1. Hoe kom je aan je muziek?

Re: Hoe kom je aan je muziek?

Te lui om een topic door te lezen…
 • Te lui om een topic door te lezen…
 • Misschien een vreemde vraag, maar hoe kom je aan je muziek?

  Waar haal je al die gedownloade en gekochte muziek vandaan?

  En dan heb ik het niet over welke site, of welke winkel je altijd bezoekt, maar over de artiest.

  Kijk je veel naar MTV? TMF?
  Praat je veel met vrienden over muziek?
  Ben je lid van een magazine?
  Bezoek je websites die muziekgeoriënteerd zijn?

  pff als ik dat ga zeggen geven jullie me ip adres zeker aan Stichting BREIN??

  ben niet geeeeeeeeeeeeek ;} ^^D

  [size=1]usenet[/size]
 • ik krijg het soms via msn toegestuurd of ik zoek gewoon op internet naar genres die mij interesseren.
  met vrienden praat ik niet over muziek omdat hun niet van mijn muziek houden (om het maar zacht uit te drukken :P)
  heel af en toe koop ik weleens een cd (heb er nu 3 legaal, toevallig gisteren een gekocht ^^D ) maar meestal download ik het van programma's zoals soulseek of krijg het toegestuurd met msn
 • ik koop cd's in de winkel :) Maar pas op jongens, dat is wel vett legaal
 • gewoon veel groupreleases downloaden, van artiesten die ik ken en niet ken
 • Als ik een goede film heb gezien of een goede game heb gespeeld waar goede muziek in voorkomt dan zoek ik de dichtstbijzijnde torrent site op en download ik de soundtrack.

  Wat betreft de muziekindustrie… Tjah, ik kijk nooit nara muziekzenders (heb ze niet eens op me TV staan), ik luister eigenlijk nooit radio (omdat ik er geen heb) en ik ben ook nooit echt actief op zoek naar nieuwe muziek.

  Meestal ben ik bij vrienden (die wat meer in to muziek zijn) die mij dan iets willen laten horen wat dan eventueel goed in mijn oren klinkt.
 • Luister naar muziek zenders.
  Ik vraag soms of mensen nog leuke artiesten/bands kennen.

  Of ik kijk even via www.mp3.com en ga daar vaak nog even kijken bij vergelijkbare artiesten/bands en soms kom ik dan wel weer iets leuks tegen.
 • @klopkoek: ik dacht eigenlijk aan bijvoorbeeld het promotiebladje "movies to see" van kinepolis e.d.
 • internet
  aardschok
  festivals
 • Allmusic is wel goed esite. Ik mis alleen zoiets als dat je het beste van elk genre of stijl kan zien. Ook mis ik dat je niet gelijk de waardering kan zien bij bijv. new releases. Daarom zit ik er ook niet zo vaak op. Ik haat het om elk nieuw album af te klikken
 • ik kijk films en als er goeie muziek in langs komt dan kijk ik welke band het is en kijk ik of ik eraan kan kommu.
 • vooral via internet, ik lees veel rond op verschillende fora en muzieksites. Verder is www.allmusic.com essentieel voor info over artiesten en om te kijken welke albums het beste zijn etc.
  Verder tijdschrift (The Wire) en af en toe koop ik een Oor of ander tijdschrift als er iets interessants in staat. En nog een klein beetje vrienden/mensen om me heen, alhoewel ik anderen vaker iets nieuws te vertellen heb dan andersom 8]
  radio en tv zijn vaak onbetrouwbare bronnen vind ik, al is er bij de publieke omroepen af en toe nog wel wat aardigs te zien/horen.
 • Me too. Ik heb het een tijdje heel erg bijgehouden, maar dat vergt zoveel energie, en ik had er op een moment genoeg van. Het is toch wel een beetje zo dat de wat bekendere bands (bijv. bij het Indie achtige genre Bloc Party en franz ferdinand) dat niet voor niets zijn. Minder bekendere bands zijn soms heel goed, maar vaak meer van hetzelfde. Dat is gewoon mijn smaak en ik wil er ook nieamnd mee beledigen. Dus: alles wat ik tegen kom in de krant, radio en tv bepaalt voor mij wat ik ontdek. En af en toe kom ik weleens op een website (musicmeter) of een forum.

  @ evil_eendje: welke gratis bladen bedoel je dan?
 • Ik luister voor het grootste deel alleen maar games,- en filmmuziek. Meestal als ik bepaalde films gezien heb of een bepaalde game in mijn bezit heb onthoud ik de leuke nummers daarvan, waarna ik ze opzoek op allerhande sites en dan download ik ze. Ook krijg ik soms nummers van mensen op mijn msn.

  Naast de G&F-muziek vind ik ook bands als bijv. de Rolling Stones goed, maar die luister ik liever vanaf cd's (die niet van mij zijn).

  Op muziekzenders kijk ik nooit, soort muziek boeit me meestal niet. Muziekbladen lees ik ook niet, en de hele muziekindustrie boeit me ook niet echt.

  CD's kopen doe ik nooit, simpelweg door geldgebrek. Ik koop bijna alle films en games waaruit de muziek afkomstig is legaal, dat vind ik wel genoeg voor het moment.
 • Ik hoor het op de radio, zie het af en toe op TV (kijk vrijwel nooit die muziekzenders) en hoor het van andere mensen. Wat ik dan leuk vind klinken haal ik van het net af.
 • Mijn antwoord op jouwn vraag is als volgt:

  Internet, info over bands, muziek etc
  Enkele vrienden die in de muziek wereld zitten, die houden me redelijk op de hoogte.
 • Misschien een vreemde vraag, maar hoe kom je aan je muziek?

  Waar haal je al die gedownloade en gekochte muziek vandaan?

  En dan heb ik het niet over welke site, of welke winkel je altijd bezoekt, maar over de artiest.

  Kijk je veel naar MTV? TMF?
  Praat je veel met vrienden over muziek?
  Ben je lid van een magazine?
  Bezoek je websites die muziekgeoriënteerd zijn?

  In eerste instantie ga ik uit van de bands die je al kent of waarvan je een beetje hebt gehoord. Het andere deel zijn opvallende deuntjes bij films die daar goed bijpassen of goed klinken.

  Muziekzenders kijk ik nauwelijks, daar heb ik gewoon totaal geen interesse in. Met vrienden praat ik uiteraard wel geregeld over muziek (waar moet je het anders over hebben als je niks om voetbal geeft? :P ).
  Magazines zijn in de muziek- en filmindustrie imho niets anders dan PR blaadjes, dus ben ik daar geen lid van. Dito voor websites.

  Maar zoals elke consument kijk ik natuurlijk weer wel in alle blaadjes die gratis zijn…en zo zie je nog wel eens een album wat je wilt kopen/ downloaden.

  ja, downloaden. Meestal ook alleen losse nummers, maar soms ook een compleet album. Maar dit komt echt heeeeeel weinig voor. (ter vergelijking: ik download meer films dan muziek en de afgelopen twee maanden heb er maar liefst eentje gedownload. Erg imposant natuurlijk)

  Dus wat koop ik dan nog wel? Heel soms een filmsoundtrack (inderdaad, vaak orkestraal) of een album wat écht anders is dan het gemiddelde.
  De laatste weken ben ik maar weer begonnen met klassiek op de radio te luisteren, dat was alweer veel te lang geleden. ;)
 • Ook jij hebt het topic niet helemaal begrepen volgens mij Marcel. Zo onduidelijk staat het er toch niet?

  Zal eerlijk zijn, heb alleen de titel gelezen. ;)
 • Ik haalde mijn informatie altijd van TV, dus de muziekzenders. Voor het eerst in aanraking gekomen met nieuwe bands (andere muziek dus dat ik normaal luisterde) door de uitzending van Family Values '98. Hier traden o.a. Korn, Rammstein en Orgy op.

  Tegenwoordig vooral van vrienden, of andere mensen op bijvoorbeeld een forum als deze. Ik probeer het dan ergens vandaan te halen, en als ik het goed vind koop ik hem op cd. Daarom komt 95% van de muziek die ik nu op mijn iPod heb staan van mijn eigen cd's.
 • Soms krijg ik tips van anderen. Ook lees ik soms in een tijdschrift of in de krant iets over een band of wordt de band genoemd in relatie met een band die ik goed vind.
  Wat ook leuk is, is de site www.stonerrock.com, daar kan je vreselijk veel bands beluisteren die je nergens anders tegenkomt.
  Daarna download ik het (met soulseek of op ww.espew.com-maar dat mag ik natuurlijk niet zeggen :) ) en koop ik, wanneer het echt goed is, de cd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren