1. Hoe lang blijven foto's op een cd?

Re: Hoe lang blijven foto's op een cd?

Overigens is het electronica forum er niet om voor elke vraag een nieuw topic te openen. Sowieso is deze informatie heel makkelijk te vinden op internet. (net als het verhaal van je .nrg file trouwens <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" /> )
 • Overigens is het electronica forum er niet om voor elke vraag een nieuw topic te openen. Sowieso is deze informatie heel makkelijk te vinden op internet. (net als het verhaal van je .nrg file trouwens <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" /> )
 • Het ligt puur aan het merk cd waar je je data op brand. Met een A-merk zoals Verbatim, TDK, Taido Yuden gaat het langer mee dan als je een huismerk CD gebruikt om je data op te branden.
 • CD's kunnen idd stuk gaan door CD-rot. Weet niet hoe snel dat gebeurd. Dit is overigens alleen bij zelfgekopieerde CD's.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Disc_rot
 • De data vervaagt niet van een CD, het enige wat je zou kunnen overkomen is dat een CD onleesbaar wordt. Maar als je hem gewoon opbergt zou dat niet binnen 5 jaar mogen gebeuren. Blijkbaar geven fabrikanten op dat ze het 70 tot 100 jaar vol moeten kunnen houden. Maar waarom zet je het niet gewoon op een USB stick oid?

  Overigens is het electronica forum er niet om voor elke vraag een nieuw topic te openen. Sowieso is deze informatie heel makkelijk te vinden op internet. (net als het verhaal van je .nrg file trouwens ;) )
 • Ik wil mijn herinneringen graag bewaren, daarom zet ik mijn familie foto's op cd (en op de computer). Als ik die cd's met foto's heb gebrand en opberg, hoe lang blijft die data dan nog goed?
  Ik dacht 5 jaar. Klopt dat?

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.