1. [Miniserie] The Pacific

Re: [Miniserie] The Pacific

10 maart, zit er alweer aan te komen!
 • 10 maart, zit er alweer aan te komen!
 • Gister het tiende en laatste deel van The Pacific gekeken. Het einde was erg mooi gedaan, toch jammer dat bijna alle hoofdrollen, inclusief Leckie, Sledge en Snafu al zijn overleden.
 • Megakick

  Hoewel ik dit topic wel begonnen was, had ik nooit tijd om het te kijken, tot gisteren dan, toen ben ik met een paar vrienden begonnen. Ik moest zeggen de gehele sfeer van BoB is helemaal terug. Ik heb nu vier episodes gezien, en vond het aan het begin allemaal onduidelijk. Het sprong van hot naar her, en de structuur was voor mij (en vrienden) volledig zoeken. Pas halverwege episode 3 kwam het voor ons echt op gang.
  Overigens lopen die Jappen wel als kamikaze piloten op de Amerikanen af, en hun machinegun ze achter elkaar af knallen

  Morgen weer een rits episodes kijken. Ben benieuwd
 • Gister het tiende en laatste deel van The Pacific gekeken. Het einde was erg mooi gedaan, toch jammer dat bijna alle hoofdrollen, inclusief Leckie, Sledge en Snafu al zijn overleden.
  De oorlog is inmiddels alweer zo'n 65 jaar voorbij, binnen nu en 10 jaar zijn denk ik alle veteranen overleden <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />
  Ik begrijp wel hoe het komt, maar toch blijft het jammer. Het was echt niet ondenkbaar geweest als een van de hoofdrollen had geleefd. Leckie zou 89 zijn geweest en Sledge 86. Hoedanook, ik vond het wel mooi in beeld gebracht, het einde.
 • Gister het tiende en laatste deel van The Pacific gekeken. Het einde was erg mooi gedaan, toch jammer dat bijna alle hoofdrollen, inclusief Leckie, Sledge en Snafu al zijn overleden.
  De oorlog is inmiddels alweer zo'n 65 jaar voorbij, binnen nu en 10 jaar zijn denk ik alle veteranen overleden ;)
 • Het is dan wel totaal anders dan BoB maar dit focust zich dan ook echt op de mentale gesteldheid vanm de soldaten.
  Dit bevalt mij een stuk beter, ook vind ik de actie er beter uitzien.
 • Ik vond het zeker een goede serie. De pacific is echt een unieke setting voor een oorlogsfilm (het is eigenlijk heel fout dit te zeggen, gezien het feit dat het waargebeurd is, maar het is niet disrespectvol bedoeld).
  De serie is echter wel, los van de setting, totaal anders dan Band of Brothers, die ik eigenlijk zelf een stuk beter vind.
 • Net Part 9 gekeken over de strijd op Okinawa. Praktisch geen moment rust deze aflevering en op punten zeer indrukwekkend. Volgende week de allerlaatste aflevering, al is de oorlog al afgelopen (ze hadden het immers over de atoombom op Hiroshima/Nagasaki). Zal gaan over de thuiskomst van de hoofdrolspelers, Leckie en Sledge.
 • Noooooes niet Basilone :'(
 • Tsja, het zal wel wat problematisch zijn geweest dat Basilone vrij rap na de invasie op Iwo Jima al dood werd geschoten. Ze moesten toch een klein uurtje vol filmen.

  Volgende week weer Sledge geloof ik.
 • Aflevering begint, ik dacht fuck yeah!! IWO JIMA!!!

  Krijg je een fucking aflevering over Joe Basilone die een beetje rond rent met vrouwen en machinegeweren. Nogal een teleurstelling.
 • Had na de tweede of derde aflevering al eens gezocht naar Basilone op wikipedia. Daardoor wist ik al dat hij de oorlog niet zou overleven. Verder wel een erg mooie aflevering. Nog twee delen te gaan, vraag me af wat Sledge nog allemaal gaat doen.

  Die Snafu is trouwens echt een episch karakter.
 • Zat wel te wachten wanneer hij nou dood ging. Vond hem wel een hoog rambo gehalte hebben. Zo van kijk mij eens ik own iedereen
 • Mooie aflevering idd. Ik vond vooral die verontwaardiging in de ogen van die rookies aan het eind erg sterk. Echt zoiets van:

 • Mooie, maar trieste aflevering. Wat een held was die Basilone ook, helemaal als je naleest wat hij allemaal wel niet gedaan heeft tijdens de oorlog.
 • Voor zover ik het begrepen heb gaat The Pacific over 3 mensen, Leckie, Basilone en Sledge(hammer!). Op zich is Sledge pas 2 afleveringen echt in de oorlog, wat Leckie nu 6 afleveringen is geweest. Basilone was een beetje een aparte wat dat betreft, omdat hij inderdaad na 1 aflevering rondom hem naar het thuisfront is gestuurd. Wellicht was het gewoon een hommage aan een Medal of Honor recipient?

  @Null: Yep

  Also, volgende week katana's en vlammenwerpers!
 • Peleliu zat toch ook in cod waw? :P
 • Ja goed gespeeld die snafu, echt een apart mannetje :)

  Maar Lecky idd alweer weg, 2 afleveringen geleden was die er ook al tussenuit
 • Die hele reis van de landingsboot naar het vliegveld dacht ik, was echt geweldig vorige aflevering. En deze aflevering dat geren over het vliegveld. Als je het zo leest lijkt het geen reet voor te stellen, maar damn wat vet.

  Wat me wel opvalt is dat er niet echt vaste personages zijn ofzo. Basilonne (ofzo) zit alweer te neuken met Anna Torv en Leckie en die andere zijn nu ook alweer gewond geraakt. Die worden teruggebracht naar huis kennelijk? Philip is ook alweer terug. Dat is wel een beetje jammer vind ik.

  Die snafu is een rare dude trouwens man, erg creepy.
 • Hele Peleliu verhaal is in ieder geval een stuk actievoller dan de voorgaande delen. Volgende week meer Peleliu gelukkig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren