1. LPF, is het een grap?

Re: LPF, is het een grap?

Tjah, niet omdat Femke Halsema Geert Mak zijn pamfletje goed vond. Ik heb verschillende werken van Geert Mak gelezen. Maar als je hem politiek wilt indelen dan is hij een beetje links van het midden met een christelijke ondertoon.
 • Tjah, niet omdat Femke Halsema Geert Mak zijn pamfletje goed vond. Ik heb verschillende werken van Geert Mak gelezen. Maar als je hem politiek wilt indelen dan is hij een beetje links van het midden met een christelijke ondertoon.
 • En Geert Mak is links?

  Vind jij van niet? Tja zo goed ken ik hem ook niet. Maar echt rechts lijkt hij me in ieder geval niet. Maar waar het meer om gaat is, waarop baseert
  Snake Eater dat Groen Links rechts is. Daar ik toch graag wat argumenten voor hebben.
 • LPF was al een grap toen Pim Fortuyn nog leefde, is nu een slechte imitatie van een slechte grap….
 • En Geert Mak is links?
 • Is LPF een grap?
  Ja.


  Sins Pim dood is is er niks meer van de LPF over.
  Iedereen gaat weg of krijgt ruzie.
  Er is trouwens helemaal niks meer over van de politiek in nederland.
  CDA: Hou maar op.. Balkenende.. Slapjanus..
  PvdA: Wouter Bos: Watje..
  Groen Links: Groen Rechts bedoel je.
  SP: .. Allemaal SP stemmen!

  Wil jij even eens gaan uitleggen waarom Groen Links opeens Groen Rechts is? 8|

  Volgens mij heb ik laatst nog femke halsema geert mak horen verdedigen. Dus rechts is groen links in mijn ogen absoluut niet.
 • ik stem nog liever wilders dan ik op sp ga stemmen o_0

  Dat had ik door toen je die ene topic opende over de Euro folder.
 • Weet ik, maar het is het enige wat er overblijft… :'(
 • Stem nee! Stem SP!

  Ik heb het nooit begrepen hoor. Hinderlijke partij.
 • ik stem nog liever wilders dan ik op sp ga stemmen o_0
 • Is LPF een grap?
  Ja.


  Sins Pim dood is is er niks meer van de LPF over.
  Iedereen gaat weg of krijgt ruzie.
  Er is trouwens helemaal niks meer over van de politiek in nederland.
  CDA: Hou maar op.. Balkenende.. Slapjanus..
  PvdA: Wouter Bos: Watje..
  Groen Links: Groen Rechts bedoel je.
  SP: .. Allemaal SP stemmen!
 • Ach als je het mij vraagt heeft LPF inderdaad al zijn potentie al verloren toen Pim Fortuyn doodging. Dit was gewoon zijn partij en als hij de kans had gekregen had hij er misschien iets van kunnen maken. Dat kunnen we nu nooit meer achterhalen. Maar ik geloof dus verder niet dat al die sukkels die er nu zitten ook maar 10% van al zijn ideeën kunnen waarmaken. Deze partij was na de dood van Pim Fortuyn gedoemd te mislukken en dat is nu ook gebeurd. Ze stellen niks (ook/vooral als je naar de peilingen kijkt) meer voor.

  En verder vind ik de trots en goede naam van ons leger eigenlijk niet zo belangrijk. Investeer liever in onderwijs, zorg, wetenschap en milieu.
 • FF wat duidelijkheid over de dienstplicht. In Nederland bestaat het hele militaire apparaat uit vrijwilligers. Sinds 1997 is de dienstplicht opgeschort. Dat betekent dat geen burgers opgeroepen zullen worden om hun dienstplicht te vervullen zolang de veiligheidssituatie dit niet vereist. Dus als Duitsland dreigt ons over een week binnen te vallen, dan wordt iedereen die kan opgeroepen. Tenzij ernstige gewetensbezwaren ingewilligd worden.

  Grondwet:

  Artikel 97
  1. Ten behoeve van de verdediging en ter bescherming van de belangen van het Koninkrijk, alsmede ten behoeve van de handhaving en de bevordering van de internationale rechtsorde, is er een krijgsmacht.
  2. De regering heeft het oppergezag over de krijgsmacht.

  Artikel 98
  1. De krijgsmacht bestaat uit vrijwillig dienenden en kan mede bestaan uit dienstplichtigen.
  2. De wet regelt de verplichte militaire dienst en de bevoegdheid tot opschorting van de oproeping in werkelijke dienst.

  Artikel 99
  De wet regelt vrijstelling van militaire dienst wegens ernstige gewetensbezwaren.
 • maar uhm misschien komen al die verschillende meningen wel doordat zoals jij al zegt uji-tiger dat de kamerleden van de lpf zijn gescheiden met de rest… daardoor komen misschien alleen nog maar de mening van de kamerleden naar buiten.. of zie ik dat verkeerd? ik heb er zelf totaal geen verstand van hoor :)
 • maar als je wil mag het wel :P
 • Dienstplicht 'bestaat' helemaal niet gewoon nog in Nederland. Je krijgt alleen idd als je 16 bent (ik dus ook paar dagen/weken geleden) een brief waarin staat dat mocht de dienstplicht weer ingevoerd worden, je opgeroepen kan worden voor medische keuring en eventueel militaire dienst. Min of meer om duidelijk te maken dat je in het systeem zit voor als die dienstplicht dus eventueel ooit nog eens opnieuw ingevoerd zal worden.

  Met andere woorden, er is momenteel totaal geen sprake van dienstplicht.
 • dienstplicht bestaat gewoon nog in nederland…

  op je 16e krijg je een brief daarover. daarin staat dat dienstplicht bestaat mar non-actief is momenteel, maar ze kunnen ons gewoon oproepen als ze willen…

  en dat krijg je al op je 16de want :S ?..
 • ik heb me een beetje zitten te verdiepen in deze partij (vanwege een PO Maatschappijleer, moet ik deze partij vertegenwoordigen). En wat me opvalt is dat deze partij eigenlijk nergens opslaat… een en al tegenstellingen..

  Bijvoorbeeld, de dienstplicht voor 2 jaar weer invoeren….MAAR ze willen ook de lucht- en landmacht afschaffen. Maar, terwijl ze dit willen, willen ze ook een gevechtsvliegtuig van 30 miljard kopen.
  Ja, dat is ook niet zo heeeeel vreemd. Een hoe groot percentage van het leger is nou ook echt actief? Natuurlijk moet je wel een beetje extra eenheden hebben enzo. Maar als 80% van je leger nooit weg gaat en je eigenlijk dubbel hebt, kost het alleen maar geld. Daarom kan je best zeg maar alleen de marine overhouden. Die hebben ook lucht en land eenheden. Vind ik niet zo heel dubbelzinnig ofzo. En dat ze mee willen doen met nieuwe technieken is ook niet zo heel vreemd. Het Nederlandse leger staat op dit moment in vrij hoog aanzien over de hele wereld. Ook door landen als Amerika enzo. En als je dat aanzien nog wil houden, moet je wel vernieuwen.

  of deze… ze willen het aantal basisscholen in NL reduceren (en nogal wat ook)… maar dan willen ze wel dat alle basisscholen binnen loop en/of fietsafstand zijn, voor de leerlingen.
  Heb ik nog nooit gehoord. Aub een bron als je dit soort dingen beweert.

  Of dan willen ze de hoeveelheid ambtenaren verlagen (vanwege het geld), maar dan willen ze de hoeveelheid politieagenten in ons land weer verhogen (wat volgens mij toch ook ambtenaren zijn…).
  Ze willen minder beleidsambtenaren. Niet minder ambtenaren. Als je dit soort dingen beweert, moet je wel kijken naar wat ze echt willen, en niet ongeveer een beetje wat roepen. Dit heeft dus ook totaal niks met het aantal ambtenaren in totaal te maken.
  Het standpunt dat ze het aantal ambtenaren willen verminderen, wordt wel aardig samengevat op die manier. Maar in feite willen ze de bureaucratie verminderen, in het programma staat dus ook nergens, wij willen het aantal ambtenaren verminderen. Er staat een vermindering van het aantal provincies, minder managementlagen tussen burger en den haag.

  Verder is het ook een zooitje met de kamerleden van LPF…die hebben zich weer gescheiden met de rest van LPF..

  opzich heeft LPF hier en daar wel goede ideeën (ookal zijn sommigen een beetje extreem/discriminerend)…maar dit soort dingen laat me echt denken van "Wie neemt deze partij nou nog serieus?"..

  Wat vinden jullie nou van LPF, en hun ideeën?
  Hmja, ik denk eerder dat je niet echt goed gekeken hebt.
 • dienstplicht bestaat gewoon nog in nederland…

  op je 16e krijg je een brief daarover. daarin staat dat dienstplicht bestaat mar non-actief is momenteel, maar ze kunnen ons gewoon oproepen als ze willen…
 • LPF borduurt voort op het idee van Pim Fortuyn en laten we wel wezen, die riep ook een heleboel dingen die die onmogelijk kon waarmaken.
 • Onderwijs
  Marktconforme beloning onderwijsgevenden en herstructurering van het onderwijssysteem mede op basis van de wensen van de arbeidsmarkt. Algemene vorming tot moderne zorgzame, voor zich zelf opkomende mondige burgers is de leidraad van de LPF. Door deregulering het onderwijssysteem weer uitvoerbaar maken. De administratieve lasten en de bureaucratie dienen drastisch te worden teruggedrongen. Geen verstikkende regelgeving en onderwijsexperimenten, maar keuzevrijheid voor de onderwijsgevenden. Zij zijn de echte deskundigen. Vrijheid van onderwijs waarborgen, maar onmaatschappelijke invloeden in het onderwijs tegengaan. Kleinere scholen hebben onze voorkeur, ieder kind moet op de fiets naar de basisschool kunnen.

  Uit het verkiezingsprogramma, staat niks in over minder basisscholen. Waarschijnlijk bedoelt die vriend minder islamitische basisscholen ;).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren