1. Juridisch hulp aub!

Re: Juridisch hulp aub!

Ik zou zeggen: bel de juridische telefoon (of hoe dat ook heet) Kunnen je mooi uitleg geven over dit soort zaken, en is volgens mij gratis.. (of is het een 0800 nummer?)
 • Ik zou zeggen: bel de juridische telefoon (of hoe dat ook heet) Kunnen je mooi uitleg geven over dit soort zaken, en is volgens mij gratis.. (of is het een 0800 nummer?)
 • Kleine edit gedaan Aiii ;)
 • Ik ga ervanuit dat dat enkel geldt bij volledig casco Koekie, als je enkel WA of WA+ verzekerd bent krijg je zelfveroorzaakte schade niet vergoed.
 • Valt dit niet gewoon onder de AVP?

  Dat zeg ik. Lijkt mij wel. Je leent iets, je maakt het kapot = persoonlijke verzekering en niet autoverzekering.
 • Valt dit niet gewoon onder de AVP?
 • Dan hoop ik dat die matrassen lekker slapen want het is een dure grap! :P
 • En weer schoon van offtopic geblaat. Graag zo houden.
 • Ik vind het best raar dat ze zeggen dat die bak niet verzekerd is, het ding heeft een bepaalde waarde voor het bedrijf inmiddels.
 • moeten zulke aanhangers niet ook verzekerd zijn dan net zoals dat met auto's het geval is?
 • Pff, veel info, super bedankt iig! :)

  Op het moment van rijden (eind van de ochtend, tegen 12:00), was er geen enkele reden om voorzichtiger te gaan rijden/te stoppen. De kar trok niet en reed niet anders dan normaal. Het weer was dan ook niet zo idioot onstuimig als dat het aan het aan het eind van de middag was. Het was dus echt 'ineens'. Je hebt er niks aan, maar: mijn vader rijd al jaren met karren en heeft ervaring genoeg om een karretje deugdelijk vast te maken en goed te kunnen beoordelen of het slim is om te rijden of niet.

  De winkel heeft helaas nog niks van zich laten horen iig.

  Jammer altijd dat het altijd moeilijker is dan je denkt… :P

  Edit: Ik heb gelijk maar even gezocht wanneer we hier naar een rechtswinkel zouden kunnen gaan. Kan op vrijdag hier in de buurt..
 • Gebruik maken van een aanhanger tijdens rukwinden is onverstandig/onkundig gebruik en in het geval van een ongeval zelfs laakbaar.
  Het is dus de vraag of het voorzienbaar was dat zoiets zou gebeuren. Als het daadwerkelijk al kutweer was is daar iets voor te zeggen, maar "ineens" uit het verhaal van Puzano doet vermoeden dat het nogal onverwacht was. Als het daadwerkelijk voorzienbaar was, heeft de winkel zelf ook een mate van eigen schuld. Want het aanbieden van een aanhanger om matrassen te vervoeren tijdens een storm is dan net zo onverstandig.
 • Maar, er is helemaal niks getekend over de leen van de boedelbak, er is niks gemeld over eventuele afhandeling in geval van schade.. helemaal niks. De kar is gewoon meegegeven en voor de rest niks, geen borg, niks.
  Is het bedrijf hier sowieso niet bij voorbaat kansloos?
  Bedrijf heeft hier eerder voordeel aan dan nadeel want wanneer je ouders leen/huur ontkennen door ontbreken van een overeenkomst is diefstal de enige overgebleven optie.
  In mijn ogen is dit hetzelfde als dat ik een kar van een vriend leen en naar de klote rij. Als we er allebei niet voor verzekerd zijn, is het mijn keus om het te vergoeden. Hetzelfde geld, imo, in het geval van mijn ouders…
  Nah dat is niet helemaal hoe het werkt, dan kan je vriend dat gewoon op jou verhalen inclusief terugval in no-claim.
  Als het echt volledig buiten de schuld van je ouders om is zijn ze echter niet aansprakelijk en is het gewoon op rekening van de eigenaar van het karretje.
  Volledig buiten de schuld is niet aan de orde wanneer er de openbare weg mee opgegaan wordt, daarmee nemen de ouders direct de verantwoordelijkheid voor het onder zich hebbende goed op zich en alle bijkomende verplichtingen en risico's van normaal en kundig gebruik.
  Kort samengevat: is het echt te wijten aan een rukwind en hebben je ouders gewoon gebruik gemaakt van het karretje zoals men gebruik hoort te maken van een karretje: dan is de winkel gewoon verantwoordelijk voor de kosten.
  Dat interpreteer ik toch iets anders.

  Gebruik maken van een aanhanger tijdens rukwinden is onverstandig/onkundig gebruik en in het geval van een ongeval zelfs laakbaar.

  Indien je ouders menen dat het karretje niet in een dusdanige technische staat was dat het verantwoord was om mee te gaan rijden zullen ze:
  - dat aan moeten tonen
  - moeten verklaren waarom ze er wel mee de weg op zijn gegaan als hen die mening al was toegedaan
  - moeten verklaren waarom ze onderweg niet zijn belemmerd om hun weg te vervolgen tot aan het ongeval.

  Wanneer de winkel je ouders aansprakelijk stelt onder het mom van het onkundig gebruik (met rukwinden de weg op met een aanhanger, makkelijk te staven met weerberichten en dus bewijsbaar) zullen je ouders dit moeten weerleggen door te bewijzen dat het karretje ondeugdelijk is/was.
 • Tsjah dan is de vraag nu alleen nog: hoe ga je bewijzen dat het karretje was vastgemaakt zoals moest…

  Art. 150 Rv: "De partij die zich beroept op rechtsgevolgen van door haar gestelde feiten of rechten, draagt de bewijslast van die feiten of rechten, tenzij uit enige bijzondere regel of uit de eisen van redelijkheid en billijkheid een andere verdeling van de bewijslast voortvloeit."

  Mocht het tot een rechtszaak verworden (waarin de ouders dus aansprakelijk worden gesteld en er van hen een schadevergoeding wordt geëist) dan moet de winkel dus "bewijzen" dat het karretje niet correct was vastgemaakt, of er anders laakbaar is gehandeld door de ouders, bijvoorbeeld door door een overduidelijk veel te krachtige storm te hebben gereden.

  Probleem is echter dat ik me nog niet echt heb verdiept in het burgerlijk procesrecht, daarom is de rechtswinkel ook een goed idee :P. Ik weet namelijk niet of de redenering "het karretje is naar de tyfus, dat gebeurt normaal nooit, dus ze zouden wel iets verkeerd hebben gedaan" voldoende is etc.
 • Tsjah dan is de vraag nu alleen nog: hoe ga je bewijzen dat het karretje was vastgemaakt zoals moest…
 • Nouja, zoals ik al vreesde is het heel erg afhankelijk van WAARDOOR het wagentje van de auto is losgekomen.

  Ten eerste doet het feit dat er niks op papier is vastgelegd niet af aan het feit dat er een bruikleenovereenkomst is afgesloten. Dat er verder niets is afgesproken heeft tot gevolg dat het recht aanvullend werkt en dus alles waarover geen afspraak is gemaakt zelf invult.

  Het recht zegt in gevallen van bruikleen dat de bruiklener ten eerst verplicht is voor bewaring en behoud van de geleende zaak te zorgen en ten tweede de zaak terug te geven, in beginsel in de staat waarin men hem heeft ontvangen (vrij van schade dus). Als de schade het gevolg is geweest van een toerekenbare tekortkoming (hij is bijvoorbeeld niet goed vast is gemaakt aan de auto en daardoor is er onvoldoende zorg gegeven aan bewaring en behoud van de zaak, zoals eerder gesteld)dan zullen je ouders op de een of andere manier voor de kosten op moeten draaien, verzekerd of niet.

  Als het echt volledig buiten de schuld van je ouders om is zijn ze echter niet aansprakelijk en is het gewoon op rekening van de eigenaar van het karretje. Dit gaat ook op in gevallen waarin het karretje zelf al gebreken vertoonde. In dat laatste geval zou je zelfs eventuele schade aan de auto of matrassen van je ouders kunnen verhalen.

  Kort samengevat: is het echt te wijten aan een rukwind en hebben je ouders gewoon gebruik gemaakt van het karretje zoals men gebruik hoort te maken van een karretje: dan is de winkel gewoon verantwoordelijk voor de kosten.

  Voor meer gedetailleerde hulp kun je beter contact opnemen met de lokale rechtswinkel, die geven gratis bijstand.
 • Weet je zeker dat je ouders niet verzekerd zijn, ik kan me namelijk moeilijk voorstellen dat ze dat niet zijn.
  Volgens mij dekt je normale autoverzekering dit soort zaken.

  Zie bijv. Interpolis:
  De autoverzekering van Interpolis is een complete autoverzekering en verzekert ook uw aanhangwagen.

  Edit:
  http://www.autoverzekeringen.com/dekken ... -caravans/

  met WA (wat je ouders dan waarschijnlijk hebben) wordt alleen de schade door anderen gedekt.

  je hebt hiervoor een aparte aanhangwagen verzekering:
  Autoverzekeringen vergoeden dus niet de schade die je aanhangwagen onderweg of je caravan of vouwwagen op de camping in Zuid-Frankrijk oploopt. Om dit risico te verzekeren zul je naast je autoverzekering een aparte aanhangwagenverzekering of caravanverzekering moeten afsluiten.

  Gezien de leverancier de aanhangwagen heeft geleend is het niet verantwoordelijk voor het gebruik gedurende de leen-periode (mits correct functionerend). Ik vrees dus dat het ophoesten wordt voor je ouders.
 • Misschien eens bellen met de inboedelverzekering? Misschien kunnen zij je verder helpen. <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />
  Inboedelverzekering is verzekering voor alles in en rondom je huis. Geen boedelkar dus. :P

  Ik vind het nogal vreemd dat het bedrijf hier niet voor verzekerd is. En dat er ook niks getekend hoeft te worden. Aan de andere kant, als er niks getekend is kunnen je ouders ook ontkennen ooit een bak geleend te hebben en dat de schade niet door hun veroorzaakt is.
 • Je ouders hebben toch zeker wel een gewoon normale ongevallen verzekering?

  Als ik op de bril van mijn broer ga staan krijg ik dat ook vergoed, dus waarom zou je dit bakje niet vergoed krijgen?
 • Aangezien is er niks is ondertekend zal dit heel erg moeilijk gaan worden. Want je kunt in principe niks bewijzen aan die mensen dat het door de wind kwam. Mijn iMac was kapot gegaan door bliksem inslag, maar daar had ik nog gelukkig mijn papieren van, dus ik krijg mijn gled gewoon terug voor een nieuwe te halen. Nu weet ik dus niet of dat bij die van jou is. Misschien eens bellen met de inboedelverzekering? Misschien kunnen zij je verder helpen. :)
 • Nouja, er zijn betere fora om deze materie voor te leggen, maar als je wilt kan ik morgen even (met een iets helderder blik) een kijkje nemen in mijn studieboeken.

  Er zijn ook betere fora om je Artwork te showcasen, om het te hebben over HD-tv's en meer .. :P Maar zoals ik al zei, ik heb gemerkt dat er aardig wat mensen zijn hier die wat meer weten van dit soort gezeur dan gemiddeld… :)

  Dus als je voor me zou willen kijken dan héél graag. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren