1. Laatste Album (review topic)

Re: Laatste Album (review topic)

Als ik die plaat op zet dan vliegt de tijd voorbij :D. Maar heb het wel heel erg veel gedraaid ja :D. 471 plays in your library.
 • Als ik die plaat op zet dan vliegt de tijd voorbij :D. Maar heb het wel heel erg veel gedraaid ja :D. 471 plays in your library.
 • 38 keer in een week :| Ik zou die plaat al lang helemaal zat zijn al was het het beste album ooit.

  Ik heb al moeite om dit album in een keer in zijn totaliteit te luisteren. Het begin is natuurlijk geweldig met het fantastische Montezuma en het imo prachtige Sim Sala Bim. Rond het titelnummer begint het me echter toch wat tegen te staan, wat dan weer gered wordt door het sterke instrumentale The Cascades, die een iets afwisselendere tweede helft inluidt. Dat komt echt precies op tijd.

  Het zijn hele sterke nummers, maar het is moeilijk in een keer te slikken. Wat dat betreft een ander verhaal dan de eerste plaats die prettig wegluistert, maar waar wel een aantal mindere songs tussen zitten.

  Ik denk echter dat het een kwestie van tijd is voordat ik het album in een ruk helemaal uit kan zitten zonder dat ik zin krijg om iets anders op te zetten. De individuele nummers zijn nou eenmaal heel goed.

  Ik denk dat dit album best kan uitgroeien tot AOTY, maar het heeft nog wat tijd nodig. Laat ik het voorlopig een 8.5/10 geven
 • Fleet Foxes - Helplessness Blues

  Ik heb het album nu zo'n 38 keer beluisterd. En ik moet zeggen ik vind het geweldig! Het is wel wat moeilijker te behappen dan het eerste album, dat qua klank toch wat blijer over komt. Neemt niet weg dat dit minstens net zo'n fantastisch album is. Gelukkig hebben ze niet precies het zelfde trucje opnieuw gedaan. Het is gewoon net iets anders. Je hoort nadrukkelijk andere instrumenten opkomen in sommige nummers. De elektrische gitaar is wat naar de achtergrond geschoven (helemaal weg?). Veel met de akoestische gitaar.

  Het zijn gewoon 12 prachtige nummers. De nummers vullen elkaar aan en het voelt echt als een album. Robin Pecknold heeft nog steeds een fenomenale stem. Voor de rest doet de plaat eigenlijk gewoon helemaal niks fout. Gewoon weer heel erg goed. Prachtige melodieën en teksten. Enige nummer dat iets minder is dan de rest, maar als nog heel goed is Sim Sala Bim. Mijn favoriete nummers zijn:

  - Helplessness Blues
  - The Shrine / An Argument
  - The Plains / Bitter Dancer

  Wat opvalt is dat sommige nummers gewoon wat meer pit hebben (ondanks de minderheid van de elektrische gitaar). Robin zingt soms ook wat rauwer en ik moet zeggen dat pakt goed uit. Gelukkig staan die hele rustige en minimalistisch nummers er ook op. Enige wat ik wel mis ten opzichte van het vorige album zijn de gitaar solo's.

  Maar goed fantastisch album grote kandidaat voor album van het jaar.


  9,3/10
 • Zeker doen :) ! Dan ga ik Spirit Of Eden wat grondiger bestuderen :) !!
 • Beter dan Laughing Stock?
  Aan die ben ik nog niet toegekomen. Ik luister nu vooral veel Colour of Spring en Spirit of Eden. Lees over Laughing Stock iets minder positieve verhalen (lees: meer verdeelde meningen), dus ga die pas wat uitgebreider luisteren als deze twee echt volledig zijn ingedaald.
 • Beter dan Laughing Stock?
 • Talk Talk - Spirit of Eden
  Pas kort geleden ontdekt, vanmiddag voor een prikkie opgepikt in de Plato. Het is misschien niet een van de toegankelijkste albums ooit, maar ik was gelijk verkocht. Het begint heel vaag met wat instrumentale zooi, waaruit het schitterende openingsnummer The Rainbow voortvloeit. Dan weer wat onherkenbare instrumentale klanken tot je heel duidelijk het begin van Eden hoort, waar een paar heerlijke uitspattingen in zitten. Zo vloeit het hele album in elkaar over, het sust je tussendoor soms in een trance, waarna je aandacht weer volledig opgeeist door het volgende briljante nummer.

  Er staat werkelijk geen zwak nummer op, wat het voor mij een van de beste albums ooit maakt. De tijd moet nog leren hoe dit album zich kan meten met mijn favoriete albums als OK Computer, Blood on the Tracks en Yankee Hotel Foxtrot, maar ik vermoed dat Spirit of Eden zeker in dit rijtje past en misschien wel uit kan groeien tot mijn absolute favoriet.

  Ik zet hoog in en geef dit album gewoon een 10/10
 • Ik zat hier ook over na te denken. We misten hier een topic waar je ongedwongen kon praten over elk album wat je maar wilt. Top :]
 • We hebben hier op IGF een topic voor de laatste films die je hebt gekocht op blu-ray en DVD. We hebben ook een topic voor de laatste film die je hebt gezien en de daar bijbehorende reviews. We hebben hier op IGF een laatste CD topic, daar worden echter geen reviews geplaatst over desbetreffende albums. Nou leek het me een goed idee om daar een topic over te openen. Dus plaats hier je mening in een review vorm over het laatste muziekalbum wat je hebt beluisterd. Maakt niet uit of je het gedownload, CD of Vinyl hebt gekocht. Ik als topicstarter zal beginnen.

  DeWolff - Orchards / Lupine (2011)

  Nieuwste van de Nederlandse band DeWolff en het klinkt geweldig. Deze plaat zou zo uit de jaren 60/70 kunnen komen. Heerlijk psychedelisch, maar toch ook veel bluesrock wat je er in terug hoort. Duurt bijna een uur, maar verveeld geen moment. Er staan een aantal nummers die lang duren, maar dat past geheel bij de lengte van het album. Voor de rest doet de band eigenlijk vrij weinig fout op dit album.

  Ook is het Hammond orgel lekker duidelijk aanwezig en dat doet je nog meer terug denken aan vroeger. Al met al een hele goede prestatie van een Nederlandse band en het nummer The Pistol dat bijna 10 min duurt is absoluut geweldig. Het gitaarspel op dat nummer is van een hoog niveau. Voor mij tot nu toe de beste plaat van 2011.

  8,5/10
 • Spirit of Eden = win.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren