1. info nodig voor vervolgopleiding

Re: info nodig voor vervolgopleiding

Ik doe werktuigbouwkunde op het HBO, is wel leuk. Ik heb gehoord dat werktuigbouwkunde op het MBO heel veel practicum is en dat het geen vrouwen te vinden zijn.
 • Ik doe werktuigbouwkunde op het HBO, is wel leuk. Ik heb gehoord dat werktuigbouwkunde op het MBO heel veel practicum is en dat het geen vrouwen te vinden zijn.
 • ICT is weer in ;).

  maar ict is niet alleen maar computers. dat denken de meeste mensen. echt ongeveer 50% heeft daadwerkelijk iets met computers te maken. de overige 50% heeft met andere zaken te maken als samenwerken, communicatie, bedrijfskunde, culturen etc etc.

  maar ja tegenwoordig heb je voor alles wel een computer nodig. zoals al eerder gezegd door andere mensen hiero, denk aan:
  - games development (in 2006 wordt er een nieuwe game opleiding gegeven ergens in amsterdam, maar kan ook in utrecht gevolgd worden aan de hKu;
  - web development;
  - beheren (van IT architectuur , applicatie beheer etc etc);
  - grafische opleidingen (reclame spotjes maken, flyers ontwerpen etc etc)
  - bouwkunde
  - te veel om op te noemen
 • Zou beginnen met een LOI snelcusus Nederlands (K)
  :lol:

  Cursus trouwens. :9
 • Zou beginnen met een LOI snelcusus Nederlands (K)
 • Er zijn een heleboel MBOscholen die aan Multimediadesign doen (webdesign, animatie, filmen, fotografie). Ik heb het bijvoorbeeld gevolgd in Zwolle aan het CIBAP, en in Zwolle zit nu ook sinds kort een ROC die dit doet. Naast het CIBAP in Zwolle heb je nog het Nimeto in Utrecht en het Sint Lukas in Boxtel, maar ik weet niet zeker of de laatste 2 ook Multimedia op dezelfde manier als het CIBAP doen.

  Bijkomend voordeel; Het CIBAP bestaat voor 75% uit vrouwen daar je het eerste jaar begint met zowel 3D (standbouw, decorbouw, etaleren) alsmede 2D (webdesign, grafisch ontwerpen, fotografie, filmen, animatie). :)
 • das minder, want dat is eigenlijk te ver weg van hier en ik haat gewoon amsterdam
 • Illegaal ja, je zult het toch echt moeten aanschaffen :P
  Maar voor GameDesign zijn heel weinig banen te vinden ;)
  Het is in Amsterdam trouwens ;)
 • grafish lyceum lijkt me wel wat.. vooral als het beetje dichtbij ligt.. en kwa kosten van scholen boeid me ouders niet en kwa extra benodigtheden ook niet ( dus laptop & software ofzo, kheb zelf togh al alles van adobe & alles van macromedia :P)
 • Dan zit je goed bij het grafisch lyceum (Amsterdam). Die hebben game design, webdesign en veel meer.
  En het is MBO. Maar volgens mij was die school niet echt super, maar voor MBO wel denk ik :P
 • Grafisch Lyceum? Is met de computer, bijvoorbeeld multimedia design kan je kiezen, en het is MBO <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />
  owjah kunnen jullie aub de plaats even vermelden ^_^' want ik heb geen zin om 100 km verderop naar school te moeten.. (in de buurt van eindhoven, tilburg, den bosch of Oss waar ik dus woon is perfect)
 • ik wil wat doen kwa disign, eigenlijk wilde ik iets met games gaan doen alleen is daar werk in te vinden? volgensmij zeer weinig alleen het lijkt me zeer cool.. naast dat vind ik webdisign wel leuk.. en jah eigenlijk alles rondom games & site's dus ook programeren
 • zouden mensen hier wat meer over kunnen vertellen? bv een paar varianten die ze kwa computers weten (opleidingen dus) want onze decaan weet daar weinig vanaf (jah wat wil je met een gast van 62 -_-' )
  en misschien zouden mensen wat kunnen vertellen wat ze zelf uit ervaring ervan vinden

  Grafisch Lyceum? Is met de computer, bijvoorbeeld multimedia design kan je kiezen, en het is MBO ;)
 • Ik doe nu de Opleiding Boekhoudkundig medewerker, En met deze opleiding ben je wekelijks 6 uur bezig met de computer, op school. En vaak moet je ook wat dingen thuis doen, omdat je het vaak niet in de les afkrijgt.
  Daar tegenover heb ik wel een lesweek van 18uur in totaal, en de vakken Bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie kun je allemaal makkelijk in de les afhebben…. Dus de opleiding is opzich n eitje :P

  Opzich is het een hele leuke opleiding, maar je moet er wel n beetje van houden, anders is het 10× niks :P ……
 • Wat voor een werk zoek je dan met computers? Gamedesign? Webdesign? Wees iets specifieker met wat je wil en wat je interesses zijn. Dan kan je een beter antwoord verwachten. :)
 • hoi,
  ik moet binnen kort (ergens in december) weten wat ik na dit jaar wil gaan doen. ik zit enorm te twijfelen tussen
  werktuigbouwkunde & iets met computers (aub geen ict want dat stinkt naar mijn mening)
  zouden mensen hier wat meer over kunnen vertellen? bv een paar varianten die ze kwa computers weten (opleidingen dus) want onze decaan weet daar weinig vanaf (jah wat wil je met een gast van 62 -_-' )
  en misschien zouden mensen wat kunnen vertellen wat ze zelf uit ervaring ervan vinden

  :) bvd

  note: graag wel op basis van een vmbo diploma

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren