1. Leeftijd van animé & manga karakters

Re: Leeftijd van animé & manga karakters

Great teacher is wel heel seksistisch:p


Valt reuze mee hoor <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />
Het behoort tot een comedy en naar mijn mening net geen echi ^^

Serieus, het is echt wel een echhi. Bij de meeste ecchi gevallen zie je alleen pantyshots e.d. Bij GTO ging het wel verder, tot lol tot vernedering :lol:
 • Great teacher is wel heel seksistisch:p


  Valt reuze mee hoor <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />
  Het behoort tot een comedy en naar mijn mening net geen echi ^^

  Serieus, het is echt wel een echhi. Bij de meeste ecchi gevallen zie je alleen pantyshots e.d. Bij GTO ging het wel verder, tot lol tot vernedering :lol:
 • Great teacher is wel heel seksistisch:p


  Valt reuze mee hoor :D
  Het behoort tot een comedy en naar mijn mening net geen echi ^^
 • Great teacher is wel heel seksistisch:p
 • Tjsa. het is perverser dan Nederlandse tekenfilms maar het stoort me niet zo. Het was toch ook zo dat japanners verlegen zijn en dus hun fantasiën in vieze boekjes 'afreageren' en dat anime's (deels) daarop gericht zijn? Echt erge voorbeelden zijn de Eiken girls natuurlijk maar zoals die meid die in een maid pak zit is nog redelijk natuurlijk.

  En de dat de superhelden jong zijn is misschien omdat dat hipper is? Ik wil zelf ook liever een jonge gast zien dan een ouwe of volwassen lul die de dag redt.

  HE IS MY MASTER
  wat zou jij ervan vinden als dit je 14-jarige zus was ^_^
  Sister complex. :7 :lol:
 • Die leeftijden moet je met een korreltje zout nemen. Zo zijn er ook voorbeelden die exact het tegenovergestelde zijn van de voorbeelden in jouw post:


  Ichigo Morino (Onegai Teacher), 21 jaar. Ze heeft 6 jaar in coma gelegen, dus ze ziet er nog uit als een 15 jarige (uhuh -_-).

  Er zijn nog talloze verdere voorbeelden die ik nu niet aanhaal. Je kan wel zeggen dat men graag speelt met de leeftijden.
 • Leuke intro, eerlijk gezegt vind ik het niet zo erg. Er zijn veel anime waar de hoofdkarakters gewoon kinderen met een leeftijd van 15 of 16 jaar. Alleen het probleem is met zulke leeftijden, is dat je altijd met min of meer dezelfde situatie te maken krijgt. Zoals cliche gevallen met domme twijfels of akties die leiden tot grote gevolgen, verliefheid en ga zo maar door. Over de ecchi geval, Japan is de grootste lolicon land, dus het verbaasd mij ook niet dat de karakters heel jong eruit zien. Het spreekt waarschijnlijk ook de grootste doelgroep aan en bovendien zien de meeste Aziatische vrouwen een stuk jonger uit, dan dat ze daadwerkelijk zijn =]
 • Ik wil in dit topic discussieren over de verschillende leeftijden van anime en manga-karakters. De doelgroep is meestal toch kinderen, en makers proberen hun karakters toch een beetje met de doelgroep te identificeren: dus krijgen we meestal een kind in de hoofdrol, een hero. Maar om diepgang in het verhaal te krijgen moet die hero(es) toch iets speciaals hebben. Voorbeeld:

  BLEACH
  Toen ik voor het eerst Bleach keek zag ik een nogal logge jongeman genaamd Ichigo (haha, en dat voor zo'n stoere jongen…) en hij stelde zichzelf voor: Ichigo, 15 jaar. o_0
  [size=1]Yup, impossible dat je 15 bent…[/size]


  Nu iets heel anders… Ecchi! Spreekt voor zich denk ik; kleine meisjes die wel heel veel inhoud hebben.

  HE IS MY MASTER
  Een 14-jarige meid die in een maiden pak in een villa moet werken van een 14-jarige miljonair… Ik weet het, het is allemaal pure fan-service maar wat zou jij ervan vinden als dit je 14-jarige zus was ^_^
  [size=1]Izumi en haar krokodil Pochi… Dit is een gebruikelijke scene in de serie,
  maar dan niet alleen met de krokodil maar met een otaku en een yuri-meisje
  in haar huis en een horde Izumi-internet-fans![/size]


  GREAT TEACHER ONIZUKA
  [size=1]
  14-jarige meisjes pesten leeftijdgenoot + 14-jarige photoshopper edit een foto[/size]

  Nu heb ik van iemand gehoord dat Japanners over het algemeen eerder volwassen zijn, of het random gezegd is weet ik niet maar het zou kunnen, maar is dit niet heel erg?
  Tja, het is allemaal voor het vermaak maar ik vind dat de leeftijden soms heel erg ongelukkig gekozen zijn; Ichigo had toch makkelijk 20 kunnen zijn, Izumi en andere schoolmeisjes is acceptabel omdat dit al sinds de eerste manga zo is maar de scholieren van GTO is dan weer net iets te veel van het goede.

  Een goed voorbeeld van een anime met betere gekozen leeftijden is Love Hina. Naru (current ava), is op dat moment 18. Maarja, dan heb je weer Motoko die op deze afbeelding maar … 15 is -_-;  Wat vinden jullie? (Ugh, waarom heb ik dit uberhaupt geschreven O_o )
 • mh… okay er zijn wel af en toe van die momenten maar dat zijn er maar niet zo veel hoor d8 ik :D
 • De anime is redelijk gematigd… de manga gaat behoorlijk wat verder (zoals je hierboven kan zien).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren