1. Internetkabel splitter

Re: Internetkabel splitter

En hij moet sowieso tot 1000 Mbps gaan (die switch die hier al gelinkt is bijv, ondersteunt 10/100/1000, dat is goed. 10/100 zou ik niet doen).
Niet nodig, aangezien het niet om snelle gegevens overdracht gaat maar puur om het verdelen van het internet signaal.
Dan is 100 Mbit meer dan voldoende, of wilde je zeggen dat jij een snellere verbinding hebt dan 100 Mbit? ;)
Bovendien moet de netwerkkabel ook gigabit ondersteuning hebben, evenals de kaart in de laptop en niet te vergeten de 360.
Qua kwaliteit maakt het iig niet uit, je kunt dan beter naar het merk kijken.
 • En hij moet sowieso tot 1000 Mbps gaan (die switch die hier al gelinkt is bijv, ondersteunt 10/100/1000, dat is goed. 10/100 zou ik niet doen).
  Niet nodig, aangezien het niet om snelle gegevens overdracht gaat maar puur om het verdelen van het internet signaal.
  Dan is 100 Mbit meer dan voldoende, of wilde je zeggen dat jij een snellere verbinding hebt dan 100 Mbit? ;)
  Bovendien moet de netwerkkabel ook gigabit ondersteuning hebben, evenals de kaart in de laptop en niet te vergeten de 360.
  Qua kwaliteit maakt het iig niet uit, je kunt dan beter naar het merk kijken.
 • Ondertussen heb ik, na dit topic straal vergeten te zijn, alles in orde gemaakt.

  Linius, dit komt door het volgende.

  Je hebt maar een internetbron die nu verdeeld is over je console, je PC, je laptop, weet ik veel. Ik merk ook dat als mijn broertje op de PS3 zit mijn internet trager wordt. Het is een waardeloos verschil, maar je merkt het wel.

  Anyways, bedankt voor alle feedbacks, hier kan wat mij betreft een slotje op.
 • Was net even bij m'n opa en hij bleek nog een switch te hebben liggen. Even testen of ie werkt :D

  EDIT

  Het werkt dus, lijkt alleen of me internet nu wat trager is. Dus even afwachten hoe het gaat de komende week.
 • Ik weet dat Linksys en US Robotics op router gebied erg goed zijn, maar of dat ook het geval is met switches weet ik niet.
  Al zal dat voor jouw gebruik niet zoveel uitmaken, het is niet dat er dagelijks vele gigabytes aan data doorheen gaat.
 • De switch die ik daar als link heb. Heb ik zelf ook, werkt perfect. Nergens problemen mee gehad. Maar verwacht ook niet dat er veel problemen kunnen voor doen. Overigens heeft MyCom gratis bezorging.
 • Wat hier een splitter genoemd wordt, heet officieel dus een switch, zoals Needakill al eerder aangaf. Linius, wat jij dus moet doen, je internet komt binnen via je modem en van daaruit heb je al twee kabels lopen. Eentje naar de woonkamer (pc van je pa) eentje naar boven.

  Die kabel naar boven stop je in een switch, en vanuit die switch laat je een kabel lopen naar je laptop. En een andere kabel naar je Xbox.

  Verder zit er, voor zover ik weet, niet heel veel kwaliteitsverschil tussen een switch. Zoek er eentje met minstens een port extra, voor het geval dat. En hij moet sowieso tot 1000 Mbps gaan (die switch die hier al gelinkt is bijv, ondersteunt 10/100/1000, dat is goed. 10/100 zou ik niet doen).

  Verder zou ik gewoon naar een Dynabyte of een Media Markt of Saturn of iets gaan. Om op internet nou zo'n ding aan te schaffen en er vervolgens een tientje aan verzendkosten bij te krijgen lijkt me zonde.
 • Ik zoek dus eigenlijk gewoon een pan klaar voorbeeld van iemand voor ik straks het verkeerde bestel. En ik begreep dat het al heel goedkoop mogelijk is… :)
 • Koop een switch en zet die beneden of op jou kamer neer. Veel makkelijker en goedkoper dan zo'n splitter.
 • Bij ons zitten de twee internet kabels direct in het modem (van online, nog de oude wanadoo live box met dat lampje). Dan gaat er één de woonkamer in naar m'n pa's computer en één door het plafond naar mijn kamer. Die kabel in mijn kamer wil ik dus in de splitter en dan twee internet kabels vanuit de splitter naar de laptop en de xbox.
 • Jep zo gaat het. Heb je alleen een modem of modem/router?
 • Iemand nog tips voor een goedkope switch?

  En hoe werkt zo'n apparaat nou. Want bij die van de link hierboven zie ik alleen een kastje. Wat ik me er nu bij voorstel is dat ik de kabel die van beneden direct uit het modem naar mijn kamer gaat in die switch stop. En dat ik dan extra internet kabels erbij koop om aan de andere kant in de switch te stoppen die dan naar de laptop en xbox gaan?
 • http://www.mycom.nl/Product/Netwerk-Swi ... rts/266271

  Zulke dingen.
 • Switch heet zo iets.
 • Zoals de titel al zegt.

  Ik heb een Xbox en een PS3, en nu wil ik graag met beide online zonder steeds de kabel over te moeten steken.
  WiFi is geen optie aangezien ik op zolder zit.

  Nu heb ik een HDsplitter zodat ik beide apparaten op m'n TV aan kon sluiten, maar bestaat er nu ook zoiets voor een internetkabel?

  Bij voorbaat dank.
 • Bedankt voor de info. Ik zal eens een goedkope opzoeken. En Swiep jij had het over het merk, nog merken aan te bevelen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren