1. Japanse muziek

Re: Japanse muziek

Tot nu toe heb ik altijd "online" m'n Jpop bij Amazon.co.jp gekocht. Hij is in het Japans, maar daar heb ik nooit echt problemen mee gehad. Als je een cd zoekt, kun je gewoon bij CDJapan naar de Catalog Number zoeken en dat invoeren op Amazon. Er is overigens ook een help pagina in het Engels (met info over shipping e.d.). Tot nu toe zijn mijn spulletjes altijd binnen 2 weken aangekomen met International Economy Shipping .
 • Tot nu toe heb ik altijd "online" m'n Jpop bij Amazon.co.jp gekocht. Hij is in het Japans, maar daar heb ik nooit echt problemen mee gehad. Als je een cd zoekt, kun je gewoon bij CDJapan naar de Catalog Number zoeken en dat invoeren op Amazon. Er is overigens ook een help pagina in het Engels (met info over shipping e.d.). Tot nu toe zijn mijn spulletjes altijd binnen 2 weken aangekomen met International Economy Shipping .
 • Ik zelf luister altijd naar L'Arc~en~Ciel (favo band :D) en Beat Crusaders (bekend van o.a. BECK intro). Voor de rest zijn er nog best wel veel andere JRock bands waar ik naar luister.
 • Ik vind het juist wel grappig om Japanners engels te horen praten.

  Ayaka's Surprice English Lessons is erg grappig :D
 • Ach, als weerwoord op het slechte Engels: spreken de Engelsen / Amerikanen dan wel goed Japans? Of bij critici die vinden dat de Nederlander een slechte beheersing van het Engels heeft: spreekt de Engelsman dan wel accentloos Nederlands?

  Rie Fu (Bleach outro 1) zingt trouwens ook accentloos, alleen vind ik het nummer niet geweldig.
 • Is het nou zo dat die kinderen in Japan nou werkelijk meezingen met die J-Pop (met de karaoke die je bij OP's en ED's ziet?) Wel ernstig. Overigens wou ik er nog bij vermelden dat het verschrikkelijk eng klinkt om die Japanners in het engels te zien zingen (Lacsu Clyne in Gundam Seed: Destiny -_-).
  '

  Karaoke is naar het schijnt idd errug populair in Japan. Met je vrienden naar een karaoke gaan en daar al je favoriete nummers karaoke'en schijnt daar erg in trek te zijn.

  (on a sidenote: ik ben zelf nooit in Japan geweest, dus ik zeg specifiek 'schijnt')

  Maar het kan ook goed: Simple and Clean van Utada Hikaru.

  Ik zing ook altijd mee met de OP's… Is dat erg dan? Tevreden;

  Over het algemeen zijn Japanners die Engels proberen te zingen idd niet erg goed, maar er zijn zoals altijd uitzonderingen, zoals bovengenoemde.

  En of het raar is om mee te zingen, tsja… Kom eens naar Abunai ( http://anime.student.utwente.nl/conventie/ ) of
  AnimeCon ( http://www.animecon.nl/ ), zou ik zeggen…
 • Maar het kan ook goed: Simple and Clean van Utada Hikaru.

  Ik zing ook altijd mee met de OP's… Is dat erg dan? ^_^;
 • Zeker weten dat de muziek uit veel anime, inclusief OP's en ED's, erg mooi is. Het wordt dan ook niet zomaar ff ingezongen door een b-artiest ofzo, zoals hier wél het geval is. Anime OST's van de wat bekendere (en duurdere) series worden vaak gezongen door (in Japan) megapopulaire artiesten. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

  Voor sommige series gaat men nog wat verder, zoals bijvoorbeeld Escaflowne (hier uitgegeven door Dybex). Voor de muziek van die serie werd het Symphonieorkest van Warschau ingehuurd! Dat zul je bij een Westerse tekenfilm niet vaak zien gebeuren.

  Daar kunnen ze bij Disney nog een puntje aan zuigen ;).

  Is het nou zo dat die kinderen in Japan nou werkelijk meezingen met die J-Pop (met de karaoke die je bij OP's en ED's ziet?) Wel ernstig. Overigens wou ik er nog bij vermelden dat het verschrikkelijk eng klinkt om die Japanners in het engels te zien zingen (Lacsu Clyne in Gundam Seed: Destiny -_-).
 • Erg bedankt!

  You're welcome^^

  Als we het toch over muziek hebben. Ik vind de muziek van Gundam (die bij de introfilmpjes) best wel puike muziek. Vage gasten, die Japanners met J-Pop, maar het is soms best mooi.

  Zeker weten dat de muziek uit veel anime, inclusief OP's en ED's, erg mooi is. Het wordt dan ook niet zomaar ff ingezongen door een b-artiest ofzo, zoals hier wél het geval is. Anime OST's van de wat bekendere (en duurdere) series worden vaak gezongen door (in Japan) megapopulaire artiesten. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

  Voor sommige series gaat men nog wat verder, zoals bijvoorbeeld Escaflowne (hier uitgegeven door Dybex). Voor de muziek van die serie werd het Symphonieorkest van Warschau ingehuurd! Dat zul je bij een Westerse tekenfilm niet vaak zien gebeuren.
 • Als we het toch over muziek hebben. Ik vind de muziek van Gundam (die bij de introfilmpjes) best wel puike muziek. Vage gasten, die Japanners met J-Pop, maar het is soms best mooi.
 • http://www.cdjapan.co.jp lijkt dus de beste plek voor J-music met de redelijkste prijs.
 • Kijk dit topic eens door, misschien staat er wat tussen –> http://www.aniway.nl/forum/viewtopic.php?t=578

  Erg bedankt!

  Ik zal het eens even doorlezen.
 • Kijk dit topic eens door, misschien staat er wat tussen –> http://www.aniway.nl/forum/viewtopic.php?t=578
 • In Japan.

 • Aangezien hier meer mensen zullen zijn die zich hier mee bezig zouden kunnen houden, post ik het hier maar. Als het toch een probleem is (omdat dit eigenlijks in het media topic moet) dan heb ik geen problemen met het verplaatsen van het topic.

  Alvast bedankt.
 • L'Arc en Ciel luioster ik veel en Asian Kung Fu Generation.

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.