1. Kunstbende; De wedstrijd voor creatief jong talent!

Re: Kunstbende; De wedstrijd voor creatief jong talent!

wat had je dan ingezonden?
 • wat had je dan ingezonden?
 • Agree,
  Was heel kut geregeld allemaal. En er zaten gewoon tekeningen bij die je normaal bij een inkleur-wedstrijd bij de super ziet ofzo.
  Ik mocht waarschijnlijk niet door omdat mijn concept niet goed was, maar technisch gezien was de tekening volgens mij toch wel dik OK in vergelijking met de rest.
 • Kunstbende is kut. Ze hebben mijn tekeningen gewoon weggeflikkerd. Ik wist niet wanneer ik ze op moest halen. Ik mailen: 'Ja alles is al weggegooid'

  NOU MOOI IS DAT
  En het is vooral leuk voor jongere mensen. Niet als je serieus iets wilt
 • damn, vet mooie schilderijen bij ons in de kunstcentrum! ik heb geen schijn van kans!!
 • Hey jongens & meisjes er komt niuwe kunstbende!! Met de thema Droom
 • Ff denken hoor… Je hebt een thema natuurlijk, en daar moet je dan wat op verzinnen… Dan moet je je inschrijven, en iets fabriceren… Dat moest je dan daar naartoe brengen, waar het gehouden werd, en dan werd alles opgesteld enzo (In geval met beeldende kunst e.d.), en dan moest je naar de prijsuitreiking komen… Maar die heb ik die 2 keer niet meegemaakt… :P

  Hoe bedoel je commercieel? :s
 • Cool!
  Wat moest je dan allemaal doen?
  Was het vrij commercieel?

  btw,
  @naru: doe mee joh, zoals je al zei; het laatste jaar. Grijp je kans :)
 • Kheb 2 keer meegedaan, een keer met beeldende kunst, een of ander gedrocht gemaakt, en (gooooh) niet gewonnen, en de andere keer had 'n vriendin gevraagd om iemand te vervangen die ziek was… Maar goed, toen had zij de derde prijs (In Zaandam) gewonnen… (Niet door mij, ik had het verkloot… :P)

  Ik weet niet of ik nog een keer mee zou willen doen eigenlijk… Dit is wel 't laatste jaar dat ik nog kan meedoen… :s Hmmm…
 • Ik heb vorig jaar meegedaan met een band waarin ik toen speelde. Was wel leuk hoor. Maar dit jaar doe ik niet mee.
 • Huh?, Wie wat hoe waar?
  Kunstbende: ontdekking, ontwikkeling & ontmoeting

  Ontdekking
  Jongeren willen ontdekken en ontdekt worden. Zij willen weten hoe het is om op een podium te staan voor publiek, hoe een verhaal klinkt als het voorgelezen wordt en hoe bijvoorbeeld een zelfgemaakte film er op een groot scherm uitziet. De Kunstbende biedt de professionele faciliteiten en de ambiance die hiervoor nodig zijn.

  Jongeren kunnen ook ontdekt worden door wie talent zoekt. De Kunstbende functioneert dan als eerste stap op weg naar misschien wel een professionele carrière in de kunsten. Andere jongeren ontdekken juist door de Kunstbende dat zij veel plezier ontlenen aan cultuur maar dat zij zelf geen ambities hebben op dit terrein en liever toeschouwer worden. Vaak gaat het bij de Kunstbende om jongeren die niet eerder actief met kunst bezig waren.

  Ontwikkeling
  Jongeren willen zich ontwikkelen. Vaak zijn zij ervan overtuigd dat ze talenten hebben maar weten niet hoe die naar buiten gebracht kunnen worden. De Kunstbende biedt de mogelijkheid om enkele stappen te zetten in die ontwikkeling door het aanbieden van workshops, coachingsmogelijkheden, een trainingsweekend en door het doorverwijzen naar andere initiatieven, het geven van informatie en het organiseren van projecten.

  Ontmoeting
  Jongeren willen graag andere jongeren ontmoeten die zich ook met cultuur bezighouden. Vaak gaat dat om jongeren met dezelfde culturele voorkeuren. Bij de Kunstbende vindt deze ontmoeting plaats. Behalve gelijkgestemden zijn er echter ook jongeren met andere culturele interesses aanwezig. Hiermee wordt een evenement van de Kunstbende ook een kennismaking met andere culturele disciplines en stijlen. De Kunstbende biedt een professioneel georganiseerde omgeving om deze ontmoetingen te laten plaatsvinden.

  Alle jongeren
  De Kunstbende richt zich op álle jongeren van 13 tot en met 18 jaar met potentiële interesse in kunst en cultuur. Dit gebeurt onder meer door de aandacht vooral te richten op scholen, jongerencentra en buurthuizen waar jongeren te vinden zijn. Uiteindelijk is een grote diversiteit aan jongeren terug te vinden bij de Kunstbende: hoog en laag opgeleid, autochtoon en allochtoon, jongens en meisjes uit alle denkbare subculturen en met alle denkbare culturele voorkeuren.

  Alle vormen van cultuur
  De Kunstbende omvat alle vormen van (jongeren-)cultuur. Dit betekent dat jongeren de gelegenheid krijgen om hun eigen visie op cultuur uit te dragen. Vanzelfsprekend betekent dit dat er ruimschoots tijd en plaats beschikbaar is voor muziek en dans. Tegelijkertijd wil de Kunstbende vormen van cultuur die minder mainstream zijn door meer jongeren laten beoefenen en bekijken.

  Alle delen van Nederland
  De kracht van de Kunstbende is voor een aanzienlijk deel gelegen in haar bereik door heel Nederland. Naast een ondersteunend landelijk bureau kent elke provincie een eigen Kunstbende-afdeling. In elke provincie is de Kunstbende dus georganiseerd binnen de context van de infrastructuur van die provincie. De werkwijze qua werving van jongeren en praktische organisatie van de evenementen past steeds in de structuur van de betreffende regio. De regionale organisatoren beschikken over een uitgebreid netwerk en staan dicht bij de jongeren met en voor wie zij werken.

  De regionale organisatoren van de Kunstbende wedstrijd beperken zich niet tot het feitelijk organiseren van de voorronde. Zowel in de aanloop naar dat evenement als erna wordt een breed scala aan activiteiten georganiseerd voor en met jongeren. Dit zijn bijvoorbeeld tournees met winnaars langs provinciale podia, workshops, projecten met schoolklassen en kunstenaars en acties op pleinen en bij andere culturele evenementen.

  bron: www.kunstbende.nl

  Prijzen:
  Wat kan je nou winnen als je met de Kunstbende meedoet?

  First of all…..

  DE BRONZEN, ZILVEREN EN GOUDEN SPOTLIGHTS!!!

  En verder een hele berg prijzen die varieren van optredens, vrijkaarten en abonnementen tot masterclasses en opleidingstrajecten. Maar laten we vooral niet vergeten: eeuwige roem zal je ten deel vallen…

  Mischien hebben jullie de reclame gezien,
  zelf wil ik ook nog graag meedoen als ik er tijd voor heb.
  Ik zou dan aan: expo (bv. kunst; schilderijen, tekeningen, etc) en film mee willen doen.

  Zijn er nog meerdere geintresseerden hier?
  Waar zouden jullie dan aan mee willen doen?
  Wat vinden jullie ervan?
  Zijn er mensen die er ervaringen mee hebben?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren