1. Klingon opera: 9-12 September in Den Haag

Re: Klingon opera: 9-12 September in Den Haag

Haha, dat is awesome! Is cosplay welkom? 8]
 • Haha, dat is awesome! Is cosplay welkom? 8]
 • Beelden op Hart van Nederland, BBC en NBC:

  http://www.hartvannederland.nl/nederlan ... rek-opera/

  http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-11265311

  http://today.msnbc.msn.com/id/26184891/ ... 6#39096996
 • De premiere van 'u' deze vrijdag is bijna uitverkocht. Reserveren kan nog snel via kassa@zeebelt.nl of voor de andere dagen! 9, 11 & 12 sept in Zeebelt.
 • Update: Marc Okrand, uitvinder van de Klingon taal zal bij de premiere op 10 september als speciale gast aanwezig zijn!
 • Chewbacca en gare robot drones not welcome, neem ik aan. <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Dat zou vet zijn! En dan een dikke vechtpartij zoals in Fanboys :lol:
 • Chewbacca en gare robot drones not welcome, neem ik aan. :P
 • Haha, dat is awesome! Is cosplay welkom? 8]

  Jazeker! Een aantal Duitse "Klingons" hebben al laten weten dat ze in vol ornaat langs gaan komen, is allemaal meer dan welkom.
 • Zeebelt.. Leuk lekker klein schalig :)
 • lolwut

  Maken Star Trek ubernerds tegenwoordig ook al musicals in Klingon? :lol:
 • Euh…

  Say what now?
 • Van 9-12 september 2010 zal er een authentieke Klingon opera opgevoerd worden in Theater Zeebelt in Den Haag.

  Dit is wellicht interessant voor de Star Trek fans onder ons, maar de voornaamste doelgroep is natuurlijk de Klingons zelf. Daarom is op 19 april met de radiotelescoop in Dwingeloo door de meest vooraanstaande expert op het gebied van de Klingontaal, Marc Okrand, een uitnodiging gestuurd naar Kronos (Qonos), de thuiswereld van de Klingons. Inmiddels zijn er al een aantal enthousiaste reacties binnen, dus er zal in september ook een Klingon afvaardiging aanwezig zijn in het publiek.

  Over de opera:

  'u' is de allereerste authentieke Klingon opera op aarde, gemaakt door Floris Schönfeld.

  ‘In de harten van de Klingon sluimert een machtige muzikale kracht. Het geluid van twee synchroon kloppende Klingon harten heeft eens de goden en het universum vernietigd, maar ook een nieuwe, eervolle wereld geschapen’.

  Het is dit exotische geluid, het oergeluid van een schepping, waar de opera ‘u’ op jaagt. De Klingon zijn een krijgersvolk die bekend staan als grote opera liefhebbers. De jonge kunstenaar Floris Schönfeld is de initiator en regisseur van ‘u’. Hij heeft een jaar lang grondig onderzoek gedaan naar de Klingon muziek theorie en ontwikkelde zo in samenwerking met verschillende experts authentieke Klingon instrumenten. Ook heeft hij het Klingon Terran Research Ensemble (KTRE) opgericht, een muzikaal ensemble dat authentieke Klingon muziek uitvoert.

  De opera gaat over Kahless de onvergetelijke, de eerste keizer van het Klingon rijk. Het Klingon Terran Research Ensemble voert ‘u’ met Klingon instrumenten op authentieke Klingon wijze uit. De muzikanten voeren een muzikale strijd om de hoogste eer. Pln’a'jach, de Meester van de Schreeuw beslist.

  Meer info:

  http://www.u-theopera.org
  http://facebook.com/u.the.opera (hier ook regelmatig updates door de regisseur)

  Uitnodiging naar Kronos: http://www.youtube.com/watch?v=JDHHqhS7P5U
  'u' op FedCon: http://www.youtube.com/watch?v=eqoeRn9um3Y

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren