1. Job/opdracht: photoshop/illustrator talent gezocht

Re: Job/opdracht: photoshop/illustrator talent gezocht

Vette opdracht. Ik skip hem helaas. Ik kom tijd te kort. Maar het is een toffe opdracht. Zeker omdat ie gedrukt gaat worden.

Stuur anders een PM naar de designers hier op het forum.
 • Vette opdracht. Ik skip hem helaas. Ik kom tijd te kort. Maar het is een toffe opdracht. Zeker omdat ie gedrukt gaat worden.

  Stuur anders een PM naar de designers hier op het forum.
 • Howdy. Photoshop (of een ander goed grafisch programma) talent gezocht!

  Het gaat om het maken van met name een illustratie die ik verder beneden zal beschrijven. De stijl mag fotorealistisch zijn, cartoony, als het goed van kwaliteit is ben ik meer dan tevreden :)

  Zoals sommigen van jullie misschien weten, ben ik bezig met de afronding van mijn PhD. Al het werk dat ik heb gedaan, moet ik in een boekje zetten. Dit boekje heet een proefschrift. Het is een officiele uitgave met een ISBN nummer, het wordt gedrukt in een oplage van 100-300.

  Het designen van de kaft doet men over het algemeen zelf, dit heeft tot gevolg dat er heel wat gedrochten bijzitten. Nu is het me opgevallen dat er heel heel wat grafische talentjes zitten op IGF, sommigen willen daar hun carriere van maken, zijn bezig met portfolio's etc.

  Dus dacht ik, laat ik eerst es kijken of iemand op mijn eigen forum geinteresseerd is.

  What's in it for you?
  Ik vind het geen probleem om er voor te betalen. Hoe veel, dat hangt af van het resultaat. Al moet je niet denken aan grote bedragen, het is niet veel werk, het gaat met name om het maken van een illustratie voor op de kaft, die ik zo zal beschrijven.
  Verder is het evt. een gelegenheid om je werk op een officieel boek te zetten, je komt als je dat wil in de acknowledgements, evt. met de naam van je eenmansbedrijfje. Je kunt het dan gebruiken voor je CV.

  Eisen:
  - Neem het wel serieus. Het gaat hier om cutting edge wetenschappelijk werk.
  - Het belangrijkste is dat je wat kunt met vuureffecten.
  - Het is tevens belangrijk dat het een hoge resolutie illustratie wordt, het boek wordt gedrukt, vandaar dat ik niet zelf aan de slag ga met Powerpoint of Paint.
  - Ik heb specifieke ideeen over hoe het er uit moet zien, het moet dus wel naar tevredenheid. Als het niet naar mijn zin is, geef ik aan wat ik anders wil zien.
  - Beloning (wordt van te voren besproken) is afhankelijk van het resultaat, maar daar ben ik fair in. Ik kan zelf ook wel wat in elkaar flansen in Powerpoint dat er redelijk uit ziet, maar dat is dan verre van professionele kwaliteit.
  - Ik vind het belangrijk dat de kleuren een beetje matchen.

  Beschrijving omslag:
  - Formaat proefschrift: ongeveer 16 bij 24cm. Op 0.6-0.7cm loopt de naad.
  - Full colour.
  - Er zal een diagonale lijn doorheen lopen. Links (achtergrond: grijs) komt de titel van het proefschrift en mijn naam, rechts van die lijn (achtergrond: zwart) komt een illustratie. Denk aan een grootte van grofweg 8cm bij 8cm.
  - Creatieve ideeen voor de scheiding tussen beide helften worden ook gewaardeerd.

  Beschrijving illustratie:
  - Tegen een zwarte of iig donkere achtergrond.
  - Mijn onderwerp is ontsteking in de long die ontstaat door fijne stofdeeltjes. Ontsteking is in het Engels "inflammation", terwijl "to inflame" tevens in de fik vliegen betekent.
  - Het idee is dus om de omtrek van een realistische long te nemen, en die te vullen met een vuurzee. Mogen funky vuureffecten zijn.
  - Dan zijn er een aantal soorten cellen betrokken bij ontsteking. In de long, wil ik 2 verschillende cellen laten zien.
  - Ook komen er stofdeeltjes in, die wil ik weergeven als kleine kristalletjes (quartz stofdeeltjes).
  - Er komt bovendien wat korte tekst in te staan, die moet leesbaar zijn, zowel qua grootte als scherpte. Denk hierbij aan chemische formules als H2O2, ONOO-, etc.

  Voorbeeld long:
  Deze is al vrij tof, met een deel van een mensenlichaam erbij.

  Voorbeeld vuur/vuureffecten:
  [mig]http://elfpix.com/files/elfpix/imagecache/w/image/1/2009/10/20/duplicate_and_effect.jpg
  Kan nog veel mooier.

  Voorbeeld van de cellen die er in moeten:
  1. polymorphonuclear neutrophil granulocyte (in de volksmond "neutrophil" of neutrofiel)
  - Deze cel zal ongeveer in deze kleuren moeten worden weergegeven, die zijn kenmerkend.

  2. Alveolar macrophage (alveolaire macropfaag in het NLs). Denk hierbij aan iets als "the Blob", voor wie de film kent. Ze kunnen zich uitstrekken naar schadelijke bacterien e.d. om ze op te eten.
  - Deze cel zal in een blauw/paarsachtige kleur moeten worden weergegeven.

  Achterkant:
  - Vuureffecten (vuurtornado of wat dan ook, als het er maar vet uitziet) met stofdeeltjes in de vorm van kleine kristallen. Er komt een tekstblok op te staan en waarschijnlijk ook het ISBN nummer.

  Iemand geinteresseerd? Of kent iemand een andere iemand die geinteresseerd is en wat skills heeft?

  Groeten,
  Geit
 • Ok, dit is het geworden.

  Front (naam staat er nog onder):


  Back:

 • Ah ja, mijn topic helemaal vergeten.

  Heb uiteindelijk in Corel Draw een kaft gemaakt op een oude laptop (traaaaaag). Hij is best vet geworden vind ik zelf, alleen jammer dat de kleuren alleen bij de hardcover versie goed zijn afgedrukt. Het grijs is in de softcover te donker en een beetje "vies".

  Zitten wat geinige vortex effecten in enzo. Ik vond Corel trouwens best een bitch om mee te leren werken. Heeft me aardig wat stress gekost om alles goed te krijgen, bij de drukker werkten ze met InDesign en een Adobe programma (naam ff kwijt). Krijg dan alles maar compatible, er was van alles mis met transparanties e.d.

  Zal wel ff een piccie maken en die posten van de week.
 • Is hij inmiddels af? Ben toch wel benieuwd naar het resultaat.
 • Leuk Fakey :)

  Dat is wel grofweg wat de bedoeling is.
  Voor PowerPoint vind ik dit trouwens beste skills
  Grapjas :D

  Ik vind die afbeelding er zelf niet echt uitzien. Maar goed, veel kun je ook niet met Powerpoint. Ik heb deze week wel een 3D-look DNA helix gemaakt in Powerpoint die er vrij vet uitziet, al zeg ik het zelf.
  Wel druk deze week maar ik denk dat ik begin volgende week wel bezig kan gaan met deze opdracht mocht je dat willen. Een vraagje: Kun je ook aan hoge resolutie foto's komen van die cellen e.d.? Aangezien het om goede kwaliteit drukwerk gaat zijn google afbeeldingen meestal niet voldoende groot.
  Die moet ik ook Googlen, we hebben een elektronenmikroscoop maar de specialist op dat vlak is met pensioen. Er zijn wel goede kwaliteit foto's van te vinden. Kan zelf eens op zoek gaan naar goede foto's, lijkt me makkelijker dan dat jij er naar gaat zoeken. Welke resolutie is hoog genoeg?

  Overigens ben ik momenteel in gesprek met een designer die mogelijk geinteresseerd is. Eerst ff kijken of daar wat uit komt.
 • Hierbij mijn eerste algemene poging +)
  Meer proberen als iets anders, vrij weinig inspiratie atm to be honest
  klikbaar:

 • Okiedokie, ik heb ff in 15 minuten wat in elkaar geflanst met Powerpoint, om duidelijk te maken wat ik bedoel:


  Zoiets zou het moeten worden. Dan met veel mooiere vlammen, beter ogende kristallen etc.
  Voor PowerPoint vind ik dit trouwens beste skills _O_
 • Wel druk deze week maar ik denk dat ik begin volgende week wel bezig kan gaan met deze opdracht mocht je dat willen. Een vraagje: Kun je ook aan hoge resolutie foto's komen van die cellen e.d.? Aangezien het om goede kwaliteit drukwerk gaat zijn google afbeeldingen meestal niet voldoende groot.
 • Hey leuk, er zijn geinteresseerden :)

  En nog ff voor de duidelijkheid, de stijl is open. Kan realistisch, mag ook cartoony. Als je maar kan zien dat de long een long is, en de cellen en kristaldeeltjes moeten ook herkenbaar zijn.

  Voor mijn part 3D of anime, kwaliteit = happy me.
 • Interessante opdracht. Ik heb momenteel even weinig tijd maar ik zal hem begin volgende week even wat uitgebreider doornemen! Ik ben zelf ook werkzaam als vormgever en denk dat je niet aan mijn kunnen hoeft te twijfelen :)
 • Ik wil het wel voor je proberen hoor, maar goed.
  Moet wel even kijken hoor. Maar toffe ideeën zeker.

  Ook nice dat het boek gepublished word dat is wel zeer cool voor de betreffende photoshopper
 • Okiedokie, ik heb ff in 15 minuten wat in elkaar geflanst met Powerpoint, om duidelijk te maken wat ik bedoel:


  Zoiets zou het moeten worden. Dan met veel mooiere vlammen, beter ogende kristallen etc.
 • Triforce zou een uitstekende optie zijn, die heb ik gePMd. De kans is groot dat het voor hem niet interessant genoeg is echter. Die is al zo ver met zijn carriere dat dit kruimels zijn, schat ik zo in.

  Als iemand wat namen kan droppen van goede photoshoppers/vormgevers op IGF, dan kan ik ze PMen :)

  Ook zou het handig zijn als iemand een grove schatting zou kunnen maken van hoeveel tijd er in gaat zitten en wat een faire beloning is. Voor mij moeilijk te zeggen.

  En Tidow, dat "dr. Geit" is me veel te patserig ;)
 • Congrats met je aankomende PHD, nickchange naar Dr. Geit lijkt me essentieel.

  Anyway, ik zou Triforcehero benaderen, dat is een geniale vormgever!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren