1. IG muziekquiz revival, deel 2!

Re: IG muziekquiz revival, deel 2!

Daar ben ik niet zo zeker van :'D
 • Daar ben ik niet zo zeker van :'D
 • Alleen ik had het beter gedaan, laat ik maar zo zeggen :P.
 • Misschien nog een tip bij de bonus, check de kalender.
 • Heb er nu twee, twee anderen moeten nog wel lukken. Minder dan gehoopt :(.
 • Hehe ik ga meteen ff een eerste luisterpoging wagen.
 • Vanavond uitslag, heb nog maar 4 lijstjes! Kom op jongens!
 • Als dat niet zo is, dan zit je er zelf waarschijnlijk naast!

  Misschien was ik wat overmoedig met sommige antwoorden, heb niet dubbel gechecked deze keer, maar het zal wel een goede score worden.
 • Ik ga trouwens twijfelen. Het gaat hier om classics, maar er zitten aardig wat covers tussen. Wil je het origineel weten of de band die deze versie heeft gemaakt? In het laatste geval moet ik alsnog even zoeken, vrees ik :P
 • Leuke quiz indeed. Weet wel wat :)
 • hAHA bitches ik had Pink Floyd goed.

  Ik hoorde die sound en dacht: fuck, dat MOET Deep Purple wel zijn. Tweede keer luisteren ging ik twijfelen, maar Pink Floyd had ik nooit gedacht!
 • Naja. 8 punten is ook goed.

  Je kan niet alles hebben he Plukkie ;).
 • Oi,oi,oi. See Emily Play idd, die laatste toon is duidelijk, maar ik dacht "orgel = The Doors", niet goed nagekeken.

  En Kashmir, indeed. Ik kon het stuk al niet vinden terwijl het me zo aan Tool deed denken. Naja. 8 punten is ook goed.
 • 05. Pink Floyd – See Emily Play
  Fuck… :lol:
 • Pink Floyd had ik nog wel kunnen weten.
 • [size=3]Thud’s Classics Antwoorden:[/size]

  00. Yui – Tokyo
  Dit was het enige nummer wat ik er zeker weten in moest hebben. Tijdens de tsunami in Japan werd ik weer herinnerd aan de klanken van Tokyo. Het zachte geluid van Yui op weg naar roem, maar altijd nuchter. In Tokyo heb ik dat altijd terug gehoord. Een mooi nummer voor mij, dat weggevaagd door een golf van emoties.
  Kanji: Zero
  Geraden door: -
  Fout geraden: Limoenlichtje (Dim Sum – The Sushi Song)

  01. Led Zeppelin – Kashimir
  Deze klassieker heb ik pas weer ontdekt toen Led Zeppelin binnenhaalde. Wat een episch nummer is het toch. Vooral het herhalende en toch bekende deuntje tussendoor. Dat is ook in dit stukje het geval, meeste wisten dit nummer dan ook meteen te herkennen. Truly a classic in a classic. Tool is hier dus echt fout Cubemania.
  Kanji: Ichi
  Geraden door: FireMan.EXE, Ziggy Stardust, Stroopwafelstroop, Maluki, Limoenlichtje
  Fout: Cubemania (Tool – Schism)

  02. AC/DC – Jailbreak
  De volgende klassieker komt van het begin van de Australische band AC/DC. Vrijwel direct te herkennen aan die 80’s sound die de gitaar produceert. Om het wat makkelijker te maken had ik maar een deel van de vocals erin gehouden. Gewoon een leuk nummer om te horen, met een duidelijk verhaal.
  Kanji: Ni
  Geraden door: FireMan.EXE, Cubemania, Linius Pallitax, Limoenlichtje
  Fout: -

  03. Depeche Mode – Personal Jesus
  De Violater is een awesome plaat met toppers zoals Enjoy The Silence en Policy of Truth. Wat mij echter het meest aanspreekt is Personal Jesus. Een nummer dat eigenlijk tijdloos is en ik mij afvraag waarom dit eerder gedaan. Een lekker nummertje dat zeker in de klassiekers thuis hoort vind ik.
  Kanji: Mi
  Geraden door: FireMan.EXE, Cubemania, Ziggy Stardust, Linius Pallitax, Limoenlichtje
  Fout: -

  04. Joy Divison – Disorder
  De eerste plaat van Joy Division is een meesterwerk. Disorder is daar duidelijk een nummer van. Ik had verwacht dat er meer mensen deze zou herkennen. Misschien was het beter geweest om Love Will Tear Us Apart te gebruiken, maar ik wou per se iets van Unknown Pleasures gebruiken. Na Ian Curtis’ dood is de band verder gegaan onder de naam New Order, wat ook een bekende naam is in de muziekgeschiedenis. Het is ook niet verwonderlijk als je Joy Divison niet heb gehoord dat je dan aan Editors denkt. Tom Smith heeft een vergelijkbare stem als Curtis, echter zong Curtis altijd met veel emotie, wat ook in dit nummer aanwezig is.
  Kanji: Yon
  Geraden door: Cubemania, Ziggy Stardust, Linius Pallitax
  Fout: FireMan.EXE (Editors – An End Has A Start)

  05. Pink Floyd – See Emily Play
  Niet zozeer een classic nummer, maar iedereen kent deze band wel. Het is namelijk Pink Floyd. Het ligt ook sterk aan de versie die je van Pipers At The Gate of Dawn hebt of dat je gewoon de singles hebt. See Emily Play is een van de eerste nummers van Pink Floyd en door het simpele juist een van mijn favoriete nummers. Dit was nog voor het tijdperk dat van Pink Floyd hield voor de losse nummers en niet het album. Althans dat is mijn mening en ik mocht het ook weer niet te makkelijk maken. De sound is zeker te vergelijken met andere psychedelische acts zoals The Beatles en The Doors, ik denk dat de meeste naar die laatste uitweken. Iedereen kent The Beatles genoeg om te weten dat ze zo’n nummer niet hebben gemaakt, maar van The Doors en Pink Floyd dus niet. Props voor Stroopwafelstroop die daar niet intrapte.
  Kanji: Go
  Geraden door: Stroopwafelstroop
  Fout: Cubemania (The Doors – Light My Fire),

  06. Queens of the Stone Age – No One Knows
  Deze had volgens mij iedereen. Het is dan ook een bazen nummer hoor. Ik ben er pas geleden in aanraking mee gekomen. Er valt dan ook vrij weinig over te zeggen, een klassieker die iedereen wil kent vandaag de dag. Awesome guitar is awesome.
  Kanji: Roku
  Geraden door: FireMan.EXE, Cubemania, Ziggy Stardust, Stroopwafelstroop, Linius Pallitax, Maluki, Limoenlichtje
  Fout: -

  07. Sonic Youth – Teenage Riot
  Daydream Nation is hun bekenste plaat, met Teenage Riot die daar zeker uitspringt. Het is dan ook een pracht nummer. Vaak geraden nummer. Prima aanwinst in deze classic ronde.
  Kanji: Nana
  Geraden door: Cubemania, Ziggy Stardust, Linius Pallitax, Limoenlichtje
  Fout: -

  08. Sufjan Stevens – Chicago
  Weer een plaat die mij snel heeft kunnen betoveren. Illnois is op zich zelf al een mooie ervaring om te doorlopen, maar Chicago is dan ook een nummer wat je apart kan horen. Opnieuw en opnieuw. Een erg vrolijk deuntje en opmerkelijk dat veel Indieaanen deze dan weer wisten hoor. Kanji: Hachi
  Geraden door: Cubemania, Ziggy Stardust, Stroopwafelstroop, Linius Pallitax
  Fout: -

  09. The Clash – London Calling
  Toen kwamen we bij The Clash die een erg toffe plaat genaamd London Calling heeft gemaakt waar het gelijknamige nummer van is. Het is dan ook leuk om er dan vervolgens achter te komen dat die naam gewoon gebruikt wordt voor een festival. Lekker nummer dus.
  Kanji: Kyuu
  Geraden door: Cubemania, Ziggy Stardust, Stroopwafelstroop, Maluki, Limoenlichtje
  Fout: -

  10. Otis Redding – (Sittin’ On) The Dock Of The Bay
  Misschien niet de classic die iedereen hier kent, maar toch wel een nummer is die iedereen gehoord moet hebben van de legendarische Otis Redding. Dit slechts een fractie van deze soul man, met een heerlijke en sterke stem zingt Reddin over the bay waar hij vlakbij woonde met zijn woonboot. Toen was er nog niet echt een pier, wat nu wel zeker het geval is. Dat veranderd echt niets aan het gevoel wat Redding over wilt brengen, een rustgevend gevoel. Spijtig dat dit zijn laatste echte nummer was voordat hij verongelukte.
  Kanji: Juu (how to make one)
  Geraden door: Cubemania, Linius Pallitax, Maluki, Limoenlichtje
  Fout: -  Classic score:

  Cubemania – 8
  Limoenlichtje – 7
  Linius Pallitax – 7
  Ziggy Stardust – 7
  Stroopwafelstroop – 5
  FireMan.EXE – 4
  Maluki – 4

  Tussenstand volgt nog :).
 • Nope Needakill moet nog, die van mij was een bonus. Maar bereid hem maar alvast voor. Antwoorden komen zo online.
 • Nu ben ik het een beetje kwijt, ben ik next?
 • Vergeet niet dat je nog een dag hebt om in te sturen!!!
 • De versie waar je mee bekend bent is goed. Overigens mag je me dan wel zeggen welke je dan denkt dat het covers zijn. Daar zal ik dan ook nog naar kijken dan mocht er ingestuurd worden.

  EDIT: Misschien begrijp ik je dan verkeerd, maar deze nummers zijn meestal gecovered ja. De covers daarvan zoek ik niet.
  Ah gelukkig <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  Anders zou het een aardig kutkarwei worden <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Nee, covers theme quiz komt nog wel een andere keer. Ik heb daar nog niet genoeg covers voor namelijk. Hetzelfde gaat voor soundtracks. Wat ook een optie zou zijn.
 • De versie waar je mee bekend bent is goed. Overigens mag je me dan wel zeggen welke je dan denkt dat het covers zijn. Daar zal ik dan ook nog naar kijken dan mocht er ingestuurd worden.

  EDIT: Misschien begrijp ik je dan verkeerd, maar deze nummers zijn meestal gecovered ja. De covers daarvan zoek ik niet.
  Ah gelukkig :)

  Anders zou het een aardig kutkarwei worden :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren