1. Le Dakar

Re: Le Dakar

Volg het niet actief, maar ik heb wel een aantal stukken gezien. Echt bizar dat er mensen omkomen in de race. Verder vind ik het wel tof om te zien hoe sommige wagens langzaam uit elkaar vallen, en hoe ze daar 's avonds en 's nachts mee bezig zijn om het te repareren.
 • Volg het niet actief, maar ik heb wel een aantal stukken gezien. Echt bizar dat er mensen omkomen in de race. Verder vind ik het wel tof om te zien hoe sommige wagens langzaam uit elkaar vallen, en hoe ze daar 's avonds en 's nachts mee bezig zijn om het te repareren.
 • Elke dag om 18.00 uur en rond half elf is er een samenvatting op RTL 7. ;)
 • Op zich heel tof. Maar voor mij heeft het nogal een groot Tour de France gehalte. Elke dag moet je het volgen en het is saai om live te kijken. Maar elke dag een samenvatting zou erg nice zijn.

 • Ieder jaar kijk ik ernaar uit: Le Dakar.

  De Dakar-rally is een rally voor auto's, vrachtwagens, quads en motoren die jaarlijks wordt gehouden in de maand januari. De rally wordt gereden door de Zuid-Amerikaanse woestijn. De rally is ook bekend onder zijn oude naam Parijs-Dakar. Vanaf 2009 tot heden wordt de Dakar-rally gehouden in Argentinië en Chili.

  De naam verwijst naar de Senegalese hoofdstad Dakar, die tot 2008 ieder jaar aangedaan werd, meestal als finishplaats. Oorspronkelijk voerde de rally van de Franse hoofdstad Parijs naar Dakar, en heette daarom Parijs-Dakar. Later kwamen ook andere startpunten, en in 2009 werd de hele rally naar Zuid-Amerika verplaatst, met start en finish in Buenos Aires.

  De rally staat bekend om zijn grote uitdaging voor de coureurs, helaas komen er zelfs mensen om tijdens deze rally.

  Verbaasd was ik toen ik geen topic over dit onderwerp kon vinden, terwijl het toch redelijk bekend is. Volgen jullie deze rally, en wat vinden jullie ervan?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren