1. Het vervolgopleidingen-topic

Re: Het vervolgopleidingen-topic

Ik ben al tijdjde van de filmacademie in amsterdam af :]
 • Ik ben al tijdjde van de filmacademie in amsterdam af :]
 • haha. ja, nu ik eindexamens heb, zijn mijn hersens af en toe op :D

  sorry bro, je had gelijk-.
 • Tja, na een opheldering begrijp ik je punt nu pas. Je had het een beetje vaag geformuleerd.

  oh, even over japankunde:

  dat is echt de meest loze studie ooit

  Als je gewoon had verteld, dat studeren in Leiden een slechte oplossing was, dan had ik het ook anders geintrepeteerd. Vandaar dat ik je hele punt niet snapte (lees maar je eigen post door). Maar sorry voor de misvatting.
 • @T1G:  @monkeytrouble:

  ja dude, dat is juist precies wat ik bedoel. ik ben het met je eens maar jij denkt dat ik dat helemaal niet ben.

  zij doet het niet omdat ze super dat wil kunnen spreken enzo, maar ze heeft gewoon haar eigen redenen. dat is niet omdat Tibet zo'n uberrijk land is, nee, juist volledig onderdrukt door de chinezen, maar omdat zij dat wil. vind ik dat erg? nee. integendeel, hoe meer kennis, hoe beter. je snapt duidelijk mijn punt niet.

  mijn punt is niet dat Japans/Tibetaans/etc. leren nutteloos is, dat heb ik ook absoluut niet gezegd. mijn punt is dat als je zo'n taal wil leren, studeren in Leiden NIET de beste oplossing is.

  over dat mijn zus "het zo goed kan". jezus, wat een toon. ik zei dat toch niet? ik zeg juist, dat ze na 2 vage cursusjes meteen door kan stromen naar het 3e jaar. ZEGT DAT IETS OVER MIJN ZUS? nee. het zegt iets over de studie. ik snap dat je trots bent dat je chinees kan praten enzo, maar je snapt duidelijk mijn hele punt niet.
 • oh, even over japankunde:

  dat is echt de meest loze studie ooit. zeg ik maar wat? nee. mijn zus namelijk, doet naast haar studie Geneeskunde op de VU (hart van calvinistisch nederland, harhar!) ook als bijvak Tibetaans op de univ in Leiden. Dit hoort bij dezelfde faculteit als oosterse talen en culturen ofzo, en echt wat teh fuck. ok, ze heeft dus in haar vrije tijd al 1 of 2 cursusjes tibetaans doorlopen, en voila, ze mocht doorstromen naar het 3e jaar.

  zo van,  niet doen dus.


  Japankunde is geen bijvaak en net zo'n volledige studie als Geneeskunde of Letterkunde (w/e)

  Ja hallo zeg, je kunt geneeskunde toch niet vergelijken met Japans? Ik spreek thuis 2 chinese talen en je gaat mij niet vertellen dat Japanse veel moeilijker is dan Chinees. Om het te onderschatten is ook onzin, maar alstublieft zeg… ga geen vergelijkingen met elkaar maken. Ik kan wel je reactie voorstellen, aangezien je je eigen vakgebied probeert te verdedigen, maar blijf AUB een beetje reeel.

  @Blam

  Als je zus het zo goed kan, bewijs het dan maar. Tibetaans is compleet anders dan Japans. Probeer maar eens eventjes een goed opstel te schrijven in Kanji, hiragana of Chinees en probeer het maar vloeien uit te spreken. Ook weer zoiets belachelijks. ALs je het op papier kan schrijven betekent niet dat je de taal BEHEERST. Probeer maar fatsoenlijk vloeiend in dezelfde taal maar eens te communiceren in het openbaar op professioneel niveau.

  Nederlanders hebben moeite met het spreken van Oosterse talen. Weet je waarom? Omdat hun lichaam niet daarop ingesteld is. Nederlands gebruikt veelal de tong en lippen. Oosterse talen gebruiken veel de gehemelte (Chinees, Japans etc.) Van jongs af aan sprak ik al Chinees en Nederlands. Dat is heel erg vanzelfsprekent voor mij. Maar ik kan heel goed voorstellen waarom Nederlanders, bepaalde Chinese woorden en Japanse woorden niet goed kunnen uitspreken. Ow ja, als je Japans zo'n loze studie vindt, waarom leert je zus dan Tibetaans? Ik kan net zo goed zeggen dat Tibetaans waardeloos is, omdat het land (economische) niks te bieden heeft. Iedereen heeft zijn eigen redenen om zijn richting te studeren, maar ga alstublieft niet andersman vakgebied afzeiken.
 • ik ben 3e jaars Facility management student aan de HHS (Den Haag) (daarom post ik vrij veel op het forum nu, stage je weet toch…) bevalt prima! nog een half jaartje en dan –> afstuderen!
 • Tibetaans?! Awesome.

  Die Ninja opleiding klinkt ook wel cool trouwens, kun je je daarvoor gewoon aanmelden via de IB Groep?
 • Japankunde is geen bijvaak en net zo'n volledige studie als Geneeskunde of Letterkunde (w/e)
 • oh, even over japankunde:

  dat is echt de meest loze studie ooit. zeg ik maar wat? nee. mijn zus namelijk, doet naast haar studie Geneeskunde op de VU (hart van calvinistisch nederland, harhar!) ook als bijvak Tibetaans op de univ in Leiden. Dit hoort bij dezelfde faculteit als oosterse talen en culturen ofzo, en echt wat teh fuck. ok, ze heeft dus in haar vrije tijd al 1 of 2 cursusjes tibetaans doorlopen, en voila, ze mocht doorstromen naar het 3e jaar.

  zo van,  niet doen dus.
 • Ik zit te overwegen om naar de Ninja academie in Japan te gaan om daar te leren mensen geruisloos te killen

  Ik doe ict ook alleen maar omdat er niks beters is imo. Ninja opleiding zou wel heel stoer zijn, maar naar japan lijkt me minder <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />
  Minder? dikke gek <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" /> , mijn levensdroom is om naar Japan te gaan en manga te studeren man!
  Je weet niet wat je mist…. :lol:

  Iedereen is anders. 'n tijdje japen lijkt me erg leuk. (ergens tussen 'n maand en 3 maanden dus) Maar daarna zou ik wel weer terug willen.
 • Zucht*. Ik heb een raar verhaal voor jullie. Ik wil ook geneeskunde studeren aan de UU. Om precies te zijn: farmacie.

  Geneeskunde en farmacie zijn twee verschillende opleidingen…
 • Ter navolging van het altijd zo succesvolle examentopic, hier het vervolgopleidingen topic.
  Ik, ga als elke zelfrespecterende Bèta (<img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />) Geneeskunde studeren. (aan de UU)
  Aangezien daar loting voor is en ik maar een gemiddeld persoontje ben zit ik in lotingsgroep 6.5 tot 7 (tenzij ik wonderen ga verrichten in de rest van het CE <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />) en heb ik dus niet zo'n bijzonder hoge kans om ingeloot te worden ( 1 op 3 ongeveer).
  Daarom heb ik als alternatief Biomedische Technologie aan de Uni Twente. Aangezien Utrecht en Enschede nogal een stukkie uit elkaar liggen zal ik linea recta op kamers moeten als ik uitgeloot wordt, en daar heb ik niet zo'n zin in<img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Maarja, wat zijn jullie toekomstige MBO/HBO/Universitaire mensjes van plan?

  Zucht*. Ik heb een raar verhaal voor jullie. Ik wil ook geneeskunde studeren aan de UU. Om precies te zijn: farmacie. Wat een dillema. Mijn probleem is nu: ik zit nu in mijn laatste half jaar van mijn HBO studie: communicatie systemen. Mijn huidige opleiding heeft totaal geen affiniteit met geneeskunde en zorg (ik heb eerst havo gedaan: economie en maatschappij + informatica) Ik wil dolgraag geneeskunde gaan doen. Het is een droom van mij. Nu zit ik dus met de volgende problemen:
  -Mijn studiefinanciering is op
  -ik begin oud te worden: ik ben 22 jaar
  -ik moet nog bijgeschoold worden: biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde B

  Wat heb ik tot nu toe behaald?
  -Havo diploma
  -propedeuse communicatie
  -Cambridge YEE certificate (ondernemerschap)
  -HBO-Ondernemerschap certificaat
  -(nadat ik afgestudeerd ben) Bachelor communication systems

  wat zouden jullie doen? of wat voor een adviezen hebben jullie? Ik kreeg interresse in geneeskunde na mijn stage bij Het Sint-Maartenskliniek.

  @fireman.exe

  Ik dacht dat UU geen loting had? Is dat specifiek voor 1 richting? want ik heb op de website gelezen dat er geen loting voor farmacie was. Wat voor een cijfers moet je hebben om toegelaten te worden?

  Ik moet wel vermelden dat de UU op de derde plaats staat met betrekking tot de beste universiteiten van Europa. Cambridge staat op de eerste plaats denk ik.

  Studiefinanciering op?
  Ik dacht dat die 48 maanden er nog niet geheel doorheen was…

  In dat geval zou ik namelijk hetzelfde 'probleem' hebben als ik volgend jaar nog iets anders wil gaan doen. Ik ben dan 23 btw…

  Je kunt zeggen dat je dan te oud word, maar iets gaan doen waar je jezelf niet goed bij voelt (of niet genoeg) moet je nooit doen.
 • Ik zit te overwegen om naar de Ninja academie in Japan te gaan om daar te leren mensen geruisloos te killen

  Ik doe ict ook alleen maar omdat er niks beters is imo. Ninja opleiding zou wel heel stoer zijn, maar naar japan lijkt me minder <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />
  Minder? dikke gek :P , mijn levensdroom is om naar Japan te gaan en manga te studeren man!
  Je weet niet wat je mist…. :lol:
 • Industrial Design aan de TU/e (Technische Universiteit Eindhoven)

  Nog iemand toevallig?

  Ik zelf niet, maar een vriendin van me op school wel, you lucky bastard.

  Cool. Hoe heet ze? Ik zal zegen dat ik een forum-genoot van Steem ben als ik haar ooit tegen kom 8]

  En Bram: meh. Eindhoven de gekste!

  En Bushin: Hell Yeah!

  Daarnaast is de studie ID in eindhoven ook 10x beter dan IO in Delft. Uit die ontwerpfabriek worden elk jaar 500 precies dezelfde ontwerpertjes gestampt terwijl de schitterende Brabantse faculteit elk jaar alleen maar unieke, eigenzinnige en zelfstandige professionals voortbrengt.

  |.|
 • waarschijnlijk Sport en Bewegen op het Windesheim in Zwolle
 • Ik doe momenteel (eerste jaars niv. 3) MBO ICT Academie Hoofddorp (Nova College)

  bevalt me wel :)
 • Ik weet het nog niet! <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />

  Ik moest allang iets invullen en opsturen maar kheb geen flauw idee.

  Mss Japankunde in Leiden, Economics in Utrecht of International bus. administration ergens.

  Dunnnoooooo

  Ik had mij toen ook pas ingeschreven toen ik geslaagd was. Je kunt trouwens japkunde doen bij de Hogeschool van Maastricht als ik mij niet vergis. Nog leuker is om Engels leraar te worden in Japan. Schijnt een erg leuk beroep te zijn, aangezien de mensen daar echt superslecht Engels kunnen en ook nog eens leuke stereotype beelden hebben van buitenlanders en Amerikanen. Stond ergens een weblog op het Internet van een leraar die zwart is en daar werkt. Super leuk om door te lezen.
 • @fireman.exe

  Ik dacht dat UU geen loting had? Is dat specifiek voor 1 richting? want ik heb op de website gelezen dat er geen loting voor farmacie was. Wat voor een cijfers moet je hebben om toegelaten te worden?

  Ik moet wel vermelden dat de UU op de derde plaats staat met betrekking tot de beste universiteiten van Europa. Cambridge staat op de eerste plaats denk ik.

  Nee bepaalde opleidingen hebben loting, zoals geneeskunde. Het feit dat ik het aan de UU wil doen heeft er niets mee te maken. Loting (oftewel Numerus Fixus) wordt gedaan bij opleidingen waarvoor te veel aanmeldingen zijn. Farmacie dus blijkbaar niet. Er zijn 5 lotingsgroepen (A-E) met elke keer een kleiner percentage op inloting. Is het gemiddelde van je (afgeronde) eindexamencijfers 8 of hoger stroom je direct door. 7.5-8 heb je 90% kans om ingeloot te worden geloof ik, dan 60, 50, 40, 33 geloof ik. Ik zelf zit met de cijfers die ik nu heb in de 33% groep, en m'n gemiddelde moet 1 puntje omhoog om in de 50% groep te komen, wat me nooit gaat lukken.
  Al met al heb jij dus geen problemen met loting, maar je moet denk ik wel een opfriscursus volgen voor al die vakken die je gemist hebt. Farmacie is geen kattepis volges mij hoor.

  *edit*
  Wtf T1G, wat doet jullie decaan bij jullie op school? >_> Je gaat nu dus gewoon nix doen volgend jaar?
 • Ik weet het nog niet! :D

  Ik moest allang iets invullen en opsturen maar kheb geen flauw idee.

  Mss Japankunde in Leiden, Economics in Utrecht of International bus. administration ergens.

  Dunnnoooooo
 • Industrial Design aan de TU/e (Technische Universiteit Eindhoven)

  Nog iemand toevallig?

  Ik zelf niet, maar een vriendin van me op school wel, you lucky bastard.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren