1. Het grote Oscars 2012 topic

Re: Het grote Oscars 2012 topic

Weinig verrassingen op zich.
 • Weinig verrassingen op zich.

 • Met de wetenschap dat The Academy niet altijd de beste keuzes maakt betreffende het uitreiken van hun prestigieuze beeldjes is hier een IGF Oscars editie. Zojuist las ik het interessante blog van Film 1 waarin zij 25 films tippen voor de Oscars van 2012. Het lijkt misschien vroeg maar eind januari (over twee maanden dus) worden de definitieve nominaties voor alle categorieën bekend gemaakt vooraf gegaan aan de bekende shortlists.

  Om eens origineel te zijn leek het me leuk om in plaats van een 'beste film' topic met droge lijstjes een heus Oscars topic aan te maken. In dit topic komen uiteraard alleen de belangrijkste categorieën aan bod. Deze staan hieronder in een netjes code veld opgesteld voor wanneer de tijd rijp is.

  [b]Beste film:[/b] [b]Beste regisseur:[/b] [b]Beste acteur in een hoofdrol:[/b] [b]Best acteur in een bijrol:[/b] [b]Beste actrice in een hoofdrol:[/b] [b]Beste actrice in een bijrol:[/b] [b]Beste animatiefilm:[/b] [b]Beste niet-Engelstalige film:[/b] [b]Beste documentaire:[/b] [b]Beste aangepaste script:[/b] [b]Beste originele script:[/b] [b]Beste art direction:[/b] [b]Beste cinematografie:[/b] [b]Beste visuele effecten:[/b] [b]Beste kostuumontwerp:[/b] [b]Beste originele nummer:[/b] [b]Beste originele muziek:[/b]
  Voor enkele categorieën een korte uitleg. Artdirection is de aankleding van de set. Cinematografie is simpelweg de cameravoering. Een aangepast script is gebaseerd op een bestaande bron, een origineel script is speciaal geschreven voor de film. Origineel nummer is een nummer speciaal geschreven voor de film, originele muziek is de score speciaal geschreven voor de film.

  Hoe worden de winnaars bepaald? Ik ga er vanuit dat er genoeg mensen bereid zijn te stemmen op deze categorieën en dus zullen de winnaars simpelweg bepaald kunnen worden door bij elke categorie het aantal stemmen op te tellen dat is behaald door de deelnemers. De zeventien deelnemende categorieën zijn wat mij betreft door iedereen goed te bepalen. Dus ook als je niet vaak films kijkt nodig ik je uit om je stem te laten gelden! De datum van de uitreiking van de echte Oscars is 26 februari 2012, dat is tevens de deadline voor het stemmen op deze editie van de Oscars.

  Waarom open ik dit topic nu dan al? Omdat het leuk is om in de aanloop naar die datum elkaar in dit topic te tippen met films die Oscar waardig zijn en zo elkaar te stimuleren een hoop films te hebben gezien voor een accurate stemming als het zover is. Mocht het modteam hier anders over denken, of de forum leden totaal geen interesse hebben in een topic als dit kan er net zo makkelijk weer een slotje op natuurlijk!

  Tot slot is er natuurlijk ruimte om tips te geven voor dit topic. Zouden er minder categorieën moeten meedoen om het nog iets toegankelijker te maken? Of werkt het prima zo? Daarnaast ben ik nog in dubio over de release data waaraan de deelnemende films moeten voldoen. Laat het me weten :)

 • Redelijk voorspelbaar inderdaad. Jammer genoeg alleen kleine oscars voor Hugo, Scorsese had hem mogen krijg wat mij betreft.
 • Wat kijkt die zielig :(
 • Streep alweer? Was die niet al tien nominaties oscarloos?
  Dit betekent waarschijnlijk dat Streep nu gaat winnen.
  Nailed it!
 • Al vier stuks voor Hugo, maar ik houd het nu voor gezien. Televisie op 'record' gezet en nu slaapjes doen. Wel een mooie ceremonie tot nu toe :)
 • Streep alweer? Was die niet al tien nominaties oscarloos?
  Dit betekent waarschijnlijk dat Streep nu gaat winnen.
 • Streep alweer? Was die niet al tien nominaties oscarloos?

  Na dertig jaar een Oscar is weinig weer met <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />
 • Een heel deel niet gezien (voornaamste The Descendants), maar toch ook maar eens proberen:

  Beste film:
  Voorkeur: The Tree of Life, omdat dat nu eenmaal ongeacht je eigen voorkeuren ook de belangrijkste, meest gedurfde en grootste film van het jaar was.
  Pronostiek: The Artist; kwestie van hype, bescheiden concurrentie en Hollywood-masturbatie.

  Beste regisseur:
  Voorkeur: Terrence Malick, want elke legende hoort em op zijn minst één keer te winnen.
  Pronostiek: Michel Hazanavicius, omdat die meestal naar de regisseur van 'beste film' gaat. Alexander Payne zou ook mogelijk zijn, al zou de logica dicteren dat Scorsese em zou moeten winnen (hij is verantwoordelijk voor het verkrijgen van die 10 andere nominaties, en ze samen te brengen), maar bon.

  Beste acteur:
  Voorkeur: Gary Oldman, en ik heb Tinker Tailor Soldier Spy nog niet eens gezien, fuck de popo, Oldman4life.
  Pronostiek: Jean Dujardin, en dat is naast pronostiek ook vooral hopen. Ik heb Clooney dus niet gezien, maar dat zou weer gewoon een stevige dramatische rol zijn, terwijl Dujardin de eerste tragikomische (met de nadruk op 'komisch') rol zou zijn die geëerd wordt sinds La Vita è Bella, wat gewoon belachelijk is.

  Beste actrice:
  Voorkeur: Viola Davis
  Pronostiek: Viola Davis; sterke rol, en liever dat dan Streep alweer.

  Beste ondersteunende acteur:
  Voorkeur: Nick Nolte. Ik heb Warrior niet gezien, maar ik hoop gewoon dat Nolte in zijn huidige zwerver-look dat podium op mag.
  Pronostiek: Christopher Plummer omdat hij al een oude man is. Maar nogal open categorie dit.

  Beste ondersteunende actrice:
  Voorkeur: Jessica Chastain. Qua 'buzz' gaat het tussen de twee van The Help, en Chastain was daarin zo belachelijk veel beter én is dé grote actrice van het jaar.
  Pronostiek: Dat ik heel kwaad ga worden moest Overactavia Spencer het winnen. Maar dat Chastain em toch pakt, ookal is ze blank.


  Verder verklaar ik de Oscars officieel voor dood als Emmanuel Lubezki niet wint voor cinematografie of als ze weer kleine Oscars aan iets als Transformers of Real Steel gaan geven (remember Alice in Wonderland)
 • Mja ik moet morgen ook werken dus zit er niet in. Maar ach, zo spannend zijn de Oscars ook weer niet.
 • Fuck me, te druk vandaag en morgen om oscars te kijken :'(
 • En zeker Octavia Spencer verdiend dat beeldje echt wel voor haar rol ^_^

  Viola Davis is zoveel beter dan die overactende Octavia Spencer - zowat de enige zwakke actrice in die film - dat het belachelijk wordt. En zo'n goede film is The Help nu ook weer niet.

  Moet straks nog eens The Descendants kijken, dan heb ik de grote potentiële prijsbeesten wel gezien.
 • Ja, geweldig hoe ze dat stereotype volledig over-acteert.

  anyway, wat ik hoop:
  Beste Film: Tree of Life
  Beste Acteur: Gary Oldman
  Beste Actrice: Viola Davis
  Beste Actrice bijrol: Jessica Chastain
  Beste Regisseur: Terence Malick
  Beste Screenplay: A Separation
  Beste Animatie: Rango ofzo, iig niet Kung Fu Panda of Puss in Boots
  Beste Buitenlandse Film: A Separation of Rundskop
  Beste Cinematografie: Tree of Life natuurlijk
 • Het totaalplaatje zeker wel hoor, maar ik bedoelde puur dat zwarte acteurs/actrices amper een Oscar hebben gewonnen door de jaren heen. En zeker Octavia Spencer verdiend dat beeldje echt wel voor haar rol ^_^
 • Dude, dat is Oscar bait als een malle :lol:. Het gaat hier niet om de acteurs, maar het concept van de film as a whole. Dit valt net zo hard in de categorie "Oscar bait" als bijvoorbeeld een Driving Miss Daisy.
 • The Help is anders wel een goede film. En gezien de historie van zwarte acteurs/actrices en het winnen van Oscars niet eens zo aannemelijk als Oscar bait.
 • Vooral de nominatie van &quot;Extremely Loud and Incredibly Close&quot; vind ik apart.
  Die film is gewoon puur Oscar bait, net als The Help en War Horse.
 • Beste acteur: Steven Seagal;)

  Ik sluit me aan bij the dutch pinyo. En van muziek zou ik gewoon beste muziek maken. Misschien is het handiger om het multiple choice te maken zodat je ergens uit kan kiezen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren