1. Linkse activist doodgeschoten in Nijmegen

Re: Linkse activist doodgeschoten in Nijmegen

Ik kijk hier nog amper van op… o_0 :S
 • Ik kijk hier nog amper van op… o_0 :S
 • Ik hoef voortaan geen Rtl Nieuws te volgen , ik lees het belangrijkste wel hier op het forum :)
 • Nu niet meer dus
 • Vrijheid van meningsuiting? Zeg maar gedag :(

  Ik vind het wel eng. Is namelijk angstaanjagend dichtbij. In dezelfde straat ging ik altijd naar een stripboekenzaak en af en toe poolen…..
 • tsjah, het gaat de verkeerde kant op…
 • DIT IS DUS NOG EEN VOORBEELD VAN ZINLOOS GEWELD ,,HET GAAT SOCIAAL STEEDS SLECHTER MET nED

  Grammaticaal wordt het er ook niet beter op.
 • Verschrikkelijk inderdaad. Zo erg dat mensen tegenwoordig neer worden geschoten om wat ze verwoorden.

  Het enige waar we misschien over kunnen discussieren is of het geweld dan ook tegen links georienteerde personen gericht zal worden. Verbeter me als ik het fout heb, maar voor mijn idee werd het geweld, of de bedreigingen, voornamelijk gericht aan rechts mensen (Pim. v Gogh, Verdonk, Hirsi Ali… you get the point).

  Maarja dat wil natuurlijk ook niks zeggen.
  (moeilijk om iets te vinden om over te discussieren idd ;/ )
 • Tis wat.

  Valt hier over te discussieren eigenlijk? Ik denk dat iedereen hetzelfde standpunt heeft.

  Maar goed, ik geef het topic even de kans om uit te monden in een discussie.
 • Sigh, wederom onnodig en nutteloos.
  Begrijpen zal ik het nooit, of dit nu om een politieke aanslag of 'simpel' zinloos geweld gaat.
 • DIT IS DUS NOG EEN VOORBEELD VAN ZINLOOS GEWELD ,,HET GAAT SOCIAAL STEEDS SLECHTER MET nED
 • Politiek activist doodgeschoten in Nijmegen

  Gepubliceerd op woensdag 16 november 2005

  In Nijmegen is de plaatselijk bekende politieke activist Louis Sévèke doodgeschoten. Dat hebben bekenden van het slachtoffer en de politie in de nacht van dinsdag op woensdag bevestigd.
  De extreemlinkse Sévèke werd in de Van Welderenstraat in het centrum met twee schoten om het leven gebracht. Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekend. Mogelijk gaat het om een politieke moord.

  Politiek activist
  Sévèke liep rond half tien door de straat toen plotseling een schutter tevoorschijn kwam. Het is niet duidelijk of het om moord met voorbedachte rade gaat. Een woordvoerster van de politie wilde of kon daar nog niets over zeggen. Technisch onderzoek moet nog meer duidelijkheid geven over de toedracht van de schietpartij. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden. De politie doet woensdag buurtonderzoek.

  Het 41-jarige slachtoffer was een extreemlinkse activist die al geruime tijd bekendheid genoot in Nijmegen als strijder tegen onrecht dat met name door de politie zou zijn aangedaan. Hij richtte de werkgroep Steunpunt Informatiedienst Politie Nijmegen (SIP Nijmegen) op.

  BVD-dosiers
  Deze werkgroep heeft in het verleden met succes talloze processen gevoerd tegen het onnodig bijhouden van dossiers van politiek actieve mensen door wat toen nog de Binnenlandse Veiligheids Dienst (BVD) heette. Onder meer door inspanningen van SIP Nijmegen hebben in de jaren negentig veel mensen inzage gekregen in gegevens die de BVD over hen had bijgehouden en die hen parten speelden bij sollicitaties.

  Sévèke leidde ook de Werkgroep Klachten Politieoptreden (WKP). Deze werkgroep bestreed de wettelijk onjuiste behandeling van arrestanten. De werkgroep kwam onlangs nog in het landelijke nieuws door een klacht over het tijdens protestacties aanhouden van mensen die geen identiteitsbewijs bij zich hadden.

  Anti-Verdonk
  Het slachtoffer onderhield veel contacten met andere activisten in Nijmegen. Hij kwam geregeld in woonwerkpand De Grote Broek. De politie viel de afgelopen dagen meerdere keren bij dit gebouw en andere actiepanden in Nijmegen binnen wegens het tonen van posters tegen het beleid van minister Rita Verdonk van Integratie.

  Vrienden van het slachtoffer hebben geschokt gereageerd op de gebeurtenis. Zij zijn volgens zegslieden kort na de schietpartij bijeen gekomen op drie verschillende plaatsen in Nijmegen waar de man vaak kwam, onder andere bij Sévèke's woning in de Nijmeegse wijk Bottendaal.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren