijk te werk in de klas. Is het in projecten (In groepen of alleen) of weer in cijfers per vak zoals in havo, vmbo enzovoort. Krijgen we weer gym op het ouderwetse manier etc etc.

  Het is dus de bedoeling dat alleen mensen reageren die zelf op het GLA zitten/zaten. Vanaf 1e t/m 4e jaars MBO-ers.

  Het feit dat in deze categorie mensen reageren die vooral op het GLA zitten, leek het me verstandig om dus hier een topic aan te maken.

  Ik verzoek u om aub serieus te reageren.

  Alvast bedankt!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren