1. K-1

Re: K-1

Het is misschien een lijer, maar ik mis een Hari wel.
 • Het is misschien een lijer, maar ik mis een Hari wel.
 • Ik heb niet heel veel verstand van K1 maar dit is toch wel vaker gebeurd? Volgens mij is Cyril Abidi ook een keer vol op op zijn bek geramd toen hij al lang op de grond lag. Ik denk dat je altijd dit soort lui houd, want het blijft een harde vechtsport waar geen pussy's aan meedoen.
 • Zou je denken? Ik werd eigenlijk een beetje misselijk van de instelling van Badr Hari.
 • Overeem ownde Peter wel fftjes zeg. Goeiedag.
 • K1 is in principe failliet, het was voor mij de enige vechtsport die via de reguliere kanalen (RTL 5 en Eurosport) te volgen was. UFC is volgens mij niet toegestaan voor de Nederlandse televisie en ik heb geen zin om $10 te betalen voor een online stream. Ik hoop dus maar dat de K1 een doorstart gaat maken.
 • Dit topic krijgt een kick door Ernesto Hoost, waarvan ik gisteren de biografie heb gelezen, geschreven door Jens Old Kalter. Heerlijk boek om te lezen! Ik ben verder geen grote kenner van K1 en heb een paar maanden geleden in rap tempo de Grand Prix's van 1993 tot en met 1998 gekeken om mijn K-1 geschiedenis bij te schaven. De sfeer, de vechters, ik vind het geweldig. Wel ironisch dat juist nu mijn interesse echt zwaar toeneemt de K-1 in zwaar weer zit door financieel mismanagement. Of gewoon corruptie, want in het boek over Hoost lees je dat de Yukuza een dikke vinger in de K-1 pap hebben.

  Mijn vraag is; waar de gaan die mensen die normaal K-1 keken nu naar kijken? Ik wil zelf UFD wel een kans geven maar het grondvechten vind ik soms echt geen reet aan. Maar misschien dat ik er geduld mee moet hebben en er later wel de klasse of spanning van inzie.
 • Ik kijk in ieder geval weer erg uit Feitosa. Technischer wordt het niet.
 • The Reem heeft em in de zak. In de finale gewonnen van Peter Aerts. Had het eigenlijk wel verwacht toen ik hoorde dat Alistair zou meedoen, die gast is echt beast. Hij is momenteel ook in het bezit van de Strikeforce titel, crazy.
 • Badr Hari is een man van z'n woord;
  "Iedereen die op 28 januari naar mijn laatste gevecht komt: blijf zitten in de eerste ronde, anders mis je de knock-out. Saki gaat de eerste ronde niet overleven, hij gaat KO in ronde 1!"
  In 3 minuten sloeg hij Gökhan Saki zaterdag tegen de grond. Hiermee sloot hij zijn K1 carrière meesterlijk af.

  Het gevecht was niet hetgeen wat ik had gehoopt. Ik had op meer oorlog gehoopt, maar The Golden Boy liet met z'n brute stootkracht goed zien waar hij voor gekozen heeft.

  Ben zeer benieuwd of hij de mix van Mohammed Ali en Mike Tyson gaat bieden. Amerika verwacht het. Veel besproken is hij in de K1 zeker dus dat heeft hij al gemeen met de 2 bokslegendes. Je kon door zijn tegenstrijdige gedrag z'n bloed wel drinken of hem enorm waarderen. Hoe dan ook voor mij zeker een 'Proud farewell to a Legend!'Ik blijf 'm iig volgen.
 • Hebben nog meer mensen gisteren SuperKombat gezien? Zaten echt snoeiharde potjes tussen. Wel jammer van de lakse scheidsrechters en de touwen die niet straks genoeg waren gespannen waardoor Bogdan Stoica en Hakan Akso uit de ring vielen en Akso zijn schouder luxeerde. :S Maarja, we zijn natuurlijk wel in het Oostblok.

  O.a. hier een feed.
 • Ik had ook verwacht dat Overeem de titel zou pakken, maar ik had niet verwacht dat Peter Aerts zijn tegenstander zou worden, maar Semmy Schilt.

  Hoewel de finale net als vorige aantal jaren nogal tegenviel, waren de rest van de partijen zeer vermakelijk.

  Gelukkig weet FEG ook voor volgend jaar een investeerder aan te trekken en kunnen we dus blijven genieten van K-1 en Dream evenementen.
 • Ik had een zwak voor worstelen. Ik volgde vroeger de WWF op Sky en later de WCW. Toen de WCW op retour ging werd hier de WWF nog kort uitgezonden maar dat was inmiddels veel te veel gepraat en te weinig gevecht.

  Maar het klopt helemaal. WWE is eerder scripted dan nep. Nep zijn de punches en trappen op het hoofd die altijd naast gaan, maar natuurlijk zijn het atleten die echt wel wat kunnen (bijv. salto's, suplexen, elkaar optillen etc). Goldberg verloor nooit een match in de WCW, omdat hij was neergezet als de superheld die alle bad guys in elkaar sloeg en daarom zelf nooit het onderspit hoefde te delven. Hij was gericht op het jonge publiek, een held voor hun. Als je goed kijkt naar de potjes tussen hem en oa Sting, dan zie je dat Sting hem eigenlijk begeleidt. Maar het script was nou eenmaal dat Bill won.

  Dan had je nog de machtsverhoudingen. In de WCW was Hogan de keizer. Hij was de grote vis die de WCW binnen had gehengeld en er voor zorgde dat ze groter werden dan de WWF. Hij had daarom ook de macht om de outcomes van te voren te scripten. Anders ging hij gewoon weg. De NWO won altijd. Hogan is natuurlijk een drol zonder skills, maar hij was gewoon een celeb. Wat ik wel mooi vond waren die idiote koppen en gebaren als er bijvoorbeeld iemand de arena in kwam wandelen waar ze dan 'bang' voor waren. En dan wegrennen :lol:

  De WWF werd hier helaas niet uitgezonden tijdens die WCW periode, maar achteraf was dat wel jammer. De Attitude era met Stone Cold, The Rock, Mick Foley etc was toch wel tof. WWF Attitude de game was ook veel vetter dan die WCW rotzooi als Nitro en Thunder (alleen de N64 WCW's waren goed).
 • WWF is de laatste jaren ook diep gezonken, is die Cena niet de nieuwe posterboy?

  WWF (en WCW) heb ik altijd al als half-nep gezien, maar tussen de gescripte gimmicks als Goldberg zaten wel echt goede atleten als Steve Borden.
  Ik heb het enkel gevolgd in de jaren van Sky Channel met Andre the Giant, Jake the Snake en Hulk Hogan. De onthulling dat alles nep was als kind zijnde deed me nog meer pijn dan het allang dood zijn van onze grote goedheiligman. Kon er toen al niet meer naar kijken.

  Oke, het dwaalt wat af van het topic, maar de mensen die het hardst roepen dat showworstelen nep is (en dat zijn er nogal wat)nemen het veel te serieus. Ik heb 1 stelling voor ze, 1 die ik al heel lang gebruik, en dat is showworstelen niet 'nep' is maar scripted. Net als al die films en tv-series waar hartstochtelijk bij wordt meegeleefd door de halve planeet. Zie het als theater, maar dan met een heel simpel verhaal en met als helden en slechterikken ultra-musculaire patsers die blessures riskeren met crashes door tafels en sprongen van ladders. (ik negeer hier voor het oratorische gemak even de shitload aan saaie sluggy matches)

  Natuurlijk bezit de wwe nooit het acteertalent van een goede dramaserie en heb ik veel aan te merken op het gebrek aan charisma van de nieuwe characters die worden gepushed de laatste jaren. Toch blijf ik gevoelig voor de charme van showworstelen, ook omdat toen ik erachter kwam dat het scripted was dit niet als een schok voor me kwam. Ik was tenslotte een jaar of 16 toen ik het begon te kijken en ik zag wel snel dat die punches soms wel erg opzichtig langs de hoofden vlogen. Misschien hielp die neppigheid juist wel mee dat ik en vrienden er toch dol op waren. Bekijk bijvoorbeeld die speeches van Hogan in de WCW; ik lig nog steeds plat als ik hem brullend hoor vertellen dat hij het krachtigste wezen op aarde is.


  Wat ook mee hielp was dat er goede worstelgames waren, zoals Smackdown en No Mercy. Ik denk dat we hieraan nog wel meer tijd hebben besteed dan aan het kijken van worstelen zelf. Vooral de create-a-wrestler was bij ons geliefd. Om je met liefde gecreerde eigen bizarre worstelaar te zien opkomen was en is echt priceless.

  Niet dat ik nu nog veel wrestlinggames speel of wwe kijk heel actief volg, want vanaf 2005 tot een paar maanden geleden heb ik de wwe nauwelijks gevolgd, wat ook kwam door teveel wins van HHH, teveel Randy Orton en vooral teveel John Cena. Ook mijn vrienden kijken het veel minder. Life goes on, en zelf vond ik K-1 veel interessanter. Maar ik zei het al eerder, gevoelig voor de charme van showworstelen ben ik nog steeds. En voor iemand als ik
  die zacht gezegd weinig heeft met Cena is dit een mooie tijd om weer wwe te gaan kijken, met The Rock weer terug in de ring en CM Punk als meest interessante en charismatische personage sinds tijden.

  Het is een aardig lapje tekst geworden, een biechtje bijna, maar je moet toch wat in dit topic nu de K-1 op zn gat ligt. Ik ben benieuwd of hier nog meer mensen een vergelijkbaar zwak hebben voor showworstelen. :)
 • OMG?!! Fedor sucks! Yeah right! Hoe kan je zo'n MMA legende neersabelen. Inderdaad wat een kneus zeg…
 • Dana White?

  http://www.huffingtonpost.com/2012/01/0 ... 83955.html

  Hij heeft een kneus-attitude.
 • Ben ik met je eens. Het is de WWF van 2012.
  Doe je daar UFC niet een beetje tekort mee? Laat het UFC-fans niet horen. <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  Het komt een beetje door de programma's en het hele Dinobots sfeertje ("Me Grilock, does not like you";) en Dana White. Om de één of andere reden trek ik die gast niet.

  Het zal Badr's laatste wedstrijd zijn (mocht er nog een GP dit jaar komen zal hij hier ook nog aan deelnemen btw). Hierna gaat hij zich volledig op boksen richten en verhuisd daarvoor naar de states. Zelf vind ik het jammer. Vele vinden hem helemaal niks maar ik kon de charismatische kickbokser wel waarderen.

  Jammer dat hij gaat boksen, trappen kon hij juist zo goed! Net als anderen vind ik Hari overkomen als een arrogante eikel, maar wel eentje met veel talent.
  Met een Hari heb je gewoon een haat liefde verhouding. Net als zo'n Abidi in het verleden. Hoe vals deze gast speelde :lol: Die pot tegen Jerome Le Banner toen, man man man… Check dat hoofd van Le Banner dan ook op een gegeven moment.

  WWF is de laatste jaren ook diep gezonken, is die Cena niet de nieuwe posterboy?

  WWF (en WCW) heb ik altijd al als half-nep gezien, maar tussen de gescripte gimmicks als Goldberg zaten wel echt goede atleten als Steve Borden.
  Ik heb het enkel gevolgd in de jaren van Sky Channel met Andre the Giant, Jake the Snake en Hulk Hogan. De onthulling dat alles nep was als kind zijnde deed me nog meer pijn dan het allang dood zijn van onze grote goedheiligman. Kon er toen al niet meer naar kijken.
 • WWF is de laatste jaren ook diep gezonken, is die Cena niet de nieuwe posterboy?

  WWF (en WCW) heb ik altijd al als half-nep gezien, maar tussen de gescripte gimmicks als Goldberg en Hogan zaten wel echt goede atleten als Steve Borden.

  UFC was nog wel cool toen het opkwam, maar tegenwoordig… Sowieso is die Dana White een kneus.
 • Ben ik met je eens. Het is de WWF van 2012.
  Doe je daar UFC niet een beetje tekort mee? Laat het UFC-fans niet horen. :)

  Het zal Badr's laatste wedstrijd zijn (mocht er nog een GP dit jaar komen zal hij hier ook nog aan deelnemen btw). Hierna gaat hij zich volledig op boksen richten en verhuisd daarvoor naar de states. Zelf vind ik het jammer. Vele vinden hem helemaal niks maar ik kon de charismatische kickbokser wel waarderen.

  Jammer dat hij gaat boksen, trappen kon hij juist zo goed! Net als anderen vind ik Hari overkomen als een arrogante eikel, maar wel eentje met veel talent.
 • Ben ik met je eens. Het is de WWF van 2012. De pot van Lesnar tegen Overheem was ook een suffe btw, maar dat was niet de schuld van Overheem, maar de halve Lesnar. Deze kampt al een tijdje met lichaamsklachten.

  28 januari een leuke pot; Badr Hari VS Gokhan Saki
  Fanservice jawol!
  Het zal Badr's laatste wedstrijd zijn (mocht er nog een GP dit jaar komen zal hij hier ook nog aan deelnemen btw). Hierna gaat hij zich volledig op boksen richten en verhuisd daarvoor naar de states.
  Zelf vind ik het jammer. Vele vinden hem helemaal niks maar ik kon de charismatische kickbokser wel waarderen.
 • Ik vind de UFC een stel idioten, gasten als die Rampage Jackson enzo… heb er weinig mee. Het mist het respect en de finesse van K1.

  Overeem begon die Lesnar gewoon verrot te schoppen, niks grondgevechten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren