1. Israëlisch leger begint gedwongen evacuaties

Re: Israëlisch leger begint gedwongen evacuaties

Het zionisme is het probleem, er zijn bewijzen gevonden van 200 jaar geleden waarin een plan was gemaakt om een land te krijgen.
Het was blijkbaar HUN plan om gastjes zoals Hitler, Saddam Hussein en bin laden te scheppen.
Als je terugkijkt naar dat WTC gebeuren, er werkten daar 4000 joden, en op de dag van de aanslagen kwam er geen 1 jood opdagen.
Er zijn verder veel meer bewijzen gevonden over de plannen van het zionisme maar weinig mensen geloven dat het waar is dat al deze gebeurtenissen 200 jaar geleden gepland zijn.
Ik begin eerlijk gezegd steed minder te begrijpen van het zionisme:|
 • Het zionisme is het probleem, er zijn bewijzen gevonden van 200 jaar geleden waarin een plan was gemaakt om een land te krijgen.
  Het was blijkbaar HUN plan om gastjes zoals Hitler, Saddam Hussein en bin laden te scheppen.
  Als je terugkijkt naar dat WTC gebeuren, er werkten daar 4000 joden, en op de dag van de aanslagen kwam er geen 1 jood opdagen.
  Er zijn verder veel meer bewijzen gevonden over de plannen van het zionisme maar weinig mensen geloven dat het waar is dat al deze gebeurtenissen 200 jaar geleden gepland zijn.
  Ik begin eerlijk gezegd steed minder te begrijpen van het zionisme:|
 • tja, oorspronkelijk namen de Joden het gebied in, omdat iemand van GB dit toe stond, en het zionisme waar ik niets van begrijp heeft ook veel ermee te maken. En tja, de Joden sloegen de Palestijnen hard. Ik vind het niet gek dat de Palestijnen daar nogal boos om werden. En ik vind het ook rechtvaardig dat ze nu weer grond terug krijgen enzo. Maar ik weet niet of dit het juiste manier is. Maar ja, effectief is het wel. Althans, hopelijk. Het zou ookkunnen dat de volgende leider vd Joden het weer terug inpikt of dat we nu met Joodse terroristen temaken zullen krijgen…
 • Op de Westelijke oever lopen de evacuaties niet zo soepel, de kolonisten daar doen echt dik veel moeite om het leger van zich af te houden.

  [size=3]Leger trekt nederzettingen Jordaanoever binnen[/size]

  Uitgegeven: 23 augustus 2005 09:17
  Laatst gewijzigd: 23 augustus 2005 10:14


  Een dag na het voltooien van de ontruiming van de Gazastrook, zijn Israëlische troepen dinsdag twee joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever binnengetrokken. Het leger verwacht dat de orthodox-joodse kolonisten zich niet zonder slag of stoot zullen laten verwijderen uit de nederzettingen Sanur en Homesh.

  Nog voordat de manschappen de nederzettingen bereikten, kwam het al tot schermutselingen met tegenstanders van de ontruimingen. De vooral jonge demonstranten bekogelden de ordetroepen met flessen en vuilnis. Militairen verschaften zich toegang tot de kolonies door prikkeldraad door te knippen en brandende barricades op te ruimen. Palestijnse getuigen zeiden tegen de krant Haaretz dat kolonisten kort voor het begin van de ontruimingen in Homesh en Sanur vernielingen in acht Palestijnse dorpen aanrichtten.

  Jeruzalem heeft voor het ontruimen van Sanur en Homesh op de Westelijke Jordaanoever ruim 15.000 militairen en politiemensen vrijgemaakt. Twee andere nederzettingen werden vorige week ontruimd. Ganim en Kadim waren daarvoor al grotendeels verlaten. Ondanks de ontruiming van in totaal vier nederzettingen op de Jordaanoever, liet de Israëlische premier Sharon maandag weten dat hij vasthoudt aan de uitbreiding van de nederzetting Maale Adumim.

  Westelijke Jordaanoever


  De Palestijnen zeggen dat door deze expansie de Westelijke Jordaanoever in tweeën wordt gesplitst. Zij menen bovendien dat het Arabische Oost-Jeruzalem van de rest van het Palestijnse land wordt afgesloten. Sharon ontkent dat de Westoever door zijn voorstel zal worden gesplitst. Maale Adumim is met ruim 30.000 inwoners de grootste nederzetting in bezet Palestijns gebied.

  Maandag voltooide Israël de ontruiming van 21 nederzettingen in de Gazastrook. Daarmee kwam een eind aan 38 jaar bezetting van het Palestijnse gebied. Alle 8500 kolonisten hebben het gebied verlaten. De klus was twee weken eerder geklaard dan aanvankelijk was voorzien. Bovendien verliep de operatie veel vreedzamer dan was verwacht.

  Synagoge

  In de synagoge van de laatste kolonie die werd ontruimd, Netzarim, was maandag nog een dienst met Israëlische militairen die de enclave tot voor kort tegen Palestijnen beschermden. Inwoners zongen, dansten en baden samen met de soldaten. De ongeveer vijfhonderd kolonisten vertrokken vervolgens zonder verzet te bieden naar Israëlisch gebied.

  Israëlische militairen blijven voorlopig nog in de Gazastrook actief, alleen al omdat de verlaten gebouwen worden gesloopt. Verder zal het leger de land- en zeegrenzen van de Gazastrook blijven bewaken. Ook in het luchtruim boven het gebied hebben de Israëliërs het zeker voorlopig nog voor het zeggen.

  Leiders en duizenden aanhangers van de radicale Palestijnse beweging Hamas gingen maandagavond in Gaza-stad de straat op om het vertrek van alle kolonisten uit de Gazastrook te vieren. "Het is duidelijk dat de evacuatie van de nederzettingen en de terugtrekking van de bezettende Israëlische troepen een resultaat zijn van het gewapende Palestijnse verzet dat Israël op de vlucht joeg", aldus een Hamasleider.

  De Palestijnse president Abbas belde maandag met Sharon. Abbas sprak de hoop uit dat de relatie tussen Israël en de Palestijnen een nieuwe wending krijgt, nu de Gazastrook is ontruimd. Verder kwamen Abbas en Sharon overeen elkaar binnenkort te ontmoeten.

  Voor mensen die de video willen zien : Klik
 • Ik denk er niet zo moeilijk over. het is palestijns gebied dus gewoon opzouten. Matic mag van mij ook wel opzouten.
 • Nou komop Matic met je uitleg over je plaatje's. Im dying to here it.
 • Vandaag twee raketten gelanceerd op een Schip van Amerika en ergens op een weg waarbij bijna een vrachtwagen gelanceerd was.

  Ik had ook een interview op NOVA gezien, van een parlementslid uit Israël die voorspelde dat er nu alleen maar meer doden zouden vallen. Toen het akkoord van Oslo bereikt was volgden er in die periode ook zeer veel slachtoffers aan Israëlitische (?) zijde. Die terroristen beschouwen het terugtrekken uit de nederzettingen als een overwinning en ze zouden pas rusten als Israël vertrokken was uit de hele gazastrook.

  Overigens blijft het leger van Israël gewoon achter en als de Palestijnen een haven of een vliegveld willen stichten moeten ze eerst toestemming vragen. Van volledige soevereiniteit is dan ook geen sprake.
 • Luister Matic, dit is het discussie forum. Het is de bedoeling dat je hier je mening onderbouwt.

  Niet dat je gare plaatjes komt posten zonder duidelijk te maken wat je er in godsnaam mee wilt zeggen. Doe dat maar in offtopic.

  Als je niet een beetje op niveau kunt of wilt posten, blijf dan liever weg van het discussie forum. Je hoeft geen Einstein te zijn als je maar PROBEERT om wat toe te voegen.
 • 8| download hem maar eerst via Ares dan snap je het vanzelf wel :lol:


  kijk dit is een afbeelding van een warrior die gek wordt van jou :@  Ja hoor vriend wat jij wilt. Wij allemaal in deze topic worden juist GEK VAN JOU.
 • 8| download hem maar eerst via Ares dan snap je het vanzelf wel :lol:


  kijk dit is een afbeelding van een warrior die gek wordt van jou :@
 • kijk lekker maar eerst de film

  Post nu maar eerst lekker waaorm je het post. Niet iedereen zit op die film te wachten. Downloaden mag niet op tv is ie ook niet. Of me videotheek hem heeft betwijfel ik. Of ik hem wil zien is nog anders.
  Dus nee post maar lekker eerst waarom je het post.
 • kijk lekker maar eerst de film
 • 8|

  Waarom plaats je het dan :S

  Evacueren en Israel en Leger zijn woorden die ik heel graag hoor. Goed nieuws dus.
 • Je plaatst dus 3x een plaatje maar wilt niet zeggen waarom? Tsja.
 • 8|
 • Sigs zijn altijd die dingen die onder de streep beginnen
  Ja dat dacht ik ook, maar misschien heeft ie een extra streep in zijn sig en kun je de normale streep onzichtbaar maken ofzo, ik zie bij elk bericht van 'm twee zinnetjes tekst en dan dat plaatje.

  Anyways, nu wil ik het verhaal erachter ook weten. Dussss Matic?
 • Jep, maar er doen zich altijd onverwachte problemen voor.
 • Op dit soort problemen/siuaties is het leger maanden getraind. Als het goed is weten ze hoe ze hiermee om moeten gaan.
 • ik snap heel het gedoe niet maar er was zo'n man op tv die toen de militairen kwam aan ze vroeg "is dit wat een militair tegenwoordig doet?" vondt ik toch wel een sterk punt en hij zei ook dat die militair het zelf aan de kinderen moest vertellen, het is dus ook niet bepaald een makkelijke klus voor de militairen enzo
 • Op ten duur begint er iemand met een Molotofcoctail en dan gaan ze weer verder met ontploffen
 • Ik vind dat ze niet zo moeilijk moeten doen het was gewoon grond van de Palestijnen.
  IS hetzelfde met Belgie en ons land. Belgie hoort ook gewoon bij Nederland maar ja daar gaat het nu niet over. Het gaat erom dat het land als eerst van de Palestijnen is geweest dus die hebben er recht op. Punt.
  Dus waarom doen ze zo moeilijk Israel heeft het land ruwweg gezegd gewoon ingepikt.
  Ben benieuwd hoe het afloopt al deze ellende.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren